5 Mayıs 2009 Salı

Sarımsak ve Sarımsağın Faydaları

Sarımsak ve Sarımsağın Faydaları
- Vücudu dışardan gelecek bulaşıcı hastalıklara karşı korur.
- Soğuk algınlığı ve gribe karşı etkilidir.[bknz]
- Kronik mantar enfeksiyonlarını tedavi etmekte kullanılır.[bknz]
- Yemek borusu,mesane,mide ve kolon kanserini önleyicidir.
- Kolesterol ve kan basıncı (tansiyon) düşürücü etkisi vardır.[bknz]
- İştah açıcıdır.
- Kandaki mikrobu öldürür vücuddaki bakteri ve mantarların büyümesini engeller.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Kanı sulandırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Antibiyotik etkisi vardır.
- Damar tıkanıklığına karşı korur.[bknz]
- Saç dökülmesine karşı önleyicidir.Saçkıran tedavisinde de kullanılır.[bknz]
- Kandaki şeker miktarını dengeleyen sarımsak şeker hastalarına iyi gelir.[bknz]
Kullanımı ve Etkileri

- Sarımsak pişirildiği takdirde kokusuyla beraber içindeki maddelerin kaybolmasına neden olur.
- Sarımsaktaki kötü koku ihtiva ettiği kükürtten ileri gelmektedir. Bu kokuyu gidermek için sarmısak yedikten sonra bir avuç maydanoz veya bir kahve tanesi çiğnenir.[bknz]
- Sarımsağın çiğ olarak yenmesi daha faydalıdır.Ama bazi uzmanlar pişirerek yemenizi tavsiye edebilir.
- Sarımsaktan elde edilen yağ adale ağrılarını ve kemiklerdeki sancıları gidermekte etkilidir.[bknz]
- Zehirli hayvan ısırıklarında da kullanılır.
Zararları Nelerdir ?
- Sarımsak çok fazla tüketildiğinde alerji,bağısakgazı oluşacağı gibi karaciğer ve böbreğede olumsuz etkiler verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder