15 Mayıs 2009 Cuma

Karanfil Çayının Faydaları


Karanfil Çayının Yapılışı

Malzemeler:Karanfil tomurcuğu, Kuşburnu, Çitlenbik

karanfil çayıHazırlanışı:Kaynar suyun içine yarım tutam kuşburnu,çitlenbik ve bir tutam karanfil tomurcuğu atılır.10 dak. kaynatıldıktan sonra şekerle tatlandırılarak içilir.




Karanfilin Etkileri ve Faydaları

Antioksidan etkisi bulunur.

İdrarları söktürür.Toksinlerin atılmasında yardımcı olur.

Hastalıklara karşı koruyucu etkisi vardır.

Zihin yorgunluğuna karşı etkilidir.Özellikle hasta yakınlarına bakan kişiler için koruyucu etkisi vardır.

Sinirleri güçlendirir.Sinirsel başağrılarına karşı etkilidir.

Mide ve bağırsaklarda gaz oluşumunu engeller.

Sindirimi kolaylaştırır.Kurt düşürücü özelliği vardır.

Karanfil koklanırsa uyku getirir.Çiğnenirse ağız yaralarına ve diş eti hastalıklarına iyi gelir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder