5 Nisan 2009 Pazar

Üzüm Çekirdeği Yağı

-Üzüm çekirdeği yağı nedir ? Şarap veya meyve suyu üretiminden sonra geriye kalan posa kurutulur ve çekirdekleri ayrıştırılır. Teknoloji gerektiren bir takım işlemlerden sonra yağ elde edilir.

-Üzüm çekirdegi yagı içeriğindeki E vitamini ve omega 6 kolesterol sağlığı açısından faydalıdır.

-Üzüm çekirdegi yagı kızartma ve salatalarda da kullanılmaktadır. Yanma derecesi 250 derecedir. Zeytinyağının yanma sınırı ise 120 derecedir. Bu yüzden kızartma gibi yüksek dereceye ihtiyaç duyulan yemeklerde öncelikli olarak tercih edilmektedir.

-1 yemek kaşığı yaklaşık 120 kcal dır. Ancak pişirme esnasında diğer yağlardan daha az kullanıldığı için kilosuna dikkat edenler açısından tercih nedeni olabilir.

-Üzüm çekirdeği yağı cilt için koruyucu etkilerde bulunur. Değerli bir cilt bakımÜzüm çekirdeği yağının faydaları cilt kırışıklıklarını giderici ve cilt sarkmasını önleyicidir. Aromaterapi de masaj yağı olarak kullanılır.

-Üzüm çekirdegi yagı masaj yağı olarak, saç vücut el dudak kremlerinde ve güneş yanığı ürünlerinde kullanılır.

-Masaj olarak eklem ağrılarında kullanılması üzüm çekirdeği yağının bir diğer faydasıdır.

-Saç dökülmesini önleyici etkisi vardır.

-Dahili olarak yemeklerde salatalarda kullanıldığı gibi, günde 1-2 çay kaşığı almak şeklinde de tüketilebilir.

-Üzüm çekirdeği yağı kapsül olarak da satılmaktadır. Günde 1 kapsül alınır.

-Harici olarak masaj yağı şeklinde kullanılır.

Üzüm çekirdeği yaği alırken katkı ve koruyucu madde içermeyen ürünleri tercih edin.

Üzüm çekirdek yağı ‘nın kokusu ve rengi, iklim koşulları, yetiştiği toprağın özelliğine ve kurutulma şartlarına göre farklılık gösterebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder