4 Nisan 2009 Cumartesi

Kivi ve Yeşil Kivinin Faydaları

KİVİ: A ve C vitaminleri ile potasyum açısından çok zengin bir meyve olan kivi, ayrıca kalsiyum, demir ve magnezyum gibi mineraller açısından da zengindir. Besleyici değeri yüksek bir besin olan kivinin bir tanesi ile günlük A ve C vitamini ihtiyacı karşılanabilmektedir.

Kivinin Faydaları
kivi suyu-Lif açısından da zengin bir besin olan kivi bağırsakları çalıştırarak sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler
-Vücudu ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
-Nezle ve grip gibi soğuk algınlıklarına iyi gelir.
-Nefes açıcı etkisi ile astımlılara faydalıdır.
-Başta göğüs kanseri olmak üzere, kanser oluşumuna ve ilerlemesine karşı koruyucudur.
-Tansiyonu ve kandaki kolesterol oranını düşürür. Karaciğeri çalıştırır ve kanı temizler.
-Kansızlığa ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Yaşlanmanın ciltteki belirtilerini azaltır nemlendirir.
-Zararlı maddelerin vücuttan atılımını sağlıyor
-Kalp ve damar sağlığı açısından kolesterolün düşürülmesinde etkili bir madde olan pektin, kivide bol miktarda mevcut. Antioksidan, C ve E vitaminlerinin damar tıkanmasını önleyici etkileri ile kivi tam bir kalp dostu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder