2 Şubat 2009 Pazartesi

AHMET MARANKİDEN İŞTAH AÇAN ÖNERİLER

Ahmet Marankiye sorulan soruların başında, özellikle çocuklardaki, iştahsızlık sorununun bitlisel çözümü nedir ? sorusu. Ahmet Maranki, Kanal 7 de yayınlanan bir programda, çocuklarda ve yetişkinlerde iştah problemine çözüm olabilecek bitkilerin adlarını ve bitkisel tariflerini verdi. Bu tariflere, kısaca göz atalım.

*1 çay bardağı kaynamış suyun içine,1 çay kaşığı havuç tohumu atılır. Kısık ateşte birkaç dakika kaynattıktan sonra, 10 dakika demlendirilir. sabah,öğle ve akşam tok karnına içilir.
*Kakule, toz haline getirilir.Günde birkaç defa 0,5 gram hap halinde alınır.
*Ayva ve ahududu, komposto şeklinde tüketilir. Ayrıca, Badem, ceviz,kimyon, ardıç tohumu, kekik, rezene, söğüt yaprağı, havuç, enginar, greyfurt, kayısı, limon, portakal, domates, nane, sarımsak, turp, adaçayı, kekik, kişniş, gibi bitkilerin iştah açıcı özelliği vardır.
*10 gr kantaron bitkisini, 1 bardak kaynar suya atıp, 10 dakika demlendirerek ek öğle ve akşam yemeklerinden önce 1er bardak içilir.
*Su teresi veya tere, sıkılırarak suyundan günde 1 bardak içilirse iştah açar.
*1 bardak kaynar suyun içine, 2 tatlı kaşığı dövülmüş kereviz tohumu atılıp, 10 dakika bekletilir. Günde 3 bardak, yemeklerden önce içilir.
*1 bardak kaynar suyun içine, 2 gram papatya konulur.10 dakika demlendirilip, günde 1 bardak, sabah aç karnına içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder