19 Aralık 2009 Cumartesi

MUSTAFA AYDINERDEN FAYDALI BİTKİ KÜRLERİ

Eczacı Mustafa Hocadan, gerçekten de büyük, küçük, herkesi işine yarayacak, harika bitkisel öneriler geldi. İlki, bebeği çok gazlı olan anneler için.

BEBEKLERDEKİ GAZ İÇİN : Elinizi, çörekotu şişesinin ağzına değdirin. Eline gelen yağı, bebeğinizin diline sürün. bu işlemi, günde 4 defa uygulayın. Çörekotu yağı ile, akşam bebeği yatırmadan, karnına masaj yapın. Sıcak bir havlu veya, yün parçası ile, karnını sarın. sabaha kadar bekletin.
Diğer 2 formülümüz ise, öksürük için.
GEREKLİ MALZEMELER :
* 2-3 yaprak karalahana,
* 2 bardak kaynamış süt,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Kaynayan sütün içerisine, kara lahana yapraklarını atıp, 1 dak. kaynatın. süzün. Yetişkinler için, günde 3 defa 1 er çay bardağı, çocuklar için, günde 3 defa 1/2 şer çay bardağı, aylık bebekler için ise, günde 3 defa 1 kahve çakışı içirilmelidir.
Ayrıca, çörekotu yağı ile göğüs ovulmalı, üzerine, bir parça yün konulmalıdır.
KARATURP KÜRÜ
GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 adet siyah turp,
* Çiçek balı ,(eğer nefes darlığı da var ise, çiçek balı yerine, çam balı kullanılır.)
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Karaturpun üst kısmı kesilip, içi bir miktar oyulur. İçerisine çiçek balı konulur. Turp, bir bardağın üzerine konulur. Geceden, sabaha kadar bekletirli. Çocukar için, günde 3 defa 1 er çay kaşığı, büyükler için de, günde 3 defa 1 er yemek kaşığı yenir. Yemeklerden önce aç karnına tüketilir. Çörekotu yağı ile göğüse masaj yapılır. sıcak bir havlu veya bir parça yün konularak, sarılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder