13 Aralık 2009 Pazar

ECZACI MUSTAFA HOCADAN KOLESTEROL VE BASUR İÇİN BİTKİSEL ÖNERİLER

Eczacı Mustafa Hoca, kolesterolü düşüren, hemoroid (basur) için fayda sağlayan bitkisel kür önerilerini açıkladı. Programı izleyemenyen veya tarifleri kaçıran okurlarımız için, kürleri, bir kez de biz yayınlamak istedik .

KOLESTEROLE FAYDALI FORMÜL:
1. TARİF İÇİN GEREKLİ MALZEMELER :
*1 su bardağı su,
*4-5 adet ceviz içi
KULLANIM ŞEKLİ : Akşamdan cevizi 1 bardak susyun içine cevizin perdeleri ile birlikte ıslatın ve dışarıda ayazda bekletin. Sabah aç karnına suyu için ve cevizleride yiyin. Ceviz enerji verir ,suyu da kolesterolü düzenler.
2. TARİF İÇİN GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 tatlı kaşığı Keten tohumunu
* Yoğurt, bal veya su
KULLANIM ŞEKLİ : keten tohumunu, kahve değirmeninde çekin yada tunç havanda dövün.yoğurda ,bala,yada suyun içine koyarak aç karnına sabah akşam yiyin. Eğer, kabızlık probleminiz varsa, keten tohumunu tükettikten sonra, üzerine 1 bardak sıcak su için.
HEMOROİD İÇİN BİTKİSEL ÖNERİLER ;
GEREKLİ MALZEMELER :
* 10 gr Kısa mamut otu,
* 100 gr kaynar su,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Kaynayan suyun içerisine, bitkiyi atın. 1 dak. kısık ateşte kaynatı. Altını kapatıp, süzün. Sabah-Öğlen-Akkşam, aç karnına için. Çok fayda sağlar.
İNCİR YAPRAĞI ÇAYI : * 10 gr kısa incir yaprağı, * 100 gr kaynamış su, HAZIRLANIŞI : Kaynayan suya bitkiyi atın. 1 dak. kısık ateşte kaynatın. Sabah akşam, aç karnına için. İncir yaprağınının, küçük çocuklarda ishal kesici ve kabızlık yapıcı özelliği vardır. Yetişkin kişilerde, kabızlık yapmaz. Hemoroid için çok faydalıdır.
* İncir yaprağı toz haline geitirilip, 1 çay kaşığı miktar, 1 tatlı kaşığına karıştırılıp, sabah akşam aç karnına tüketilir.
* Sinirliot, yaraotu-çıbanotu bitkileri, 100 gr suya 10 gr bitki şeklinde yukarıdaki tariflerdeki gibi demlenir. Günde 2-3 defa içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder