4 Aralık 2009 Cuma

İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN ÖNERİLER VE BİTKİSEL KÜRLER

İbrahim Saraçoğlu, kalp hastalıkları, reflü, MS hastalığı, kalp büyümesi gibi önemli konularda, faydalı kürler önerirken, pek çok önemli konuda da bizleri uyardı.

* KUSMA VE BULANTI İÇİN : Özellikle, kanser tedavisi gören hastalarda, çok sık görülen kusmalar için, çocuklarda, 1 tatlı kaşığı, büyüklerde ise, 1 yemek kaşığıu kekik, su ile yutulur.
KALP BÜYÜMESİ VE KALP HASTALIKLARI İÇİN : Günde 1 bardak doğal tarela domatesi suyu içmek, Kalp için, çok faydalıdır. Yaz mevsiminde alacağınız domatesi difrizde saklayarak, kışın tüketebilirsiniz. Kış domatesi yemeyin. Çünkü, faydadan çok zarar getirir.
MS HASTALIĞI İÇİN ANADOLU BUĞDAYI KÜRÜ : 1/2 litre kaynamış suyun içerisine, 1 avuç dolusu, Anadolu Buğdayını atıp, 6-7 dak haşlayın. Ilınmaya bırakın. Ilındıktan sonra, yarısını sabah, diğer yarısını da, öğlen aç karnına yiyin. Haşlamış olduğunuz buğdayı 4 saatten fazla bekletmeyin. Çünkü 4 saatten sonra buğday mayalanır ve zarar verebilir. Bu kürün uygulama süresi 20gündür.
* Yonca bitkisi, düşük yapmaya neden olur.
* Mantar, pirinç pilavı, patlıcan gibi besinleri, pişirdikten sonra ısıtmak kanser nedenidir. Çünkü, bu besinler, ikini ısıtmada, zehirli bir madde oluştururlar.
REFLÜ İÇİN : Reflü problemi olan kişiler, akşam yemeklerini çok az yiyecek ve akşam saat 19.00 dan sonra bir şey yemeyecek.
* Masada yemek yerken, ayaklarını karnına çekmek yerine, biraz uzatır pozisyonda yemek yiyecek. Çünkü, dizleri karına çekmek, reflüyü tetikler.
KAYNAK : 4 Aralık 2009 tarihli Esra Ceyhan Programı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder