24 Eylül 2009 Perşembe

FIRINDA HELLİM PEYNİRLİ PATLICAN

Hellim peynirinin lezzeti harikadır. Bir de, bu peynir, parlıcanla birleşip, fırında pişerse, tadına doyum olmaz. Aslında, tarifini vereceğimiz yemek, bir diyet yemeği. Ama, diyet yapmayanlar da, rahatlık bu tarfi deneyebilirler.

MALZEMELER :
* 2 adet küçük boy bostan patlıcanı,
* 2 adet domates,
* 1 küçük paket hellim peyniri,
* 3 diş sarımsak,
* 1 adet etli kırmızıbiber (Paprika),
* Siyah zeytin (her patlıcan dilimine 1 adet) ,
* Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI : Patlıcanları yıkayın ve kabuklarını soymadan 1’er cm genişliğinde dilimleyin. Fırınlama işlemini yapana kadar, tuzlu suda bekletin. Sarımsağı soyup dövün ve zeytinyağı ile karıştırın. Fırınınızı en yüksek seviyeye ayarlayın ve ısıtın. Patlıcanları pişireceğiniz fırın tepsisini, bir fırça yardımı ile hazırladığınız karışımı sürerek yağlayın. Patlıcanları tepsiye yerleştirin ve üzerilerin fırça yardım ile yağlayın, 7–8 dakika fırında pişirin. Fakat çok kurumamasına dikkat edin. Domatesleri ve hellim peynirini dilimleyip, her patlıcanın üzerine 1 dilim domates, 1 ince dilim hellim gelecek şekilde dizin. Üzerini julyen doğradığınız biber dilimleri ve zeytinle süsleyin. Hellim peynirleri iyice kızarana kadar pişirin, isteğe göre mısır taneleri ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder