7 Eylül 2009 Pazartesi

DOĞAL PEELİNG MALZEMELERİ

Bütün güzellik ürünleri, aslında tek bir amaca hizmet etmekte. Güzel ve bakımlı bir cilt... Bu isteğe ulaşmak aslında çok da zor değil. Bİraz mutfağımızdaki malzemelr, biraz, elimizin altında bulunan ürünler... Geriyue kalan tek şey ise, onları doğru zamanda, doğru yerde kullanabilmek. Bu yazımızda, etkili peeling yapabilmek için, kullanılması gereken malzemelerden bahsetmek istiyoruz.
* LİF : Eski zamnalrdan beri, sürekli olarak kullanılılan lifler, Aslında çok kuru, kaba dokulu bir kabaktır. Islandığı zaman şişerek yumuşar ve etkili bir peeling yapılmasına yardımcı olur.
* FRİKSİYON ELDİVENİ : Friksiyo9nun anlamı, dairesel hareketlerle masaj yapmaktır. Sert dokulu doğal ya da sentetik malzemelerden yapılan bu eldivenleri kullanmak, çok pratiktir ve etkil sonuç verir.
* SÜNGER : Sünger, aslında bir deniz canlısının iskeletidir. Lif ve keselere göre, daha yumuşak olduğu için, hassas ciltler tarafından rahatlıkla kullanılabilir ve tahrişlere neden olmaz.
* KESE : En çok bilinen ve kullanılan banyo malzemesi kese, saf ipek veya sentetik maddelerden üretilebilir. Cep şeklinde olan kese, en iyi peeling ürünlerinden birisi olarak değerlendirilmektedir.
* VÜCUT FIRÇALARI : Bu fırçalar, elin rahat ulaşamadığı, bacak arkası ve sırt bölgesinin temizliği için idealdir. Doğal kıllardan yapılmış olması da bir diğer avantajıdır. Yıkanma sırasındaki dairesel hareketler sayesinde, hem ölü derileri temizler, hem de, kan dolaşımını hızlandırır.
* PONZA TAŞI : Aslında, volkanik bir taş olan ponza taşı, diğer önerilen ürünlere göre, daha sert bir madde olduğundan dolayı, sadece topuk, dirsek ve ayakları ovmak için kullanılmalıdır. Vücudun diğer bölgelerine zarar verebilieceğinden, önerilen bölgeler dışında kullanılmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder