9 Kasım 2009 Pazartesi

ZAYIFLATAN LEZZETLİ BESİNLER

Hem zayıflamak, hem de damaklarınızı harika lezzetlerle şenlendirmek isteyen okurlarımız için, hazırladık bu yazımızı. Aslında, hepimizin çok iyi bildiği ve pek çoğunu sevdiğ besinlerin zayıflamay katkısı olduğunu biliyor muydunuz. Kış mevsiminde, metabolizmanın yavaşladığı ve kilo alma sorununun ortaya çıktığını gözönüne alırsak, bu bu besinleri tüketmenin tam zamanı deriz.

BADEM : Yapılan bir araştırmaya göre, uyguladığınız diyette ve beslenme programında, badem bulunması kilo vermeyi % 18 oranında hızlandırıyor. FAkat dikat edilmesi gereken en önemli konu, yağlı bir besin olduğundan, yüksek kalorili porsiyonlarla birlikte tüketilmemesi.
ENGİNAR : Enginart pek çokkişinin sevmediği bir besin. Ancak, Potasyum, kalsiyum ve manganez açısından zengin, A, B1 ve C vitaminlerini içeren enginar, yanlış beslenme, ilaç veya alkol kullanımı sonucu oluşan toksinlere karşı karaciğeri koruyor, kolesterol ve trigliserit seviyelerinin düşmesine yardımcı oluyor. İştahı dengeliyor ve sinidirime yardımcı oluyor. İyi bir kan temizleyici olan enginar, aynı zamanda, yağ yakımını da, hızlandırıyor.
TARÇIN : Bana göre, dünyanın en güzel tadıma ve kokusa sahip bitkilerden birisi, tarçın. SAğlık açısından da pek çok faydası olan tarçın, kilo vermeye de yardımcı. Yapılan araştırmalarla, tarçının, kan şekerini dengelediği, kolesterol ve diğer lipitlerin düşürülmesine yardımcı olduğu kanıtlanmış. Üstelik, tüm bunların yanısıra, yağ yakımına yardımcı olduğıu ve daha kolay kilo vermeyi sağladığı gözlenmiş.
KURU KAYISI : Potasyum açısından son derece zengin olana kuru kayısı, yazın taza, kışın kuru olarak, sürekli tüketilmesi gereken bir besin. Besleyici, sindirim sorunlarına yardımcı; stresi, kansızlığı önleyici özellikleri olan kayısı, yağ yakma konusunda da oldukça başarılı.
NAR : İçerdiği antioksidanlar sayesinde, bağışıklık sistemini çok iyi koruyan nar, sindirim sitemini çalıştırmakta ve tokluk hissi verdiğinden, formunuzu korumaya destek olmakta. Narı, sadece meyve olarak, ya da yoğur ve salatalara ekleyerek tüketebilirsiniz.
ARMUT : İçeriğindeki fitokimyasallar ile, sağlığa birçok katkısının yanı sır,a tokluk hissine de yardımcıdır. Ayrıca barsak sistemini hızlandırıcı özelliği ile zayıflama diyetlerinde sıklıkla kullanılması gereken bir meyvedir.
KIRMIZIBİBER : Vücudu ısıtıcı özelliği olan kırmızıbiber, metabolizmayı hızlandırırken, yapılan çalışmalarda, besin tüketiminde 20 dakika bile sonra, oksijen kullanma kapasitesini artırabileceği gözlenmiştir. Bu durumda bu yararlı etki için, yemeklere biraz daha fazla pul biber ekleyerek kilo kaybına yardımcı olabilirsiniz.
KEFİR : İçerdiği faydalı bakteri ve mayalar sayesinde, hazmı kolaylaştırıcı, mide ve pankreas salgılarını artırıcı, barsaklarda da antibakteriyel etkisi bulunan bir içecektir. . Kolesterolü düşürücü, enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemini baskın hale getirici özellikleri, kefire artı önem katarken, zayıflama diyetlerinde de destekleyicidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder