22 Kasım 2009 Pazar

ÖMER COŞKUN MİGREN-HAFIZA KAYBI-SEFES-MS HASTALIĞI İÇİN BİTKİSEL ÖNERİLER

22 Kasım Pazar günü, kanal 7 de yayınlanmakta olan Serdemle Herdem Programının konuğu Dr. Ömer Coşkundu. Ömer Coşkun, pek çok kaonuda, sorulan soruları cevapladı.

ELDE SİĞİL : Vücutta oluşan siğiller için, incir yaprağını kırıp, dibinden çıkan sütü sürün. 1 tatlı kaşığı zencefil de siğiller için çok faydalıdır.
ÇÖREKOTU İLE ZAYIFLAMA: Çörek otunu, yemeklerden 30 dk önce, ya çiğneyerek, ya da, öğütüp, 1 bardak su ile içmmek suratiyle, ayda 4-5 kilo vermek mümkündür. Aynı zamanda, keten tohumu da zayıflamaya yardımcıdır. Yemeklerden 30 dak önce 1 tatlı kaşığı, keten tohumu 1 bardak su ile yutulur.
İDRAR KAÇIRMA : İdara kaçırma için, aslanpenşesi, havlıcan, ardıç yağı ve yakıotu çok faydalıdır.
* Ardıç yağı, sabah akşam 5 er damla olmak üzere, yemeklere veya bala katılarak yenir.
* 1 tatlı kaşığı yakıotu, 1 bardak kaynar suda 10 dak demlendirilir. Sabah ve akşam günde 2 defa içilir.
MS HASTALIĞI : MS başta olmak üzere, pek çok sinir sistemi hastalığında, ardıç yağı çok fayda sağlar. Sabah 5 damla akşam 5 damla olmak üzere günde 2 defa tüketilir.
KARACİĞERDEKİ KİST İÇİN : 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 1 bardak kaynar suda 5 dak demlenir. Sabah akşam içilir. Karaciğer hastalıkları için, enginar yaprağı çayı ve karahindiba çok faydalıdır.
SEDEF HASTALIĞI : Sedef hastalığı için faydalı 3 bitki vardır. Oğulotu ve şahtere çayları ile, ardıç katranı yağıdır. Bitkilerin çayları içilir. Ardıç katranı yağı içeren bir krem de, cilde sürülür.
BOYUNDA BEZE : Yoğurt otu çok faydalıdır. 1 tatlı kaşığı yoğurtotu bitkisi, 1 bardak kaynar suda 10 dak demlendirilir. Sabah akşam içilir. En az 1 ay kullanılmalıdır.
ZİHİN AÇMAK İÇİN : Beynin 2 önemli ihtiyacı, oksijen ve şekerdir. Evinizi iyi havalandırı. Şekeri de bal pekmez gibi, doğal nesinlerden alın.
MİGREN İÇİN: "Migren, beyine giden kan akışının artmasından kaynaklı bir hastalıktır" diyen Ömer Coşkun'un migren için önerileri;
* Ağrı başladığı zaman, Bir elinizin baş ve serçe parmaklarını şakakların her iki yanına, diğer elinizi de, şahdamarınıza 5 dak bastırın. Loş ışıkta dinlenin.
* Baş ağrılarının bazıları, boyundan kaynaklanır. Krık kilit otu çayını, günde 1 defa için. boynunuza kantaron yağı ile masaj yapın.
* Nane koklayın.
"Eğer, bağırsak problemi yaşıyorsanız, nar kabuğu ve nar çiçeği, hafıza kaybı yaşıyorsanız, ya da yaşamak istemiyorsanız, köri ve karanfil çok fayda sağlayacaktır diyor", Dr Ömer Coşkun.
BARSAK SORUNLARI : 1 tatlı kaşığı kurutulmuş ve çekilmiş nar kabuğu ya da nar çiçeği, 1 bardak kaynar suda 5 dak kaynatılıp günde 1 defa içilir. Bal şerbeti yapılıp içilir.
HAZIFA KAYBI VE BUNAMA (ALZHEİMER) : Haftada 3 defa mutlaka yemeklerinize köri baharatı katın. Çayın içine, karanfil atıp, 6 dak. demlendirin. Çayınızı karanfille için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder