22 Kasım 2008 Cumartesi

Yeşil Çayın Faydaları

Doğada her derde deva bir çok bitki bulunuyor, kolay bulunan ve ucuza temin edilebilen yeşil çay doğal antioksidan etkisiyle, vücudumuzu biriken toksinlerden arındırıyor, rahatlatıyor ve enerji veriyor.

Yeşil çayın özellikleri saymakla bitmiyor.Serbest radikalleri temizliyor, kansere karşı koruyor, migrene iyi geliyor, alzeimer ve parkinson hastalığını tedavi ediyor!Doğal haliyle toplanıp, kurutulan “Yeşil Çay”ın yapılan araştırmalarneticesinde bir çok hastalığın şifası olduğu kanıtlandı. Kızartma, sigara, alkol gibi zehirli maddelerin vücuda girmesi ile biriken, serbest radikalleri temizler, içerdiği polifenonlardan dolayı antioksidan etkiye sahiptir. Yeşil çay düzenli ve dozunda içildiği takdirde; bedeni ve zihni yorgunluğu giderir, sinirleri uyarır. mide tembelliğini giderir, idrar söktürür, ishal ve dizanteriyi keser, damar kireçlenmesini önler. Kalp kifayetsizliği, guatr, nefrit ve bağırsak hastalıklarında koruyucu ve tedavi edici etkiye sahiptir. Zayıflama amaçlı ve form koruma amaçlı kullanılır.
Yeşil çay ayrıca “Alzheimer” ve “Parkinson” hastalığına karşı koruyucu ve tedavi edici etkiye sahip.
Son bir araştırmadan ortaya çıkan sonuçlara göre, yeşil çay içindeki medde Parkinson ve Alzheimer hastalığındaki ölümcül plaka oluşumunu engellemekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder