4 Şubat 2008 Pazartesi

MELİTOS KALBİM

MELİTOS KALBİM 10 ytl
Üzüntüyü bırak, kalbini güçlendir!...
Kolestrol tedavisi ve kalp sağlığı için bitkisel poşet çay


Hareketsizlik, fazla kilo ve ruhi gerginliğin kalp krizi riskini artırdığı biliyor musunuz!.. Kalp hastalıklarının, Türkiye’deki en önemli ölüm nedenleri arasında yer aldığı belirtildi. kanda kolesterol ve diğer kan yağlarının artması, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve sigaranın kalp krizini hazırlayıcı diğer faktörler olduğunu bildirdi. Kalp hastalıklarının genetikle de ilgili olduğun Hareket eksikliği, fazla kilo ve ruhi gerginlik kalp krizi riskini artırıyor. Kalp krizi geçirme yaşının gittikçe aşağı düşüyor. Günde 3 öğün yemek, kişiyi üzen, sıkıntı veren, kızdıran durumlardan kaçınmak, faaliyetleri kalbin dinlenmesine imkan tanıyacak şekilde düzenlenmek, yorgunluk halinde 15-20 dakika kadar dinlenmek, çok soğuk ve sıcak ortamlardan kaçınmak, uyku düzenini değiştirmemekle kalp krizi riski azaltılabilir. Kısacası en önemli ölüm nedenleri arasında bulunan kalp krizi riskini azaltmak için, üzüntü ve sıkıntılardan uzak, düzenli bir yaşam sürmek gerekiyor.
Kolestrol Nedir?
Kolesterol, yaşam için gerekli olan mum kıvamında yağımsı bir maddedir. Kolesterol, beyin, sinirler, kalp, bağırsaklar, kaslar, karaciğer başta olmak üzere tüm vücutta yaygın olarak bulunur. Vücut kolesterolü kullanarak hormon (kortizon, seks hormonu), D vitamini ve yağları sindiren safra asitlerini üretir. Bu işlemler için kanda çok az miktarda kolesterol bulunması yeterlidir. Eğer kanda fazla miktarda kolesterol varsa, bu kan damarlarında birikir ve kan damarlarının sertleşmesine, daralmasına (arteriyoskleroz) yol açar. Arteriyosklerozda damar duvarında biriken tek madde kolesterol değildir; akyuvarlar, kan pıhtısı, kalsiyum... gibi maddeler de birikir. Toplumda, arteriyoskleroz için damar sertliği, damar kireçlenmesi gibi ifadeler de kullanılmaktadır. Damarlar tüm vücutta yaygın olarak bulunur ve kalp, beyin, böbrek... gibi organlara kan taşıyarak bu organların görev yapmasını sağlar. Kolesterol, hangi organın damarında birikirse o organa ait hastalıklar ortaya çıkar. Örneğin, kalbi besleyen atardamarlarda (koroner arterler) kolesterol birikimi olursa, göğüs ağrısı, kalp krizi gibi sorunlar oluşur. Böbrek damarlarında kolesterol birikimi ise, yüksek tansiyon ve böbrek yetmezliğine yol açabilir.
İyi Kolestrol ve Kötü Kolestrol
Kolesterol, yağımsı bir maddedir. Normal koşullarda, yağ suyun içinde çözünmez. Kolesterol de su özelliklerini taşıyan kanda normal koşullarda çözünmez. Kolesterol, kanda çözünmesi ve taşınması için karaciğerde bir protein ile birleştirilir. Bu kolesterol ile protein birleşimine lipoprotein adı verilir. Değişik tipte lipoproteinler vardır: LDL (Low Density Lipoprotein, düşük yoğunluklu lipoprotein): Kötü huylu kolesteroldür. HDL (High Density Lipoprotein, yüksek yoğunluklu lipoprotein): İyi huylu kolesteroldür. VLDL, IDL ve şilomikronlar. Yağ metabolizması bozukluğu olan hastaların yaptırdığı diğer bir kan incelemesi de trigliserid ölçümüdür. Trigliserid de kolesterol gibi kanda çözünen bir yağdır. Kan trigliserid düzeyi ile arteriyoskleroz arasındaki ilişki, kolesterol kadar belirgin değildir. Kanda kolesterol ve LDL-kolesterolün yüksek olması, hasta için risk taşır. HDL-kolesterolün düşük olması da bir risktir. Bu riske sahip hastalarda, kalp krizi, felç, damar tıkanması, böbrek yetmezliği gibi hastalıkların ortaya çıkma olasılığı daha fazladır.
20 yaşın üzerinde
Kan kolesterol düzeyi <> 240 mg/dl yüksek
Kan LDL-kolesterol düzeyi <> 160 mg/dl yüksek
Kan HDL-kolesterol düzeyi <> 200 mg/dl veya LDL-kolesterol > 130 mg/dl veya HDL kolesterol <> 1000 mg/dl
çok yüksek Metabolizması bozukluğundan şüphe edilen bir hastada yapılması gereken işlem, kan alınarak öncelikle kolesterol, LDL-kolesterol, HDL-kolesterol ve trigliserid düzeyi ölçülmesidir. Tedaviye karar vermeden önce, bu değerler en az 2 kere ölçülmelidir. Tedavi düzenlenirken öncelikle LDL-kolesterol düzeyleri temel alınmalıdır.
Kolestrolün Önemi
Kalp ve damar hastalıkları, Türkiye'de ve diğer ülkelerde ölümlere ve kalıcı sakatlıklara yol açan yaygın sorunlardır. Türkiye’de, 6 milyon kişide kan kolesterol düzeyi sınırda yüksek (200-239 mg/dl) ve 2 milyon kişide yüksektir (240 mg/dl ve üstü). Gelişmiş ülkelerde ölüm nedenleri arasında, kalp ve damar hastalıkları ilk sıradadır ve yüksek kolesterol, yüksek tansiyon, şişmanlık gibi sorunların düzeltilmesi ile bu ölümler önlenebilir veya geciktirilebilir. Bu nedenle, Dünya Sağlık Örgütü, kalp ve damar hastalıklarını 1 numaralı insanlık düşmanı ilan etmiştir. Kalp ve damar hastalıklarını kolaylaştıran faktörlere, kardiyovasküler risk faktörleri adı verilir. Kanda, kolesterol ve LDL-kolesterolün yüksek olması, hasta için risktir ve kolesterol yüksekliği bir kardiyovasküler risk faktörüdür. HDL-kolesterolün düşük olması da bir risktir. Bu riske sahip hastalarda, kalp krizi, felç, damar tıkanması, böbrek yetmezliği gibi hastalıkların ortaya çıkma olasılığı daha fazladır.
Dünya Sağlık Örgütü, kalp ve damar hastalıklarını 1 numaralı insanlık düşmanı ilan etmiştir!...
Tedavide Amaç
İşte bütün bu sorunları göz önünde bulundurarak riskleri aza indirmek ve hata yok etmek artık elinizde sağlıklı ve güzel yaşamak için ekolojik ortamdan kopmayın Hayat çok güzel ve önümüzde, ve sizin bulunduğunuz yer olmak istediğiniz yer, eğer bundan mutlu değilseniz çaba gösterin ve değiştirin Bedel(maddi-manevi) ödenmeden hiç bir şeye sahip olunmaz. Sizde kendinize saygı duyun, hayatınızı dolu dolu yaşayın. Karar verin , gelin size destek olalım, sizi çözüme ve mutluluğa taşıyalım
Melitos Kalbim ile Kolestereol ve Damar hastalıkları artık çaresiz değil !...
Melitos, İçerdiği doğal kumarın maddesi sayesinde karaciğerdeki pıhtılaşma faktörlerinin yapımını engelleyerek kanı sulandırır.
Tıkanan damarları açar.
Damar tıkanması engeller.
Damar kapakçıkların düzenli çalışmasını sağlayarak dolaşım bozukluluğu giderir.
Kelstereol, tligliserid , lipd’i düşürür.
Yüksek tansiyonu düzenler .
Varisleri tedavi eder varis oluşmasını engeller.
Trombollebit denilen toplar damar tıkanmaları açar.
Lenf denilen lenf damarlarını da tedavi etmektedir.
Varisi tedavi eder varis oluşmasını engeller.

Mide-bağırsak bölgesindeki kolesterol iki kaynaktan gelebilir; yediğimiz yiyecekler, yani beslenme yolu ile ve vücudumuzun üretimi, yani bünye yolu ile. İkisi de emilimden sonra safra ile birlikte safra kesesinden bağırsağa atılır. Kolesterolün çoğu bağırsakta yeniden emilir Melitos kalbim 'daki özler sayesinde az emilirler, bu yüzden sindirilmiş gıdaların büyük bölümü mide-bağırsak bölgesinde kalır. Türkiye’de şimdiye kadar eşi benzeri olmayan bu mucizevi doğal ürünü sizinle paylaşmanın gurunu yaşıyoruz.%100 doğal olduğundan karaciğere kesinlikle hiçbir yan etkisi yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder