5 Şubat 2008 Salı

BİTKİSEL SULAR

OKALİPTÜS YAPRAĞI SUYU 10 ytl


Bileşim: Uçucu Yağlar (%3-5) tanen ve rezin taşımaktadır.
Etki ve Kullanışı: Kabız, antiseptik ve bağam söktürücü olarak kullanılır.
Şeker hastalığına faydalıdır. (Turhan baytop) Yiyeceklerin asidini azaltır. Aç karnına içildiğinde solucan ve kurtları düşürür. Mesane yolarını temizler. Basur memelerine iyi gelir. Ateşi düşürür. Romatizmal ağrılarda, diş ağrılarında kullanılır. Karaciğer hastalıklarında, mide asidini düzenleyici olup, safradan kaynaklanan sivilce, egzama ve vücut şişkinliklerinde faydalıdır. Kuvvetli mikrop öldürücüdür. Nefes darlığı, öksürük, solunum yolu iltihaplarında, grip ve üşütmede etkildir. Cilt hastalıklarında sürülerek kullanılır. Kullanma Talimatı: 1/4'ü Okaliptüs Suyu ile doldurulmuş çay bardağını su ile tamamlayıp içiniz.Günde üç çay bardağı içilir.









KARABAŞ OTU SUYU: 10YTL



Diğer İsimleri: Gagan, Keşiş otu
Bileşimi: Glikozit, saporinler ve uçucu yağlar içermektedir.
Etki ve Kullanışı: Ağrı kesici, antiseptik, yara iyileştirici, yatıştırıcı (sara ve astımda), balgam söktürücü, idrar yolları iltihapları iyileştirici, sinir sistemi ve kalp kuvvetlendirici gibi faydaları nedeni ile geniş kullanım alanı bulmuştur. Kalp damar açıcı, asabilik ve sinir bozukluklarında etkilidir. Kanserin ilerlemesini önler. Sinüzit ve migrende çok etkilidir.
Böbrek ve mesane kumlarını düşürür. Karabaş otuna kafa süpürgesi de denir.
Kullanma Talimatı: 1/4'ü Karabaş suyu ile doldurulmuş çay bardağını su ile tamamlayıp içiniz. Günde üç çay bardağı içilir.



Karabaş otu bileşikgiller familyasından olup yalancı lavanta, gargan, keşiş otu diye de anılmaktadır. Karabaş otunun su buharı distilasyonu ile damıtılmasından karabaş otu suyu elde edilmektedir. Başlıca; ağrı kesici, kalp kuvvetlendirici, damar sertliği giderici, balgam sökücü, sara ve beyin hastalıklarında, uyuşukluk hallerinde, idrar yolu iltihabında kurutucu antiseptik, egzama yaralarını geçirici, sinir sistemi rahatlatıcı, kolerayı iyileştirici olarak kullanılmaktadır. Osmanlı imparatorluğu döneminde çok önemli bir drog’du. Keşiş dağında bulunan karabaş otunun kolera hastalığında kullanılması ve eczanelerde satılması ile ilgili 1848 tarihli bir padişah emri vardır. Karabaş otunun bileşiminde kafur, fenkon, borneol, terpinol, sineol bulunmaktadır.



PAPATYA SUYU: 10 YTL




Bileşimi: Uçucu yağlar (%0.2 -1), rezin, acı madde ve fenolik bileşikler (Flavonlar, kumarin) içermektedir. Etki ve Kullanışı: idrar çoğaltıcı, iştah açıcı, yatıştırıcı, gaz ve safra söktürücü etkileri bulunmaktadır. Haricen boğaz iltihaplarına karşı gargara halinde, ağrı kesici ve yara iyi edici olarak kullanılmaktadır. Defne suyu ile beraber kullanıldığında saçderisine friksiyon yapılır, saç dökülmesini önler. (Turhan Baytop)
Göğüsyumuşatıcı, öksürükte, astım ve bronşite kullanılır. Sinirsel yatıştırıcıdır.
Kullanma Talimatı: 1/4'ü Papatya suyu ile doldurulmuş çay bardağını su ile tamamlayıp içiniz. Günde üç çay bardağı içilir.



Midevi hastaliklarda ayrica spazm ve sinirsel kramplarda faydalidir. İdrar çogaltıcı, iştah açıcı, yatıştırıcı, gaz ve safra söktürücü etkileri bulunmaktadır. Haricen boğaz iltihabına karşı gargara halinde, ağrı kesici ve yara iyi edici olarak kullanılmaktadır....



Papatya bileşikgiller familyasından olup yurdumuzda bol miktarda bulunmaktadır. Bileşiminde; rezin, acı madde, fenolik bileşikler (flovonlar-kumarin) taşımaktadır. Papatya çiçeğinin su buharı distilasyonu ile, damıtılmış papatya suyu elde edilmektedir. Faydalarına gelince; kurt düşürücü, migren, adet sancısı, mide rahatsızlıkları, bağırsak krampları, kolitler, ağrı kesici olarak da baş ağrılarına karşı kullanılır. Ayrıca saçlar için kompres olarak eşsiz bir bakım ürünüdür. Papatya suyu ile ıslatılmış saçlar güneş altında durdukça rengi açılır ve uzun kullanımlarda saçlar sarı renk alır. Güvenle kullanılabilir, bilinen bir yan etkisi yoktur.

HAYIT SUYU: 10 YTL




İdrar söktürücü, mide bağırsak gazlarını giderici ve teskin edici olarak kullanılır. Hayıtın beyinde cinsel hormonlara etki ettiği bilimsel çalışmalarla belirlenmiştir. Hormonal adet kanaması sıklığı veya miktar olarak fazlalığı vakalarında faydalıdır. Ayrıca bazen hassas bayanların adet öncesi sivilce, gerginlik vs. gibi şikayetlerinde de yararlıdır.Dizanteri, sıtma, ağız yara ve iltihaplarında, diş etlerinin sağlamlaştırılmasında kullanılır. Yemeklerden sonra 1 kahve fincanı içilir.

Herhangi bir yan etkisi görülmemiştir


Özellikle kadınlarda hormonları çalıştırır Sütü artırır menopozu geciktirir



KEKİK SUYU: 5 YTL
Kolesterol,seker,bronsit zayiflama ve daha bir çok hastalikta dogal takviyedir



Kekik suyu mucizesi
Son zamanlarda Türk insanının daha çok rağbet gösterdiği kekik suyunun kan şekeri, mide ve bağırsak sistemi, kan dolaşımı, balgam ve sinir sistemindeki birçok rahatsızlığa iyi geldiği belirtiliyor. Kekik suyunun ağız gargarası yapılırken sulandırılarak, cilt temizliğinde ise pamuk üzerine damlatılarak kullanılması öneriliyor. Kekik suyunun iyi geldiği rahatsızlıkların bazıları şöyle sıralanıyor:




- Her türlü baş ağrısına iyi gelir. Ayrıca yatmadan önce içilen kekik suyunun sakinleştirici bir etkisi vardır, düzenli bir uyku sağlar.



- Her sabah yemekten önce ve akşam içilen yarım bardak kekik suyu kan şekerini düşürüyor.


- Her türlü karın ağrısı için gaz giderici olarak kullanılır, ayrıca bağırsak parazitlerine karşı etkilidir.


- Balgam söktürücü özelliğinden dolayı, ağızdaki bakterileri öldürür ve ağız antiseptiği olarak kullanılır.


- Vücuttaki kan dolaşımını artırır.


- Cilt temizliğinde ve antiseptik olarak kullanılır.


- İdrar söktürücü etki gösterir. Bu özelliğiyle vücuttaki fazla suyu atar, hem kilo vermeye hem vücuttaki kan sirkülasyonunu hazırlığından dolayı kalbe yararlıdır.



ISIRGAN OTU SUYU: 10 YTL


Bileşim: Potasyum tuzları, organik asitler (formik asit)
Etki ve Kullanışı: Kan temizleyici, idrar arttırıcı ve iştah açıcı olarak kullanılır. (Turhan Baytop) Kanser için ısırgan, melissa ve karabaş karıştırılıp içilir. Vücudu kuvvetlendiricidir. Hormon dengeleyici, bağışıklık sisteminde etkili, ^fl hücre yenileyici, saç bakımı, mide ülserinde, anne sütü arttırıcı, bronşit, öksürük ve balgam söktürücü, iltihap kurutucu özelliklerine sahiptir. Basur, prostat ve cilt kanserinde etkilidir. Romatizma ağrılarını dindirici, kurt ve ateş düşürücü, prostatı tedavi edici etkileri bulunmaktadır.
Kullanma Talimatı: 1 /4'ü Isırgan Otu Yaprağı Suyu ile doldurulmuş çay bardağını su ile tamamlayıp içiniz.Günde üç çay bardağı içilir.


Hücreleri yenileme hormon dengeleme etkileri yaninda birçok kanser türünde etkilidir.


Başlıca faydaları; organizmayı uyarır, ateşe, tifoya, romatizmaya, kanamalara, beyin kanamalarına, adet görememe şikayetlerine, gut, damar sertliği, mide, bağırsak, karaciğer, safra kesesi, pankreas salgılarını uyarma, alyuvar yenilenmesi, dokulara bol oksijen gitmesi, idrar söktürmede, idrar yolları taşları, idrar tutukluğu, ishal kesici, burun kanaması, kan tükürme, beyin nezlesi, emziren kadınlarda süt gelmemesi, kan temizleyici, pamukçuk, diş eti iltihabı, anjin durumlarında güvenle kullanılabilir. Haricen kullanımlarda deriyi temizler, sivilce ve egzamayı yok eder, saç dökülmesini engeller. Bilinen yan etkisi yoktur.


YARARLANILAN KAYNAKLAR
Prof. Dr. Turhan Baytop; Türkiye'de bitkilerle tedavi geçmişte ve bugün. Prof. Dr. Ayşegül Demirhan Erdemir, doğal şifalı bitkiler ve doğal ilaçlarla geleneksel tedaviler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder