5 Şubat 2008 Salı

BİTKİSEL ÇAYLAR

Eyfel Seylan Çayı 500gr.: 8ytl













Eyfel, Sri Lanka çaylarının içimi çay tiryakilerine özel olan en sert çayıdır. Damakta kendine has lezzetli bir tad bırakır.


Eyfel Fbop: Güzel bir renkk ve deme sahip bu çay küçük yapraklı olup, Sri Lankanın güney bölgesinin zirvelerinde yetişen iyi kalite çaylardan derlenmiştir. Yeşil yapraklardan özenle toplanarak özel bir üretim tekniği ile şeklini alır. Seçici damakların lezzet arayışına son verecektir.


Planta Te Bitkisel Çaylar: 40 gr. 20 poşetlik kutularda kutusu: 2,5 ytl




Planta Té Yeşil Çay


Zengin bir antioksidan kaynağı...Yumuşak içimli ve siyah çaya göre daha az buruk, daha taze hafif ve aromatiktir.


Planta Té Yeşil Çay Yaseminli


Zengin bir antioksidan kaynağı olan yeşil çay, yaseminin hoş kokusu ve lezzeti ile farklı bir tatda. Yumuşak içimli ve siyah çaya göre daha az buruk, daha taze hafif ve aromatiktir.
Planta Té Siyah Çay


Çay tiryakilerinin vazgeçilmez tercihi olan geleneksel tadında....


Planta Té Feel Relax
Özellikle akşam saatlerinde kendini rahat hissetmek ve rahatlamak isteyenler için Sarı Kantaron içeren ideal bir karışık bitki çayı...



Planta Té Form-Plus
Sağlığına ve formuna önem verenlerin tercihi... Özel karışımıyla formda kalmanıza yardımcı olur.



Planta Té Selü-Form
Sağlığına ve Estetiğine önem verenlerin vazgeçilmez tercihi...Özel karışımı sayesinde estetik kalmanıza yardımcı olur


Planta Té Feel The Power


İçerdiği Ginseng Kökü ve Mate Bitkisi ile gün boyu kendini aktif hissetmek isteyenler için ideal bir karışık bitki çayı...



Planta Té Herb Garden
Karışımda bulunan rooibos, melisa yaprağı,böğürtlen yaprağı, papatya, rezene, ıhlamur, nane (Peppermint) ve meyan kökünün bal ve karamel tadıyla muhteşem buluşması. Vazgeçilmez bir lezzet...


Planta Té Ihlamur


Günün yorucu saatlerinde vazgeçilmez olan ıhlamur geleneksel tadında...



Planta Té Adaçayı


Anadolu’da yetişen seçkin adaçayı yapraklarından oluşan geleneksel bir lezzet.



Planta Té Rezene
Rezene ile Anason’nun muhteşem harmanı... Yemek sonrası ve mide bağırsak sistemindeki hissedilen huzursuzluk durumda destekleyici olarak bilinen, iyi ve sıcak bir seçim...



Planta Té Papatya


Kendini rahat ve stressiz hissetmek isteyenlerin tercihi... Günün her saati içilebilecek keyifli bir bitki çayı. Mide spazmlarında faydalıdır.


Planta Té Naneli Ihlamur


Ihlamurun, ferahlatıcı etkisi ile tanınan nane ile harmanlanması ile elde edilen, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez geleneksel tadı.



Planta Té Nane


Nanenin ferahlatıcı ve saf lezzeti...


Planta Té Elma


Doğal elma kurusu içeriği ile müthiş bir lezzet.




Planta Té Böğürtlen
İçerdiği meyve kuruları ve böğürtlen lezzetiyle günün her saati içilebilen içimi keyifli ve hoş lezzetli bir karışımdır.


Planta Té Kuşburnu


Günün her saati içilebilen lezzetli bir karışım...



Planta Té Portakal
Portakalın muhteşem aromasının tarçın ve karanfille buluşmasından doğan eşsiz lezzetli bir harman.



Planta Té Naneli Limon


Limon tadının, ferahlatıcı etkisi ile tanınan nane ile harmanlanması ile elde edilen geleneksel bir tat...


Mesir Çayı: Kutusu 4 ytl




Atalarımızın şifalı olduğunu inandıkları ve karışımlar halinde kullandıkları şifalı bitkilerden manisa' nın akhisar yöresinde yetişen tıbbi ve aromatik bitkilerden özenle seçilerek "mesir macunu" tadında hazırlanmıştır.


hazirlanişi: bir bardak veya fincan içerisine bırakılarak üzerine kaynar su ilave edilir. 2-3 dk. beklenerek, içime hazır hale gelir. İsteğe bağlı olarak şeker ilave edilerek tatlandırılabilir. %100 doğal.
41 çeşit şifâlı nebât ve baharat karışımından yapılır. Bunların isimleri ve özellikleri şöyledir:
Anason: İştah açıcı ve karminatif olarak kullanılır.
Çivit: Halk arasında kabakulak ve pnömorinde kullanılır.
Çöpçün: Hemoroit ve egzamada kullanılır.
Çörekotu: Gaz söktürücü.
Dar-ı fülfül: Öksürük kesici ve bedeni ısıtıcı olarak kullanılır.
Hardal tohumu: İştah açıcı ve mîdeyi yatıştırıcı olarak kullanılır.
Havlıcan: Öksürük kesici ve ağız kokusunu gidericidir.
Hıyarşenbe: Müshil olarak kullanılmaktadır.
Hindistancevizi ve beşbase: Kaynatılmış suyu mîde ağrılarına iyi gelir.
Hindistançiçeği: Hazım kolaylaştırıcıdır.
Kakule: Lezzet verici, iştah açıcı.
Kalbarda: Mîde ağrılarına iyi gelir.
Karabiber: Öksürük kesici, uyarıcı ve baharat olarak kullanılmaktadır.
Karanfil: Ağız kokusunu giderici, diş çürüklerinde ve diş ağrılarında kullanılır.
Kebabiye: İdrar ve solunum yolları antiseptiği olarak kullanılır.
Kimyon: İştah açıcı, gaz söktürücü ve terletici olarak kullanılır.
Kırım tartar: Kaşıntılı deri hastalıklarında kullanılır.
Kişniş: Gaz söktürücü ve iştah açıcıdır.
Limon tuzu: Macunun fazla tatlı etkisini hafifletmek için kullanılır.
Ma-i leziz: Kalıcı tatlılık sağlar.
Meyan balı: Öksürük kesici, idrar arttırıcı olarak kullanılır.
Portakal kabuğu: Mîdeyi uyarıcı, koku verici olarak kullanılır.
Revan kökü: Laksatif ve hemoroit tedâvisinde kullanılır.
Safran: Çarpıntı giderici ve ferahlık verici.
Sakız: Mîdeyi rahatlatıcı ve nefes darlığında öksürük gidericidir.
Sarı halile: İştah kesici olarak kullanılır.
Sinameki: Müshil olarak kullanılır.
Şamlı ve şaşlı: Kadın hastalıklarına iyi gelir.
Şeker: Macunun kıvamını veren ve tatlandıran ana maddedir.
Resene: Mîde rahatlatıcı ve gaz söktürücü.
Tarçın: Kabızlığı ve karın ağrılarını giderir.
Tarçın çiçeği: Koku özelliği için kullanılır.
Teke mersini: Macun terkibinin daha değişik kokması için kullanılır.
Tiryak: İlk çağlardan beri her derde devâ olarak kullanılan muhtelif maddelerden meydana gelmiş bir terkiptir.
Ud-ül-kahar: Diş ağrısı ve diş nezlesine karşı kullanılır.
Vanilya: Uyarıcı, olarak bilinir.
Yeni bahar: Kuvvet verici olarak mâcunlara konulur.
Zencefil: Nefes darlığı, soğuk algınlığı ve astıma karşı kullanılır.
Zerde çöp: Kuvvet verici ve mîdeyi koruyucudur.
Zulumba: Mîde rahatsızlıklarında ve hemoroitte kullanılır.
mesir çayı; kuvvet verici, sindirimi kolaylaştırıcı, iştah açıcı, hormanları harekete geçirici, yorgunluğu giderici ve zehirli hayvanların sokmalarına karşı bağışıklık kazandırıcı özelliğe sâhiptir.









Çay Hakkında İlginç Bilgiler!


Demlikte kalan çayı atmayın
Ayağınız mı kokuyor?


Ilık çay dolu bir leğene ayaklarınızı daldırın ve her akşam yatmadan önce 10 dakika tutun. 10 günde koku diye bir şey kalmayacaktır.



Boğaz ağrılarında
Posaları süzülüp soğuyan demi boğaz ağrılarında ­gargara olarak kullanılır.
Buzdolabınız koku mu yapıyor?
Demlikte kalmış çay posalarını kurutup bir kap içinde buzdolabının orta rafına yerleştirin, kokudan eser kalmayacaktır.
Cildiniz çok mu yağlı?
Banyodan çıkmadan son su olarak bir çaydanlık çay ile teninizi oğuşturun, balsam vazifesi görün.
Derinizdeki yaraların temizlenmesi
Çayı, derinizdeki yaraların temizlenmesi ve antibiyotik etki göstermesi için pamukla tatbik ederek kullanabilirsiniz.
Eliniz balık, soğan mı kokuyor?
Balık ayıkladınız, ellerinizi sabunla yıkadınız ve hala balık kokuyor. Ya da soğan soydunuz, soğan kokuyor. işte kurtarıcınız yine çay. Elinizi demli çayla yıkayın. Bakın bakalım hiç koku kalmış mı?
Gözünüz çapak mı yapıyor?
Kaynamış çayı bir tasa koyup buharı gözünüze gelecek biçimde başınızı üstüne koyun. Ya da ılık çaya batırılmış gözlerinize ve etrafına tatbik edin.
Saçınız mat mı?
Saçınızı şampuanladıktan sonra son su olarak bir çaydanlık ılık çayla durulayın. Bakın saçlarınız nasıl ışıl ışılıyor.
Yemek yerken dilinizi mi ısırdınız?
Yine ilacı demlikteki çaydır. Ağzınızı günde üç defa çalkalayın, diliniz dokuz yerine üç günde iyileşecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder