4 Ekim 2009 Pazar

KIRIŞIKLIKLAR NEDEN OLUŞUR

Kadınlar da ve erkeklerde meydana gelen cilt kırışıklıkları çeşitli nedenlere bağlı olarak meydana gelir. Erkekler bunu çok sorun etmez, ama kadınlar için, durum biraz daha farklı ve hassastır. Gelin, hep birlikte, kırışıklıkların oluşma nedenlerini görelim. Ve tabiki, ona göre de tedbir alalım.

* Yaptığımız mimikler, güneş ışınları ya da vücudumuzun susuz kalması kırışıklıkların başlıca nedenleri arasındadır.
* Mimik kaslarının yıllar boyunca çalışması, cilt üzerindeki kıvrımları belirgin hale getirir. Bu yüzden, dinamik çizgiler ortaya çıkıyor. İfade kırışıklıkları genellikle iki kaş arasında, alında, göz ve dudak çevresinde kendini gösterir.
* Genellikle 20’li yaşların sonlarında, ciltteki elastin ve kolajen lifleri elastikiyetini kaybetmeye başlar. Yüzümüzdeki 40 adet kas, gün içinde gülmek, kaşları çatmak, yemek yemek veya sigara için yaklaşık 30.000 kez hareket eder. Mimik hareketleri, cildin alt katmanlarında bulunan fibroplastların, dolayısıyla cildin kasılmasına yol açıyor. Mimiklere bağlı olarak, kasılan cilt artık rahatlamıyor ve kırışıklar oluşuyor. Mimik çizgileri önlem alınmazsa derin kırışık haline dönüşebiliyor.
Kırışıklıkların oluşmasında, 3 ana faktör vardır.
1- GENETİK SEBEPLER : Cildinizde ilk kırışıkların ne zaman ortaya çıkacağı ve ne kadar yoğunlukta olacağını belirleyen başlıca faktör, genetik etkilerinizdir. Yani, annenizde kırışıklar geç yaşta kendini göstermeye başlamışsa, bu sizinde, bir an önce tedbir almanız için, bir uyarı sayılır.
2- CİLT BAKIMI : Doğru ürünleri, düzenli olarak uygulayacağınız bakımlar, cildinizin pürüzsüz ve gergin kalmasını sağlarken, kırışıkların oluşum sürecinide geciktiriyor.
3- ÇEVRESEL FAKTÖRLER: Güneş ışınları, kuru hava, sigara tüketimi, alkol kullanımı gibi pek çok çevresel faktör de, cildin nasıl yaşlanacağını ve hangi tür kırışıkların oluşacağını belirliyor. Bu sebeple, yaşam tarzınıza özen göstererek, sigara ve alkol tüketiminden kaçınmak, sigara tüketilen ortamlardan uzak durmak, güneşten koruyucu ürünler kullanmak ve bol mikltarda su içmek, kırışıklık sürecini, sizlerden mümkün olduğunca uzak tutacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder