12 Ağustos 2009 Çarşamba

SÜREKLİ SÜTYEN TAKMAK MEME KANSERİ SEBEBİ

Kadınların en korkulu rüyalarından birisi olan meme kanseri için, bir sebep daha ortaya çıktı. Hiç aklınıza gelir mi, göğüslerinizi korumak için kullandığınız sütyeni, sürekli takmanın, göğüs kanserine neden olacağı?

Yapılan bir araştırm sonucu, göğüs kanserinin, en önemli nedenlerinden birinin, aralıksız takılan sutyen olduğunu ortaya koydu. New York ta bulunan Ulusal Sağlık ve Uzun Yasam Kaynağı Merkezi, 4700 kadın üzerinde yaptığı araştırmada, aralıksız sutyen takan kadınların, göğüs kanserinin en sık görüldüğü kesimi oluşturduğunu ortaya çıkardı. Sütyen kullanmayan kadınlarda, kanser oranının çok düşük olduğunu belirleyen uzmanlar, kadınları günde 12 saatten fazla sütyen takmamaları konusunda uyardı. Doktor Beverly Smith, düzenli masajın, göğüslere kan akışını artıracağını,böylece sütyenlerin göğüs üzerindeki olumsuz etkisinin azalacağını söyledi.
Bu yazıyı okuyan hanımların, karasız kaladığını düşünüyorum. En iyisi, güvendiğiniz bir meme cerrahına danışarak, onun önerisi doğrultusunda davranmanız olacak sanırım.

1 yorum: