3 Haziran 2009 Çarşamba

CİLT KURULUĞUNU ÖNLEMEK İÇİN NE YEMELİ ?

Cilt kuruluğu, diğer cilt hastalıkları gibi, beslenme ile direkt ilgili olabilen bir durumdur. SAğlıklıbeslenmek başta olmak üzere, bol su içmek, cilt kuruluğunu önlemenin ilk adımını oluşturuyor.

Cilt kuruluğunu önlemek ve yenmek için ne yemeli? ne yapmalı derseniz ?
* Sebze, yeterli meyve, dengeli bir şekilde beyaz ve kırmızı et tüketmek gerekir.
* Kuruyemişlerden yararlanılmalı, baklagiller mutlaka tüketilmeli, 3 beyaz olarak bilinen, şeker, tuz ve undan kaçınılmalıdır. Şeker ve unun karbonhidrat değeri yüksek olduğu için kanşekerini yükseltir ve yangısal reaksiyonları artırır. Bu da iltihapların ve kaşıntıların artmasına neden olur. Ayrıca cildin yaşlanmasını hızlandırır.
* Cildin beslenmesi konusunda yardım alacağınız besinler; semiz otu, omega 3 içeren ceviz, Omega 6 içeren çekirdek, limon, portakal, havuç, yeşil sebzeler, renkli meyveler anti-oksidan içeren besinler, ve yemeklerde kullanılan domates salçası...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder