25 Aralık 2008 Perşembe

ELMANIN KABUĞU KANSER DÜŞMANI ÇIKTI.



ELMANIN KABUĞU KANSER DÜŞMANI ÇIKTI.

Elma kabuğundaki ‘triterpenoids’ adlı maddenin, kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediğini veya öldürdüğünü tespit edildi.Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Deneysel Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “ABD Cornell Üniversitesi araştırmacıları, elma kabuğundaki ‘triterpenoids’ adlı maddenin, kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediğini veya öldürdüğünü tespit etti” dedi. Gökbel, ülkemizin her yerinde bol miktarda yetişen elmanın düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini ifade etti. Gökbel, “Türkiye’de her yıl 150 bin kişi kansere yakalanıyor. Korunmak için, sebze ve meyvenin bol miktarda tüketilmesi konusunda toplum teşvik edilmeli, bilinçlendirilmelidir” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder