20 Ekim 2008 Pazartesi

TARÇININ FAYDALARINI BİLİYOR MUSUNUZ ?

İnsanlık tarihinin en eski baharatlarından olan tarçın, Çinliler tarafından kullanılan bir baharattı. Daha sonra Avrupada yaygınlaşmaya başladı. Tarçın, Eski Çin tıbbıbda, ilaç niyetine kullanılan bir baharatmış. M.Ö. 3000 yıllarında bile faydaları ve sağlık açısından etkileri keşfedilmiş olan tarçının, mucizevi bir bitki olduğu günümüzde yeniden keşfedilmiş durumda. Tarçının blinen faydalarına bir göz atacak olursak ;
* Kan şekerini düzenler,
* iştahı dizginler
* kalp üzerine pek çok faydaları vardır.
* Karanfille yenilmesi çok daha fazla etki yapmaktadır.
* Çayın, kahvenin, bazı tatlıların ve mısır gevreklerinin içine atılabilir.
* Zengin kalsiyum, magnesyum, lif ve demir kaynağıdır.
*Son yıllarda yapılan çalısmalarda kan şekerini düşürücü etkisi saptanmıştır
*Günde yarım çay kaşığı alınan tarçın, LDL kolestrolü düşürür.
*Koli bakterilerinin vücuda yayılmasını önler,
*Bal ve limon ile karıştırılarak yenilirse, Soğukalgınlığı, grip ve nezleye iyi gelir.
*Mide rahatsızlıklarına iyi gelir,hazımı kolaylaştırır,kusmayı önleyici bir etkiye sahiptir.
*Yarım çay kaşığı tarçın ve 1 yemek kaşığı bal karıştırılıp, her sabah kahvaltıdan önce yenilirse, 1 hafta içinde, eklem ağrılarında azalma olur. 1 a içinde ise ağrıların tamamen kaybolur
*Yiyeceklere eklendiği zaman,yiyeceklerin bozulmasını ve bakterilerinin büyümesini önleyen doğal bir gıda koruyucusudur.
*Adet öncesi gerginliklere iyi gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder