9 Ağustos 2008 Cumartesi

KURU ÜZÜM VE FAYDALARI

Üzüm ister kuru olsun, ister taza, çok faydalı bir besin. Özellikle çok iyi bir anti oksidan olması kanser açısından çok önemli. Bu yazımız kuru üzüm üzerine. Tıpkı, tazesi gibi kurusu da çok faydalı.
KURU ÜZÜMÜN FAYDALARI :

*Üzüm ürünlerindeki demir, kalsiyum ve potasyum minerallerinin, kemik gelişimi yanında kansızlığı, halsizliği, zayıflığı ve ishali tedavi edici özelliği bulunmaktadır.
*Kilo almak isteyen de rejim yapmak isteyen de üzüm yemelidir çünkü enerji verir.
*Protein ve karbonhidrat kaynağıdır
*A,B1,B2,B6, C vitaminleri ile fosfat, kalsiyum, demir, fosforik asit, organik asitler, formik asit minerallerini içerir.
*Günlük kalsiyumun 1/5'ini ve demirin ise 1/3'ünü karşılar. Mineraller halsizliği, kansızlığı, ishali ve zayıflığı tedavi eder.
*Karaciğer zaafiyetine, öksürüğe, bronşite de iyi gelir.
*Mideye çok faydalıdır.
*Ayrıca Unutkanlığa da iyi gelir.
*Kuvvetli bir gıdadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder