13 Ağustos 2008 Çarşamba

DİRİ VE DİK GÖĞÜSLER İÇİN ÖNERİLER

İster küçük olsun ister büyük olsun, göğüslerin güzelliği ebatlarından değil, diri ve dik olmasından dolayıdır. Zamanla göğüsler sarkar ve güzellikleri, kaybolmaya yüz tutar. Bunun için daha önceden önlem almak gerekir. İşte sizlere bazı önlemler ve diri göğüsler için öneriler ;
SOĞUK DUŞ ŞOKU ;
* Diri göğüslere sahip olmak için her gün düzenli olarak soğuk suyla duş yapmaya özen gösterin. Sabahları duş aletinin yardımıyla, suyu göğüslerinizin üzerinde dairesel hareketlerle gezdirin.
LİFLİ BESİNLERİN GÜCÜNDEN FAYDALARI ;
* Göğüslerinizin diriliğini koruyabilmesi için aşırı tuz tüketiminden kaçının. Çünkü su tutulmasına neden olan maddeler bağ dokusunu olumsuz yönde etkiliyor. C vitamini içeren besinlerse cildin diri kalmasını sağlayan kolajenlere uyarıcı etki yapıyor.
EGZERSİZİN FAYDALARI ;
* Önereceğimiz üç egzersiz, göğüs bölgenizdeki kasların güçlenmesini sağlayacak.
1. ÖNERİ : Belinizi dik tutarak bağdaş kurun. Avuçlarınızı göğüs hizasında birleştirin. Dirsekleriniz yere paralel olsun. Bu pozisyondayken ellerinizi birbirine 20 saniye süreyle güçlü bir şekilde bastırın. Sonra yavaşça gerilen göğüs kaslarınızı gevşetin. Hareketi 10 kez tekrarlayın.
2. ÖNERİ : Yüzüstü uzanın. Ayaklarınız çapraz olmalı. Kollarınızdan güç alarak aşağı yukarı hareket edin. Egzersizi 10 kez tekrar edin.
3. ÖNERİ : Ayakta, ellerinizi başınızın arkasında ve ensenizde kavuşmuş şekilde durun. Ellerinizi ensenizden hiç ayırmadan dirseklerinizi ağzınızın tam önünde birbirine değdirdikten sonra eski pozisyona dönün. Egzersizi 20 kez yineleyin.
DİK OTURMANIN GÖĞÜSLERE ETKİLERİ ;
*Sırtınızı dik tutmaya özen gösterirseniz, göğüs kafesiniz daha fazla yukarı kalkar, böylece kan dolaşımınız da hızlanır. Bu sayede de bağ dokularınız sıkılığını korumaya devam eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder