21 Temmuz 2008 Pazartesi

ENGİNARIN FAYDALARI

Oldukça kötü kokulu ve patatese benzeyen bu sebze, temizliğiyle de tam bir eziyet. Ama öyle faydaları var ki. Zaten hep dikkat ettiğim bir konu var. Çok fazla yararı olan meyve ve sebzeler, hep sıkıntılı. Yani ; ya tadı kötü, ya kokusu, ya da temizlenmesi..Enginarın ,kökü yıllarca yaşayıp, her ilkbaharda yeniden süren dikenli bir bitki ve bunun sebze olarak yenen iri topuz biçimindeki yeşil çiçeğidir. Killi, kumlu ve rutubetli toprakalarda yetişir. Çok iyi bir besindir. İçeriğinde "cynarine" vardır.
ENGİNARIN FAYDALARI ;
* Kandaki üre ve kolestrolü düşürür.
* İdrar söktürür.
* Kandaki şeker miktarını ayarlar.
* Şeker hastaları için çok faydalıdır.
* Bedeni ve ruhi bitkinliği giderir.
* Vücuda dinçlik verir.
* Sinirleri güçlendirir.
* Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler.
* Böbreklerdeki kumların dökülmesine yardım eder.
* Karaciğer hastalıklarının çabuk geçmesini sağlar.
* Sarılıkta faydalıdır.
* Romatizmanın şikayetlerini geçirir.
* Mide ve bağırsakları temizler.
* İshali keser.
* Emzikli kadınlar, böbreklerinde veya mesanelerinde itihap olanlar yememelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder