2 Ocak 2010 Cumartesi

MUCİZEVİ SARIMSAK EKSTRAKTI

Sarımsak, mutfaklarımızda, sıkça kullandığımız bir mucize. Pek çok insan, çiğ sarımsak tüketmeyi seviyor. Ama, yapılan araştırmalar, sarımsağı, çiğ tüketmenin zararlı olduğunu ortaya koyuyor. Çiğ sarımsak tüketmek yerine, Anadoluda, çok uzun yıllardır kulllanılan, sarımsak, ekstratını kullanmak, çok daha faydalı. Üstelik, bu ekstratı, kendiniz evde hazırlayabilirsiniz.

GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 kilo sarımsak,
* 5 adet limon( Suyu sıkılacak),
* 1 lt su,
* 1 lt sirke,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : SArımsakları soyduktan sonra, iyice ezin. Bir kavanozun içine koyup, üzerine, suyu, limon suyunu ve sirkeyi ilave edinİyice karıştırdıktan sonra, ağzını sıkıca kapatın. Karanlık ve serin bir yerde 6-10 ay arasında bekletin. Günde 1 tatlı kaşığı tüketin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder