30 Haziran 2008 Pazartesi

DR ENDER SARAÇTAN SELÜLİTLER İÇİN EVDE HAZIRLANABİLECEK SELÜLİT YAĞI TARİFİ

Temmuz mevsimine girmek üzere olduğumuz şu günlerde hanımları da bir telaştır aldı. Malum tam deniz sezonu. Ama kıştan biriken selülitler biraz can sıkıcı. Dr Ender Saraç Bu sorun için, denenmiş ve etkisi kanıtlanmış, evde kendinizin hazırlayacağı bir selülit yağı tarifi verdi.
GEREKLİ MALZEMELER :

* 1 Tatlı kaşığına yakın susam yağı,
* 8-10 damla biberiye yağı,
* 6-7 damla melisa yağı,
* 8-10 damla kekik yağı,
* 7-8 damla portakal yağı
HAZIRLANIŞI : Bütün yağları söylenilen miktarda güneş götmeyen bir yede porselen bir kap içinde karıştırın.
KULLANIM ŞEKLİ : Hazırlamış olduğunuz yağı selülit olan bölgelere masaj yaparak yedirin. Daha sonra tüm tuhafiyelerden temin edebileceğiniz, ham ipek kese ile cildiniz pembeleşinceye kadar, dairesel hareketlerle masaj yapın. Bu işlemden sonra yağlamış olduğunuz bölgeyi streç filmle sarıp yürüyüş veya egzersiz yapın. Son olarak da, duşa girin ve yine o bölgeye masaj yaparak yağı vücudunuzdan temizleyin.

DR ENDER SARAÇTAN DETOKS KÜRÜ

Show Tv de 29 Haziranda yayınlanan programında özellikle karaciğer detoksu açısından çok faydalı olan bir tarif verdi. Tarifimiz kerevizle yapılıyor.
GEREKLİ MALZEMELER :
* 4-5 adet engirarın çanak yapraklarından
* 2 adet sap yapraklarından
* 1/2 Lt su
* 4/1 kahve kaşığı zedeçal,
* 5-6 damla limon,
* 2 tatlı kaşığı hindiba
* 1 tatlı kaşığı bal
HAZIRLANIŞI : Öncelikle kereviz yapraklarını haşlayarak başlıyoruz. 1/2 litre su ile kaynattığımız yaprakları 5-10 dakika dinlendirdikten sonra, yaprakları sıkıp suyunu bırakıyoruz. Elde ettiğimiz kereviz yaprağı suyumuzu ılıttıktan sonra, iki parça bölüp içine diğer malzemelerimizi katıyoruz.
KULLANIM ŞEKLİ : Sabah ve akşam 1 bardak olmak üzere günde 2 defa içiyoruz. Kürümüze 40 gün süreyle devam ediyoruz.

DR ENDER SARAÇTAN DÜŞÜK POPOLAR İÇİN EGZERSİZ ÖNERİLERİ

Yaş ilerledikçe kasların ve cildin sıkılığını kaybetmesi sonucu, özellikle kadınlarda popo sarkması denilen olay meydana gelir. İşte bunun için Dr ender saraç çok basit bir egzersiz programı öneriyor. Bu programı en az 3 hafta uyguladığınızda ancak sonuç alabileceksiniz.
1- Sırt üstü olarak yere yatarak dizlerinizi kendinize doğru çekin. Poponuzu yerden yukarı doğru kaldırın. Poponuz yere değmeyecek şekilde hereketi tekrarlayın.
2- Yüz üstü yere uzanın ve bacaklarınızı tek te yukarı doğru kaldırın. Bu hereketleri yaparken belinizi çok zorlamamaya gayret edin. Eğer biraz daha etkili olsun isterseniz iki bacağınızı geriye doğru kaldırım.
Son olarak kaslarınızı esneterek egzersizleri bitirin.

27 Haziran 2008 Cuma

EVDE KREM YAPIMI

Kendi kreminizi kendiniz yapmaya ne dersiniz ? Hem pratik, hem de son derece ucuz olan bu krem cildinizi beler ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasını sağlar. Gelelim kremimizin malzemelerine ve yapım şekline ;
GEREKLİ MALZEMELER :
* 15 gr. hindistan cevizi yağı,
* 7.5 gr.vazelin,
* 15 gr. bal
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Tüm malzemeyi iyice birbirine karıştırın. Malzemelerin iyice birbirine karışması için, bu işlemi benmari usulu ile yani, kabı sıcak suya oturtarak yapabilirsiniz. Elde ettiğiniz karışımı, saklamak için cam kavanoza aktarın ve el kremi olarak ihtiyaç duyduğunuz zaman kullanın.

25 Haziran 2008 Çarşamba

AYAK TERLEMESİ VE AYAK KOKULARI İÇİN BİTKİSEL ÖNERİLER

Ayaklarda oluşan terlemeler sonucu istenmeyen bir durum olan, ayak kokuları meydana gelebilir. Tıbbi olarak hidroforez olarak adlandırılan bu durum, sağlık açısından da, toplum açısından da istenmeyen bir durumdur. aşrı ayak terlemeleri ve ayak kokusu için bitkisel önerilerden faydalanmak isteyenler için iki ayrı önerimiz var.
1. ÖNERİMİZ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER ;
* 1 kova ılık su

* 1 tatlı kaşığı lavanta yağı
* 1 tatlı kaşığı okaliptus yağı
* 1 tatlı kaşığı tentürdiyot
HAZIRLANIŞI : Malzemeleri karıştırıp ayaklarınızı 15–20 dakika bekletin.
2.ÖNERİMİZ ;
Bir çorba kaşığı pudraya 7 damla kekik yağı damlatıp, ayaklarınıza sürün.

24 Haziran 2008 Salı

SUNA DUMANKAYADAN NORMAL CİLTLER İÇİN KREM YAPIMI

Normal cilde sahip olanlar için, Doğal bakım ve Güzellik Uzmanı Suna Dumankayadan, 2 ayrı krem yapımı önerisi geldi.
1. ÖNERİ ;
GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 çorba kaşığı soya yağı

* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
* 4 kaşık beyaz kil
* 1 çorba kaşığı su
YAPILIŞI : Bütün malzeleri karıştırıp krem halinde yüzünüze uygulayın.
2.ÖNERİ ;
GEREKLİ MALZEMELER :
* Bir tatlı kaşığı yulaf unu,
* Bir tatlı kaşığı havuç suyu
* Bir tatlı kaşığı badem yağı
YAPILIŞI : Bütün malzeleri karıştırıp cildinize sürün. En az 20 dakika bekletin.

23 Haziran 2008 Pazartesi

BÖBREK TAŞLARI İÇİN MISIR PÜSKÜLÜ

Mısır püskülünün faydaları artık pek çoğumuz öğredik. Mısır püskülü, mısırın üzerinde bulunan, kahverenkli, ipliksi görüntüdeki uzantılardır. Aslında bu püsküller mısırın, şekil değiştirmiş çiçekleridir. Mısır püskülleri, hem çok iyi bir yatıştırıcı, hem de bulunmaz bir idrar söktürücüdür. İçeriğinde bulunan, glikoz, maltoz gibi şekerler, steroller ve bol miktarda potasyum tuzu bulunan mısır püskülü; mide, bağırsak ve idrar yolları için, en küçük bir sakınca görmeden, rahatlıkla kullanılabilir.
Bu püsküller en zorlu böbrek ve idrar kesesi taşlarını harekete geçirir, romatizma ve gut hastalıkları sancılarını yatıştırır. Kum veya taş sancısı başladığında, bol bol idrara çıkmak, bu dayanılmaz acılardan bir an önce kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
MISIR PÜSKÜLÜ ÇAYININ HAZIRLANIŞI : Böbrek taşları,idrar kesesi taşları, romatizma ve gut (damla) hastalığı için hazırlanabişlecek mısır püskülü çayı için ; iki tutam veya bir avuç mısır püskülünü bir litre suya atın ve 15 dakika kadar kaynatın. Süzdükten sonra elde edeceğiniz çaydan, günde 5-6 çay fincanı içebilirsiniz. İçerken içine bir parça şeker atıp tadlandırabilirsiniz.İdrarı çoğaltarak organizmayı temizleyen mısır püskülü, toksinleri dışarı atmaya da yardımcı olur. Karaciğer ve kalp çalışmalarını düzenler. Beyin dahil tüm organların verimlerini artırır. Yalnız idrar yolları hastalıkları için değil, zehir üretici, özellikle iltihaplı hastalıklara karşı gelmesiyle de doktorların değerli ve önemli bir yardımcısıdır.

20 Haziran 2008 Cuma

PROF.DR AHMET MARAKOĞLUNUN BİTKİSEL ANTİBİYOOTİK TARİFİ

Prof. Dr Ahmet Marakoğlu deyim yerindeyse tam bir doğal antibiyotik tarifi verdi. Bu antibiyotik hepimizin bildiği mutfak malzemelerinden yapılmış. Antibiyotiğimiz bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için çok faydalı.
GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 baş sarımsak
* Yarım limon
* Yarım litre su
* Cam kavanoz ve aliminyum folyo
Hazırlanışı: 1/2 lt kaynatılmış soğumuş suyu, cam bir kavanoza koyduktan sonra, içine kabukları soyulmuş bir baş sarımsak, yarım limonu kabuğuyla dilim dilim doğrayıp atın.
Kapağını kapattıktan sonra, ışık almasını engellemek için, alimünyum folyoyla sararak, karanlık bir ortamda 4 gün bekletin. Dört gün beklettikten sonra içinden posasını alın.Her kış mevsimi başlangıcında, bir kaç defa bu doğal antibiyotiği tekrarlarsanız ,savunma mekanizmanız güçlü olur.
Kullanımı: Her yemekten 15 dakika önce aç karnına bir yemek kaşığı içebilirsiniz. Dışarıdan gelen mikrop ve virüslere karşı etkilidir.Hiç bir yan etkisi de yoktur. Limonu hayatınızdan çıkartmayın.Tarifimiz bir kişiliktir. Daha fazla su ve ölçüyle de yapabilirsiniz.

19 Haziran 2008 Perşembe

SAFRAN YAĞI VE FAYDALARI

Safran; Safranbolu yöremizde yetişen, süsengiller ailesinden, sarı renkli bir bitkidir. Dünyanın en pahalı baharatı olan safrandan elde edieln safranyağının nasıl hazırlandığını ve faydalarını görelim.
SAFRAN YAĞININ HAZIRLANIŞI : Safran yağı,
Safranın kuruyup olgunlaştığı dönemde, başak kısmının içinde bulunan tohumlardan elde edilmektedir. Safranın kullanılan kısmı elle toplanmaktadır. Safran aynı zamanda boya ve esans yapımında da kullanılmaktadır.
SAFRAN YAĞININ FAYDALARI : Yumurtaların gelişmesine yardımcı olan safran bu özelliği ile hamile kalmayı kolaylaştırmaktadır. Sakinleştirici, spazm çözücü ve sindirimi kolaylaştırıcı etkilerinden dolayı mide rahatsızlıkları için kullanılmaktadır.
Kullanım Şekli : Dahilen; bir fincan suya 2-4 damla damlatılarak içilir.

18 Haziran 2008 Çarşamba

DR İBRAHİM SARAÇOĞLU ERKEKLERDE İDRAR KAÇIRMA

Erkeklerde idrar kaçırma problemi için Dr İbrahim Saraçoğlunun önerisi;
Kiraz sapı : 25-30 adet kiraz sapı 1 su bardağı suda kaynatılır.
İçine 1-2 damla limon suyu sıkılarak içilir. Bu tarif aynı zamanda ödem söktürücü olarak da kullanılabilir. ama ödem söktürücü olarak kullandığınızda içine limon sıkmadan içmeniz gerekir.

DR İBRAHİM SARAÇOĞLU KADINLARDA İDRAR YOLU ENFEKSİYONLARI VE İDRAR TUTAMAMA İÇİN BİTKİSEL ÖNERİ

KADINLARDA GÖRÜLEN İDRAR YOLU ENFEKSSİYONLARI : İdrar yolu enfeksiyonları için oğluotu (Melisa) çok iyi gelir. 1 bardak suda, 5 dakika kaynatılan oğluotu, dinlendirildikten sonra, öğleden önce ve öğleden sonra içilir.

İDRAR TUTMA ZORLUĞU İÇİN : Sarıballıbaba otu : 1 su bardağı suyun içine, 1 tatlı kaşığı sarıballıbaba 1 hafta süreyle günde 1 barkak, bir haftanın sonunda iki günde 1 bardak içilir. Toplam, 25 içimlik kür olarak hergün taze hazırlanacak.

DR İBRAHİM SARAÇOĞLU KOLESTETOLÜ DÜŞÜRMEK İÇİN

Dr İbrahim saraçoğlundan kolesterolü düşürmek için bitkisel öneriler ;
* Enginar ve yeşil mercimek iyi birer kolesterol düşürücüdür.
* Nar çiçeği : 1 su bardağı suyun içine 1,5 yemek kaşığı nar çiçeği komularak kaynatılır. Günde 1 defa içilir. Bu karışım hem kolesterolü, hem tansiyonu düşürür.

DR İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN BAŞ AĞRISI VE MİGREN İÇİN BİTKİSEL ÖNERİLER

Baş ağrısı ve migren sıkıntısı çekenler için , Dr İbrahim Saraçoğlunun Önerileri ;
* Akşamları geç saatte yenilen tatlı sabah baş ağrısı yapacağından erken saatte yenilemelidir.
* Adet dönemlerinde baş ağrısı çeken kadınlar için bol tarçınlı tatlı yenilmesi uygundur.
Elektrikli sinek kovucular da baş ağrısı için serbep teşkil eder.
1/2 su bardağı suyun içine 1 adet limonun suyunun sıkılıp içilmesi baş ağrısını keser.
MİGREN AĞRILARI : * Düz yapraklı arslanpençesi migren ağrısı için çok iyidir. Arslan pençesi 12 dak kaynatılarak içilir.
* Günde 3 defa iilecek biberiye çayı migrene iyi gelir.

17 Haziran 2008 Salı

ÇOCUKLARDAKİ GECE İŞEMESİ İÇİN BİTKİSEL KÜR

Bu önerimiz altını ıslatan çocuklar için. Çocuklarda görülen gece işemesi, latince adıyla Enürezis Noctürna, itinalı ve iyi bir tedavi gerektiren bir hastalıktır. Çocuklarınızda görülen gece işemeleri için mutlaka bir hekime danışmanız ve gereken tedaviyi almanız gerekmektedir. Bu sorunun bitkisel tedavisini merak edenler için ; (Bu öneri 10 yaşından büyük çocuklar için geçerlidir)

yarım litre kaynar suya 1 tatlı kaşığı sarı kantaron 2 tatlı kaşığı civan perçemi, 1 tatlı kaşığı meşe kabuğu koyarak haşlayınız. Bundan sabah ve öğle 2 fincan içiriniz.

15 Haziran 2008 Pazar

UYUKU SORUNU İÇİN ENDER SARAÇTAN DOĞAL ÖNERİ

Dr ender saraç sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için bizlere son derece pratik ve yararlı önerilerde bulunmaya devam ediyor. Ben bu yüzden Ender Saraç'ın giç bir programını kaçırmamaya özen gösteriyorum. Bu seferki öneri uyku sorunu olanlar için.

* Akşam yemeğinden sonra 2-3 fincan Melisa çayı için.
* Veya 2-3 fincan Rezene,Anason ve papatya karışı çay için. Hem ağrı kesici özelliği vardır. Özellikle baş ağrılarında etkilidir. Hem de gaz söktürücüdür.
* Ilık sütün içine 1/2 tatlı kaşığı tatlı badem yağı karıştırıp içerseniz uyku getirir.
Tabi bu önerileri ayrı ayrı zamanlarda uygulamanız gerekir. Hepsini bir arada uygulamayın.

DR.ENDER SARAÇTAN DİYET KURABİYE TARİFİ

Diyet yapıyorsunuz, ama kurabiyeden de mahrum kalmak istemiyorsunuz. İşte size çok uygun bir Ender Saraç Tarifi. Bu kurabiyemiz içerdiği meyve ve ceviz sayesinde hem çok sağlıklı, pekmez ilede oldukça antioksidan.
GEREKLİ MALZEMELER ;

1 çaybardağından az sıvı yağ
1 çaybardağından az pekmez,
İstenilen miktarda meyve parçaları,
Yulaf ve çavdar ezmesi,
Limon veya portakal kabuğu,
Tarçın
Ceviz
HAZIRLANIŞI : Bütün malzemeleri karıştırıp hamur haline getirin. İstediğiniz gibi şekillendirip 180 derece pişirin.



DR ENDER SARAÇTAN ZEKA AÇAN ÖNERİLER

Çocuklarınızn sınav başarısını artıracak beslanme önerileri ve zeka açan yiyecekler listesi, Dr Ender Saraçtan geldi. Bakalım bu besinler nelermiş.
1- ÇEKİRDEK KAKULE :
Günde 3-4 kez 2-3 adet çekirdek kakule tanesi ağızda emilir.
2- SOYA LESETİN : Kolesterolün damarlara yapışmasını engeller, zeka açar,karaciğere faydalıdır, beyin fonksiyonlarını olumlu yönde etkiler.
3-B 12 VİTAMİNİ : Çocuğunuz . eğer doğal yollarda (et,yumurta sarısı gibi ) B 12 vitamini alamıyorsa, B12 iğnesi veya tableti 1 kereye mahsus olamk üzere verilebilir.
4–OMEGA 3 : Ceviz, yağlı balıklar, semizotu, keten tohumu gibi besinlerden alınabilir.
5– ADA ÇAYI : Çok iyi bir zeka ve hafıza açıcıdır.
6–Diğer besinler ise ; zeytin,zeytinyağı,hurma,soya fasulyesi, yumurta vb.

DR ENDER SARAÇTAN SAÇ BAKIM ÖNERİSİ

Dr Ender Saraçtan dökülen saçlara, yıpranmış saçlara, deniz sebebiyle formunu kaybetmiş saçlara, Mucize bakım önerisi ;
GEREKLİ MALZEMELER :
1/2 tatlı kaşığı susam yağı,

1/2 tatlı kaşığı tatlı badem yağı,
1/2 tatlı kaşığı hint yağı
2 ampul E vitamini
2 Ampul bepanthene ampul
HAZIRLANIŞI : Bütün malzemeleri cam veya porselen bir kapta karıştırın. Eğer saçlarınız çok uzun ise ölçüleri iki katına çıkarabilirsiniz.
KULLANIM ŞEKLİ : Elde ettiğinz solüsyonu avuç içiyle saç diplerine masaj yaparak yedirin. Aşırı bastırmamaya özen gösterin. Ilık veya sıcak bir havlu ile sarın 1-2 saat sonra yumuşak bir şampuanla 1 sefer yıkayın. Eğer saçlarınız çok dökülüyor ise haftada 2-3 kez, az dökülüyorsa 1 kez uygulayabilirsiniz.
Eğer, bunu denize girmeden çnde yaparsanız saç ernginizi açacaktır.

14 Haziran 2008 Cumartesi

PROF.DR OSMAN MÜFTÜOĞLUNDAN ÖNERİLER

Prof. Dr Osman Müftüoğlu, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için, bir kaç önemli uyarıda bulunuyor bizlere. Uygulaması çok zor olmayan bu öneriler ;
SİNİRLENMEMEYE GAYRET GÖSTERİN : Sinirlenmek erken yaşlandırırSinirlendiğiniz zaman tam bir adrenalin banyosu yaparsınız. Kalp atışlarınız hızlanır, solunumunuz sıklaşır ve derinleşir, ağzınız kurur, kan basıncınız yükselir.
Sık sık sinirlenmek sizi erken yaşlandırır. Öfkenin kalp hastalığına, hipertansiyona ve daha pek çok yaşam tehdidi sorununa davetiye çıkardığı bilinmektedir. Öfke zihinsel kapasitenizi azaltır, odaklanmanızı güçleştirir, veriminizi düşürür. Sık tekrarlandığında öfke mizah yeteneğinizi kaybetmenize ve diğer insanlardan soğumanıza neden olur. Kendinizi genç hissetmenizi sağlayan enerji ve yaratıcılık gibi duygularınızı olumsuz yönde etkiler.
YAĞLI YİYECEKLERDEN UZAK DURUN : Yüksek yağlı beslenenlerin daha çok öfkelendikleri ve daha sık depresyona girdikleri düşünülmektedir.
iŞ YÜKÜNÜZÜ AZALTIN : Zaman zaman kısa molalar vermeyi unutmayın. Gerektiğinde sizi sinirlendiren ortamlardan uzaklaşıp biraz sessiz kalmaya, enine boyuna düşünmeye fırsat yaratın. En azından derin bir nefes alın, biraz su için, sizi rahatlatacak başka bir şeyle meşgul olun.
KÖKLÜ VE DEĞİŞMEYECEK PROBLEMLERİ BELİRLEYİN : Trafik sorununu, gürültü kirliliğini siz çözümleyemezsiniz. Bu gibi durumlarda öfkelenip boşuna enerji harcayacağınıza müzik dinlemeye, bir şeyler okumaya, kısacası enerjinizi artırıcı kanallara geçmeye çalışabilirsiniz.
OLUMLU DÜŞÜNCENİN GÜCÜNE İNANIN : Sahip olduklarınızı önemseyin ve şükredin. Bazı sorunların olumlu yanlarını da görmeye çalışın. Katılımcı olun: Mutlu insanlarla daha sık birlikte olmaya, katılımcı bir davranış içinde bulunmaya özen gösterin.

ÇEŞİTLİ HASTALIKLARA ŞİFALI BAHARATLAR

Bu zaman kadar, hep bitkilerden ve bitki yağlarından bahsettik. Bu yazımızda baharatların faydaların ve bazı hastalıklarda kullanım şekillerinden bahsetmek istiyorum
AĞIZ YARALARI : Sirke ve susam yağı karışımı ile gargara yapılabilir.
Birer çorba kaşığı böğürtlen yaprağı, hunnap, mercimek ve sinirli yapraktan oluşan karışımı kaynatıp, ılıkken gargara yapabilirsiniz. Kuru üzüm, anason ve balı aynı ölçüde karıştırıp, yaraların üzerine sürebilirsiniz. Bol kekik çiğneyin.
AKCİĞER RAHATSIZLIKLARI : Isırgan tohumu, karabiber, mürsafi, bal ve hardal eşit miktarda karıştırılır ve sabah akşam birer çorba kaşığı yenir.
ALERJİ : 100gr. ısırgan otu + 100gr. kırkkilit otu karışımını çay gibi demleyip, günde 3 çay bardağı içmek ve bu tedaviye en az 20 gün devam etmek gerekir. Şahtere otu çay gibi demlenip, sabah akşam 1 su bardağı içilebilir. Birer çorba kaşığı Acı yonga ve Ravend çini, demlenip sabah akşam birer bardak içilir. Kaşınan bölgeye Oğulotunu haşlayıp ezerek koyarsanız kaşıntı geçer.
APANDİSİT : Bu hastalığı önleyici en etkili şey, Böğürtlen çayıdır.
ARPACIK : 1 çay bardağı sıcak suya bir tutam papatya konur ve bir müddet sonra süzülerek bununla göze masaj yapılır. Bu tedavi 2 saatte bir, 5-10 dakika tekrarlanır.
ASTIM : 1 lt. suya 1 tutam Mersin yaprağı veya ısırgan konur ve 10 dk. kaynatılıp demle-nir ve süzülür. Günde 8-10 çay bardağı, şekersiz olarak içilir. 1 lt.sıcak suya 5 yemek kaşığı Isırgan otu konur, 5 dk. sonra süzüp günde 8-10 bardak şekersiz içilir.
BADEMCİK : Kekik gargarası çok etkilidir. Balık yağı içirilmelidir.
BASUR : Zulumba ve Üzerlik tohumu eşit oranlarda katıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çay kaşığı yenir.
BAŞ AĞRISI: Baş ağrısının pekçok sebebi olabilir. Etkili tedavi için bu sebepleri ortadan kaldırmak gerekir. 1 bardak sıcak suya birer tutam lavanta, papatya, nane, biberiye ve kekik konur,5 dk. sonra süzerek günde 2-4 bardak içilir.
BÖBREK VE MESANE TAŞI : 1 lt. suya birer tutam Kırkkilit otu, Mısır püskülü ve Kiraz sapı konur, 5 dk.kaynatılır ve süzerek günde 2-4 bardak içilir. Ağrıyı dindirmek içinse; 1 lt. suya birer tutam Keten tohumu ve Meyan kökükonur, 15 dk. kaynatılıp süzülür ve günde 3-4 bardak, aç karnına içilir.
CİLT HASTALIKLARI : 80g. ravent çini, 1kg bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karnına 1 tatlı kaşığı yenir.
DAMAR TIKANIKLIĞI : 250g.Hayıt tohumu, 6lt suda yarım saat kaynatılır ve günde 3 öğün, aç karna, bir çay bardağı içilir. (Tansiyon düşürücü etkisi vardır. )
DUDAK ÇATLAMASI : Balmumu ve gülyağı birlikte eritilerek çatlaklara sürülür. Susam yağı da iyi bir koruyucudur.
ERGENLİK SİVİLCELERİ : Şap ve narkabuğunu sirkeli suda kaynatıp bu su ile sivilceleri silmek yararlıdır.

13 Haziran 2008 Cuma

KIRMIZI LİKOPEN NEDİR? HANGİ BESİNLERDE BULUNUR ?

Likopen kırmızı sebze ve meyvelerde, doğal olarak bulunan, karoten familyasına ait kırmızı renkli bir pigmenttir.
Likopenin Faydaları:Araştırmalar, likopenin kansere karşı güçlü bir savunucu olduğunu gösteriyor. Uzmanlar, özellikle prostat ve göğüs kanserinden korunma için likopen içeren besinlerin tüketilmesini tavsiye ediyor. Likopenin bir özelliği de, faydalarının pişirilince artması.
Peki bu lilopen, hangi sebze ve meyvelerde bulunur, bir bakalım. Aslında bu yiyecekler çok da yabancı olduğumuz yiyecekler değil. Domatesin sağlık açısından çok faydalı olduğunu hepimiz gayet iyi biliyoruz artık. Domates, karpuz, nar, çilek, kırmızı biber.
Likopenin yararlarından bu kadar bahsettikten sonra ne kadar yenilmesi gerektiğine de değinmeden konuyu kapatmayalım. Kırmızı sebze meyvelerden 4 porsiyon olarak yemek likopen gereksinimini karşılayabilir. 1 porsiyon; 1 orta boy domates, 2 parmak kalınlığında kesilmiş karpuz, 1/2 orta boy nar ve 15 adet çilek anlamına geliyor.
Domatesin faydaları,karpuzun faydaları,

11 Haziran 2008 Çarşamba

DR İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN KİLO ALMA ÖNERİLERİ

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, kilo almak isteyipte alamayanlar için, bir beslenme programı hazırlamış ve bunu da, kadınlar için ayrı, erkekler için ayrı olmak üzere, iki kür şeklinde yapmış. Çünkü Saraçoğluna göre kadın ve erkekğin, kilo alma durumu farklı olur.
ERKEKLER İÇİN KİLO ALMA DİYETİ
-Bir hafta boyunca, sabah kahvaltısı ile öğlen yemeği arasında bir su bardağı suda baş parmak büyüklüğünde iki adet kökzencefil 6 dakika demlenip içilir. Öğütülmüş kökzencefil bu amaç için uygun değildir.
- Tüketeceğiniz ne tür et (koyun, dana, balık veya tavuk) olursa olsun, üzerine bolca kekik serpip tüketiniz.
-Öğünlerde sadece normal buğday ekmeği tüketilir (beyaz ekmek, kepeksiz).Her gün bir ay boyunca on-onbeş adet antep fıstığı tüketilir.Meyvelerden daha ziyade taze beyaz üzüm ve muz tercih edilmelidir.
-Her öğlen yemeğinde mutlaka bir adet haşlanmış patates tüketilmelidir. Tüketilecek patetesin üzerine kimyon mutlaka serpilmelidir.
-Acı olmamak şartıyla salatanızda sivri veya dolmalık biber bir ay boyunca eksik olmamalıdır.
-Her akşam yemeğinden iki saat sonra, bir fincan kuşburnu çayı içilmelidir.Hangi meyveyi tüketirseniz tüketin mutlaka yarım kase yoğurdun içerisine doğrandıktan sonra tüketilmelidir.
-Hangi tatlı olursa olsun, mutlaka üzerine limon sıkılarak tüketilmelidir.
-Limon sıkılmış tatlı mutlaka yemekten önce aç karına tüketilmelidir. Tatlının üzerine normal öğününüze devam edebilirsiniz.
-İş yerinizde veya evinizde, sofraya yalnız oturmayınız.Her gün 20 dakika mutlaka yürüyüş yapınız. Zamanı önemli değil. Ancak, her gün bir ay boyunca, aynı saatlerde yürüyüş yapmaya özen gösteriniz.
DİYET SIRASINDA UYULMASI GEREKEN YASAKLAR ;
Günde iki bardaktan fazla çay içilmemelidir. Kahve ancak 1 tane.Turşu, karabiber, acı biber ve sütten en az iki ay uzak durunuz .En az iki ay boyunca, bezelye, nohut, ıspanak, karnabahar ve brüksel lahanası tüketilmemelidir.Her türlü kaymak ve yemeklerde katı yağ kullanımından uzak durulmalıdır.
KADINLAR İÇİN KİLO ALMA DİYETİ
Bir hafta boyunca, sabah kahvaltısı ile öğlen yemeği arasında yarım bardak su ile çiğnemeden üç-dört adet karanfil yutulur. Yedi gün tamamlandıktan sonra aşağıdaki kurallara uyarak küre başlanır.
-Tüketeceğiniz ne tür et (koyun, dana, balık veya tavuk) olursa olsun beraberinde orta boy büyüklüğünde ızgarası yapılmış veya pişmiş domates tüketilmesi gerekir.
-Öğünlerde sadece normal buğday ekmeği tüketilir (beyaz ekmek, kepeksiz).
-Her gün bir ay boyunca on-onbeş adet antep fıstığı tüketilir.Meyvelerden daha ziyade taze beyaz üzüm ve muz tercih edilmelidir.
-Her öğlen yemeğinde mutlaka bir adet haşlanmış patates tüketilmelidir.
-Acı olmamak şartıyla salatanızda sivri veya dolmalık biber bir ay boyunca eksik olmamalıdır.
-Her akşam yemeğinden iki saat sonra, bir fincan melisa çayı içilmelidir.Hangi meyveyi tüketirseniz tüketin mutlaka yarım kase yoğurdun içerisine doğradıktan sonra tüketilmelidir.
-Hangi tatlı olursa olsun, mutlaka bol tarçın serperek tüketilmelidir.
-Kendiniz evinizde kek veya süt ürünlerinden tatlı yapıyorsanız mutlaka biraz fazlaca tarçın ilave ediniz.
-İş yerinizde veya evinizde, sofraya yalnız oturmayınız.
-Her gün 20 dakika mutlaka yürüyüş yapınız. Zamanı önemli değil. Ancak, her gün bir ay boyunca, aynı saatlerde yürüyüş yapmaya özen gösterin.
UYMANIZ GEREKEN YASAKLAR ;
-Günde iki bardaktan fazla çay içilmemelidir. Kahve ancak 1 tane.
-Turşu, karabiber, acı biber ve sütten uzak durunuz .
-En az iki ay boyunca, bezelye, nohut, ıspanak, karnabahar ve brüksel lahanası tüketilmemelidir.
-Her türlü kaymak ve katı yağ kullanımından uzak durulmalıdır.

DR İBRAHİM SARAÇOĞLU HAMİLELİK VE CİNSEL GÜÇ KÜRLERİ

11 Haziran 2008Seda Sayan'n Sabah Sabah Seda sayan progran-mından alıntı ;
DR İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN SARI KAVUN ÖNERİSİ : Sarı kavun vücuttaki su dengesini sağlıyor. Siyah kavundan çok daha faydalaı olduğunu söyleyen Saraçoğlu Sarı kavun yenilmesini öneriyor.
DR İBRAHİM SARAÇOĞLU HAMİLE KALMAK İÇİN KÜR :
8-9 adet kuru inciri 1/2 suyun içine koyu kaynatın. Kaynayan İncirin içine bir adet sert havuç ilave edin. 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra, Bu suyun yaırını sabah kahvaltı öncesi, diğer yarısını daöğle yemeğinden önce için.Kürün uygulanma süresi 21 gün.
SARAÇOĞLUNDAN ÖENEMLİ UYARI :Hamile kalmak isteyen hanımlar Adaçayı, nene ve maydonozu kesinlikle yemesinler diyen Saraçoğlunun verdiği kür ;
DR İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN ERKEKLERDE CİNSEL GÜCÜ ARTIRAN FORMÜL : Erkeklerde cinsel gücü artırmanın en doğal yolu keçiboynuzudur. Keçiboynuzunu suyun içinde kaynatıp suyunu içmek cinsel gücü artıracaktır. Harnut pekmezi olarak bilinen keçibonuzu pekmezide cinsel gücü artırmakta faydalaıdır. Ama keçiboynuzunun doğalı kadar fayda sağlamaz.Dr Saraçoğlu programdaki konuşmasında sarı kavunun faydalarından da bahsetti.

10 Haziran 2008 Salı

ANDIZ PEKMEZİ VE ANDIZ ÇAYININ FAYDALARI

Andız; sarı renkli ve acı bir ot olan andız otundan elde edilen, Servigillerden, yapraklarını dökmeyen, meyvesinden pekmez (andız), gövdesinden katran elde edilen, ülkemizde Hatay ve Antalya civarında yetişen, açık tohumlu bir ağaç türü olarak adlandırılıyor.
ANDIZ PEKMEZİNİN FAYDALARI:
Andız pekmezi; bronşit, öksürük, sarılık, kaşıntı, egzama, mide bulantısı,
akciğer, karaciğere faydalı bir pekmezdir.
Bütün pekmez cinslerinde olduğu gibi kan yapıcıdır ve enerji verir
ANDIZ ÇAYI : İki tutam andız otu kökü, birer tutam dulavrat otu ve şevket otu çaydanlıkta demlenir. Hazırlanan demleme, bal ile tatlandırı­larak günde üç bardak içilir.
FAYDALARI : Tıpkı pekmezi gibi andız çayı da; Anjin, bronşit, öksürük, astım, boğmaca gibi hastalıklarda yarar sağlıyor. Hazırlanan karışımlar süzüldükten sonra çay olarak içilebiliyor.
* Andız çayının, deri hastalıklarında ve ergenlik sivil­celerinin giderilmesinde de etkin yararlan görülmüştür.


DİZ AĞRILARINA KARŞI BİTKİSEL ÖNERİLER

Tıp bilinde Bursit olarak adlandırılan bu hastalık, eklem bölgelerinde ağrılı şişlikler olarak ortaya çıkan bir durumdur.GEREKLİ MALZEMELER : Sarımsak, Lahana, Arpa kepeği, sirke HAZIRLANIŞ ŞEKLİ VE KULLANIMI ;
1- Lahana yaprağı ılık suda haşlanır. Ezilen sarımsak haşlanan lahana yaprağına yaydırılır. Şişen yer haşlanan lahana suyu ile masaj yapıldıktan sonra hazırlanan yakı şişen mahale konarak temiz bir bezle sarılır.
2- Sarımsaklar sirke ile birlikte iyice dövülür. Hazırlanan karışım merhem kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Elde edi­len merhemden şişmiş olan bölgeye sıcak su ile masaj yapıldıktan sonra sarılır.
3- Arpa kepeği sirke ile suyu çekilinceye kadar ateşte pişirilir. Elde edilen lapa bir tülbentle şiş olan yere sarı­lır.
4- Hafif ıslatılmış lahana yaprağı dize sarılır. On da­kika ara ile değişt

9 Haziran 2008 Pazartesi

MAKARNA DİYETİ

Makarnayı hemen hemen hepimiz çok severiz. Peki makarna diyeti ile zayıflayabilirsiniz desem ne dersiniz ? Bu diyetimizin süresi 10 gün. 10 Günde 2 öğün makarna yiyerek Şuan sahip olduğunuz kilonun yaklaşık %10 'unu gibi bir kısmından kurtulabilirsiniz. Bu zayıflama diyetinde hem makarna yeniyor, hem de kilo veriliyor. Ama makarna deyince aklınıza gelen tereyağı ve ketçaplı bir makarna veya kremalı-mantarlı bir makarna ise hemen unutun. Makarna yiyerek kilo verilmek isteniyorsa, yağsız, domates soslu makarna tek tercih olmalı diyor uzmanlar.
Gelelim Dİyetimizin uygulama Şekline ;
Sabah: Bir tabak domatesli yağsız makarna
Öğle: Bir tabak domatesli yağsız makarna
Akşam: İstendiği kadar ızgara veya haşlanmış et, tavuk, balık. Yanında yeşil salata da olabilir.
Not: Aralarda şekersiz (suni tatlandırıcı olabilir) her çeşit çay ve kahve, ıhlamur, su, soda, diyet kola içilebilir. Meyve ve tatlı yasak. Ortalama on gün yapılırsa sonuç alınabilir.

8 Haziran 2008 Pazar

DR ENDER SARAÇTAN KARADUT

Verdiği bilgiler ile bizleri sağlıklı bir yaşam advet eden Dr Ender saraçın bu günki programının diğer konusu karaduttu. Ender Bey Mor renkli meyveleri tüketmek gerektiğini ve sağlık açısından çok yararlı olduğıunu her fırsatta bizlere anlatıyor zaten.

Karadut, Özellikle antioksidan olduğundan, kansere karşı son derece etkilidir.Yüksek oranda C vitamini içerir.Çiğ tüketilen meyve sebzelerdeki C vitamini çok daha faydalıdır. Ender Saraça göre, Mor renkli meyvler her zaman çok daha sağlıklı ve yararlıdır.
AĞIZDA GEÇMEYEN AFTLARA KARŞI KARADUT : Ender Saraç özellikle çocuklardaki ve tabi büyüklerdeki ağız yaralarına karşı karadutu tavsiye ediyor. Kara dutu ağızdaki yaranın üzerien bastırın ve pastil şeklinde emerek yiyin. Çok faydalaı olduğunu göreceksiniz.
Karadutu meyve olarak yiyemiyor iseniz kaynatıp şurup olarak da tüketebilirsiniz.
KARADUT ÇAYI
Hazır karaduttan bahsetmişken size bir de karadut çayı tarifi vereleim. Ama bu tarif Ender Saraça ait değil.
Gerekli malzemeler :
Kara dut, Ebegümeci, Çuha çiçeği, Nane, Bal, Kayışkıran otu
HAZIRLANIŞI :
* Taze kara duttan bir fincan kara dut suyu hazırlanır. Birer tutam ebegümeci, çuha çiçeği, yarımşar tutam nane ile kayışkıran otu, dut suyu ile birlikte kaynatılır. Hazırlanan çay, bal ile tatlandırılarak yemek sonrası bir bardak içilir.
* Kabızı geçirmekte, kansızlığı gidermede ve kandaki şeker miktarını düşürmekte kara dut çayının etkin ya­rarları vardır.
* Kara dut çayı ayrıca, ağızda ve boğazda oluşan ya­raları da iyileştirir.





DR ENDER SARAÇTAN CİNSEL GÜZÜ ARTIRAN DOĞAL VİYAGRA TARİFİ VE FAYDALARI

8 Haziran Pazar Günü Ender saraçla Sağlıklı günler programı bu kez erkeklerin çok işine yarayacak bir tarif verdi. Doğal viyagra adıyla adlandırdığı karışım, malzemelerine bakılırsa tam bir mucize gibi görünüyor. Malzemeler ve tarifimize geçmeden önce doğal viyagramızın içindeki baharatlar ve malzemeler ne işe yarar önce onları bir öğrenelim isterseniz.
KIRMIZI GİNSENG :
Özellikle cinsel gücü artırdığı bilinen ginsengin bilinen ve kullanılan 3 türü vardır. Şekliniğn insanı andırdığı düşünülür.
1- SİBİRYA GİNSENGİ : Kadınlar açısından canlandırıcı etkiye sahiptir.
2- KIRMIZI GİNSENG : Testesteron seviyesini yükseltiğinden kadınların kullanması önerilmez.
3-AMERİKA VEYA KANADA GİNSENGİ : İyi bir afrodizyaktır……..
ANTEP FISTIĞI : Bol miktarda E vitamini içerir. İyi bir protein ve demir kaynağıdır. Kalp ve damar sağlığını korumaya yardımcı olur.
KİŞNİŞ : İngilizce adıyla Koriender olarak bilinir. Çok sıcaklarda sıcakların olumsuz etkisini alır ve vucuttaki ateşi düşürür. Gaz için oldukça faydalıdır.
TOZ ZENCEFİL : Kolesterolü düşürür. Yorgunluk, allerji, cinsel güçsüzlük gibi pek çok derde devadır. Kuranı-ı Kerimde adı geçen tek baharattır.
KAYMAK : Kolesterolü yükselttiğinden kaloesterol sorunu olanlar tarafından yenmemesi gerekir.
SAFRAN : Çok pahalı bir baharat olduğundan ancak gr şeklinde alınabilri. En kıymetlileri ; İran Safranı, Hint safranı, ve Safranbolu safranıdır. Ülkemizde bol miktarda yetişmektedir. Aynı zamanda ağrı kesici özelliği vardır.
dalıdır. Yüksek oranda A vitamini ve Beta Karoten içerir. İyi bir protein kaynagıdır. Polenin şifalarından faydalanmak için güneş ve ışık görmeyen bir yerde saklanmalıdır. Polen, Sabahları aç karnına bir tatlı kaşığına yakın miktarda yenmelidiri. Fazlası zararlıdır.
08 Haziranda show tv deki progrmanında yine sağlık için çok faydalı bilgiler veren Dr Ender Saraç, bu kez erkekleri yakından ilgilendiren, cinsel gücü artırıcı, tabiri yerindeyse, doğal bir viyagra tarifi verdi. Öncelikle malzemelerimize bakalım;
GEREKLİ MALZEMELER:
1 kg kaliteli bal
100 gr kişniş
100-150 gr dövülmüş antep fıstığı
100 gr ceviz
100 gr kırmızı ginseng
100 gr arı poleni
3-4 gr safran
100 gr kaymak
100 gr ceviz
100 gr toz zencefil
İstenilen miktarda tarçın
YAPILIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Bütün malzemelri balın içine iyice yedirerek, özellikle tahta bir kaşık ile karıştırın. Kavanozun etrafını folyo ile güneş görmeyecek şekilde sarın. Kapalı ve serin bir dolapta saklayın. Sabah akşam 1 kaşık yenilecek.
Bu karışım aynı zamanda canlandırıcı etkiye sahiptir ve yorgunluğu alır.

7 Haziran 2008 Cumartesi

ZAKKUM VE FAYDALARI

Zakkum bir zamanların gözde bitkisiydi. Özellikle kansere karaşı çok etkili olduğu ileri sürülen zakkum, aynı zamanda (kas ) adele ağrılarına çok iyi geliyor.
ÖZELLİKLERİ: Zakkumgiller familyasından;
Akdeniz sahilleri boyunca hemen hemen her yerde yetişen; yurdumuzda Batı ve Güney Anadolu'da dere yataklarında bulunan bir bitkidir.Boyu 5 metre kadar uzar.
* Kış aylarında yapraklarını dökmez.
* Sık dallıdır.
* Çiçekleri pembedir.
* Meyveleri kapsül şeklindedir.
* Zehirlidir.
* Yapraklarında reçine, tanen, glikoz, C vitamini ve oleandrin adında bir glikozit vardır.
* Kabukları ve tohumlarında da etkili maddeler vardır.Ev ilaçlarında kullanılmaması gerekir.
ZAKKUMUN FAYDALARI :Haricen kullanıldığı takdirde adale ağrılarını giderir.Akrep ve arı sokmasında faydalıdır.Düşük dozlarda kullanılacak olursa kalbi kuvvetlendirir.Bol miktarda idrar söktürür.Vücutta biriken suyu boşaltır.