Safran; Safranbolu yöremizde yetişen, süsengiller ailesinden, sarı renkli bir bitkidir. Dünyanın en pahalı baharatı olan safrandan elde edieln safranyağının nasıl hazırlandığını ve faydalarını görelim.
SAFRAN YAĞININ HAZIRLANIŞI : Safran yağı,
Safranın kuruyup olgunlaştığı dönemde, başak kısmının içinde bulunan tohumlardan elde edilmektedir. Safranın kullanılan kısmı elle toplanmaktadır. Safran aynı zamanda boya ve esans yapımında da kullanılmaktadır.
SAFRAN YAĞININ FAYDALARI : Yumurtaların gelişmesine yardımcı olan safran bu özelliği ile hamile kalmayı kolaylaştırmaktadır. Sakinleştirici, spazm çözücü ve sindirimi kolaylaştırıcı etkilerinden dolayı mide rahatsızlıkları için kullanılmaktadır.
Kullanım Şekli : Dahilen; bir fincan suya 2-4 damla damlatılarak içilir.
Safranın kuruyup olgunlaştığı dönemde, başak kısmının içinde bulunan tohumlardan elde edilmektedir. Safranın kullanılan kısmı elle toplanmaktadır. Safran aynı zamanda boya ve esans yapımında da kullanılmaktadır.
SAFRAN YAĞININ FAYDALARI : Yumurtaların gelişmesine yardımcı olan safran bu özelliği ile hamile kalmayı kolaylaştırmaktadır. Sakinleştirici, spazm çözücü ve sindirimi kolaylaştırıcı etkilerinden dolayı mide rahatsızlıkları için kullanılmaktadır.
Kullanım Şekli : Dahilen; bir fincan suya 2-4 damla damlatılarak içilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder