Parkinson hastalığı, beynimizdeki hareket merkezinin, dopamin adlı maddeyi yeteri kadar salgılayamaması ve dejenere olması sonucu ortaya çıkan bir hastalık. Parkinsonu, düzenli ve sağlıklı beslenme yoluyla önlemek mümkünmüş. Yapılan araştırmalar sonucunda, parkinson düşmanı ilan edilen besinler ise, içeriğinde, bol miktarda E vitamini olan besinler. Antioksidan özelliğine sahip olan E vitamininin bol bulunduğu; yiyecekler fındık, buğday tohumu yağı, tatlı patates, yer fıstığı yağı. Bademde de bol miktarda E vitamini var. E vitamini parkinsona gerçekten çare olur mu bilmem ama, Tüm vitaminlerin doğal yollardan alınması gerektiği bir gerçek.
2 Kasım 2008 Pazar
PARKİNSON İÇİN DOĞAL UMUT E VİTAMİNİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder