- 1 kilo kaliteli bal
- 2 çorba kaşığı toz kişniş
- 3 çorba kaşığı toz zencefil
- 1 tutam hakiki safran (3-4 gr kadar)
- 4 tatlı kaşığı arı poleni (Polenin güneş görmemesi gerekiyor)
- 3 çorba kaşığı öğütülmüş kırmızı ginseng
- 2 çorba kaşığı kakule
- 150 gram kaymak
- 100 gr. dövülmüş antep fıstığı
Arzu edilirse içine dövülmüş ceviz ve tarçın katılabilir
Hazırlanışı :Tüm malzemeleri bir kapta tahta kaşıkla macun kıvamına gelene kadar karıştırın
Malzemeleri alüminyum folyo ile kaplanmış cam bir kavanoza koyarak ışık görmeyecek biçimde serin ve loş bir ortamda saklayabilirsiniz. Günde 2 kez ( Sabah ve akşam) bir çorba kaşığı kadar yenebilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder