Hem yemek menünüzde, hem de misafirlerinie ikramlarda yapabileceğiniz harika bir börek tarifi vermek istiyoruz. Afiyetle yemeniz için ;
MALZEMELER :
*2 adet yufka,
*1/2 paket makarna,
*2 adet yumurta,
*250 gr. beyaz peynir,
*1 çay bardağı sıvı yağ,
*1 su bardağı süt,
*1 çay bardağı yoğurt,
Sosu için,
*3 adet domates,
*1 diş sarımsak,
*1 çay kaşığı kekik,
YAPILIŞI : Makarnayı bol suda 6 dakika çok yumuşamayacak şekilde haşlayın.Süt, sıvıyağ, yoğurt ve yumurtayı iyice çırpın. Peyniri çatalla ezip sütlü karışıma ilave edin.Sütlü karışımdan 3 yemek kaşığı ayırın.Haşlanan makarnayı süzüp sütlü karışımla harmanlayın. Orta boy fırın tepsisini yağlayıp bir kat yufka serin.Üzerine makarnayı döküp düzgünce yayın.Son yufkayla makarnanın üzerini kaplayın. Ayırdığınız sütlü karışımı yufkanın üzerine dökün.Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
* Sosunu hazırlamak için, domateslerin kabuğunu soyup, rendeleyin.Küçük bir tavaya rendelenmiş domatesi alıp bir taşım kaynatın.Sarımsağı rendeleyip, tavaya ekleyin.Domates suyunu çektikten sonra, kekik ve tuzunu ilave edin.Ocaktan indirin.Pişen böreği fırından çıkarıp dilimleyin.Üzerine yoğurt ve domates sosu dökerek servis yapın.
MALZEMELER :
*2 adet yufka,
*1/2 paket makarna,
*2 adet yumurta,
*250 gr. beyaz peynir,
*1 çay bardağı sıvı yağ,
*1 su bardağı süt,
*1 çay bardağı yoğurt,
Sosu için,
*3 adet domates,
*1 diş sarımsak,
*1 çay kaşığı kekik,
YAPILIŞI : Makarnayı bol suda 6 dakika çok yumuşamayacak şekilde haşlayın.Süt, sıvıyağ, yoğurt ve yumurtayı iyice çırpın. Peyniri çatalla ezip sütlü karışıma ilave edin.Sütlü karışımdan 3 yemek kaşığı ayırın.Haşlanan makarnayı süzüp sütlü karışımla harmanlayın. Orta boy fırın tepsisini yağlayıp bir kat yufka serin.Üzerine makarnayı döküp düzgünce yayın.Son yufkayla makarnanın üzerini kaplayın. Ayırdığınız sütlü karışımı yufkanın üzerine dökün.Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
* Sosunu hazırlamak için, domateslerin kabuğunu soyup, rendeleyin.Küçük bir tavaya rendelenmiş domatesi alıp bir taşım kaynatın.Sarımsağı rendeleyip, tavaya ekleyin.Domates suyunu çektikten sonra, kekik ve tuzunu ilave edin.Ocaktan indirin.Pişen böreği fırından çıkarıp dilimleyin.Üzerine yoğurt ve domates sosu dökerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder