1 Eylül 2008 Pazartesi

İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN İFTARDA VE SAHURDA BESLENME ÖNERİLERİ

Mübarek ramzan geldi, hoş geldi. İbrahim Saraçoğlu da Ramazanda beslenme ile ilgili önemli açıklamlarda bulundu. Öncelikle sahurda beslenme ile ilgili açıklamalarına bakalım.
SAHURDA BESLENME
* Sahurda acı,baharat ve tuzdan uzak durun. Çünkü bunlar sindirimi hızlandırır ve daha çabuk acıkmanızı sağlar.
* Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı tüketin. Pirinç büyük oranda nişasta içerdiğinden, hızla kana karışır. Bu da hem şekerinizin düşmesine, hem de çabuk acıkmanıza sebep olur.

* Hamur işleri ve beyaz ekmeği tüketmemeye gayret edin. Çünkü kan şekerini hızlı yükseltip, hızlı düşürür. Onun yerine kepek ekmeği tüketin. Bu sizi daha uzun süre tok tutacaktır.
* Eğer hipo glisemi probleminiz var ise, içinde bol miktarda nişasta bulunan patates tam bir mucizedir. Kan şkerinin dengede olmasını sağlar. Sahurda 2 adet haşlanmış patates yemek, hem sizi tok tutar, hemde hipoglisemiyi önler. * Turşu ve kızartmlardan uzak durun.
* Siyah kuru üzümün iri çekirdekli olanı tüketin. Özellikle çekirdeği çok şifalıdır. Onu yiyin. Eğer şeker hastasıysanız sadece çekirdeğini yiyin.
* Yeşil mercimek, protein açısından etteki proteine eş değer tek besindir. Sahurda rahatlıkla yiyebilirsiniz. Ayrıca kolesterol ve trigliseridi düşürür.
* Zeytinyağı tok tutar.
İFTARDA BESLENME
* İftarı açtığınızda bol tatlılara sığınmayın.
* Yemekleri bol bol yiyip mide fesatına uğramayın.
* İftarı bir kase çorba ve bir dilim ekmek ile açıp, 5-10 dak yemeğe ara verin.
* Eğer sigara kullanıyorsanız, iftardan sonra çok fazla sigar içmeniz vücudunuza ani nikotin yüklenmesine sebep olacağından,kalp ve damar hastalıklarını tetikler.
* Romatoid artirin tıpta tedavisi yoktur. Romatoid artrit hastaları beyaz ekmeği tüketin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder