Mübarek ramzan geldi, hoş geldi. İbrahim Saraçoğlu da Ramazanda beslenme ile ilgili önemli açıklamlarda bulundu. Öncelikle sahurda beslenme ile ilgili açıklamalarına bakalım.
SAHURDA BESLENME
* Sahurda acı,baharat ve tuzdan uzak durun. Çünkü bunlar sindirimi hızlandırır ve daha çabuk acıkmanızı sağlar.
* Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı tüketin. Pirinç büyük oranda nişasta içerdiğinden, hızla kana karışır. Bu da hem şekerinizin düşmesine, hem de çabuk acıkmanıza sebep olur.
* Hamur işleri ve beyaz ekmeği tüketmemeye gayret edin. Çünkü kan şekerini hızlı yükseltip, hızlı düşürür. Onun yerine kepek ekmeği tüketin. Bu sizi daha uzun süre tok tutacaktır.
* Eğer hipo glisemi probleminiz var ise, içinde bol miktarda nişasta bulunan patates tam bir mucizedir. Kan şkerinin dengede olmasını sağlar. Sahurda 2 adet haşlanmış patates yemek, hem sizi tok tutar, hemde hipoglisemiyi önler. * Turşu ve kızartmlardan uzak durun.
* Siyah kuru üzümün iri çekirdekli olanı tüketin. Özellikle çekirdeği çok şifalıdır. Onu yiyin. Eğer şeker hastasıysanız sadece çekirdeğini yiyin.
* Yeşil mercimek, protein açısından etteki proteine eş değer tek besindir. Sahurda rahatlıkla yiyebilirsiniz. Ayrıca kolesterol ve trigliseridi düşürür.
* Zeytinyağı tok tutar.
İFTARDA BESLENME
* İftarı açtığınızda bol tatlılara sığınmayın.
* Yemekleri bol bol yiyip mide fesatına uğramayın.
* İftarı bir kase çorba ve bir dilim ekmek ile açıp, 5-10 dak yemeğe ara verin.
* Eğer sigara kullanıyorsanız, iftardan sonra çok fazla sigar içmeniz vücudunuza ani nikotin yüklenmesine sebep olacağından,kalp ve damar hastalıklarını tetikler.
* Romatoid artirin tıpta tedavisi yoktur. Romatoid artrit hastaları beyaz ekmeği tüketin.
1 Eylül 2008 Pazartesi
İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN İFTARDA VE SAHURDA BESLENME ÖNERİLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder