30 Eylül 2008 Salı
SİROZ İÇİN BİTKİSEL KÜR
29 Eylül 2008 Pazartesi
SUNA DUMANKAYADAN KIRILAN TIRNAKLAR İÇİN DOĞAL ÇÖZÜM
Uzun tırnaklar hanımlar için her zaman önem taşımıtır. Tabi tırnakların bakımlı olması şartıyla. Ama bazı hanımlar tırnaklarını hiç uzatamaz. Çünkü biraz uzayan tırnak, ortadan ayrılır ve kırılır. Bu sorundan kurtulmak için tırnakları güçlendirecek bakımlar uygulamak gerekir. Suna Dumankaya tırnakları güçlendirecek ve kırılmalarını engelleyecek formülü ile, yine imdada yetişyor.
GEREKLİ MALZELER :
* 1 çorba kaşığı tuz
* 1 tas ılık su,
* 1 tatlı kaşığı limon ve sirke,
* 1 çay kaşığı saf zeytin yağı
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Suyun içine bütün malzemeleri koyun ve karıştırın. ellerinizi tutabildiğiniz kadar bu karışımın içinde tutun. Her akşam bunu uygulamaya devam edin, tırnaklarınızı güçlendirecektir. Ayrıca tırnaklarınızı limonla ve badem yağıyla ovabilirsiniz. Bu formülleri ölçülerini artırarak ayaklarınız için de uygulayın.
ETKET: TIRNAKLARIN HIZLI UZAMASI İÇİN BİTKİSEL ÇÖZÜM, KIRILAN TIRNAKLAR İÇİN BİTKİSEL ÇÖZÜM, SUNA DUMANKAYADAN DOĞAL GÜZELLİK ÖNERİLERİ.
28 Eylül 2008 Pazar
Suna Dumankaya Bitkisel Mucizeler
Öncelikle saçlarınızın sağlıklı olması için aldığınız besinlere dkkat etmeli, sigarada, içki ve stresten uzak durmalısınız.
EVDE yapacağınız basit malzemeleri düzenli olarak 1 hafta boyunca kullanıldığınızda sağlıklı saçlara da kavuşabilirsiniz.
BİR kahve fincanı iyi cins zeytinyağı,
Bir tatlı kaşığı deniz tuzu,
Bir çorba kaşığı elma sirkesi
Bir çorba kaşığı biberiye yağı ve
Bir tatlı kaşığı kuru öğütülmüş mayayı karıştırın.
Sonrada saç diplerine boya sürer gibi sürüp, streç film ile sarın. Üzerine bir havlu ile kaplayın, en az iki saat bekleyin.
YAĞLI SAÇLAR İÇİN :
Bir tutam biberiye ve bir tutam kekiği 250 gram kaynar suda çay gibi demleyip, süzün.
Sıvıyı temiz saç diplerine sürün.
DÖKÜLEN SAÇLAR İÇİN :
500 Gr. Böbrek yağını küçük küçük doğrayıp eritin. Süzerek posalarınından temizledikten sonra 100 gr. hindistancevizi yağı karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı saç diplerinize sürüp saçlarınızı streçle sarın. En az 2 saat boyunca bekleyin
GÜÇLÜ SAÇ DİPLERİ İÇİN
BUĞDAY çimini ezip, suyunu çıkarın. Bu suya zeytinyağı ekleyip, saç diplerinize sürün. Böylece saçınızın kuvvetl i çıkmasını sağlamış olursunuz.
Eşit orandan servi, biberiye, ardıç, zeytinyağını (saçta boya varsa bir yumurta sarısı da) ekleyin. Karışımı saçınıza sürün.
Saçınız dökülüyorsa 20 gram çörek otunu öğütüp, 20 gram susam yağı ve 10 defne yağı ile karıştırın. Saçınıza sürüp, bir havluyla sararak iki saat bekletin.
SAÇ DİPLERİNDE KAŞINTI İÇİN -1
1 Adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı Alkol
1 çorba kaşığı Hint Yağı
1 çay kaşığı tuz
Yukarıda ki malzemeleri karıştırıp, saç diplerine sürün. İki saat beklettikten sonra saçınızı durulayın.
SAÇ DİPLERİNDE KAŞINTI İÇİN -2
Beş adet aspirini dövüp, maden suyu ile karıştırın. Karışımı saç diplerine sürün ve 15 dk. sonra durulayın.
DÖKÜLEN SAÇLAR İÇİN
Saçlar sıkıntıdan dökülebilir, bu yüzden stressten uzak durun, eğer saçlarınız aşırı dökülüyorsa doktora görünmelisiniz.
1 Su bardağı zeytinyağı, 1 tutam dere otu, 1 sap tarçın çubuğu ve biberiye yağını benmari usulü 5 dakika kaynatın. 15 dk. demlendikten sonra karışımı süzüp içerisine 1 tatlı kaşığı kuru maya karıştırın. Karışımı saçınıza sürüp 2 saat bekletin.
SAÇ BAKIMI
Eşit miktarda ki susam yağı, ceviz yağı ve çörek otu karışımına birer kapsül E-B vitamini kırın, sonra da bir kapak
çamterebentin ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı saç diplerine sürün ve saçınızı streç filmle sararak iki saat bekleyin. Sürenin sonunda da saçınızı uygun bir şampuanla yıkayın.
DÖKÜLEN SAÇLAR İÇİN
Defne yağı, badem yağı ve avakado yağını eşit miktarda karıştırıp, saçınıza sürün. 2 saat beklettikten sonra uygun şampuanla yıkayın.
SAÇLARINIZ ÇOK İNCE TELLİ VE DÖKÜLÜYORSA
Her birinden birer tatlı kaşığı olmak üzere; Hint yağı, lavanta, defne, menekşe, zeytinyağı, kekik yağı, susam yağı, çörek otu yağı ve kuru mayayı karıştırın.
Saçlarınızın parlaması için bu karışıma ELMA SİRKESİ de ekleyin. Saçlarınızı streçle sarıp 2 saat bekleyin. Ardından saçlarınızı yıkayın. Haftada bir kere bu işlemi tekrarlayın.
KİRPİKLERİN UZAMASI İÇİN
Bir kahve fincanı zeytin yağında, bir tutam ceviz içi ve fındığı benmari usulü eritin. Fındık ve ceviz kararınca yağı süzüp yatmadan önce kirpiklerinize sürün
KİRPİKLERİM DÖKÜLÜYOR
10 gr. badem yağı, 5 gr. lanolin ve 5 gr. vazelini karıştırıp benmari usulü karıştırarak eritin. Küçük bir cam kavanoza koyup her gün düzenli olarak sürün. Ardından da papatya çayına pamuk batırıp göz çevrenizde bekletin.
* Saçlarım çok kuru ve dökülüyor. Ne yapmalıyım?
Saçınızı güneşten, klorlu ve kireçli sudan korumalısınız. Boya ve perma gibi kimyasal işlemler yaptırmamalısınız. Bu arada eşit miktarda zeytinyağı, buğday özü yağı, keten yağı ve bir yumurta sarısını karıştırıp hafif ısıtın. Ilıkken saçınıza sürüp, önce streç onun üzerine de sıcak havlu sarın. 2 saat bekletin. Bir tutam karanfili 500 gr. suda haşlayın. 15 dakika demleyip, haftada bir gün saçınızı bu suyla durulayın.
* Saçlarım çok çabuk yağlanıyor ve dökülüyor.
Öncelikle dermatoloğa görünmenizde fayda var. Kendi saç yapınıza uygun bir şampuan kullanmalısınız. Bu arada bir çorba kaşığı adaçayı ve bir çorba kaşığı biberiyeyi 300 gr. kaynar suda çay gibi demleyip süzün. İçerisine bir çorba kaşığı elma sirkesi karıştırın. Soğuduktan sonra bir yumurta sarısı ilave edin. Karışımı saçınıza sürüp iki saat bekleyin. Daha sonra durulayın.
Sağlıklı saçlar için elma sirkesi kullanın!
Saçlarım çok mat. Canlı görünmeleri için ne yapmalıyım? Saçlarınızı şampuanla yıkayın. Ardından durulama suyuna bir kahve fincanı elma sirkesi koyun. Elma sirkesi saçların parlak görünmesini sağlar. Ayrıca kepek oluşumunu da engeller.
Bitkisel Saç Bakımı
Şampuanın köpürme miktarı içinde kullanılan köpürtücü maddelere ve kullanılan suyun sıcaklığına bağlıdır.Ayrıca saç ne kadar kirliyse,şampuan o kadar az köpürür.Su ne kadar sert ve kireçliyse,o kadar fazla şampuan kullanmak gerekir.Köpürme,şampuanın çok fazla temizlediği anlamına gelmez.Ayrıca şampuan işlemini uyguladıktan sonra,saçın çok iyi durulanması gerekir.Krem işlemini uygularken,kullandığımız saç kremi herhangi bir bakım özelliği taşımıyorsa saç derisine temas etmeyecek şekilde sadece uç kısımlara uygulanabilir.
SABUNUN SAÇLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
Saçı yıkarken kesinlikle sabun kullanılmamalıdır.Çünkü sabun saç tellerinin kurumasına ve üstündeki küçük canlı hücrelerin ayrılmasına neden olur.Saç derisinin asit seviyesi ciltten daha fazla asit içerir.Bu nedenle bazik özellikli sabun saç için kesinlikle tavsiye edilmez.
SAÇLARI SÜREKLİ TOPLAMAK SAÇA NE GİBİ ZARARLAR VEREBİLİR?
Bayanlar saçlarını neden toplarlar biliyor musunuz? Çünkü artık saçın yıkanma zamanı gelmiştir.Bu durum saça çok zarar verir.Özellikle sıkı tokalarla toplamak,saç teli hücrelerinin sıkışmasına yol açar ve saçlar kırılır. Hanımlar saçlarını çok gergin bir şekilde topluyorsa belli bir zaman sonra alında ve şakaklarda saç dökülmesi sorunuyla karşılaşabiliyorlar.Saçları genelde toplamak yerine,açık bırakarak saç telleri hücreleri ve deri hücrelerinin hava almasını sağlamak gerekir.
TARAK VE SAÇ FIRÇASI SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR
Herhangi bir saç fırçası veya tarağa baktığımız zaman kılların arasında ek yerleri olduğunu görürüz.Bu ek yerleri saç tellerinin zarar görmesine neden olur.Ayrıca bazı saç fırçalarının kıllarındaki veya tarakların dişlerindeki pürüzler uzun süreli kullanımla kaybolur.Ancak bu arada saça oldukça zarar verir.Bu nedenle tek parçadan imal edilmiş taraklar tercih edilmelidir.Saç fırçası alırken kıllarını inceleyin.Kıll arın üzerinde hiçbir pürüz olmamasına dikkat edin.Tarakların dişleri de mümkün olduğunca geniş olmalıdır.Saçınızı tararken nemli veya ıslak olasına dikkat edin. Saç kuruyken taranırsa saç kırılır ve zaman içinde kurumasına neden olur.
Yüz derisinde olduğu gibi kafa derisinde ve saçlarda, bünye özelliklerine göre değişiklikler söz konusudur. Hemen hemen her iki kişiden birinin kafa derisindeki yağ bezleri normalden fazla yağ üretir. Sonuç, yağlı saçlar! Yüzünün derisi yağlı olanların genellikle kafa derisi de yağlıdır. Herkesin kafa derisinde kepeklenme olur; derinin kendini yenilemesinin bir sonucudur bu durum. Altında yeni deri oluştuğunda, eski deri canlılığını yitirir ve kepek halini alır. Bu kepeklenme ise, iki durumda problem haline gelir: Derinin fazla yağ üretimi nedeniyle kepekler bir kabuk gibi kafa derisine yapışır. Bu durumda saçların dip tarafı yağlı, öteki kısımları ise kurudur. Yağ bezlerinin az yağ üretmesi durumunda ise, kafa derisi kuru olduğu için kepekler etrafa uçuşur. Bu durumda, saçlar da genellikle cansız ve kırılgan olur.
-Yağ şampuanı, kuru saçlar için
2 yemek kaşığı dolusu, susam yağı, bademyağı veya ayçiçeği yağı ve 3-4 yemek kaşığı dolusu nohut unu hazırlanır. Saçlar yıkanmadan önce, seçilen yağ ile masaj yapılır. Sonra, artan yağ ile nohut unu, belki biraz da sıcak su eklenerek, akışkan bir lapa haline getirilir. Bu lapa ile saçlar şampuanlanır ve iyice durulanır.
-Lavanta şampuanı, tüm saç tipleri için
100 ml hazır bitkisel şampuana 4 damla lavanta ve 4 damla ökaliptus yağı eklenir ve çok iyi karıştırılır.
-Limon şampuanı, yağlı saçlar için
5 yemek kaşığı dolusu ince kıyılmış ısırganotu yaprağı yarım litre soğuk suya eklenir, kaynama derecesine kadar ısıtılır, 15 dakika demlendikten sonra süzülür. Bu arada, 1 limonun suyu sıkılır. Ayrıca 2 yumurta sarısı çalkalanır. Limon suyu, yumurta sarısı, 5 damla limon yağı ve 1 tatlı kaşığı dolusu hazır bitkisel şampuan, ısırganotu çayına eklenerek karıştırılır. Saçlar bu şampuanla yıkanır ve iyice durulanır.
Yağ friksiyonları
Yağ friksiyonları her saç tipi için yararlıdır, ama özellikle hırpalanmış ve kuru saçlar, uçlarına kadar bu bakımdan yararlanırlar. Şifalı bitki çayları ile birlikte de kullanılabilen değerli bitki yağları, saçlara canlılık, esneklik ve parlaklık kazandırır, zararlı çevresel etkilerden korur, perma, çok sıcak fön çekme ve sürekli boyanın olumsuz etkilerine karşı dayanıklılık kazandırır.
-Yağ friksiyonu, kuru ve hırpalanmış saçlar için
25 ml bademyağı(veya kabak çekirdeği yağı) ve 25 ml zeytinyağı karıştırılır ve saçlara friksiyon yapılır. Daha sonra saçlar bir havlu ile örtülerek, birkaç saat veya gece boyunca etkilemeye bırakılır.
-Etkili yağ kürü, çok hırpalanmış saçlar için
40 ml hintyağı ve 20 ml soya yağı bir cam şişede veya kavanozda iyice karıştırılır. 2’şer tatlı kaşığı dolusu ısırganotu, biberiye ve kekik eklenir. Çok iyi çalkalanarak 2 gün bekletildikten sonra süzülür. Bu yağ saçlara emdirilir ve 40 dakika etkilemeye bırakılır.
-Yağ friksiyonu, yapısal zarar görmüş saçlar için(örneğin, boya veya perma sırasında)
40 ml tatlı badem yağı ve 20 ml hintyağı karıştırılarak saçlara ve özellikle de saç uçlarına iyice yedirilir. Bir saat süreyle etkilemeye bırakılır.
-Yağ friksiyonu, kepeğe karşı
10 damla ökaliptus yağı, 15 damla biberiye yağı ve 50 ml jojoba yağı, sıcak su banyosunda ısıtılarak iyice karıştırılır ve kafa derisine ve saçlara yedirilir.
-Yağ friksiyonu, yağlı saçlar için
12 damla bergamot yağı(turunç kabuğu yağı), 13 damla lavanta yağı ve 50 ml jojoba yağı, sıcak su banyosunda ısıtılarak iyice karıştırılır ve saçlara yedirilir.
Durulama suları
– Hızlı ve etkili
Yıkamadan sonraki durulama suları, özellikle yağlı ve kepekli saçlarda mucizeler yaratabilir. Kuru veya kaşıntılı kafa derisi de, bitkisel katkılı durulamalarla veya elma sirkesi ile rahatlatılabilir. Durulamalar, yıkanmadan sonra uygulanır ve saçlar artık başka bir biçimde yıkanmaz.
-Sirke durulaması, parlaklık ve esneklik kazandırmak için
1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 5 damla hintyağı, 1-2 litre sıcak suya karıştırılır. Saçlar bu suyla durulanır ve kafa derisine masaj yapılır.
-Limon durulaması, yağlı saçlar için
1 limonun ince rendelenmiş kabuğu ve 1 tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış ıhlamur, yarım litre suya eklenir ve kaynama derecesine kadar ısıtıldıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakılır ve süzülür. 8 limonun suyu ile birlikte, hepsi bir şişeye veya kavanoza aktarılır ve çalkalanarak 2 gün bekletilir. Saçlar yıkandıktan sonra, 1 litre ılık durulama suyuna, şişedeki sıvının 1/8 bölümü eklenir.
-Isırganotu durulaması, kafa derisi kaşıntısına karşı
¼ litre elma sirkesi kaynama derecesine kadar ısıtılır(ama kaynatılmaz) ve içine 1 avuç dolusu ısırganotu yaprağı eklenir. 15 dakika demlendikten sonra süzülür, saçlar durulanır ve kafa derisine masaj yapılır.
-Bitki durulaması, kepeğe karşı
2 bardak dolusu kaynar derecedeki suya 1 tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış hindiba çiçeği(sarı saçlara), veya bir tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış ısırganotu yaprağı(kumraldan esmere kadar) eklenir ve soğuyana kadar demlenmeye bırakılır. Sonra süzülür, saçlar durulanırken, kafa derisine de hafif masaj yapılır.
-Saç dökülmesine karşı etkili bir reçete
3-4 hafta boyunca her gün, 1 avuç dolusu ince kıyılmış ısırganotu kökü 8-10 saat boyunca 1-2 litre suda bekletilir, sonra 3-4 avuç ısırganotu yaprağı eklenir, kaynama derecesine kadar ısıtılır ve 10 dakika boyunca, üstü kapalı olarak demlenmeye bırakılır ve süzülür. Bu suyla kafa derisi ve saçlar 5 dakika boyunca yıkanır ve kafa derisine masaj yapılır. Ama her yıkamadan önce, kafa derisine, İsveç Şurubu ve ısırganotu tentürü ile dönüşümlü olarak friksiyonlar yapılır. Daha ilk haftada saç dökülmesi durur ve tedavi süresinin sonuna doğru yeni saçlar çıkmaya başlar. Daha sonra bu tedavi 3-4 günde bir uygulanırsa, saç dökülmesi uzun vadede önlenmiş olur ve saçlar, esneklik ve parlaklık kazanarak, sağlıklı bir görünüme de sahip olurlar. Bu tedavi, kepeklenmeye karşı da çok etkilidir.
Hamilelikte Saç Boyatılabilir mi ?
Ne yazık ki bu fikir ayrılığı kadın doğum hekimleri arasında da mevcuttur. Bazı hekimler daha seçici davranmakta ve ilk trimesterdan sonra saç boyatmaya izin vermektedir.
Yapılan çalışmaların hiçbirin de hamilelikte saç boyatmanın zararlı olabileceğine yönelik herhangi bir bulgu elde edilememiştir.
Saç boyaları hakkında en çok araştırma yapılan kozmetik ürünleridir. Kadınların ayda 1 ya da 2 kez saçlarını boyattıklarında kullanılandan çok daha fazlası ile yapılan hayvan deneylerinde gelişmekte olan fetusta herhangi bir teratojen (anomaliye sebebiyet verici) etki saptanamamıştır.
Bilinen bir başka gerçek ise saç boyalarındaki kimyasal maddelerin hemen hepsinin yüksek düzeyde toksik olmadığıdır.
Konu hakkında dünyadaki en saygın kurumlardan biri olan ve üreme sistemi üzerindeki potansiyel riskleri inceleyen Amerikan Teratoloji Enformasyon Servisi, "eldeki veriler sınırlı olmasına rağmen çok büyük bir olasılıkla hamilelikte saç boyatmak güvenlidir" şeklinde görüş bildirmektedir.
Benzer şekilde Amerikan Obstetrisyenler ve Jinekologlar Cemiyeti (ACOG) da hamilelikte saç boyatma ve permanın sakıncalı olmadığını yayınladığı bültenlerde duyurmuştur.
Bazı doktorlar hastalarına bitkisel özlü saç boylarını kullanmalarını önermektedirler. Piysada bu türden çok sayıda ürün bulunmaktadır. Ancak bu ürünlerin içerikleri incelendiğinde tıpkı kimyasal boyalarda olduğu gibi pek çok katkı maddesinin bulunduğu kolaylıkla görülebilir.
Sonuç olarak hamilelikte saçlarımı boyatabilir miyim sorusunun cevabı EVET''tir.
Eğer doktorunuz saçlarınızı boyatmanıza izin vermiyorsa ya da boya için ilk trimesterin bitmesini beklemenizi öneriyorsa O''na hangi gerekçeyle ve hangi bilimsel veriye dayanarak izin vermediğini sorun.
Prostat ve Kelliğe Soya Fasulyesi
Colorado Üniversitesi''nde görevli Trent Lund ve ekibi, soya fasulyesi yendikten sonra bagirsaklarda olusan equol maddesinin, DHT''yi islevsiz hale getirdigini ortaya çikardi.
Testisleri alinmis erkek siçanlarin prostatlarinin DHT verilmesinden sonra büyüdügünü belirten bilim adamlari, prostat büyümesinin prostat kanserinin bir ön asamasi oldugunu kaydettiler. Siçanlara DHT''nin yani sira equol veren bilim adamlari, prostatlarin büyüklügünün ayni kaldigini gözlemlediler.
Bilim adamlari, bol bol soya fasulyesi tüketen Asyali erkeklerin neden Avrupali ve Amerikali erkeklere göre daha ender prostat kanserine yakalandiginin, equol maddesinin etkisiyle açiklanabilecegini ifade ettiler.
SAÇ IÇIN DE ARASTIRILACAK
DHL''nin ciltte ve saçlarin büyümesinde önemli rol oynadigini söyleyen bilim adamlari, bundan sonraki deneylerde bu maddenin erkeklerdeki saç dökülmesine karsi da kullanilip kullanilmayacagini arastiracaklar.
EQUOL BULUNAN BESINLER
Equol maddesi, soya fasulyesi ve soya ürünlerinin (soya kiymasi, soya sütü, soya filizi) yani sira kuru baklagiller (nohut, mercimek, kuru fasulye) ve koyu yesil yaprakli sebzelerde (ispanak, marul, pazi, semizotu) bulunuyor.
Hamileyken Saç Boyatma
Bazı doktorların hastalarına bitkisel özlü saç boylarını kullanmalarını önerdiğini de belirten Mumcu, “Piyasada bu türden çok sayıda ürün bulunmaktadır. Ancak bu ürünlerin içerikleri de incelendiğinde, tıpkı kimyasal boyalarda olduğu gibi pek çok katkı maddesinin bu lunduğu kolaylıkla görülebilir” şeklinde konuştu.
Dr. Mumcu, hamilelikte saç boyatmanın zararlı olduğu yönündeki sorunun en sık karşılaşılan soruların başında geldiğini belirterek, şöyle konuştu: “Bu sorunun cevabını vermek yalnızca ülkemizde değil, tüm dünyada çok zordur. Çünkü hemen hemen tüm toplumlarda, toplumun bir kısmı, bunun gelişmekte olan bebek için zararlı olacağını düşünürken, diğer kısmında da tam tersi düşünce hakimdir. Ne yazık ki bu fikir ayrılığı, kadın doğum hekimleri arasında da mevcuttur.”
Yapılan çalışmaların hiçbirinde, hamilelikte saç boyatmanın zararlı olabileceğine yönelik herhangi bir bulgu elde edilemediğini dile getiren Alper Mumcu, “Saç boyaları, hakkında en çok araştırma yapılan kozmetik ürünleridir. Kadınların ayda 1 ya da 2 kez saçlarını boyatmaları sırasında kullanılandan çok daha fazlasıyla yapılan hayvan deneylerinde, gelişmekte olan bebekte bir kusura ve anormalliğe sebebiyet veren bir etki saptanamamıştır. Sonuç olarak (Hamilelikte saçlarımı boyatabilir miyim?) sorusunun cevabı (evet)tir” diye konuştu.
Bazı doktorların hastalarına bitkisel özlü saç boylarını kullanmalarını önerdiğini de belirten Mumcu, “Piyasada bu türden çok sayıda ürün bulunmaktadır. Ancak bu ürünlerin içerikleri de incelendiğinde, tıpkı kimyasal boyalarda olduğu gibi pek çok katkı maddesinin bulunduğu kolaylıkla görülebilir” şeklinde konuştu.
Bitkisel Sözlük
- A harfi ile başlayan bitkiler
- B harfi ile başlayan bitkiler
- C harfi ile başlayan bitkiler
- D harfi ile başlayan bitkiler
- E harfi ile başlayan bitkiler
- G harfi ile başlayan bitkiler
- I-İ harfi ile başlayan bitkiler
- J harfi ile başlayan bitkiler
- K harfi ile başlayan bitkiler
- L harfi ile başlayan bitkiler
- M harfi ile başlayan bitkiler
- N harfi ile başlayan bitkiler
- O harfi ile başlayan bitkiler
- P harfi ile başlayan bitkiler
- R harfi ile başlayan bitkiler
- S harfi ile başlayan bitkiler
- T harfi ile başlayan bitkiler
- U harfi ile başlayan bitkiler
- V harfi ile başlayan bitkiler
- Y harfi ile başlayan bitkiler
- Z harfi ile başlayan bitkiler
27 Eylül 2008 Cumartesi
LİMON KABUĞUNDAN GELEN ŞİFA
* Mide asitini giderir.
26 Eylül 2008 Cuma
26 EYLÜL 2008 İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN
Taze dut, incir , dereotu gibi bitkiler anne sütünü arttırmak için çok idealdir.
24 Eylül 2008 Çarşamba
KEPEKLERE KARŞI KEKİK SUYU
23 Eylül 2008 Salı
KUŞKONMAZIN FAYDALARI
* Kalp hastalıklarına karşı çok faydalıdır.
* Artirit, romatizma, adet dönemlerinde rahatlıkla tüketilebilir.
* Özellikle adet dönemlerinde vücutta oluşan ödemi söktürür.
* İnulin isimli özel bir karbonhidrat çeşidi içerir. Bu karbonhidrat kalın bağırsakta bulunan sağlığa iyi gelen bakteriler tarafından sindirilir. Beslenmemizde yeterli miktarda inulin bulunursa bu iyi bakterilerin gelişimi ve aktivitesi artar, bu da zararlı bakterilerin bağırsaklarımızda tutunmasını zorlaştırır.
Özellikle hamile kalmayı düşünüyorsanız veya hamileliğin erken safhalarındaysanız kuşkonmazı öğünlerinizden eksik etmeyin. Çünkü içerdiği folik asit hücrelerin düzgün bölünmesi için gereklidir. Gebelikte yetersiz folat tüketiminin çeşitli doğuştan sakatlıklara yol açtığı belirlenmiştir.
* Böbrek ve gut hastaları, kuşkonmazı tüketmesi doğru olmaz.
22 Eylül 2008 Pazartesi
DR ENDER SARAÇTAN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ KUVVETLENDİREN ÖNERİLER
19 Eylül 2008 Cuma
KALP SAĞLIĞIMIZI KORUYAN MUCİZE BESİNLER
İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN İNCİR VE KEÇİBOYNUZU KÜRÜ
İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN SAÇ BAKIIM KÜRLERİ
17 Eylül 2008 Çarşamba
AHMET MARANKİDEN ÇOCUKLARDA GÖRÜLEN BOĞAZ ENFEKSİYONLARI İÇİN BİTKİSEL KÜR
16 Eylül 2008 Salı
KEREVİZİN FAYDALARINI BİLİYOR MUSUNUZ ?
15 Eylül 2008 Pazartesi
DR AHMET MARANKİDEN KARACİĞER İÇİN ŞİFALI BİTKİLER
12 Eylül 2008 Cuma
DR İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN NOHUT KÜRÜ VE LAHANA KÜRÜ
11 Eylül 2008 Perşembe
DİYETİSYEN GÜRKAN KUBİLAYDAN HAMİLE KALMA DİYETİ
SABAH YENİLMESİ GEREKEN BESİNLER :
* İstiridye,
* Marul salatası,
* Mercimek çorbası,
* En fazla 2 yumurtalı ve çok az yağ içeren menemen,
* Bezelyeli pirinç pilav,ı
* Lahana çorbası,
* Tarhana çorbası,
AKŞAM YENİLMESİ GEREKEN BESİNLER :
* Yoğurtlu ıspanak,
* Tavuklu brokoli,
* Zeytinyağlı kerviz,
* 5-6 adet yağsız Dana şiş ,
* Barbunya pilak,
* iLüfer buğulama,
10 Eylül 2008 Çarşamba
VÜCUT YARALARI VE URLAR İÇİN BİTKİSEL MACUN
GEREKLİ MALZEMELER :
* Keçi boynuzu * Vanilya, * Meyan kökü, * Üzerlik otu tohumu, * Menekşe kökü, * Misk soğanı, * Arı sütü, * Bal
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : 3 ayrı tarifimiz mevcut. Yukarıda belirtilen malzemler tariflere göre kullanılacaktır. * Üç tutam üzerlik otu tohumu, ikişer tutam meyan kökü ve menekşe kökü, bir tutam vanilya, üç adet misk soğanı ile birlikte dövülerek ezilir. Hazırlanan karışım bir kaba konarak yirmi beş dakika süre ile suda pişirilir. * Süzülerek elde edilen posaya dövülmüş keçi boynuzu unu ilave edilerek macun kıvamına gelinceye kadar arı sütü ile yoğrulur. Hazırlanan macun menekşe yağı ile yumuşatıldıktan sonra bir kavanoza konarak serin bir yerde saklanır. * Açılmamış katı urları ve yaraları iyileştirmek için hazırlanır. Taber-i Ahmed macunundan günde üç tatlı kaşığı yenir. Aynı zamanda yaraya yapılan ılık pansumandan sonra hastalıklı mahale melhem gibi de sürülebilir.
8 Eylül 2008 Pazartesi
AHMET MARANKİDEN BİTKİSEL KÜRLER
*30 gr ayrık kökü,
*30 gr arpa,
*30 gr mısır püskülü
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Tüm Malzemeleri 1 kilo suya koyarak 10 dakika kaynatın, soğutulduktan sonra süzün.Balla tatlandırılabilir veya limon sıkılır. 1 günde tüketilmesi gerekir.
6 Eylül 2008 Cumartesi
SOĞUK ALGINLIĞINDAN KAYNAKLANAN BAŞ AĞRILARI İÇİN DOĞAL ÖNERİLER
GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 Avuç Menekşe çiçeği
* 1 Adet Gül
* 1 Çorba kaşığı Anason
* 1 Çay kaşığı Tere tohumu
* 1 Adet Patates
* 1 Çay bardağı Sirke
* Yeterince Bal
1. TARİF :
* Menekşe çiçeği, gül ve anason sıcak, suda kaynatılır. Tülbentle süzüldükten sonra lapası başa sarılır. Elde edilen menekşe çiçeği sıvısı bal ile tatlandırılarak tedavi süresince yemek arası bir kahve fincanı içilir.
2.TARİF:
*Tere tohumu, bal ile ezilerek macun yapılır. Hazırlanan macundan tedavi süresince aç karnına bir tatlı kaşığı yenir.
3.TARİF :
*Saç dipleri bol sirke ile friksiyon yapılır. Friksiyondan sonra bir havlu ile baş kurulanır. İnce ince dilimlenmiş patatesler alma konur. Bu patates dilimleri hep on dakikada bir yenileri ile değiştirilir.
4 Eylül 2008 Perşembe
PARLAK VE IŞILTILI BİR CİLT İÇİN LAVANTA ÇİÇEĞİ KÜRÜ
2 Eylül 2008 Salı
KABIZLIK İÇİN CEVİZ KÜRÜ
1 Eylül 2008 Pazartesi
İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN İFTARDA VE SAHURDA BESLENME ÖNERİLERİ
Mübarek ramzan geldi, hoş geldi. İbrahim Saraçoğlu da Ramazanda beslenme ile ilgili önemli açıklamlarda bulundu. Öncelikle sahurda beslenme ile ilgili açıklamalarına bakalım.
SAHURDA BESLENME
* Sahurda acı,baharat ve tuzdan uzak durun. Çünkü bunlar sindirimi hızlandırır ve daha çabuk acıkmanızı sağlar.
* Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı tüketin. Pirinç büyük oranda nişasta içerdiğinden, hızla kana karışır. Bu da hem şekerinizin düşmesine, hem de çabuk acıkmanıza sebep olur.
* Hamur işleri ve beyaz ekmeği tüketmemeye gayret edin. Çünkü kan şekerini hızlı yükseltip, hızlı düşürür. Onun yerine kepek ekmeği tüketin. Bu sizi daha uzun süre tok tutacaktır.
* Eğer hipo glisemi probleminiz var ise, içinde bol miktarda nişasta bulunan patates tam bir mucizedir. Kan şkerinin dengede olmasını sağlar. Sahurda 2 adet haşlanmış patates yemek, hem sizi tok tutar, hemde hipoglisemiyi önler. * Turşu ve kızartmlardan uzak durun.
* Siyah kuru üzümün iri çekirdekli olanı tüketin. Özellikle çekirdeği çok şifalıdır. Onu yiyin. Eğer şeker hastasıysanız sadece çekirdeğini yiyin.
* Yeşil mercimek, protein açısından etteki proteine eş değer tek besindir. Sahurda rahatlıkla yiyebilirsiniz. Ayrıca kolesterol ve trigliseridi düşürür.
* Zeytinyağı tok tutar.
İFTARDA BESLENME
* İftarı açtığınızda bol tatlılara sığınmayın.
* Yemekleri bol bol yiyip mide fesatına uğramayın.
* İftarı bir kase çorba ve bir dilim ekmek ile açıp, 5-10 dak yemeğe ara verin.
* Eğer sigara kullanıyorsanız, iftardan sonra çok fazla sigar içmeniz vücudunuza ani nikotin yüklenmesine sebep olacağından,kalp ve damar hastalıklarını tetikler.
* Romatoid artirin tıpta tedavisi yoktur. Romatoid artrit hastaları beyaz ekmeği tüketin.