11 Temmuz 2008 Cuma

HİNDİBA KÖKÜ VE FAYDALARI

Hindiba bitkisi, çiçekleri,kökü,yaprakları ve dalları ile çok yönlü kullanılabilen bir bitkidir. İçeriğinde ;İnülin, früktoz, levüloz, laktusin ve kolin bulunur. Özellikle safra kesesi hastalıklarında faydalıdır. Diğer faydaları ise ;
FAYDALARI :
*Safra kesesi ve karaciğer hastalıklarında eşsizdir.
* Kronik karaciğer iltihabına şifa verdiği bilinmektedir.
* Şeker hastaları için tavsiye edilmektedir.
* Kendilerini sürekli yorgun ve halsiz hissedenler, bu bitkiyi içeren bir çayla 14 günlük kür uyguladıkları takdirde faydasını görebilirler.
* Kaşıntı, egzama gibi deri hastalıklarında kullanılır.
* Safra kesesi taşlarının ağrısız, sızısız düşmesine yardımcıdır.
* Karaciğer ve safra kesesini çalıştırır.
* İçindeki mineral tuzlarının kanı temizlemesiyle, gut ve romatizmaya karşı faydalıdır.
* Gudde şişkinliğini 3-4 hafta boyunca yapılacak bir kürle indirir.
* Sarılık ve dalak hastalıklarında aynı derecede faydalıdır.
* Köküyle hazırlanan çay, kanı temizler ve vücuttan fazla suyu atar, hazmı kolaylaştırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder