30 Ocak 2010 Cumartesi

Yabanmersini Bitkisi Faydaları

yabanmersini-11kurutulmus-yaban-mersini1Yaban Mersini: Boyları 1 m - 30 cm. arasında değişen, tropik ve ılıman karakterli iklim türüne uyum sağlamış bitki türüdür. Yetiştiği yörelere göre farklı isimlerle de bilinmektedir. Mayıs ayında çiçek açıp, Güz aylarına doğru olgunlaşır ve rengi maviye döner. Ülkemizde Artvin, Rize, Trabzon ve giresun’ un yüksek kesimlerinde rastlanmaktadır.


Yaban Mersini’ nin Faydaları: Günümüzün gündeme oturan hastalığı domuz gribi ve daha birçok hastalığa iyi geldiği ifade edilmektedir. Kansere karşı bağışıklığı geliştirir. kan şekerini düşürür, kalp krizi riskini azaltır. Bağırsak metabolizmasını düzenler. Göz yorgunluğuna ve şeker hastalığından kaynaklanan görme bozukluğunu önler. Yapraklarının ve meyvelerinin kurusundan yapılan çay ishale iyi gelir. Taze olarak tüketilirse kanı temizler. Sakinleştirici etkiye sahiptir. Varis ve hemoroitlerde (basur) de faydalıdır. oğaz ağrısı ve ağız iltihaplarının tedavisinde faydalıdır. Kılcal damarlarda kan akışını iyileştirir. İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı antibiyotik etki göstermektedir. Yaban mersini besleyici bir bitki olmasına rağmen kalori ve sodyum içeriği oldukça düşüktür. Kolesterolü düşürür. Damarlardaki elastikiyeti arttırır. Yaban mersini Kabızlık, bulantı, mide krampları ve ülseri de önler. İltihaplara karşı dezenfektan özelliği taşımaktadır ve potasyum içeriği son derece yüksektir.


Nasıl Tüketilir: Yaprakları ve meyveleri kurutularak çay olarak tüketildiği gibi taze olarak tüketilebilmektedir. Kurusu aktarlardan, tazesi ise büyük marketlerden temin edilebilir.

FINDIK Faydaları

findikFındık: E vitamini ve protein’ in yanı sıra, kalsiyum, potasyum, demir, çinko ve magnezyum gibi mineraller bakımından çok zengin bir gıdadır. kalp ve damar sağlığımız açısından oldukça önemli olan fındığın doymamış yağ oranı da oldukça fazladır. Ayrıca, B grubu vitaminler bakımından da zengindir.

Fındık ticari açıdan en çok ülkemizin Doğu Karadeniz Bölgesinde yetiştirilmektedir.



yesil_findikFındığın Faydaları: Fındık en başta mükemmel bir enerji kaynağıdır, vücuda enerji ve güç verir, zihin ve beden yorgunluğuna iyi gelir. Kalp ve damar hastalıkları konusunda oldukça faydalıdır. Kalp ritmini düzenlemekte ve kalp krizi geçirme olasılığını azaltmakta etkilidir. Vücut ve kemik gelişimini destekler. Hamilelerin kendileri ve doğacak bebekleri için fındık yemeleri oldukça faydalıdır. Kansızlığa iyi gelir. Cinsel gücü arttırır. Cinsel gücü arttıran bir yiyecektir. Cilde iyi gelir. Her gün 25-30 gr fındık yemek, günlük E vitamini ihtiyacının 100%’ ünü karşılamaya yeterlidir. Fındık içeriğinde bol miktarda barındırdığı beta- sitosterol maddesi kolesterolü düşürmede ve kanser (kolon, prostat, göğüs) gibi birçok hastalığı önlemekte oldukça önemli bir yardımcıdır. Gelişme çağındaki çocuklara da hem enerji verdiği hem de besleyici olduğu için gelişmeleri bakımından oldukça faydalı bir bitkidir. Böbrekteki kum ve taşları döker. Güç ve dikkat gerektiren durumlarda yararlıdır. Çünkü, vücuda kuvvet vererek beden ve zihin yorgunluğunu giderir, besleyici özelliğinin yanında cinsel gücü artırıcı etkisi de vardır. Süt ve süt ürünleri demir bakımından yetersiz olduğu için Fındıkla birlikte tüketilirlerse, demir açığı kapatılır.


Fındık Yağı: Kuru ve yıpranmış ciltlerde, doğum öncesi ve sonrası cilt esnekliklerinde çatlakları önlemek amacıyla doğum sonrası karın bölgesini sıkıştırmaya yardımcı olarak kullanılabilir. Cildi Güzelleştirir.

Kullanımı: Haricen masaj şeklinde sürünerek, saç için parmak uçları ile friksiyon yapılarak kullanılması tavsiye edilir.


Nasıl Tüketilir: Fındık üç şekilde; yaş, kuru ve yağ olarak tüketilmektedir. Yaş fındık fazla tüketilirse ishal yapar.

Yüksek tansiyonu olanlar daha dikkatli tüketmelidirler.

26 Ocak 2010 Salı

Tarhun (artemisia dracunculus)

Tarhun (artemisia dracunculus) : Bileşikgiller familyasından; anayurdu Sibirya olan ıtırlı bir bitkidir.


Faydası : İdrar söktürür. Vücutta biriken tuz ve suyu atar. Hazımsızlığı giderir. Mide hastalıklarında faydalıdır. Mide ve bağırsak gazlarını giderir. Bağırsak solucanlarını düşürür. Aybaşı kanamalarının ağrısız olmasını sağlar.

 

Taflan (hindkirazı)

Taflan (hindkirazı) : Gülgiller familyasından; Karadeniz'in doğu kıyılarında da yetişen bir çalı veya 6 metre kadar boy atan, kış aylarında yapraklarını dökmeyen bir bitkidir. Çiçekleri küçük ve beyaz renklidir. Salkım halinde toplanmışlardır. Meyvesi zeytin büyüklüğündedir. Taze yapraklarında şeker, tanen, kalsiyum oksalat ve prülaurasin adlı bir glikozit vardır. Taze yapraklarından taflan suyu hazırlanır.


Faydası : Sinirleri yatıştırır. Bronşitte şikayetleri giderir. Öksürüğü keser. Spazm giderir. Aybaşı gecikmelerinde de kullanılır.

Mahmude (bingözotu)

Mahmude (bingözotu) : Çitsarmaşığıgiller familyasından; Anadolu'da ve Suriye'de yetişen, sarılarak tırmanan, sürünücü ve sütlü, çok yıllık bir bitkidir. Gövdesi ince ve tüysüzdür. Çiçekleri beyaz ve sarımsı renktedir. Meyvesi 4 tohumlu, 2 gözlü bir kapsüldür. Kökleri uzun ve kalındır. Kökü, nişasta, tanen, müsilaj ve "skammonin" taşır. Ev ilaçlarında kullanılmaması tavsiye edilir.

Abdestbozanotu

Abdestbozanotu (pimpinella saxisfrage): Gülgillerden; siyah ve yeşil boya çıkartılan bir bitkidir. Rutubetli yerlerde yetişir. Boyu 70 santimetre kadardır. Kökü akıcıdır.

19 Ocak 2010 Salı

Aslanağzı

Aslanağzı : Balgam söktürür. Bronşitte rahatlık verir

Ayva

Ayva : İshal ve dizanteriyi keser. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. İnce bağırsak iltihabını giderir. Kanı temizler. Çarpıntıyı dindirir.

18 Ocak 2010 Pazartesi

Zeytin

Zeytin : Zeytinyağı, safrayı artırır. Karaciğeri çalıştırır. Karaciğer ağrılarını keser. Sarılıkta faydalıdır. Yaprak ve kabukları yüksek tansiyonu düşürür. Kandaki şeker miktarını düşürür. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. 

Zerdeçal

Zerdeçal : Curcuma longae Midevi, gaz söktürücü ve safra artırıcıdır.

Ahlat (Yabanarmudu )

Ahlat (Yabanarmudu ) : Meyveleri ishal keser. Zehirli hayvan sokmalarinda, filizi ezilip yaraya sürülür.

Badem

Badem : Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Böbrek, mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.

Adamotu

Adamotu : Zehirli bir bitkidir. Ağrı kesici, yatıştırıcı, cinsel gücü arttırıcı etkileri vardır. Rast gele kullanıldığında zararlı olur.

Acı bakla

Acı bakla : Semen Lupini Şeker hastalığına karşı kullanılır.

17 Ocak 2010 Pazar

Altınbaşak (Solidago virgaurea) Otu

Şifalı Bitkiler: Altınbaşak Otu ve Altınbaşak Otunun Faydaları, Solidago virgaurea



Altınbaşak Otu (Solidago virgaurea): Genellikle 30-40 cm boylarında olmakla birlikte 1 metreye kadar uzayabilen, çok yıllık, otsu bir bitkidir. Adını, altın sarısı rengindeki çiçeklerinden almaktadır. Yahudiotu ve Altınasa olarak da adlandırılmaktadır. İçeriğinde P vitamini, saponinler ve flavonlar bulunmaktadır.


Altınbaşak Otunun Faydaları: Kuvvetli bir idrar söktürücü olan Altınbaşak otu idrar yolu enfeksiyonlarında ve idrar yollarındaki taşları düşürmekte faydalıdır. Böbrek ve mesane rahatsızlıklarına karşı etkilidir. Romatizma, varis ve eklem iltihaplarına karşı etkilidir. Mide ve bağırsak gazlarını giderir, bulantıyı önler. Yaraların iyileşmesini kolaylaştırır.


Altınbaşak Otu nasıl kullanılır? Çiçeklenme zamanında toplanan bitkinin toprak üstü kısımları taze ya da kurutulmuş olarak kullanılır. Dahilen çayı yapılır, haricen ise toz haline getirilerek kullanılır. Çayı, varisler, adet kanaması, egzama ve eklem romatizması şikayetlerini azaltır. Kurutulmuş yaprakları toz haline getirilerek yaraların üzerine konursa iyileşmeyi hızlandırır. Altınbaşak otu yün ve pamuklara renk vermek için de kullanılmaktadır.



15 Ocak 2010 Cuma

Greyfurt (altıntop)

Turunçgiller familyasından; bahçelerde yetiştirilen bir ağaç ve meyvesidir. Meyvesi, portakaldan daha iri, kanarya sarısı renginde, tadı hafif acımsı ve ekşidir. İçeriğinde C vitamini vadır.

Faydası : İştah açar. Karaciğerin normal çalışmasını sağlar. Safra ifrazatını arttırır. Hazmı kolaylaştırır. İdrar tutukluğunu giderir, bol miktarda idrar söktürür. Vücutta biriken suyu ve zehirli atıkları atar. Kanı temizler. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Felç ve kanamaları önler. Akciğer ve göğüs hastalıklarında faydalıdır.

Ginseng (Panax)

Ginseng’in botanik ismi olan "Panax", Yunanca "tam iyileşme" anlamına gelen "panacea" kelimesinden türetilmiştir. Ginseng’in tüm şifalı bitkiler içerisinde en etkili adaptogen (strese karşı direnci artıran bir ajan) olduğu düşünülür. Ginseng, fiziksel aktiviteleri ve vücut direncini artıran bir bitkidir ve fiziksel ve mental (zihinsel) dayanıklılığı artırır. Ginseng’in uzun bir süreden beri, özellikle erkeklerin üretkenliğini, erkeklik hormonu (testesteron) ve sperm miktarını, cinsel gücünü ve dolaşım sistemlerini (özellikle prostata karşı) olumlu bir şekilde etkilediği de bilinmektedir. Ayrıca o, erkeklerde aşırı stres ve yorgunluktan kaynaklanan performans düşüklüğünü de gidermektedir. Ginseng’in kadınlar üzerindeki beynin hafıza (bellek) merkezlerini uyarıcı etkisinin bulunması ise yenidir. M.S 1. yüzyıla ait bir Çin metnine göre; Ginseng, zihni güçlendirici, irfan ve bilgeliği artırıcı bir şifalı bitki olarak tanımlanmakta ve düzenli kullanımının yaşam süresini artıracağı belirtilmektedir. Kırmızı Kore Ginseng ise Uzakdoğu ülkelerinde 2000 yıldan fazla bir süredir kullanılmakta olan geleneksel şifalı bitkiler içerisinde en yaygın olanıdır. Ayrıca Uzakdoğu insanları arasında gizemli bir bitki olarak büyük bir ün ve şöhrete sahiptir. Çoğu insan Ginseng’in kuvvet verici bir tonik ve çeşitli hastalıklara karşı bir koruyucu olduğuna inanmaktadır.


Faydası : Çin kaynakları; Kırmızı Kore Ginseng’inin kalp, akciğer, sindirim sistemi organları, ve böbrekler üzerinde oldukça etkili bir tonik etkisine sahip olduğunu yazmaktadır. Kırmızı Kore Ginseng; karaciğeri, alkol tüketiminin, toksik ve çeşitli hastalıkların etkisinden korumaktadır. Araştırmalar, Kırmızı Kore Ginseng’inin stresi azaltıcı ve hatta yok edici etkileri olduğunu ortaya koymuştur. Stres, depresyon veya diğer sert ve olumsuz koşullar altındaki vücut metabolizmasını koruyan bir tonik etkiye sahiptir. Şeker hastalığının iyileşmesine yardımcı olur ve kandaki şeker, lipit ve kolesterol seviyesini düşürür. Tümör hücrelerinin çoğalmasını yavaşlatır ve hatta engeller. Anemiye (kansızlık) karşı iyi gelir ve özellikle kanser hastalarında görülen kandaki bazı eksiklikleri giderir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve kalp-damar sistemi üzerinde olumlu etkisi vardır.

Gezağacı (fraxinus ornus)

Ege ve Akdeniz'in sahil kısımlarında yetişen bir çeşit dişbudak ağacıdır. Sarı boya elde etmekte ve kudret helvası yapmakta kullanılır.


Faydası : İdrar söktürür ve kabızlığı giderir.

Gelincik (poppy)

Yazın kırlarda yetişen ve gelincikgillere örnek olarak alınan bir çeşit çiçekli bitkidir. Çoğu kırmızı renklidir. Yaz aylarında toplanıp, gölgede temiz bir kağıt üzerine serilerek kurutulur. İçeriğinde rheadine vardır. Kokusu hoş değildir. Tadı da acıdır.


Faydası : Nefes darlığı, astım, bronşit ve göğüs nezlesinde rahatlık sağlar. Boğmacayı keser. Kan tükürme ve kan kusmayı keser. Uykusuzluğu giderir. Yanıkları iyileştirir. Yılancık da faydalıdır.

9 Ocak 2010 Cumartesi

Funda Çayının Faydaları









Funda Çayının Başlıca Faydaları

- Böbrekleri çalıştırır.İdrarları söker.

- Yemeklerden sonra içilen 1 bardak funda çayı yağların eritilmesinde selülitlerin yok olmasında faydalıdır.Terletici özelliği vardır.

- Şişman ve kilolu kişilerde zayıflatıcı özelliği vardır.


Çayın Hazırlanışı : Kaynatılmış suda 3 dakika kaynatılıp, 15-20 dakika demlendiriliyor.1/4 oranında funda çayının üzerine su ekleyip içiniz.

8 Ocak 2010 Cuma

SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEYEN DOĞAL VİTAMİNLER

Saçların dökülmesi, belirli bir miktara kadar, doğal bir süreçtir. Ama, eğer günlük saç dökülmesi miktarı çok fazlka miktarda ise, bu işte bir iş vardır dienilebilir. Beslenme ve düzenli yapılan saç bakımları, saç dökülmelerini, belirli bir yere kadar durdurabilir.

Saç dökülmesninde, vitaminlerin çok faydası vardır. Bu yazımızda, saç dökülmesine karşı etkili vitaminler ve bu vitaminleri bulunduğu doğal besinlerden bahsetmek istiyoruz.
B VİTAMİNİ : B vitamini eksikliğinde, saç derisini oluşturan hücrelerin, dokusunda bozulmalar görülebilir. Saç derisinin yıpranması, saç dökülmesini de beraberinde getirir.
Doğal B vitamini içeren besinler; süt, tahıllar, çilek, karaciğer, ıspanak, yumurta, yeşil sebze ve meyvelerdir.
A VİTAMİNİ : A vitamini eksikliği, saç kökünde bozulmalara ve saç derisinde enfeksiyonlara neden olabilir. Yeterli miktarda A vitamini içeren besin tüketmek, saç sağlığınızı korumaya yardımcı olur. A vitamini; vücutta depolanır ve yağda çözülür. İhtiyacınızdan fazla A vitamini almak, gece körlüğü gibi yan etkilere neden olabilir. O yüzden gereği kadar almak gerekir. Doğal A vitamini içeren besinler; ıspanak, havuç, kayısı, portakal, greyfurt, sarı renkli sebze ve meyvelerdir.
E VİTAMİNİ : E Vitamini, hem cilt hem de, saç sağlığını korumak, onarmak için en etkili yardımcılarınızdan biridir. E vitamini aynı zamanda A vitaminin yan etkilerini ortadan kaldırır. Doğal E vitamini içeren besinler; badem, fındık, tahin, kıvırcık, nane, sivri biber, kereviz yapraklarıdır.
Doğal besinleri, günlük olarak az mikytarlarda almak, hem saç sağlığı, hem de, beden sağlığı açısından çok fayda sağlayacaktır.

Biberiye Çayının Faydaları









Biberiye Çayının Başlıca Faydaları

- Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir. Safra kesesi salgısını çoğaltır.
- Yağ eritici ve hazım kolaylaştırıcı bu bitki, vücutta biriken toksinleri atarak ideal bir kiloya kavuşmanızı sağlıyor.
- Vücudumuzdaki zararlı bakterileri öldürür.Hazmı kolaylaştırır.
- Kan dolaşımını hızlandırır.
- Romzatizma ve artrit ağrılarında faydalıdır.

Çayın Hazırlanışı : 2 çay kaşığı biberiye 1 bardak su ile haşlanır ve 10 dakika bekletilir. Günde 2 bardak biberiye çayı içebilirsiniz.

Yan Etkileri ve Zararları Nelerdir

Yüksek tansiyon hastaların ve hamile bayanların biberiye içmesi ve kullanmasının sakıncalı olduğu saptanmıştır.









5 Ocak 2010 Salı

LOKMAN HEKİM ÖMER OSMAN KORKMAZDAN EŞEK SÜTÜ VE FAYDALARI

Ömer Osman Korkmaz, pek çok hastalığa şifa kaynağı olan öyle bir öneride bulundu ki... Eşek sütü, meger, her derde deva imiş. Ömer Osman Korkmaz, eşek sütünün faydalarından kısaca bahsetti. Kaçıran ve merak eden okurlarımız için, bir kez de biz yayınlamak istedik.

EŞEK SÜTÜNÜN FAYDALARI :
* Astım Bronşit için çok faydalıdır.
* Anne sütüne en yakın süttür.
* Siroz için faydalıdır.
* Zehirlenmelerde faydalıdır. Eğer beyin ölümü gerçekleşmemiş ise hayata dönmeyi sağlar.
* Balgam söktürür.
* Ateşli çocuklarda ateş düşürür.
* Kansere karşı koruyucudur.
* Kemoterapi hastaları için fayda sağlar.

ÖMER OSMAN KORKMAZIN DİĞER ŞİFALI ÖNERİLERİ

Lokman Hekim Ömer Osman Korkmaz'ın sağlık açısından fayda sağlayacak diğer, pratik kürleri ile ilgili olarak, yaptığınız derlemeyi, sizlerle paylaşmak istiyoruz.

KANSER HASTALARI : KAnser hastaları, kemoterapi alan hastalar için, eşek sütü çok fayda sağlar.
KÖZLENMİŞ AYVA: Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Hamişl kadınlar, ayva tyerse, bebekleri çok güzel olur ve gamzeli olru. Ayva çiğ yendiği zaman, hazımsızlık yapacağından, pişmiş olarak yenilmelidir.
UNUTKANLIK İÇİN : Üzüm çekirdeiğ, yumurta kabuğu, kuşiburnu, maydonoz, domates, elma, soğan, sarımsak, elma sirkesi, eşek sütü, omaea 3 içeren tüm besiler, çok fayda sağlar.
ARABA TUTMASI İÇİN : 1 adet kuru fasulye çiğ olarak yutulursa, araç tutmaz.
BULANTI : ÖZellikle safra kesesi hastalıklarından kaynaklı bulantılara 3 kaşık insan sütü içmek, çok fayda sağlar.
* Tansiyon ve böbrek hastaları, himalaya tuzu kullanmalıdır. Eğer, himalaya tuzu bulamazsanız, Çankırı tuzu kullanabilirsiniz.

ÖMER OSMAN KORKMAZDAN VÜCUT EZİKLERİ İÇİN SOĞAN KÜRÜ

Lokman Hekim, Ömer Osman Korkmaz, vücutta meydana gelen, kanamasız ezikler ve buna bağlı ağrılar için, şifalı önerilerde bulundu.

GEREKLİ MALZEMELER:
* 1 adet soğan,
* tuz,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : %50-50 tuz ve soğanı, havanda dövün. Ezik yere sarın. Sabaha kadar bekletin.
* Aslında, bu türt eziklere, taze kuzu derisi çok fayda sağlar. Kuzu derisini, ezilen bölgeye sararsanız, ağrıyı ve ezikliği alır. Ama, kuzu derisi bulunamadığı durumlarda, soğan kürü uygulanmalıdır.

ÖMER OSMAN KORKMAZDAN ÇOCUKLARIN İŞTAHINI AÇACAK ÖNERİLER

Ömer Osman Korkmaz, bir izleyicinin sorusu üzerine, çocukların iştahını açacak zencefil kürün anlattı ve çocukların beslenmelerinde fayda sağlayacak önerilerde bulundu.

ZENCEFİL KÜRÜ : taze zencefili rendeleyin. 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefili, ılık suyun içerisine koyun, 1 tatlı kaşığı bal ekleyin. Her gün bu karışımı çocuklarınıza içirin.
* Çocuklarınıza, mutlaka hergün yumurta yedirin.
* Çocuklara tam buğday ekmeği yedirin.
* Kabak çekirdeği yedirin.
* Günde 2 bardak, kuşburnu çayı içirin.

4 Ocak 2010 Pazartesi

LOKMAN HEKİM ÖMER OSMAN KORKMAZDAN ELMA SİRKESİNİN İYİ GELDİĞİ HASTALIKLAR

5 Aralık 2009 Salı Günü, Nur Ertürk'ün Program konuğu olan, Lokman Hekim Ömer Osman Korkmaz, İzleyicilerin sorularına cevap verdi. Bu sorular ve verilen cevaplardan yaptığımız derlemeleri sizler içni yayınlıyoruz.

SEDEF HASTALIĞI : Sedef hataları, Günde 1 tatlı kaşığı ardıç katranı yağı, içmelidir. Siyah üzüm pekmezi mutlaka tüketilmelidir. Koza sabunu ile yıkanın.
KOLESTEROL İÇİN : Soğan, sarımsak ve elma sirkesini, kesinlikle hayatınızdan çıkarmayın. Bu üçlü kolesterolünüzü düzenler ve sağlıklı bir hayat sürmenizi sağlar. Günde 3-4 adet zeytin çekirdeği yutun. Sabah akşam tok karnına, 1-2 tatlı kaşığı elma sirkesi 1 bardak ılık suyun içerisine karıştırın ve için. Elma sirkesi, aynı zamanda, karaciğer yağlanması için de çok faydalıdır.
ŞEKER HASTALIĞI : Normla şekeri, hayatınızdan çıkarın. Bal kullanın. Akşam yemeğini, kesinlikle azaltın. Kalbi çok yorduğu için, pek çok hastalığa neden olur.
HEPATİT B: Hepatit B hastaları, soğan sarımsak ve elma sirkesini mutlaka kullanmalıdırlar.
YUMURTALIK KİSTLERİ İÇİN : Yumurtalık kistini en çok yapan sebze, maruldur. Marulu yemeden önce, mutlaka sirkeli suda bekletin. Günlük elma sirkesi kullanmak da, kist oluşumunu engeller ve var olan küçük kistleri yok eder.

Sigara bırakmak için karabaş otu ve kullanımı


SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN: çoğu zaman sigara içenlerin bahanesidir birtürlü bırakamıyorum demek .eğer gerçekten bırakmak istiyorlarsa işte onlara ibrahim saraçoğlundan kolayca uygulayabilecekleri bir tarif: karabaş bitkisi:osmanlı padişahının ferman çıkarttırdığı bir bitkidir.bu bitkiden en iyi şekilde faydalana bilmek için doktorun tarifi şöyle: 1 tatlı kaşığı karabaş otu 1 su bardağı su 3-4 dakika kadfar kaynatılır ve iki günde bir içilir. herdefasında yeniden taze olarak hazırlanıp içilmesi lazımdır..

3 Ocak 2010 Pazar

Sarımsak kokusu giderme yötemi


Sarımsak ve sigara ağızda ağır bir koku bırakır ve karşımızdakinin burun kemiklerini sızlatır. Bunu küçük bir karışımla çözebiliriz. 3 çorba kaşığı bal ve bir bardak ılık suyu karıştırarak içiniz. Ağzınızdaki tüm kötü kokuları 1-2 dakika içinde yok edecektir. Bu şerbet öksürük grip gibi hastalıkların tedavisinde kullanılabilir.

2 Ocak 2010 Cumartesi

Nasıl kilo alınır. Kilo almak istiyorum kilo almanın yolları

kilo almak için ;

1) Her gün yemeklerden 1 saat kadar önce ve yatmadan hemen önce aç karnına : 1 bardak sıcak süt içine 2 çorba kaşığı bal 1 çorba kaşığı tereyağ konup iyice karıştırıldıktan sonra içilir.
2) Yemekler bol yağlı ve şekerli olmalı , sıcak olarak yenmelidir.
3) Sigara kesinlikle az içilmeli ve hatta bırakılmalıdır. Sigara iştahı keser.
4) Çay ve kahve iştahı kestiğinden çok az içilmeli ve bol şeker konmalıdır.
5) Fındık , ceviz , fıstık , leblebi , çikolata ve dondurma bol yenmelidir.
6) Yemeklerde bol miktarda ekmek yenmeli , meyve ve sebze az yenmelidir.
7) kahvaltıda peynir ve zeytin az yenmeli , tereyağ – kaymak – reçel - pekmez ve bal bol miktarda yenmelidir.
8) Yemekler haşlama değil ; bol yağlı ve kızartmalı , az tuzlu ve kremalı olmalıdır.
9) bol bol mayonezli ekmek , yağlı börek , kremalı pasta , baklava ve kadayıf tüketilmeli , çikolata ve şekerleme yenmelidir.
10) Hareket etmek kilo kaybına neden olduğundan , mümkün olduğunca çok az hareket etmeli , yemek aralarında mutlaka yatıp uyunmalıdır. Fazla gezmek ve yürümek iyi değildir.
11) Su az içilmeli , su yerine genellikle şerbet , cola ve meşrubat içilmelidir.
13) Salata az yenmeli , yendiği zaman bol yağlı ve az sirkeli ve az limonlu olmalıdır.
14) Makarna ve pilav bol tereyağlı olarak yenmelidir.

Not : Düzensiz beslenerek alınan kilolar başka hastalıklara sebep olabilir..

MUCİZEVİ SARIMSAK EKSTRAKTI

Sarımsak, mutfaklarımızda, sıkça kullandığımız bir mucize. Pek çok insan, çiğ sarımsak tüketmeyi seviyor. Ama, yapılan araştırmalar, sarımsağı, çiğ tüketmenin zararlı olduğunu ortaya koyuyor. Çiğ sarımsak tüketmek yerine, Anadoluda, çok uzun yıllardır kulllanılan, sarımsak, ekstratını kullanmak, çok daha faydalı. Üstelik, bu ekstratı, kendiniz evde hazırlayabilirsiniz.

GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 kilo sarımsak,
* 5 adet limon( Suyu sıkılacak),
* 1 lt su,
* 1 lt sirke,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : SArımsakları soyduktan sonra, iyice ezin. Bir kavanozun içine koyup, üzerine, suyu, limon suyunu ve sirkeyi ilave edinİyice karıştırdıktan sonra, ağzını sıkıca kapatın. Karanlık ve serin bir yerde 6-10 ay arasında bekletin. Günde 1 tatlı kaşığı tüketin.