29 Aralık 2009 Salı

Karın şişliğinin nedenleri nelerdir ve yapılması gerekenler

Karın şişkinliği mide ve bağırsaklarda gaz birikmesi ile ilişkili bir durumdur. Karın bölgesinde orta, ağır şiddetli, derin veya keskin ağrılarla kendini belli eder. Gaz çıkararak ve bağırsak hareketlerinin hızlanmasıyla çoğunlukla ağrı diner. Karın şişkinliğinin çok farklı sebepleri olabilir. Genelde yağlı besinlerin hazım güçlüğüne bağlanan şişkinlik; stres, heyecan, endişeli ruh hali, sindirim sistemindeki enfeksiyonlar, IBS denen Irritabl Bağırsak Sendromu, bağırsakların belli gıdaları sindiremediği çölyak hastalığı veya laktoz intoleransına da bağlanabilir.

Karındaki şişkinliğin azaltılmasında kişiye özel farklılıkların tespit edilip, huzursuzluk yaratan besinlerin diyetten çıkartılması önemlidir. Bilim dünyasının besinlerin gizli dünyasında yaptığı incelemeler sonucu, spesifik besinler karındaki şişkinliklerin artmasında suçlu bulunmuş. Bu besinlerden (örneğin baklagiller, lahanagiller vb.) uzak durarak semptomları azaltmak mümkün. Ancak unutulmamalıdır ki her bünye farklıdır, birine kötü gelen besin diğerine zarar vermeyebilir, herkese genelleştirilebilecek tek bir kural bulmak zordur, bütün bunlar detaylı analiz edilmelidir.

Gıda intoleransı ya da besin alerjisi karın şişkinliğine sebep olabilir mi?

Gıda intoleransı ve besin alerjisi birbirinden farklı iki rahatsızlıktır ve farklı sonuçlar doğurur, örneğin süt şekerinin sindirilmesine yardımcı olan laktaz enziminin eksikliğine bağlı olarak gelişen laktoz intoleransı bir gıda hassasiyetidir. Sindirim sistemindeki enzim yetersizliğine bağlı olarak ishal, gaz, karında şişkinlik ve abdominal ağrılar gelişir. Öte yandan besin alerjilerinde immün sistem bir besin veya besin öğesini vücut için yabancı olarak görüp savaş başlatır. Bu durumda alerjik olduğunuz gıdayı tükettiğinizde ağızda karıncalanma hissi, dilde, dudaklarda, yüzde, boğazda şişme, mide krampları, ishal, nefes alma güçlükleri, bayılma hissi ortaya çıkar. Besin alerjileri çok daha kritik bir durumdur, karında şişkinlik yapmaz.

Bağırsak hareketlerinin farklılaşması nedeniyle oluşan şişkinlik kişiden kişiye değişir mi? Yani bağırsak hareketleri genetik midir?

Herkesin farklı bir bağırsak ritmi vardır. Tuvalete çıkma sıklığı, zamanlaması her bireyde farklıdır, kişiye özel düzen yapısal özelliklerle ilişkilidir. Bağırsak vücudumuzdaki en uzun organdır. Ortalama 7.5-9 metrelik kolonda binlerce girinti ve düğüm vardır, Sindirimi zor, toksinlerden zengin beslenme tarzı bu ceplerin tıkanmasına ve faaliyetlerin yavaşlamasına sebep olur. Amacımız daralmaları önleyip. bağırsağın daha iyi çalışmasına yardım etmek; bu sayede hem kilo kontrolü hemde sindirim sistemi fonksiyonlarına yardımcı olunur ve hazımsızlık, şişkinlik şikayetleri gelişmez.

Şişkinliğin tedavisi var mı?

Tabii ki var ama tedaviye başlamadan önce şişkinliğin sebepleri araştırılmalı. Ne zaman, ne sıklıkta, neden, ne süreli şişkinlikler yaşadığınızın kaydını tutmalı ve şikayetlerinizi doktor diyetisyeninizle paylaşmalısınız. Stres faktörlerine maruz kaldığınızda, çevresel kirletici ajanlar vücudunuzu istila ettiğinde, kendinizi güvende hissetmediğinizde sindirim sisteminde sıkıntılar başlar. Sahte açlık nöbetlerine tutulursunuz ve kilo alabilirsiniz. Ayrıca vücut beslenemediği için enerji kayıpları, hazım güçlükleri başlar. Akabinde sindirilmemiş öğeler toksik etki yaratabilir, bu da temizlik kanalları olan bağırsakları zorlar, sağlığınızı tehdit etmeye başlar. Bağırsak hareketlerinin hızını artırarak ya da metabolizmayı doğru beslenme ilkelerine uyarak hızlandırmak

karın şişkinliğine karşı en önemli çözümlerdendir.

Gaz nedeniyle oluşan şişkinliğe karşı ne yapmalı?

Her yutkunmada bir miktar hava yutulur. Bu, hızlı yediğinizde, heyecanlı olduğunuzda, sakız çiğnerken, kamışla bir şeyler içerken artabilir. Bu hava bağırsaklara gidip gaz oluşturabilir. Zaten bağırsaktaki gaz nedeniyle oluşan şişkinliklerin çoğu zaman sebebi sindirilemeyen besinlerdir, bu nedenle bağırsak florasının sağlığı çok önemlidir. Sebze, meyveler, tam tahıllar, baklagiller sağlıklı liflerden zengindir. Buna rağmen gaz şikayetlerinde bu besinleri tüketirken dikkatli olunmalı. Özellikle çiğ tüketilmemelerine hassasiyet gösterilmeli. Bazı durumlarda bağırsak hareketlerini artırmak adına alınan lif takviyeleri de ani ve fazla kullanımlarında gaz oluşturabilir. Yine bira gibi gazlı içecekler de gaz üreticilerdendir. Sürekli devam eden gaz şişkinliği durumlarında doktor kontrolüne geçilmelidir ve kronik rahatsızlıklar araştırılmalı, önlemler alınmalıdır. Bağırsak florasını bozan antibiyotikler de uzun süreli kullanımlarda şişkinliğe neden olabilir

Beslenme sisteminde ne gibi değişiklikler önerirsiniz?

Klinik seyrinizde herhangi sorun olmadığı takdirde, beslenmede yapılacak değişiklikler, yaşam tarzı iyileştirmeleri ve bazı destek ürün kullanımları semptomların azaltılmasına destek verir.
Diyetinizden uzaklaştırmanız gereken en temel besinler kişisel farklılıklar göstermekle birlikte baklagiller, soğan, brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, enginar, kuşkonmaz, armut, elma, şeftali, kırmızı erik, şekersiz şekerlemeler, sakız, tam tahıl ekmek, mısır gevrekleri, tam tahıl kekler, bira, gazlı içecekler, süt, krema ve dondurmadır.

Mide boşalma süresini uzatan, doygunluk hissi yaratan yüksek kalori kaynağı yağlı besinler azaltılmalıdır. Bir süre için yüksek lif içeriğine sahip besinler diyetten çıkarılmalı sonra kademeli olarak eklenmelidir. Probiyotik ürünler, süt, mısır gevrekleri, yoğurt günlük beslenmenize ekleyebileceğiniz temel besinlerdir. Süt ürünlerine karşı hassasiyetiniz olup olmadığını test etmek adına belli sürelerde diyetinizden çıkarıp bir süre sonra tekrar kullanmaya başlayabilirsiniz.

Nane çayı içmeyi denemelisiniz; spazm giderici özelliği ile semptomları azaltabilir.

Yapay tatlandırıcıları diyetinizden çıkarmalısınız. Bazı bünyeler; şekersiz ürünler, sakız ve şekerlemelerde kullanılan sorbitol, mannitol gibi tatlandırıcılara karşı hassasiyet gösterebilir.

Küçük porsiyonlar tüketmeye gayret etmeli ve beslenmenizde üç ana, üç ara öğün ilkesini benimsemelisiniz. Yemekleri küçük lokmalar halinde, iyice çiğneyerek tüketmeli, aceleniz varken, heyecanlı veya üzgünken yemek yememeye gayret etmelisiniz.

Diş sağlığınıza önem vermelisiniz. Çünkü çürük ve ağrılı dişler yemekleri iyi çiğnemeden yutmanıza neden olabilir.





Sigara içmemelisiniz, bu da hava yutmanızı artırarak gaz yapabilir

Bu sorunla ilgili size gelen hastalarda bir artış var mı?

'Patlayacak gibi hissediyorum, karnım hamile gibi oldu' şikayetleri ile gelen o kadar çok danışan var ki... Bu da beni karın şişkinliği konusuyla ilgili çözüm aramaya, araştırmaya fazlasıyla yönlendiriyor. Danışanların çoğu kilo kaybı isteği ile başvursalar da temelinde sağlıklı ve iyi hissetme isteği ön plana çıkıyor. Kişi istediği kadar çok kilo verse de sabah uyandığında gözleri şiş, karnı gerginse kendini balon gibi hissediyorsa çalışmalar boşa gidebilir. Bu nedenle tahlil sonuçlarında ödeme neden olabilecek durumlar yoksa beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleri ile sonuca gidilebilir. Ama bu konuda da sabırlı olmak şart.

ÖNERİLER

Yiyecekleri daha çok çiğneyin

Sindirim ağızda başlar. Ağzınıza attığınız her lokmayı en az 15 kere çiğnemek, şişkinlik yaşamanıza engel olacaktır.

Her gün multivitamin alın

Vücudunuzdaki besleyici seviyelerini yükseltmek için önemlidir. Ayrıca stresle başa çıkmanız konusunda faydalıdır.

Her sabah aloe vera suyu için

Aloe vera zarar görmüş iç dokuları onarmasıyla (bağırsak düzenlemesi de dahil) bilinir.

ÖMER OSMAN KORKMAZDAN GÜZELLİK KÜRLERİ VE BÖBREK HASTALIKLARININ BİTKİSEL TEDAVİSİ

Hanımlar sıkı durun. Sizlere harika güzellik tarifleri vereceğiz. Tarifler, Lokman Hekim Ömer Osman Korkmazdan geldi. Güzellik kürlerinin ardından, Ömer Osman Korkmaz'ın böbrek hastalıkları için önermiş olduğu kürü yayınlayacağız.

ÇİLLER İÇİN: Çiller için, Prednol Pomat (Sarı Renkli Olanı) çok fayda sağlar. Bu pomat, her gün düzenli olarak, mercimek tanesi büyüklüğünde, çillerin üzerine, masaj yaparak uygulanır. 1 ay boyunca yapılacak bu uygulamadan sonra, yüzünüzde, çilden eser kalmaz.
GÜZELLİK İÇİN : Güzellik için de salatalık kürünü uygulayabilirsiniz. Çok fayda göreceğiniz bir kür olan salatalık suyu kkürü, gerçekten de cildinizi çok farklı bir hale getirecek. Saltalık suyunun hazırlanışı ve kullanım şekli aşağıda verilmiştir.
BÖBREK HASTALIKLARI İÇİN SALATALIK SUYU :
GEREKLİ MAZEMELER;
* 1 kg salatalığı kabuğuyla birlikte kuşbaşı şeklinde doğrayın ve
* 2 litre suy,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Salatalıkları, kabuklarıyla birlikte, kuşbaşı doğrayıp, suyun içerisine atın ve 15-20 dak kaynatın. Soğuduktan sonra, günde 2-3 bardak için. Bu karışım aynı zamanda cilt güzelliği için de çok faydalıdır. Ayrıca, bu kürü uygularken, bol bol yoğurt tüketilmelidir.
* Böbrek ve buna benzer kronik hastalığı olan kişiler mutlaka, normal tuzu bırakıp, himalaya tuzunu kullanmaya başlamalıdırlar. Yanlız bu tuzun kullanımındaki püf nokta, bu tuzun kaynatılmadan kullanılmasıdır.

ÇOCUKLARIN ATEŞİNİ DÜŞÜREN DOĞAL YÖNTEMLER ÖMER OSMAN KORKMAZDAN

Çocukların geçirmiş oldukları enfeksiyonlar neden ile sık sık ateşinin yükselmesi, her anne babayı korkutan bir sorundur. Ateşin neden kaynaklandığını öğrenmek için, mutlaka bir hekime gitmek ve gerekli maueyeni yaptırmak gerekir.

Bundan sonra, evde kendi kendinize uygulayacağınız bazı yöntemlerle, çocuğunuzun ateşini, daha kolay düşürmeniz mümkün.
* Çocuğunuza, ılık bir duş aldırın.
* Ateş düşürmek için, annelerin, sıklıkla kullanmış olduğu sirke ile kompres çok işe yaramaz. Bunun yerine, 1 batdak suyun içersine, 1 tatlı kaşığı elma sirkesi karıştırılıp, çocuğunuza içirin. Ateşi, dışarıdan düşürmeye uğraşmak yerine, içeriden düşürmek, daha faydalı olacaktır.

ÖMER OSMAN KORKMAZDAN KABIZLIK VE İSHAL İÇİN BİTKİSEL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Ömer Osman Korkmaz Nur Ertükle Her Sabah Programının, 29 Aralıkta yayınlanan bölümünde, kabızlık buna bağlı olarak makatta meydana gelen çatlamalar, ishal gibi sorunlar için bitkisel tedavi yöntemlerini anlattı.

İSHAL İÇİN ;
GEREKLİ MALZEMELER:
*1 bardak su,
*2 yemek kaşığı elma sirkesi,
* 1 çay kaşığı karbonat (yemek sodası),
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Karbonat ve sairkeyi, suyun içine koyup, karıştırın. Günde 2 defa için. İshal geçinceye kadar uygulamaya devam edin.
KABIZLIK İÇİN ;
* Her yemekten 30 dak. önce, 1 yemek kaşığı saf zeytin yağı içilmelidir. Günde 3 defa uygulanmalıdır.
* Günde 1 defa, 1 su bardağı suyun içerisine, 1 tatlı kaşığı elma sirkesi, karıştırılak, içilmelidir.

Kozmik Beden Temizliği Nedir? Ne Zaman Yapılır ?











Kozmik Beden Temizliği Ne Zaman Yapılır ?

Sonbahar ve ilkbahar aylarında dolunay zamanında ayın çekim gücünden istifade edilerek yapılır.
Gökteki ayın 9 başlıyor,gökteki ayın 9 da bitiyor.

Kozmik Beden Temizliği Hangi Hatalıklara Karşı Etkilidir ?

Hepatit B, Hepatit C, Kanser, Hemoraid, Safra kesesi, Mide reflü, ülser hastalıklarında etkilidir.

Kozmik Beden Temizliğini Neden Yapmalıyım ?

Vücudumuzdaki kalın bağırsak, safra kesesi, karaciğer, pankreas, akciğer, dalak gibi organlarımızı temizleyerek vücudumuzu 10 yaş gençleştirebiliriz.

Kozmik Beden Temizliği Programını Nasıl Uygulanır ?

Sabahları : Lahana,havuç,kırmızı pancar,elma mevsimine göre ıspanak, maydanoz çiğ olarak katı meyve sıkacağı ile suları sıkılarak 1 tatlı kaşığı zetinyağı ile her sabah kahvaltı yerine içilir.Vitaminleri almak açısından zeytinyağı mutlaka konulmalıdır.
Öğlen : Mevsiminde olan sebzeler 5 dakika kaynatılarak içilir.
Akşam : Salata ve sebze çorbası tüketilir.Yatmadan önce 1 çay bardağı limon suyu zeytinyağı ile beraber içilir.Yatarkene burundan nefes almaya özen göstermeniz gerekir.Sabah kalkıncada lavman detoksu yapılacak.

Önemli : Kozmik beden temizliği sırasında hayvansal gıdalar,kosantre gıdalar,et,süt,yumurta,ekmek,çay içilmeyecek..

27 Aralık 2009 Pazar

MUSTAFA AYDINERDEN ALZHEİMER HASTALIĞI VE HAFIZA GÜÇLENDİRMEK İÇİN VİTKİSEL KÜRLER

Mustafa Aydıner, alzheimer hastalığına fayda sağlayan ve çocukların hafızasını kuvvetlendiremye yarayan bitkisel kürlerini anlattı.
Alzheimer hastası olmuş bir kişnin, yaşam kelitesini yükseltmek için;

* 50 gr fındık,
* 50 gr ceviz,
* 75 gr çam fıstığı,
* 15 gr günlük,
* 1 kg bal,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Tüm malzemeleri karıştırıp, balalın içine katın ve macun hazırlayın. Her yemekten önce 1 er kaşık yiyin. bu macun, sadece hastalığa yakalanmış kişiler için değil, hafızasını güçlendirmek ve bu hastalıktan korunmak isteyen kişiler için de oldukça faydalıdır. Ayrıca, sarıkantaron ve şerbetçi otu karıştırılıp, çay demlenerek, günde 3-4 defa içilir.
ÇOCUKLARIN HAFIZASINI KUVVETLENDİRMEK İÇİN : Çocuklara her gün kuru üzüm yedirin. Kuru üzümle birlikte, günlük bitkisi ve incir de kullanılması etkiyi artırır.

MUSTAFA AYDINERDEN SEDEF HASTALIĞI İÇİN BİTKİSEL KÜR

Sedef hastalığı, çok yaygın görülen bir cilt problemidir. Eczacı Mustafa aydıner, bir izleyicinin sorusu üzerine, doğal bir bitki kürü önerdi.

SEDEF HASTALIĞI İÇİN : Siyahlaşmış defne tohumunu, sirke ile karıştırıp, lapa haline getirin. Elde ettiğiniz lapayı, sedefli bölgeye koyup bekletin. Vücudunuzu da, buğday keğpeği suyu ile yıkayın. Buğday kepeği suyunun hazırlanış şekli aşağıda verilmiştir. Bu karışım aynı zamanda, cilt kaşıntıları için de çok fayda sağlar.
GEREKLİ MALZEMELER :
* 5 litre kadar su,
* 2-3 avuç buğday kepeği,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : suyu tencereye koyun ve kaynatın. kaynadıktan sonra içine buğday kepeğini koyun ve 20 dakika ağzı kaplı olarak, taşırmadan, kaynatın. Bu karışımı ılınınca süzün ve kaşıntı olan bölgelere pamuğu bu su ile ıslatıp pansuman yapın. ve pamuğu o bölgelerin üzerinde bekletin.gündüzleri bu uygulamayı yaptıktan sonra gece yatmadan önce de;demir suyu ile tüm vucudu yıkayın. Durulunmadan, yatın. Sedef hastaları için, sadece, buğday kepeği suyu kullanılmalıdır.

MUSTAFA AYDINERİN ŞİFALI KÜERLERİ DEVAM EDİYOR

Mustafa Aydıner, varisten tutunda, kilo problemine kadar, göz tansiyonu probleminden migrene kadar pek çok konuda sorulan soruları cevapladı ve bu hastalıklara fayda sağlayan bitkisel ve prtaik kürler önerdi.

GÖZ TANSİYONU İÇİN : 1 tutam papatya, 1 tutam maydonoz, 1 bardak kaynar suyun içerisine atılıp, 1 dak. kaynatılıp, süzülür. Elde edilen bitki suyu, göz kadehinin içerisine konulup, göz bu suyun içerisinde -3 defa açılıp kapatılır.
* akşamları yatmadan önce, steril bir kabın içerisine doldurulmuş olan steril kestane balı, her iki göze 1 er damla damlatılır.
GİZLİ VARİS : Varis için, atkestanesinin çok faydalı olduğunu söyleyen, Mustafa Aydıner'in bitkisel tarifi;
* 50 gr at kestanesi, 500 gr suyun içerisine atılıp, kestaneler pişinceye kadar kaynatılır. Elde edilen kestane suyu, aç veya tok karnına günde 3 defa 1 er fincan içilir. Kestaneler lapa haline getirilerek, ayağa sarılır.
SİNİRSEL NEFES DARLIĞI İÇİN : Melisa çayı ve zencefil, sinirsel nefes darlığı için, çok faydalıdır. Günde 2-3 fincan melisa çayı içilmeli, sabah akşam 1 tatlı kaşığı balın içerisine, 1 çay kaşığı zencefil karıştırılarak, tok karnına yenilmelidir.
KARACİĞER HASTALIKLARI İÇİN : Mustafa Aydıner, Hepatit b hastalığı ve diğer karaciğer hastalıklarından fayda sağlayan şifalı bitkileri anlattı. Bu rahatsızlıklardan muzdarip olan kişiler için de doğal kürler önerdi.
Enginar karaciğer için çok faydalı bir bitkidir. Günde 2-3 fincan enginar çayı içmek fayda sağlayacaktır.
Enginar çayının yapılışı : Enginarın dış yapraklarından, 1 tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış yaprak, 1 bardak kaynar suya atılıp, 2-3 dak. kaynatılır. 8-10 dak. altı kapalı olarak demlendirilip, süzüldükten sonra içilir.
Ayrıca, zencefil, çörekotu,zerdeçal, kereviz tohumu, kuzu karaciğeri, kuzu uyluğu, keçi sütü, keç peyniri ve keçi yoğurdu da karacier hastalıklarında çok fayda sağlar.
GUATR HASTALIKLARI İÇİN : Guatr için, dereotu ve tereotu çok fayda sağlar. Her salatanın içerisine mutlaka bu bitkileri katmak gerekir.
* 25 gr dereotu tohumu, 25 gr tereotu tohumu, toz haline getirilerek, 1 kg bala karıştırılıp macun hazırlanı. bu macun, her yemek öncesinde aç karnına 1 er kaşık yenir.
* 1 tatlı kaşığı kurt pençesi, 1 su bardağı kaynar suyun içerine atılıp, kaynatmadan 5 dak demlendirin. Süzün. Sabah akşam 1 er su bardağı için. Her türlü troid hastalığında şifa sağlar.
DOĞAL ZAYIFLAMA FORMÜLÜ;
GEREKLİ MALZEMELER :
* 3 gr sandaroz sakızı,
* 2 gr kitre zamkı,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : sandaroz sakızı ve kitre zamkı toz haline getirilerek karıştırılır. Günde 3 defa su ile yutulur.
Bu formüle ek olarak, funda bitkisi ve papatya karıştırılarak, çay hazırlanır. Günde 3 defa içilir. Yağ yakıcı özelliği vardır.
MİGREN : Çörekotu yağı veya gelincik yağı, bir kabın içerisine alınır. Her iki el, bu yağa batırılarak yaplanır. Her iki alın bölgesinden başlayarak, masaj yapılır. alın bölgesi ve her iki kaş arasıda dahil olmak üzere, masaj yapılarak, tekrar, alın bölgesine, ordan da kulak arkasına ve kulak memesine masaj uygulanır.
9 aralık 2009 Serdemin Mutfağı programından derlenmiştir.

DR SUAT ARUSANDAN DOĞAL DETERJAN YAPIMI VE ŞİFALI BİTKİ KÜRLERİ

Serdem Coşkun'un program konuğu olan, Dr. Suat Arusan, çok faydalı bilgilerini ve bitkisel kürlerini, bizlerle paylaştı. Öncelikli olarak, kanserojen riski sıfır olan, evde herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği, doğal bulaşık deterjanı tarifi verdi. Ardından da pek çok hastalığa neden olan bağışıklık sistemi düşüklüğü ve tüm virüslere karşı etkili bitkisel çayının tariflerini verdi.

DOĞAL BULAŞIK MAKİNASI DETERJANI: Bu doğal deterjan sayesinde, bulaşıklarınızın üzerinde bulunan tüm kimyasal artıklardan ve kanserojen maddelerden kurtulacaksınız.
GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 çay bardağı boraks (Eczanelerden temin edilebilir).
* 1 çay baradğı yemek sodası,
* 1/4 çay bardağı kaya tuzu (Dövülmüş olacak),
* 1/4 çay bardağı limontuzu (Dözülmüş olacak),
* 30 damla sevdiğniz kokuda bitki esansı yağı,
HAZIRLANIŞI : Plastik bir kabın içerisinde, Havanada dövüp incelttiğiniz tuzun içerisine, bitki esansını katın. İyice karıştırın. Ardından, diğer malzemeleri de karıştırıp, ağzı kapalı bir kabın içerisine koyun. Her bulaşık yıkadığınızda, makinanıza, 1-1,5 yemek kaşığı koyun. eğer, bulaşıklarınız, çok yağlı ise, içerisine sirke ilave edebilirsiniz.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ KUVVETLENDİRECEK DOĞAL MACUN : Bu macun sayesinde, bağışıklık sisteminiz kuvvetlenecek ve başta cilt rahatsızlıkları olmak üzere, immun sistemi düşüklüğünden kaynaklaana pek çok hastalığı da ekarte etmiş olacaksınız.
GEREKLİ MALZEMELER :
* 25 gr zencefil,
* 25 gr çörekotu,
* 20 gr zerdeçal,
* 10 gr kekik,
* 10 gr devedikeni,
* 1 kg bal ,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Tüm mazlemeleri, toz haline getirin. Balın içerisine karıştırıp, macun yapın. Sabah akşam, 1 er tatlı kaşığı yiyin.
HANCININ ÇAYI : Bu çay yüz yıllardan beri, tüm virüslere karşı koruyucu ve iyilileştirici olarak kullanılmış bir çaydır.
GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 tutam toz zencefil,
* 1 tutam meyan kökü,
* 1 tutam sarıkantaron,
* 1 tutam adaçayı,
* 1 tutam kekik,
* 3 adet karanfil,
* 3 adet tane karabiber,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Tüm malzemeleri, toz haline getirin. 1 su bardağı kaynar suyun içine atıp, kaynatmadan, 1 dak. demlendirin. İçine, doğal bal, pekmez veya harnup pekmezi karıştırıp, için. Çocuklarınıza da içirebilirsiniz.
Dr Suat Arusanın bir önerisini de sizlere iletmek istiyoruz. doğal olmayan her şey, kanser sebebidir. Bu nedenle, doğal beslenmeye ve doğal yaşamay özen göstermek gerekir.

26 Aralık 2009 Cumartesi

Göz şişmesi nasıl geçer

Gözaltı torbalarının şiş görünmesinin birçok nedeni olabilir. Nedenleri doğru belirlenip uygun tedavi edildiği takdirde sorun çözülür.
Gözü besleyen kanalların yavaş akması sonucu gözlerde şişlik oluşabilir. Sürülecek bir solüsyon ile ilgili kanalların daha iyi akışı sağlanabilir. Derin nefes alma, masaj ve egzersiz de size yardımcı olur. 10 kez derin nefes alın, 10 kez gözlerinizi altından ve üstünden kukla oynatır gibi çekin. 10 dakika içinde en iyi kremden daha etkili olduğunu göreceksiniz.
Eğer düz bir zeminde veya yüz aşağı yatarak uyuduysanız, sıvı gözlerinizde birikmiş olabilir. Şekerleme yaparken başınızın dik olmasına dikkat edin.
Her yemekte tuzluk kullanıyor musunuz? O halde bu da gözlerinizin şişmesine neden olabilir. Tuzu ve diğer sodyum içeren yiyecekleri azaltın. Sushinizi yerken soya sosuna batırmak da aşırı sodyum almanıza neden olabilir.
Aşırı su içmek de diğer önemli bir nedendir. Aşırı alınan su sistem tarafından dışarı atılmaya çalışılır. Bu nedenle ne kadar su içtiğinizi akılda tutmaya çalışın.
Gözlerdeki şişlik kızarmış gözlerle ilişkilendirilebilir. Her iki sorunda yanmayı önleyici salatalalık veya papatya gibi malzemelerle giderilebilir. Göz kapaklarınızın üzerine papatya çayı veya kahve poşeti de koyabilirsiniz. 4 dakikada şiş gözler ve kızarıklık sorununuz giderilecektir.
Şiş gözler yaşınızla da ilişkili olabilir, bu nedenle profesyonel tedavi uygulanması gerekebilir. Şişlik yağla ilgiliyse cerrahi müdahale gerekebilir. Bu tip şikayetleriniz varsa doktorunuzla konuşmalısınız.
Son olarak da, gözaltı şişlikleri için hemoroid kremi kullanmanın faydalı olup olmayacağı merak ediliyor. Bu tür kremleri tercih ediyorsanız dikkatli olmalısınız. Denemek istiyorsanız, alerjik reaksiyonlar ile göz çevresinin çok hassas bir cilde sahip olduğunu gözönünde bulundurmalısınız. Özellikle düğün günü kesinlikle kullanmayın, gözaltı şişliğinizi tercih eder duruma düşebilirsiniz.

Böbrek Taşı Oluşumunu Önleyici Bitkiler

manzara






Böbrek Taşı Önleyici Kürler

- Isırgan otu kökü
- Kuşburnu
- Maydanoz
- Sihirliot

Hazırlanışı : Malzemeler ince şekilde kıyıldıktan sonra hafif ateşte 4-5 dk. kaynatılır sonra dinlenmeye alınır.Sabahları aç karnına içilmesi tavsiye edilir.


Malzeme 2

- Cüce mürver kökü (toz haline getirilir)
- Sihirliot veya yeşilyulaf
- Firenk üzümünün yaprağı
- Ardıç kozalağı

Hazırlanışı : Malzemeler ince şekilde kıyıldıktan sonra hafif ateşte 15 dk. kaynatılır sonra dinlenmeye alınır.Sabahları aç karnına içilmesi tavsiye edilir.

G-STRİNG GİYENLERE ÖNEMLİ UYARI

İç çamaşırı tasarımlarının çoğalmasıyla birlkikte, pek çok farklı model de, kadınların kullanımına sunuldu. Bu çamaşırlardan birsi de, kadınların gözdesi olan, G-Stringler.

Bu çamaşırların, kıyafette iz yapmaması en büyük tercih nedeni bana göre. Ama, yapılan araştırmalar, G-string kullanımının, kadınlar açısından tehlikeli olduğunu ortaya koyuyor.
Bu araştırmalar sonucunda, g-string türü çamaşır tercih eden kadınlarda, jinekolojik sorunların arttığını gösteriyor. Bunun nedeni ise, bu çamaşırların, yüksek oranda, naylon ve polyester kumaştan paılmış olması. Bu tür kumaşların 4 saaten faszla kullanılması, enfeksiyonlara, açık davetiye çıkarıyor.
Eğer, G-strin Kullanımından vazgeçemiyorsanız, 4 saatten fazla kullanmayın, pamuklu kumaştan olmasına dikkat edin. Ayrıca, çok dar olmayan çamaşırları seçin.

22 Aralık 2009 Salı

ÖMER OSMAN KORKMAZ KOLESTEROL CİNSEL GÜÇ ARTIRICI VE TIRNAK YEME PROBLEMLERİ İÇİN BİTKİSEL ÖNERİLER

Çağın son Lokman Hekimi, Ömer Osman Korkmaz, tırnak yeme problemi, kolesterol ve karaciğer yağlanması, cinsel performans düşüklüğü için, faydalı ve etkili bitkisel kürler önerdi.

TIRNAK YİYENLER İÇİN ÖZEL FORMÜL;
GEREKLİ MALZEMELER :
*1 tatlı kaşığı ebegümeci,
*1 bardak sıcak su,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Kaynatılmış, altı kapatılmış kaynar suyun içerisine bitkiyi atın. 5 dak. altı kapalı olarak demlendirin. Kesinlikle kaynatılmamalıdır. Süzün. Çocuklar için, 1 çay bardağı ,yetişkinler için ise, 1 su bardağı günlük olarak içilmelidir.
FAYDASI : Tırnak canlıdır ve midede büyür. Ebegümeci, tırnağın mideden atılmasını sağlar.
ÖNEMLİ UYARI : Hamile kadınların ebegümeci kullanması kesinle doğru değildir.
cinsel gücü artırmak için ;
CİNSEL GÜÇ ARTIRICI FORMÜL;
GEREKLİ MALZEMELER :
*1 tatlı kaşığı keten tohumu yağı,
*1 tatlı kaşığı çörekotu yağı,
*1 damla acıbadem yağı,
* 1 bardak su,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Tüm malzemeleri karıştırın.Günde 1 bardak için.
Ömer Osman Korkmaz'ın diğer önerileri ise; Günde 2 adet kzölenmiş sğan yenilmesi ve tam buğday ekmeği tüketilmesi.
KOLESTEROL VE KARACİĞER YAĞLANMASI İÇİN ;
* Günde, 2 diş sarımsak yemek faydalıdır. Ama, ezerek yemek, daha çok fayda sağlar.
* Hergün, 1 bardak suya, 2 kaşık elma sirkesi karıştırıp için. Bu işlem vücuttaki yağların yakılmasında çok fayda sağlar.
* Günde 2 adet közlenmiş soğan yemeyi, alışkanlık haline getirin.
Bunları düzenli olarak, en az 1 ay kullanmalısınız.

ÖMER OSMAN KORKMAZDAN SİGARAYI BIRAKMAK VE KEMİK ERİMESİ İÇİN BİTKİSEL KÜRLER

Sigarayı bırakmak isteyipte, bir türlü bırakamayan okurlarımız için, Ömer Osman Korkmaz'ın önerisi, karakekik kürü;

GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 litre su,
* 3-4 dal karakekik,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Bir tencerenin içerisine, suyu ve bitkiyi koyun. 20 dak. kaynatın. Süzün. Bir kavanozun içerisine koyun. Gittiğiniz yere yanınızda götürün. Sigara içmeden önce, her defasında, bu sudan 1 çay bardağı için. Sigaranızı yaksanız bile, tiksinti duyacağınızdan dolayı, sigarayı bitiremeyeeksiniz.
NOT : Karakekik, Balıkesir yöresinde, Toros dağlarının yüksek kesimlerinde ve dağların yüksek kesimlerinde yetişen bir bitkidir.
ÖNEMLİ UYARI : Kekik suyu, tansiyonu yükselttiğinden, eğer tansiyon hastası iseniz, önce tansiyon ilacınızı, ardından da 1 diş sarımsağı yutmanız gerekmektedir. Bu işlemlerin ardında, karakekik suyunu içebilirsiniz. Tansiyonu düşük olan kişiler de bu suyu rahatlıkla kullanabilirler.
KEMİK ERİMESİ İÇİN: kemik erimesine karşı kalsiyum desteği şarttır.dereotu kalsiyum yönünden oldukça zengin bir bitkidir. hergün dereotu tüketmek kemik erimesine karşı çok faydalı olur.
Merak eden okurlarımız için, Lokman Hekim Ömer Osman Korkmaz'a ulaşılabilecek ilettişim bilgilierini verelim.
RESMİ WEB SİTESİ ADRESİ :www.kanser-bitkiseltedavi.com
TELEFON NUMARAlARI: 0535 827 59 16-0555 961 46 41
TÜM SORU VE SORUNLARINIZ İÇİN LÜTFEN, YUKARIDAKİ WEB ADRESİ VE TELEFONLARI KULLANIN !!!!

20 Aralık 2009 Pazar

MUSTAFA AYDINERDEN EMZİREN ANNELER VE HAMİLELER İÇİN ÖNERİLER

Hamilelikte ve hamilelik sonrasında, anneler ve anne adayları ilaç kullanamadıklarından dolayı, sıkıntı yaşarlar. Özellikle de üst solunum yolları enfeksiyonları ve bu enfeksiyonlardan sonra, kalıcı olan öksürük için, Mustafa aydınerden sağlıklı, bitkisel öneriler geldi.

1. ÖNERİ ;
GEREKLİ MALZEMELER :
* 2 tatlı kaşığı çam balı,
* 1 tatlı kaşığı tereyağı,
* 1 çay kaşığı zencefil.
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Bütün malzemeleri, cezvenin içerisine koyup, kaynatın. Sıcak olarak, sabah ve akşam için. Bu şurup, ne kadar sıcak olursa, o kadar faydalıdır.
* Eğer, bu şurup yeterli gelmez ise, 1 er tatlı kaşığı, kestane balı, sabah akşam yenilmelidir.
* Diğer bir öneri de, 2 tatlı kaşığı kestane balının içerisine, 1 çay kaşığı karabiber konulup, kaynatılır. Sıcak olarak, sabah ve akşam içilmeidir. Eğer, bal bulamaz iseniz, üzüm veya dut pekmezi de kullanabilirsiniz.
ANNE SÜTÜNÜ ARTIRAN DOĞAL ÖNERİ :
GEREKLİ MALZEMELER :

* 100 gr susam,
* 100 gr çörekotu,
* 1 kg dağ çiçek balı,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Çörekotu ve susam, tahta havanda dövülür. Balın içerisine karıştırılarak, macun yapılır. Sabah öğlen ve akşam, yemeklerden 30 dakika önce, 1-2 kaşık yenilir.

ECZACI MUSTAFA AYDINERDEN KEMİK ERİMESİ VE MENAPOZ İÇİN DOĞAL ÖNERİ

Mustafa aydıner, Kadınların en korkulu rüyası olan, kemik erimesi ve buna bağlı olarak gelişen menapoz için çok fayda sağlayan doğal macun tarifini verdi.

GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 kg bal,
* 100 gr teretohumu,
* 100 gr hayıt tohumu,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Tere tohumu ve hayıt tohumu, kahve değirmeninde çekilir. Toz haline getirilen bitki tohumları, balaın içerisine karıştırılarak, macun yapılır. Eğer, yeni menapoza girilmiş ise, sabah akşam, 1 er tatlı kaşığı, daha ileri dönemlerde ise, 1 er yemek kaşığı yenir.

ALTINI ISLATAN ÇOCUKLAR İÇİN MUSTAFA AYDINERDEN DOĞAL MACUN TARİFİ

Eczacı Mustafa aydınerin önermiş olduğu bitkisel formül, pek çok annenin derdine dava olacak türden. Eğer, çocuklarınızda, altını ıslatma sorunu var ise, bu formül çocuklarınıza çok fayda sağlayacak.

Öncelikli yapılası gereken, çocuk yatmadan önce, ellerinizi kuru olarak veya zeytinyağı ile, çocuğun beline soldan sağa doğru masaj yapılır. ardından da, baş ve işaret parmakları ile, bel, sırt küreği olan bölgeye kadar, hafifçe çekilir.
GEREKLİ MALZEMELER :
* 20 gr zencefil,
* 200 gr bal,
* 10 gr havlican,
* 100 gr servi kozalağı,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Tüm malzemeleri, karıştırıp, macun haline getirin. Küçük çocuklar için 1-2 çay kaşığı, 12 yaşından büyükler için, 1 kahve kaşığı, yetişkinler için ise, 1 yemek kaşığı günde 3 defa olmak üzere tüketilir.
KAYNAK 20 RALAIK 2009 KANAL 7 SEERDEMİN MUTFAĞI PROGRAMI

19 Aralık 2009 Cumartesi

MUSTAFA AYDINERDEN FAYDALI BİTKİ KÜRLERİ

Eczacı Mustafa Hocadan, gerçekten de büyük, küçük, herkesi işine yarayacak, harika bitkisel öneriler geldi. İlki, bebeği çok gazlı olan anneler için.

BEBEKLERDEKİ GAZ İÇİN : Elinizi, çörekotu şişesinin ağzına değdirin. Eline gelen yağı, bebeğinizin diline sürün. bu işlemi, günde 4 defa uygulayın. Çörekotu yağı ile, akşam bebeği yatırmadan, karnına masaj yapın. Sıcak bir havlu veya, yün parçası ile, karnını sarın. sabaha kadar bekletin.
Diğer 2 formülümüz ise, öksürük için.
GEREKLİ MALZEMELER :
* 2-3 yaprak karalahana,
* 2 bardak kaynamış süt,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Kaynayan sütün içerisine, kara lahana yapraklarını atıp, 1 dak. kaynatın. süzün. Yetişkinler için, günde 3 defa 1 er çay bardağı, çocuklar için, günde 3 defa 1/2 şer çay bardağı, aylık bebekler için ise, günde 3 defa 1 kahve çakışı içirilmelidir.
Ayrıca, çörekotu yağı ile göğüs ovulmalı, üzerine, bir parça yün konulmalıdır.
KARATURP KÜRÜ
GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 adet siyah turp,
* Çiçek balı ,(eğer nefes darlığı da var ise, çiçek balı yerine, çam balı kullanılır.)
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Karaturpun üst kısmı kesilip, içi bir miktar oyulur. İçerisine çiçek balı konulur. Turp, bir bardağın üzerine konulur. Geceden, sabaha kadar bekletirli. Çocukar için, günde 3 defa 1 er çay kaşığı, büyükler için de, günde 3 defa 1 er yemek kaşığı yenir. Yemeklerden önce aç karnına tüketilir. Çörekotu yağı ile göğüse masaj yapılır. sıcak bir havlu veya bir parça yün konularak, sarılır.

MUSTAFA AYDINERDEN GÖZLERDEKİ KAŞINTI BEL AĞRILARI SİNUZİT İÇİN DOĞAL ÖNERİLER

Mustafa aydıner, bitki bilim uzmanı ve aybı zamandda, eczacı. Serdem'in Mutfağı programında, tabiat eczanesinde, çeşitli önerilerde bulundu.

3- GÖZLERDEKİ KAŞINTI İÇİN;
1-2 tutam mayıs papatyası, kaynamakta olan 1 bardak suyun içerisine atılıp, 1 dak kısık ateşte kaynatılır. Demlenmesi için, bir süre üzeri kapalı olarak, bekletilir. Steril pamukta süzülüp, elde edilen çay ile gözler yıkanır.
BEL AĞRILARI VE BEL FITIĞI İÇİN :

GEREKLİ MALZEMELER :
* 50 gr saf zeytinyağı,
* 50 gr Çörekotu yağı,
* 10 gr kekik yağı,
* 5 gr karabiber yağı,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : tüm yağları karıştırın. Sol kürek bölgesinden başlayarak, soldan sağa doğru, ve sağdan sola doğru olmak üzere masaj yapın. bu işlemi, kuyruk sokumu bölgesine kadar uygulayın. Bu işlemin ardından, bel ve surt derisini, hafifçe çekerek, kasların rahatlamasını sağlayabilirsiniz.
SİNUZİT İÇİN : Zeytin ağacı yaprakları, çay gibi demlenir. Demlenen çayın üzerine, baş havlu ile kapatılıp, eğilerek, buharı burundan nefs alıp, ağızdan vermek kaydıyla teneffüs edilir. Bu işlem 20-30 dakika uygulanır. Ardından günde 1 defa akşam yatmadan, her iki burun deliğine 1 er damla çörekotu yağı damlatılır.

REFLEKOSOLOJİ ŞİFA DAĞITIYOR

Akapunktur noktalarına uygulanan masaj yötemi ile pek çok derdin dermanı olan refleksoloji, adını yeni yeni duyuran bir tedavi yöntemi. Çok ciddi hastalıklarda bile iyileşme sağlayabilen refleksolojiyi, bazı durumlarda, sizler de evlerinizde uygulayabilirsiniz. Ama, hemen hatırlatalım, burada önerilenler, sadece anlık sıkıntıları gidermek içindir. Tedavi sağlamaz.

REFLEKSOLOJİ : Refleksoloji, akapunktura benzeyen, fakat el ile yapılan, el ve ayaklardaki, belirli sinirleri uyararak, yapılan bir çeşit masajdır. Otizm, spastizm, depresyon, panik atak, eklem ağrıları, baş ağrısı, migren, halsizlik gibi, pek çok sağlık sorununa çözüm getiren, refleksoloji ile ilgili olarak Dr. esat Bey'in önermiş oduğu pratik uygulamaları, sizlerle paylaşmak istiyoruz.
HALSİZLİK : Önce sağ ayak baş parmağının alt yumuşak kısmı ovulur. Baş parmağın hizasından başlayarak, ayağın iç kısmı bileğe kadar ovulur.
UNUTKANLIK: Sol ayak baş parmağının, tırnak üst kısmı, 5-10 dak ovulur.
DEPRESYON : Baş parmaklar ovulur. Ardından 2. topuk olarak adlandırılan, baş parmağın heme altındaki sert kısım ovulur. Baş parmağın yanındaki, 2. parmağın ayak tabanı kısmındaki alt tarafı ovulur.
Fakat, hemen hatırlatalım. bu işlemler, sadece anlık rahatlama sağlar. Evde kendi kendinize tedavi yapmaya kalıkışmayın. mutlaka bu konuda Uzmanlığı olan kişilerden yardım alın.
BAŞ AĞRILARI VE MİGREN : Bu tür ağrılarda, sol ayağın, serçe parmağının yanındaki parmağın, serçe parmağa bakan kısmı 5-10 dak. aşağıya doğru ovulur. Ardından, baş parmağın arka kısmına 5 dak. masaj yapılır. sağ ayak kesinlikle ovulmamalıdır. Ağrıyı artırır.

17 Aralık 2009 Perşembe

TARKAN GÜVELOĞLUNDAN BİTKİSEL SAĞLIK KÜRLERİ

Herbalist Tarkan Güveloğlu, sinuzit, boy uzutma, şeker hastalığı, egzama, hemoroid, yağ bezesi, vucut kuruluğui, cilt çatlakları , kolesterol gibi, sağlık problemlerinde fayda sağlayacak, doğal önerilerde ve bitkisel kür önerilerinde bulundu.

SİNUZİT : Sinuzit için, nane ve biberiye yağı çok fayda sağlar. 1 yemek kaşığı saf zeytin yağının içerisine, 1 er çay kaşığı nane ve biberiye yağı karıştırıp, bu yağ ile, iki kaşın üzerine ve şakaklara masaj yaparak yedirmek gerekir. Ayrıca, okaliptüs yağı ve biberiye yağı buharı da, sinüsleri açmak için, etkili bir yöntemdir.
BOY UZATMA :
* Günde 1 tatlı kaşığı, öğütülmüş çörekotu yenilmelidir. Bunu, bala karıştırarak veya, bir bardak su ile tüketebilirsiniz.
* Polen, kemik gelişimi için, çok faydalıdır. Sabah, tok karnına 1 tatlı kaşığı, akşam tok karnına 1 tatlı kaşığı, polen tüketmek, boy uzaması için, çok fayda sağlar.
Yetişkin kişlerde, polenden faydalanabilir. Kilo akdırmaz. Yetişkinler için, kullanım şekli, sabah akşam tok karnına, 1 er çay kaşığıdır.
* Polen ne kadar çok renkli ise, o kadar kaliteli ve güzeldir.
ŞEKER HASTALIĞI : Şerker hastaları, 2 bardak tarçın çayı içleidir. 2 adet çubuk tarçını, 1 bardak kaynar suda, 5-6 dak kaynatılır, süzülür. Kandaki şekeri düşürür.
* Kekik çayı içmek de, kandaki şkeri düşürür.
* Çörekotunu öğütüp, sabah akşam 1 er tatlı kaşığı, yiyin. Buİşlem pankreası uyararak, insülin salgılanmasını sağlar.
* Sağlıklı insanlar da günde 1 çay kaşığı, öğütülmüş çörekoktu tüketmelidirler.
EGZAMA : Egzamaya, meyankökü, çörekotu ve anason çok faydalıodır. Günde 1 tatlı kaşığı öğütülmüş çörekotu yemek gerekir. Karabaşotu ve melisa çayı içmek de egzama için çok faydalıdır.
YAĞ BEZESİ : Biberiye yağını, pamugun üzerine 1-2 damla damlatıp, akşamları 1 defa yağ bezesinin üzerine sürün. 15 Gün kullanın.
VARİS : Beyaz lahanayı 30 dak. haşlayıp, günde 3 defa suyunu için. Ya da, günde 1 avuç beyaz lahanayı, çiğ olarak tüketi. Dolaşım bozukluğundan kaynaklanan, variler, hemoroid, selülit için çok faydalıdır.
* Kalp hastalığınız yok ise, civanperçemi çayı, tansiyonunuz yoksa, biberiye çayı da varis ve dolaşım bozukluğu için faydalıdır. Damar büzücü özelliği vardır.
HEMOROİD : Kaynar suyun içerisine, civan perçemini atıp, 30 dakika kaynatın. Suyunu, çoğaltıp, elde ettiğiniz su ile, oturma banyosu yapın.
VÜCUT KURULUĞU VE ÇATLAKLAR İÇİN : Vücut kuruluğu için, susamyağı, badem yağı, fındık yağı, soya yağı, zeytinyağı, eşit miktarlarda karıştırılarak, hergün vücuda sürülür.
ÇAtlaklar için ise, aynı formül uygulanabilir. Ama, derin çatlaklarda fayda sağlamaz. Oalacak olanları öner.
KOLESTEROL : Kolesterolü yüksek kişiler, eğer yüksek tansiyon hastası değillerse, karabaşotu, kekik ve biberiyeyi, 1 bardak kaynar suyun içerisine atıp, kaynatıp, günde 1 bardak içebilirler.
* Günde 1-2 diş sarımsak yemek gerekir.
* Günde 1 adet limon tüketmek gerekir.

TARKAN GÜVELOĞLUNDAN KEPEKLENME VE SAÇ KIRIKLIARI İÇİN DOĞAL KÜR

15 Aralık Tarihinde, Kanal 7 de yayonlanan, Nur Ertükle Her Sabah Programının konuğu olan Herbalist Tarkan güveloğlu, saç diplerinde oluşan kepeklenme, kuruluk, kaşıntı ve saç kırıkları için çok fayda sağlayan doğal bakım yağı önerdi.

GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 er yemek kaşığı, badem yağı, susam yağı,
* 1 er tatlı kaşığı, defne yağı, biberiye yağı,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Tüm malzemeleri tahta spatula ile karıştırın. saç dibinden başlayarak, saç uçlarına kada masaj yaparak, uygulayın. 30 dak. bekledikten sonra, ılık su ve şampuan ile yıkayın.

TARKAN GÜVELOĞLUNDAN

Herbalist Tarkan Güveloğlu, cilt kırışıklıklarını önleyen, oluşna kırışıklıkları zaman içerisinde onaran, cildi sıkılaştıran, üstelik de tamamen doğal harika bir tarif önerdi. Tarifimiz için ;

GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 er tatlı kaşığı ceviz yağı, sızma zeytinyağı, susam yağı, portakal kabuğu yağı,limonyağı, badem yağı, buğday yağı, üzüm çekirdeği yağı, kayısı yağı,
* 1 er çay kaşığı biberiye ve gül yağı,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Tüm malzemeleri, tahta spatula ile karıştırın. Akşam yatmadan önce, cildinizi temizleyin. Hazırladığınız karışımı cildinize masaj yaparak yedirin. Sabaha kadar cildinizde kalsın. Sabah, bol ılık su ile cildinizi yıkayın.

16 Aralık 2009 Çarşamba

Gizlilik Sözleşmesi

Web sitemizi ziyaret ettiğiniz zamanlarda reklam hizmeti vermek için üçüncü taraf reklam şirketlerini kullanmaktayız. Söz konusu şirketler, bu sitelere ve diğer web sitelerine yaptığınız ziyaretlerden elde ettikleri (adınız, adresiniz, e-posta adresiniz veya
telefon numaranız dışındaki) bilgileri ilginizi çekecek ürün ve hizmetlerin reklamını size göstermek için kullanabilir.

Bu uygulama hakkında bilgi edinmek için ve söz konusu bilgilerin bu şirketler tarafından kullanılmasını engellemek üzere seçeneklerinizin neler olduğunu öğrenmek isterseniz http://www.networkadvertising.org/pdfs/NAI_principles.pdf (PDF) belgesinin A Eki'ne bakınız . NAI'nın örnek dili istediği zaman değiştirilebileceğini unutmayın.

Üçüncü taraf satıcı olarak Google, sitenizde reklam yayınlamak için çerezlerden yararlanır.
Google, DART çerezlerini kullanarak kullanıcılarınıza, sitenize ve İnternet'teki diğer sitelere yaptıkları ziyaretlere dayalı reklamlar sunar.

Kullanıcılar, Google reklam ve içerik ağı gizlilik politikasını ziyaret ederek DART çerezinin kullanılmasını engelleyebilir. http://www.google.com/privacy_ads.html

Bu internet sitesini kullananlar yukarıda belirtilen şartları kabul etmiş sayılırlar.

15 Aralık 2009 Salı

Cansız ve kuru saçlar için bitkisel kür


25 ml bademyağı veya kabakçekirdeği yağı ile 25 ml zeytinyağını karıştırın, bu karışımla saçlarınıza friksiyon yapın.
Sonra saçınızı bir havlu ile örtün ve birkaç saat veya gece boyunca bekletin. Ardından da saçınızı uygun bir şampuanlayıkayın.

Saçlarınızın parlak ve esnek olması için de bir çorba kaşığı elma sirkesi ve 5 damla hintyağını 1-2 litre sıcak suyun içine koyduktan sonra Saçınızı masaj yaparak bu su ile durulayın.

Cıban için bitkisel çözüm

Çıban için Bitkisel Kür
Çıban, cilt ve cilt altı dokusunda, iltihap birikmesi, yani apse oluşması nedeniyle meydana gelen bir hastalıktır. Bu iltihap birikmesini, bir an evvel vücuttan defetmek gerekir. Bir cildiye uzmanına başvurarak, gereken teadvi alınması ve düzenli olarak kullanılması uygun olur. Bitkisel yöntemleri denemek isteyenler için ise bir kaç önerimiz ve şifalı bitkilerimiz mevcut.

GEREKLİ BİTKİLER :
* Yaban turpu,
* Lahana,
* Çıbanotu,
* Çavdar unu,
* Sarımsak,

HAZIRLANIŞI VE UYGULAMA ŞEKLİ :
* Dilimlenmiş yabani turplar ılık su pansumanından sonra, yarım saat ara ile çıbanın üzerine konarak bandajlanır.
* İnce kıyılmış lahana yaprakları ve çıban otu 15 dak. kaynar suyun içinde bekletilir. Daha sonra posası sıkılır ve elde edilen karışım, krem kıvamına gelinceye kadar çavdar unu ilave edilir.Arkasından zeytinyağı ilave edilir ve yoğrulur. Elde edilen merhem pansumandan sonra yara üzerine sürülerek ban­dajlanır.
* Közde pişirilmiş sarmısaklar çavdar unu ile birlikte sert bir zeminde dövülerek ezilir. Ezilen karışım merhem kıvamına gelinceye kadar zeytinyağı ilave edilerek yoğrulur. Elde edilen merhem temiz bir beze yaydırılarak yara üzerine konarak bandajlanır..

LOKMAN HEKİMDEN HİMALAYA TUZUNUN FAYDALARI

15 Aralık2009 tarihinde, Nur Ertürk'ün program konuğu olan Ömer Osman Korkmaz, çok faydalı bir tuz çeşiti olan himalaya tuzundan ve faydalarından bahsetti. Normal tuz yerine, Himalaya Tuzu kullanılması gerektiğini söyleyen Lokman Hekim, bu tuzun faydalarını şu şekilde açıkladı

HİMALAYA TUZUNUN FAYDALARI VE KULLANIMI:
*Himalaya tuzu 200 milyon yılda oluşmuştur.
* Kalp,damar,tansiyon ve böbrek hastaları da bu tuzu rahatlıkla kullanabilirler.
* İçerisinde 84 tane mineral olduğu kanıtlanmıştır..
* Damarlarda sserliğe neden olmaz.
* Sadece hasta olan değil, sağlıklı olan kişiler de bu tuzu mutlaka kullanmalıdır. Normal tuzu, hayatınızdan çıkarın.
* Tuzu kullanırken önce ,bir miktar suyun içinde ıslatın ve erisin.ardından istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. dikkat: bu tuz kaynatıldığında mineralleri kaybolur. Bu nedenle yemeğe kullanmak istediğinizde ,yemeği ocaktan indirdikten sonra bu tuzlu suyu ilave edin. Böylece içindeki mineraller kaybolmaz. Bu tuz sayesinde, hayatınız değişecek, daha sağlıklı ve dolayısıylai daha mutlu bir hayat yaşayacaksınız.
* Sağlıklı bir yaşam için ,doğru su(ph dengesi olan),doğru tuz ,temiz hava ve doğru beslenmek şarttır.

LOKMAN HEKİM ÖMER OSMAN KORKMAZDAN PRATİK SAĞLIK KÜRLERİ

Ömer Osman Korkmaz'ın Kanal 7 de yayınlanan Nur Etürkün Porgramına vermiş olduğu pratik bitkisel kürler ile ilgili ufak bir derleme yaptık. Bu kürleri hep birlikte görelim.

KALSİYUM EKSİKLİĞİNDE: Yıkanmış yumurta kabuklarını biraz yağda kavurun ve balla karıştırıp yiyin. Kemikleri güçlendirir.
TROİD HASTALARI: Troid hastaları omega 3 ten zengin besinlerle beslenmelidir.
En çok somon balığında ve balkabağında bulunur.şeker kullanmamalıdırlar. Doğru tuzu tercih etmelidirler(himalaya tuzu ).tam buğday ekmeği tüketmelidirler
Şeker yerine bal tercih etsinler.
TAŞ VE SAFRA KESESİ HASTALIKLARI: Bu hastalığa yaban üzümü ve çalgı bitkisi çok faydalı olur.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ KUVVETLENDİRMEK İÇİN:
*1 tatlı kaşığı toz zenefil,
*1 -2 kaşık bal,
*1 bardak su,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Suyun içine, balı ve zencefili ilave edin.Günde, 1-2 bardak çay gibi tüketin. Kanser hastaları ve şeker hastaları da kullanabilirler.bağışıklık sistemini de kuvvetlendirip hastalıklardan korur.
KANSIZLIK İÇİN: B vitamini eksikliğinde yüzde lekelr oluşur,kansızlık,halsizlık,yorgunluk hissedilir.Tam buğday ekmeği yesinler, şeker yerine bal kullansınlar,himalaya tuzu tercih etsinler.

ÖMER OSMAN KORKMAZDAN PATAES PİRİNÇ LAPASI

Lokman Hekim, Ömer Osman Korkmaz, ayak ağrıları ve bacaklarda oluşan ödemler için, fayda sağlayan doğal bir macun tarifi verdi. Şifalı Macun için

AYAK AĞRILARINA,ÖDEMLERE FAYDALI MACUN:
* 2 kg pirinç,
* 2 kg patates,
* 100 gr.(1 çay bardağı) zeytinyağı,
* 3-4 yemek kaşığı gazyağı,
* 50 gr. Acı Maraş toz biberi,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Patatesleri kabuklarıyla beraber yıkayın. Pirinçlieri de yıkayıp,3 lt su ile birlikte haşlayın. Lapa haline gelince, çatalla ezin. Sıcaken, diğer malzemeleri de katıp, karıştırın. Streç film folyonun üzerine yayın. Sıcaken, (cildinizi yakmayacak sıcaklıkta olmalı) ayaklarınıza sarın. 3-4 saat bekletin. Aynı lapayı, serin bir yerde saklayarak, 1 hafta boyunca kullanmak mümkün.

13 Aralık 2009 Pazar

ECZACI MUSTAFA HOCADAN KOLESTEROL VE BASUR İÇİN BİTKİSEL ÖNERİLER

Eczacı Mustafa Hoca, kolesterolü düşüren, hemoroid (basur) için fayda sağlayan bitkisel kür önerilerini açıkladı. Programı izleyemenyen veya tarifleri kaçıran okurlarımız için, kürleri, bir kez de biz yayınlamak istedik .

KOLESTEROLE FAYDALI FORMÜL:
1. TARİF İÇİN GEREKLİ MALZEMELER :
*1 su bardağı su,
*4-5 adet ceviz içi
KULLANIM ŞEKLİ : Akşamdan cevizi 1 bardak susyun içine cevizin perdeleri ile birlikte ıslatın ve dışarıda ayazda bekletin. Sabah aç karnına suyu için ve cevizleride yiyin. Ceviz enerji verir ,suyu da kolesterolü düzenler.
2. TARİF İÇİN GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 tatlı kaşığı Keten tohumunu
* Yoğurt, bal veya su
KULLANIM ŞEKLİ : keten tohumunu, kahve değirmeninde çekin yada tunç havanda dövün.yoğurda ,bala,yada suyun içine koyarak aç karnına sabah akşam yiyin. Eğer, kabızlık probleminiz varsa, keten tohumunu tükettikten sonra, üzerine 1 bardak sıcak su için.
HEMOROİD İÇİN BİTKİSEL ÖNERİLER ;
GEREKLİ MALZEMELER :
* 10 gr Kısa mamut otu,
* 100 gr kaynar su,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Kaynayan suyun içerisine, bitkiyi atın. 1 dak. kısık ateşte kaynatı. Altını kapatıp, süzün. Sabah-Öğlen-Akkşam, aç karnına için. Çok fayda sağlar.
İNCİR YAPRAĞI ÇAYI : * 10 gr kısa incir yaprağı, * 100 gr kaynamış su, HAZIRLANIŞI : Kaynayan suya bitkiyi atın. 1 dak. kısık ateşte kaynatın. Sabah akşam, aç karnına için. İncir yaprağınının, küçük çocuklarda ishal kesici ve kabızlık yapıcı özelliği vardır. Yetişkin kişilerde, kabızlık yapmaz. Hemoroid için çok faydalıdır.
* İncir yaprağı toz haline geitirilip, 1 çay kaşığı miktar, 1 tatlı kaşığına karıştırılıp, sabah akşam aç karnına tüketilir.
* Sinirliot, yaraotu-çıbanotu bitkileri, 100 gr suya 10 gr bitki şeklinde yukarıdaki tariflerdeki gibi demlenir. Günde 2-3 defa içilir.

MUSTAFA HOCADAN NODÜL VE SAFRA KESESİ TAŞLARI İÇİN ÖNERİLER

Eczacı Mustafa Hoca, Kanal 7 ekranlarından, evlerimize konuk olan Mustafa Hoca, troid, nodül, guatr ve safrakesesi taşları için fayda sağlayan bitkisel önerilerde bulundu. Bu öneriler, sırayla anlatmaya başlayalım.

NODÜL,TİROİD VE GUATR İÇİN : Önereceğimiz, kür, troid, nodül ve guatr problemi olan okurlarımız için fayda sağlayacak türden.
GEREKLİ MALZEMELER:
* 1 tane tuzsuz ekmek hamuru, nu alın.
*1 yemek kaşığı kına,
* 150 gr. Yayık tuzsuz tereyağı,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Hamuru merdanen ile, uzunlamasına açın. Başka bir kabın içerisinde, tereyağı ve kınayı karıştırın. Bunu, boğazınıza sarın. Hamurun üzerini, streç film ile sarın. Gece yatmadan önce yapacağınız bu işlemi, sabaha kadar bekletin. 10 gün uygulayın.
SAFRAKESESİ TAŞLARI İÇİN ; Safrakesesi taşlarına çok fayda sağlayan ve zamanla bu taşların yok olmasına yarayan bitkisel kürümüz;
GEREKLİ MALZEMELER :
*1/2 Fincan saf zeytinyağı,
*1/2 fincan limon suyu,
*1/2 fincan keten tohumu yağı,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Tüm malzemeleri karıştırın. Sabahları aç karnına için. İçtikten sonra, 30 dak sağ tarafınıza, 15 dak sol tarafınıza, 15 dak yine sağ tarafınıza yatıp, bekleyin.
Bu işleme ek olarak, kırkkilitotu çayı, melisa çayı, ve mısır püskülü çayı içmke fayda sağlayacaktır.
* Son olarak da, çekirdekli tohumluk salatalığı, kabuklarıyla birlikte, blendırdan geçirin. Suyunu çıkarın. Her yemekten önce, 1 er çay bardağı için. Çok fayda sağlar.

Kan Vermenin Yararları nelerdir.


Kan Vermenin Faydaları

  • Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur.
  • Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur.
  • Kandaki yüksek yağ oranı düşer.
  • Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır.
  • Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur.
  • Kan bağışçısı her kan verdiğinde:
    AIDS , Hepatit B , Hepatit C , Sifiliz
    Kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanmış olur.
  • Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Bağışınız çok insancıl ve onurlu bir davranıştır.
http://www.kizilay.org.tr/kanhizmetleri/

MUSTAFA HOCADAN MİDE HASTALIKLARI VE BURUN TIKANIKLIĞI İÇİN ÇİĞ PATATES KÜRÜ

Mustafa hoca, tam anlamıyla mucize bir nimet olan, patatesin bazı hastalıklar için önemini anlattı. Öxellikle mide ve gözlerin dostu olan patates, kabukları ile de şifa dağıtıyor.

MİDE HASTALIKLARI İÇİN : Özellikle mide yanması, ekşimesi, kolit, ülser gibi hastalıklara çok fayda sağlayan formülümüz ; Patatesleri, çiğ olarak blendırdan geçirin. suyunu çıkarın. Sabah öğlen akşam, aç karnına 1 er kaşık veya 1 er fincan için.
BURUN TIKANIKLIĞI VE NEFESİ AÇMAK İÇİN : Soyduğunuz patates kabuklarını atmayın. Bu kabukları yakarak, tütsü yapın. Burndan nefes alarak, ağızıdan nefes verin. tütsüsünde durun. Bu işlem, burun tıkanıklıklarını açarak,boğaz enfeksiyonları ve akciğer enfeksiyonlarını önler.
GÖZ RAHATSIZLILARINDA: Patatesi çiğ olarak, dilimleyip, gözünüzün üzerine koyun. Bir süre bu şekilde beklyin. Bu işlem gözü kdinlendirir. Göz yorgunluğuna çok iyi gelir.

MUSTAFA HOCADAN FITIK VE KİREÇLENMELER İÇİN DOĞAL KARIŞIM

Mustafa Aydıner, aslında bir fitoterapist ve eczacı. Serdemin Mutfağı programında, bitkisel önerilerde bulunan Mustafa Hocanın , bu yazımızdaki önerileri, vücuttaki kireçlenmeler ve bel-boyun fıtığı üzerine.

DİZDEKİ VE VÜCUTTAKİ KİREÇLENMELER İÇİN ;
GEREKLİ MALZMELER:
*50 gr. Çörek otu yağı,
*50 gr.susam yağı,
*50 gr. Ceviz yağı,
*20 gr. Buğday yağı,
*30 gr. Hardal yağı,
* 50 gr. Meneviş yağı,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Tüm malzemeleri, karıştırın. Hazırlamış olduğunuz yağ ile, sabah öğlen akşam, kireçlenme olan bölgeyi ovu. Akşam yatmadan önce, aynı bölgeyi, balık yağı ile ovun. Kirli, yıkanmamış yünü, o bölgeye sarın ve sabaha kadar bekletin. İşlemi, her gün tekrarlayın.
BEL VE BOYUN FITIĞI İÇİN FORMÜL:
GEREKLİ MALZEMELER :
*50 gr. Çörek otu yağı,
*50 gr.susam yağı,
*50 gr. Ceviz yağı,
*20 gr. Buğday yağı,
*30 gr. Hardal yağı,
* 30 gr meneviş yağı,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Önerilen tüm malzemeleri karıştırın. Fıtık olan bölgeye, masaj yaparak, yedirin. akşam yapacağınız bu işlem sonrasında, kirli, yıkanmamış yünü, bir tülbentin içine koyup, yağı sürdüğünüz bölgeye sarın. Sabaha kadar tutun.

MUSTAFA HOCADAN ÖKSÜRÜK VE GRİP İÇİN ŞİFALI KÜRLER

Pazar Günleri, Kanal 7 de yayınlanmakta olan Serdem'in Mutfağı programının konuğu olan Eczacı, Fitoterapist Mustafa Hoca kış mevsiminde çok fayda sağlayacak bitkisel kürler önerdi. Birinci kürümüz, öksürük için. İkinci kürümüz ise, domuz gribi de dahil tüm grip türleri için.

ÖKSÜRÜĞE FAYDALI,GÖĞSÜ YUMUŞATICI FORMÜL:
*100 gr.sarımsak,
*100 gr. Kurusoğan,
*300 gr. Bal,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyun. Blendırda çekin. Balın içine katın ve İçine 1 tanede limon suyu ilave edin iyice karıştırın.Bağışıoklık sistemini kuvvetlendiren bu formül, çocuklar iin de çok faydalıdır. Her sabah aç karınına bir kaşık yedirin.
GRİP HASTALIKLARI İÇİN BİTKİSEL KÜR :
GEREKLİ MALZEMELER:
* 1 tatlı kaşığı Zencefil (Toz veya Kök)
* 1-2 çay kaşığı karabiber,
* 2 adet keçiboynuzu,
* 1 adet çubuk tarçın,
* 1 tatlı kaşığı Kimyon,
* 1/2 lt kaynamış su,
HAZIRLANIŞI VE KULLANILIŞI : 1/2 Lt kaynamış suyun içerisine, malzemelerin tamamını atın. 10 dak, kısık ateşte kaynatın. Altını kapattıktan sonra, cam veya porselen demliğe alın.

Selülitten nasıl korunulur. Selülit için yapılması gerekenler


Selülitten KORUNMA :
- Kilonuzu koruyun. Günde 1500 kaloriden fazla almamaya çalışın.
- Hareket edin, örneğin jogging yapın, bisiklete binin, yüzün, jimnastik yapın.
- Ayrıca vitamin ve mineral alın. A ve E vitaminleri deriyi düzgünleştirir, magnezyum metabolizmayı harekete geçirir, fosfor ve silisyum dokuları kuvvetlendirir.
- Vücudun fazla suyunu atması için beyaz ve kırmızı turp, maydanoz, kereviz, çilek ve pilav yiyin.
- Tuz, şeker, alkol, sigara, koyu çay, çikolata, kızartma ve undan uzak durun.
- Derinin kanla beslenmesini teşvik edin. Örneğin masaj eldiveni ile kendi kendinize yapacağınız masajla, bir sıcak, bir soğuk duşu sorunlu yerlere tutun. Saunanın da yararı vardır.

Sert sporlar, vücudun belirli bir kısmını çalıştıran ve düzensiz yapılan sporlar hiçbir işe yaramaz. Selüloite karşı en etkili sporlar tempolu yürüme ve yüzmedir. Fakat tıbbi olarak, bütün sporlar içinde en iyisi jimnastiktir.
Toksinleri ve zararlı maddeleri vücuttan atmak için, günde ortalama 1.5 litre su içmek gerekir. Ancak bu, herkes aynı miktarda su içecek demek değildir. Çünkü her insanın gereksinim duyduğu miktar farklıdır. Genel olarak içilecek sıvı miktarı kiloyla da ilişkilidir. 90 kiloluk bir kişi fazla zorlanmadan bir günde 3 litre su içebilir. Oysa 50 kiloluk biri için bu miktar fazla gelebilir.

Elektrik çarpması için önlemler nelerdir.


Hıçkırık nasıl geçer ne için yapmalıyız.


Göğüs ve karın boşluğunu ayıran solunumda rol alan diafram adlı adelenin düzensiz kasılmasıyla ortaya çıkar peşpeşe ve uzun süre devam eden hıçkırık solunumu aksatır ve kişiyi rahatsız eder.

Soluğunu bir süre tutturmak ya da su içirmek düzelmeyi sağlayabilir. Başarılı olmazsa bir torba yada poşet içindeki hava kısa süre solunarak hıçkırık sonlandırılabilir.

Ankara Tabip Odası İlkyardım Eğitimi Komisyonu İlkyardım Eğitimi Kursu Ders Notlarından Alınmışır.

9 Aralık 2009 Çarşamba

İŞTAH KESEN DOĞAL KARIŞIM

Bazı insanlar, yemek yeme refleksini kontrol edemez. Bu kişilere, biraz dışarıdan destek vermek gerekir. Daha doğrusu, iştahlarını kontrol etmek gerekir. Bu yazımızda, iştah kesici ve tamamen doğal bir karışım önermek istiyoruz.

GEREKLİ MALZEMELER :
* 240 gr çilek,
* 240 gr mango (doğranmış),
* 1 adet misket limonu (soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış),
* 2 çorba kaşığı keten tohumu yağı,
* 120 gr tofu,
* 1,5 bardak küp buz,
Bu malzemelerden 3 porsiyon çıkıyor. 1 porsiyonda: 165 kalori, 10 gram yağ, 1 gram doymuş yağ, 18 gram karbonhidrat, 6 miligram sodyum, 3 gram lif, 3 gram protein bulunuyor.
FAYDALARI :
* Keten tohumu yağındaki omega-3 de çok faydalı. Omega-3 metabolizmayı hızlandırarak yağ yakmaya yardımcı oluyor. Üstelik göbek kısmındaki yağ hücrelerinin miktarını ve boyutunu da indiriyor.
* Karışımda bulunan meyveler bol lif, tofu ise protein içeriyor. Lif, fazla kalorili olmadığı halde doyuucu özelliğie sahip.
* Protein ise, çok besleyici özelliğe sahip.

8 Aralık 2009 Salı

Marul bitkisinin faydaları nelerdir. Vitaminleri

Marul (lactuca)Marulun FaydalarıMarulMaruldaki VitaminlerŞifalı Bitkilerlactuca
Bileşikgiller familyasından; geniş ve uzun yeşil yapraklı veya çok yıllık bir bitkidir. Tohumları cinsine göre esmer veya siyahtır. Ilık iklimi sever. İlk ve sonbahar aylarında ekilir. Yurdumuzda bir çok çeşidi vardır.


Faydası : Sinirleri yatıştırır. Uykusuzluğu giderir. Sinirsel kalp çarpıntılarını keser. İsteride faydalıdır. Erkeklerde aşırı cinsel istekleri keser. Kabızlığı giderir. Basur memelerinde faydalıdır. Kandaki şeker miktarını düşürür. Kanı temizler.

Hazmı kolaylaştırır. Nekahat devresinin kolay atlatılmasında yardımcı olur. Bol idrar söktürür. Romatizma ve Nikris'te faydalıdır. Göğsü yumuşatır. Karaciğer ve dalak şişliklerini indirir. Böbrek iltihaplarında iyidir. Aybaşı halinin ağrısız ve muntazam olmasını sağlar.

Suyu ergenlik sivilcelerini giderir. Yüze tazelik ve güzellik verir. Lapası; kan çıbanı apse ve yanıklarda faydalıdır. Asabi öksürükleri keser. Anne sütünü artırır.

7 Aralık 2009 Pazartesi

Vucuttaki elektriği atmak


Sinirli stresli olduğunuz zaman oluşabilecek bu durumdan yani bir metale dokununca çıtırtı şeklinde elektrik çarpmasından kurtulmak için çıplak ayak ile toprakta 10 dakika yürümeniz işe yarayacaktır. Bu durumdan tamamen kurtulmak için stresten kurtulmanızı öneririm.

6 Aralık 2009 Pazar

Adet Sancısına iyi gelen yiyecekler ve içecekler

ADET SANCISI

Muz : İçerdiği yüksek oranda B6 vitamini sayesinde kadınların adet dönemi sancılarını büyük oranda azaltır.Doğal bir ağrı kesici gibidir.

Tarçın: Koli basilinin üremesini önler.Limon çayına Balla birlikte eklenerek içildiğinde hem boğaz ağrılarına hem de adet dönemi sancılarına iyi gelir.

Adet esnasında veya adetten hemen önce kasıklarda ortaya çıkan rahatsızlık veren ve kramp tarzında oluşan şiddetli ağrılara dismenore adı verilmektedir.Adet gören kadınların en az %50’ si dismenore yada ağrılı adet görmeden şikayetçidir ve bu şikayetlerden dolayı hastaların %10 u normal günlük aktivitelerini ve iş hayatlarını kısıtlamaktadırlar.

Ağrılı adetin sebepleri nelerdir ?

Ağrılı adet (dismenore ) iki sebepten olmaktadır. Bu sınıflama adet sancılarının görülme zamanına göre yapılmaktadır.

· Primer (birincil) dismenore , herhangi bir organik bir hastalık tarafından meydana gelmeyen ve sadece adet sırasında görülen ağrıdır. Tipik olarak primer dismenore ilk görülen adetin hemen ardından, ortalama 6 ay veya 2 yıl sonra gözükür.Ağrı alt karın bölgesindedir.Kıvrandırıcı tarzdadır ve sırta, dış genital organlara ve bacakların iç yüzüne yayılabilir.Baş ağrısı,bulantı,kusma, sinirlilik ağrıya eşlik edebilir. Şikayetler genellikle adetin başlamasından bir kaç saat önce başlar ve 1-2 gün devam eder.

Bu ilk adet görme ile başlayan ağrıların sebebinin rahim içinde fazla üretilen prostaglandin olarak isimlendirilen maddeler olduğu sanılmaktadır. Bu prostaglandinler rahimde kasılma yapar, sinir uçlarını hassaslaştırır ve adet kanama miktarını azaltarak ağrıya sebep olurlar .Primer (birincil ) dismenore tipik olarak 30 yaşından sonra azalmaya başlar ve genellikle çocuk doğurduktan ve lohusalıktan sonra yavaş yavaş kaybolur.Ve çok belirgin olarak adet kanamasından 1 gün önce başlar ve 2-3 günde geçer.Irsi faktörlerin de rol oynadığı sanılmaktadır.

Tedavi: Adet sancısına ne iyi gelir veya adet sancısı nasıl geçer sorusu dismenore şiakyeti olan kadınların bize başvuru sebeplerinin başında gelir. Primer dismenorenin tedavisi ağrı kesiciler ile yapılabilinir.Fenamat derivasyonları (Mefanemik asid) ve Arilpropionik asit formasyonları (İbuprofen ve Naproksen) uygun seçeneklerdir. Kanama başladığı zaman ilaçlar verilmeye başlanmalıdır ve şikayetler devam ettiği sürece verilmelidir.Alternatif olarak adetin başlamasının öncesinde kramplar başladığı için ilaçlar şikayetler başladığında da başlanabilir. Eğer ağrı kesiciler ile tedavi yeterli gelmiyor ise doğum kontrol hapları kullanılmaktadır. Doğum kontrol hapları primer dismenore üzerinde %90 düzeyinde faydalı olurlar. Önemli olan uygun şekilde ve doğru ilacı kullanmaktır.Adet sancısı bitki sel ilaçlar kullanarak alternatif bir şekilde tedavi etmek de bir tartışmalı seçenektirç

· Sekonder (ikincil) dismenore, organik bir sebebe ve hastalığa bağlı bir adet sancısı dönemidir.Bu tip dismenore genellikle yıllarca süren rahat adet dönemlerinin ardından yıllar sonra başlarlar.Örneğin 30 yaşına kadar rahat adet gören bir kadında 30 yaşından sonra aniden sancılı adetler başlar. Sekonder dismenore adetten birkaç gün önce başlar ve tüm kanama boyunca devam edebilmektedir. Genellikle menopoz dönemine kadar kadında ağrılara sebep olmaya devam eder.

En sık sebebi endometriyozistir.Diğer sebepleri kadınlık organlarındaki enfeksiyonlar,yumurtalık kistleri ,spiral ve intrauterin araçtır. Adenomyozis ve rahim içi miyomlar, ters rahim ,rahim ağzı darlıkları sekonder dismenorenin sık görülen sebepleridir.İkincil (sekonder) dismenore bazen idrar yolu enfeksiyonları ve bağırsak hastalıkları ile de karışabilmektedir.

Tedavi:İkincil (sekonder) endometriyoziste tedavi genellikle zordur. Öncelikle ağrı kesiciler denenir. Doğum kontrol hapları her zaman faydalı olmayabilirler. Asıl tedavi sebebe dayalı tedavidir. Eğer endometriyozis var ise danazol ,progesteron ilaçları veya doğum kontrol hapları denenmektedir. Myom veya kistler mevcut ise bunların tedavisine yönelik ilaçlar veya operasyon gerekebilmektedir. Spiral genellikle bazı kadınlarda şiddetli adet sancılarına sebep olabilmektedir. Spiralin çıkartılması veya mirena gibi progesteron içeren spirallerin takılması tavsiye edilmektedir. Enfeksiyon tedavisi de dikkatli bir şekilde yapılmalı ve enfeksiyonların karın içinde yapışıklık yapmasına izin verilmemelidir. Son yıllarda bazı merkezlerde TENS ve Biofeedback uygulanmakta olup başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

Önlem alın;

Ağrılı adetiniz mi var? Adet sancısı nasıl geçer, adet sancısına ne iyi gelir sorularına cevap mı arıyorsunuz ? Adet sancısı bitki ilaçları kullanarak geçirmek mi istiyorsunuz ? Öncelikle önlem alın…İlk yapılması gereken ağrılı adetin sebebinin saptanmasıdır. Bu sancılar primer(birincil) dismenoreden mi? yoksa sekonder( ikincil ) dismenoreden mi ? kaynaklanmakadır. Sekonder dismenore ise sebebi bulup tedavi etmekten başka bir şans yoktur,önlem almak fazla bir işe yaramamaktadır. Eğer ağrılar primer dismenoreden kaynaklanıyor ise dikkat edilecek birkaç nokta ağrının hafiflemesine yardımcı olmaktadır.

Kullanılan ağrı kesiciler ağrı başlamadan 2 gün önceden sanki ağrı varmış gibi düzenli başlanmalıdır.B vitaminin de bu dönemde günde 2 kez ağrı kesicilerle birlikte alınmasının faydalı olduğu iddia edilmektedir. Adet kanaması öncesinde ve esnasında kahve, çay, kola, çikolata gibi kafein içeren gıdalardan uzak durulması ve uzun süre ayakta durmaktan kaçınılması şikayetler üzerinde olumlu etki yaratır. Aşırı yorgun, sinirli kişilerde adet sancısı daha fazla görülür. Bu nedenle kanama esnasında dinlenmek son derece,önemlidir.

Kabızlık sorunu olan kadınlar, bu ağrıları daha şiddetli yaşayabilmektedirler. Lifli gıdaların bol tüketilmesi kabızlığı önler. Bol miktarda su içilmesi, sigaradan uzak durulması, fazla miktarda alkol tüketilmemesi gibi basit ve kısa süreli önlemler ile sancılı adet kanamaları biraz daha rahat geçebilmektedir.

5 Aralık 2009 Cumartesi

HAMİLELİK SIRASINDA ÖDEM


Hamilelik sırasında kan basıncı artar ve dolaşım sisteminin normalden daha fazla çalışmasını gerektirir. Kan hacmindeki bu artış, dolaşımı yavaşlatır. Bu nedenle hamileliğin sonlarına doğru bir miktar şişkinlik oluşması normal kabul edilir.

Günde 8-10 bardak su içmek ve elden geldiğince yürüyüş yapmak, hamile jimnastikleri, hamile yogası yapmak ve yüzmek sıvı dolaşımının hızlanmasına, ödemlerin azalmasına yardımcı olur.

Göbek eritmek için diyet ve egzersizler video

Dr. Osman MüftüoğluProf. Dr. Osman Müftüoğlu göbek eritme konusunda bu yazıyı alıntılıyor.Göbek ve bel çevresinde biriken yağlar çoğu zaman metabolik bir soruna işaret eder. Bu kişilerin çoğunda insülin direnci sorunu vardır.

Az bir kısmında ise tiroid hormonlarının yetersizliği ya da böbrek üstü hormonlarının fazlalığı (Hipotiroidi veya Kuşing hastalığı) vardır. Çok daha seyrek olarak testosteron seviyesinin azalmasıyla birlikte antropoz dönemine girmiş erkeklerde de çevresi genişlemesi ortaya çıkabiliyor.

Özellikle son yıllarda göbeklenme ile karakterli kilo almaya erkekler kadar kadınlarda da rastlanıyor. Bunun başlıca nedeni glisemik yükü fazla yiyeceklerin eskisinden daha çok tüketilmesi. Ayrıca alkol kullanımın yaygınlaşması ve hareketsizlik de önemli faktörler.

Şekerli yiyecekler ve aşırı beyaz ekmek tüketimi arttıkça da göbek çevresi genişler. Şekerli meşrubatların (1 kutu kolalı içecekte 8-10 kesme şekere eşdeğer şeker olabiliyor) eskiye göre çok daha fazla içilmesi de ciddi bir faktördür. Cips, gofret ve benzeri atıştırmalar, ayaküstü yenen yiyeceklerin çoğu, özellikle fast food menüler sorunu patlama noktasına taşımıştır. Yiyecek listesinde beyaz pirinç, börek, çörek, kurabiye, patlamış mısır ve patates kızartmasının oranı arttıkça göbek bağlayan insanların sayısı da artacaktır.

NE YAPMALI?

Göbek çevresinde biriken yağları eritmenin yolu öncelikle sorunun arkasında yatan insülin direnci, hipotirodi, Kuşing hastalığı gibi sağlık problemlerini çözmekten geçiyor. Ayrıca beslenme yanlışlarından vazgeçmek de şart. Eğer göbeklenme sorununa veda etmek istiyorsanız bol bol sebze yemeye, tam tahıllar ve bakliyatlardan daha çok yararlanmaya, yağsız kırmızı et, beyaz et, yağsız süt ve süt ürünleri ağırlıklı bir beslenme planı oluşturmaya çalışın. Pasta, kek, kurabiye ve benzeri hamur işlerinden, yağlı ve unlu ürünlerden (börek, poğaça, açma), hazır paketlenmiş atıştırmalıklardan (grisini, cips, gofret), çok tatlı meyvelerden ve konsantre meyve sularından, meşrubatlardan, krema, mayonez, kaymak ve benzeri yağlı yiyeceklerden, alkolden kesinlikle uzak durun. Hayatınıza yeniden hareket katmayı, her gün ortalama 8-10 bin adım atmayı unutmayın...

Beslenme konusu abartılıyor mu?

Son günlerde neredeyse televizyonların bütün kanallarında tam bir bilgi karmaşası yaşanıyor. Konu beslenme-bağışıklık sistemi ilişkisi. Doğru beslenmenin bağışıklık sistemini güçlendirmede temel oyunculardan biri olduğu doğru. Bu doğru da öncelikle kötü beslendiğiniz, daha doğrusu yeteri kadar besin temin edemediğiniz durumlar için geçerli. Yani özellikle şu veya bu besini yiyip içerek bağışıklık sistemini 3-5 günde güçlendirivermek sanıldığı kadar kolay bir şey değil.

Narın, domatesin, kefirin, yoğurdun, portakalın ya da kırmızı etin bağışıklık sistemine faydalı olabileceği doğru bir düşüncedir ama herhangi bir besinin bu sistemin şu veya bu oyuncusunu doğrudan etkilediğini gösteren ciddi bir araştırma yoktur. Yapılması gereken sebzeyi, meyveyi, tahılı, bakliyatı ve hayvansal kaynaklı yiyecekleri içecekleri (et, balık, tavuk, yumurta, süt ve süt ürünleri) dengeli bir şekilde tüketmekten ibarettir.
DYT. GÜNEŞ AKSÜS /hürriyet/


Depresyon ve sinir sistemini güçlendiren bitkiler.


-Sarı kantaron çayından 4-6 hafta boyunca sabah akşam olmak üzere günde 2 adet içmek.(Sarı kantaron bitkisi güneş ışığına hassaslığı artırdığından,aşıaı güneşlenilmemelidir. )
2-Günde 2 defa adaçayı,papatya veya melisa çaylarından birini içmek.

4 Aralık 2009 Cuma

Sivilcelerden kurtulmanin yollari sivilceden

Deriyi buhara tutma işlemi tamamlandıktan sonra sivilceyi çok dikkatli bir şekilde sıkın. Sivilceyi sıktığınız kısmı alkolle silin. Bir süre sonra gözenek sıkılaştırıcı maskeyi kullanabilirsiniz: yumurta akı, 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı tuz; hepsini çırpın, yüzünüze maske olarak uygulayıp 25 dakika bekletin, sonra yıkayın. Veya bir başka maske tarifi: 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı maya, limon suyu, 1 tatlı kaşığı ılık su; hepsini karıştırın, yüzünüze sürün, 20-25 dakika bekletip yıkayın.

Yağlı ciltler alkol içeren losyonla veya karışımla günde birkaç kez silinmelidir. Bunu özellikle dışarıdan eve geldiğiniz zaman yapmaya gayret gösterin.Haftada bir kez “tuzla tedavi” yapmayı deneyin. Banyodan sonra, pamuğu tuza batırın sonra yüzünüzü dairesel hareketlerle silin. Yüzünüzü yıkayın.

Sivilce tedavisi komplike bir şekilde gerçekleştirilmelidir, haricen kullanılan ürünler olduğu gibi, bazı ürünleri de dahilen kullanmalısınız. Sivilceden kurtulmak için öneriler:

- Beyaz lilyumun taze çiçeklerini şişeye koyun, üzerine alkol eleyin, her akşam bu karışımla yüzünüzü silin.
- Aloe yapraklarının suyunu kullanabilirsiniz. Aloe yapraklarını toplayın, yıkayıp 10 gün serin bir yerde saklayın. Sonra suyunu sıkın. Bu suyla yüzünüzü silin.
- Huş ağacı tomurcuğundan yapılan kompres sivilcelerden kurtulmaya yardımcı olur. 1 yemek kaşığı huş ağacı tomurcuğunun üzerine bir su bardağı sıcak su ekleyip 10-20 dakika kaynatın. Soğuttuktan sonra yüzünüze uygulayın. Tomurcukları çay gibi demleyerek içebilirsiniz de. Huş ağacı yaprakları da kullanılabilir. Yıl boyunca çayını için ve sağlıklı olun. Bu çayla ayrıca saçlar da durulanabilir.
- Sinirliotun taze sıkılmış suyuyla yüzünüzü silin, maske olarak kullanın.
- 2 çorba kaşığı yabani çuha çiçeği köklerine 1 bardak kaynar su ekleyin. 1 saat bekleyin. Süzüp cildinizi bu çayla silin.
- 1 çorba kaşığı mürver çiçeğine 1 bardak sıcak su ekleyin, demleyin. Günde 3 defa bu çayı bölerek için.
- Yabani kiraz çiçeklerini kaynatın, suyuyla yüzünüzü yıkayın.
- Çam kabuğu, tomurcuğu ve yapraklarını kaynatın, yüzünüzü yıkamak için kullanın. Banyo için de kullanabilirsiniz.
- 300 ml kaynayan suya acı pelin otunu ekleyin. Demleyin. Kompres olarak kullanın. Taze pelin suyunu maskelere ekleyin.
- Devetabanı yapraklarına sıcak su ekleyin (1:10), yağlı ciltler için maskelerde kullanın.
- 4 çorba kaşığı oğulotu (melisa) + 1 bardak kaynar su. Şişliklerde kullanabilirsiniz.
- 1 çorba kaşığı andız köklerine yarım litre sıcak su ekleyin. 5 dakika kaynatın. Süzün. Yüzünüzü yıkamak için kullanın. Taze halde maske yapımında kullanabilirsiniz.
İçecek Reçeteleri:
- 2 çorba kaşığı ısırgan yaprağına 2 bardak sıcak su ekleyin, 2 saat bekleyin. Günde 4 defa yarım bardak için.
- 1 çorba kaşığı karahindiba köklerine 1 bardak kaynar su ekleyin, 15 dakika kaynatın. 45 dakika soğutun, süzün. Ünde 3 defa yarım bardak, yemekten 15 dakika önce için.
- 3 ölçü andız kökü, 3 ölçü at pıtrağı kökü, 4 ölçü sarı kantaron otunu demleyin. Günde 2 bardak için.
- Dereotu tohumu, at pıtrağı kökü, meyan kökü, karahindiba kökü, akdiken kabuğu – eşit miktarda karıştırın, demleyin, yemekten yarım saat önce yarım bardak sıcak olarak için.
- Adaçayını çay veya kahve yerine için


Sivilcelere karşı diğer yöntemler:
- Yüz temizleme losyonu. 1 tatlı kaşığı papatya, 1 tatlı kaşığı sarı kantaron, 2 tatlı kaşığı kartopu çiçeği. 200 ml sıcak su ekleyip, kapağını kapatıp demleyin, 30 dakika bekletin. Yüzünüzü ılık karışımla silin.
- Maske. 1 tatlı kaşığı kartopu çiçeği, 1 tatlı kaşığı kalendula çiçeği ve 1 tatlı kaşığı tarla at kuyruğunu karıştırın. 200 ml sıcak su ekleyip kapağını kapatın. Patatesi haşlayın, suyunu süzün ve demlediğiniz çayı patateslere ekleyin, iyice ezin, maske hazırlayıp yüzünüze sürün. 15-20 dakika bekleyin. Ilık suyla yıkayın.
- Temizleme losyonu. 2 çorba kaşığı tarla atkuyruğuna 150 ml oda sıcaklığındaki suyu ekleyin, kapatıp bir gece bekletin. Sabah 1 kaşık karışıma 3 kaşık karpuz suyu denk gelecek şekilde karpuz suyu ekleyin. Yüzünüzü bu karışımla temizleyin.
- Domates maskesi. 2 çorba kaşığı domates rendesine 1 çorba kaşığı nişasta ekleyin, maske hazırlayıp yüzünüze uygulayın. 15-20 dakika bekletip soğuk suyla yıkayın.

Buz küpleri
Bazı şifalı bitkileri kullanarak buz küpleri hazırlayabilirsiniz. Buz küplerini sabahları kullanabilirsiniz. Onları yüzünüze sürmeniz cildiniz için yararlı olacaktır. Ancak eğer buzun cildinize iyi gelmediğini hissederseniz erimeye bırakın, pamuk yardımıyla yüzünüze sürün.
- Şerbetçi otu buz küpü. 1 kaşık şerbetçiotu kozalağına 50 ml sıcak su ekleyin, kapağını kapatıp 30 dakika demleyin. Buz kalıbına boşaltın. Ve dondurucu bölmeye yerleştirin.
- Kalendula yapraklarından buz küpü. 2 kaşık kalendula yaprağına 50 ml sıcak su ekleyin, kapağını kapatıp demleyin. Kalıplara boşaltıp dondurun.
- Adaçayı buz küpleri. 1 tatlı kaşığı adaçayı yaprağına 50 ml sıcak su ekleyin, 5-7 dakika demleyin. Dondurup kullanın.
- Dere otu tohumu buz küpü. 1 tatlı kaşığı dereotu tohumuna 100 ml sıcak su ekleyin, 15 dakika bekleyin. Süzüp soğutun ve kalıplara boşaltın.
- Meyve suyu küpleri. Bazı meyve ve sebzelerin suyunu dondurarak kullanabilirsiniz; Karpuz suyuna çok az tuz ekleyerek dondurun. 2 kaşık ayva suyu+2 kaşık maydanoz suyunu karıştırın. Buz kalıplarına döküp dondurun. Veya çilek suyuna kavun suyu ekleyin, karıştırıp dondurun.
- Gül küpleri. 3 tatlı kaşığı gül yaprağına 50 ml sıcak su ekleyin, kapatıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yapraklarıyla beraber kalıplara döküp dondurun. Kaynak