30 Nisan 2009 Perşembe

ÇOCUKLARDA SOĞUK HAVALEYE DİKKAT

Ateşli bir hastalık sırasında, yüksek ateşe bağlı olarak gelişen havele, her anne babanın korkulu rüyasıdır. Havalenin, tıbbi anlamdaki tanısı ile konumuza başlayalım.

Havale ( konvülziyon) ; beyindeki kontrolsüz, anormal ve istemsiz elektrik boşalımlarının, vücudun el, kol, yüz gibi belirli bölgelerinde bilinç dışı kasılma ve gevşemelere neden olmasıdır. Soğuk Havale ise ; Havalenin, ateşe bağlı olmadan gelişen şeklidir. soğuk havale, çocuklarda birkaç saniyeden dakikalara varan, değişik sürelerde görülebilir. Havale geçirme genellikle beyinde hasar bırakmamakla birlikte, 30 dakikadan daha uzun süre devam eden havale nöbetleri, beyinde uzun süreli oksijensiz kalmaya bağlı olarak kalıcı hasara neden olabilir.
HAVALENİN BELİRTİLERİ ;
Havale sırasında, bilinç kaybı, vücut üyelerinin tümü ya da bir kısmında, kasılıp gevşemeler, gözlerin tek yöne kayması ve ağızdan köpükler gelmesi gibi durumlar görülebilir. Ancak bu görüntülerin hepsi aynı anda olmak zorunda değildir. Ayrıca sadece kasılma ya da tam tersi sadece ani gevşeme şeklinde nöbetler de olabilir. Hatta dalma, gülme, tuhaf sesler çıkarma gibi bulgularla ortaya çıkabilen havale nöbetleri de vardır. Havale sırasında dışkı ya da idrar kaçırılması ve havale sonrası eğer çocuk büyükse olayı hatırlamaması tipik bulgulara rastlanabilir. Bu tip nöbetlerin tekrarlaması ise sara (Epilepsi) olarak adlandırılır.
HAVALE SIRASINDA NE YAPILMALI ?
* Öncelikli yapılması gereken, Uzman bir hekime başvurmaktır.
* Havale sırasında, beyinin oksijensiz kalmaması için, çoğun yan yatırılarak beynine, oksijen gitmasini sağlamak gerekir. Aynı anda havale sırasında dilin geriye kaçarak, nefes borusunu tıkaması önlenmiş olur.
* Havale geçirirken ortaya çıkan istemsiz kol ve bacak hareketleri, çevredeki cisimlere çarpma ve ciddi hasarlanmaya neden olabileceğinden, etraftaki eşyalar uzaklaştırılmalıdır.
* Havale geçiren çocuk için, en kısa sürede, acil yardım ekiplerine haber vermek gerekir.
* Havale sırasında eğitimsiz kişilerin, çoğuğa müdahale etmesini önlemek, çocuğunuzun sağlığı açısından önemlidir.

Kurdeşen Tedavisi için Süpürge Otu


Kurdeşen ve Ürtiker Tedavisi için Süpürge Otu

Tıp dilinde Ürtiker adı ile anılan kurdeşen, bir allerji çeşididir . Ciltte aniden başlayan ve bir kaç saat sürebilen dayanılmaz kaşıntılar ile kendini göstermektedir.


Ciltte görülen küçük, kırmızı kabarcıklar, bir müddet sonra şişebilir. Bu belirtiler, bazen çok kısa zamanda geçebilir, bazen de uzun süre devam etmektedir.

Sebebi, böcek ya da arı sokması, bozuk yiyecekler, bazı yiyecekler, bazı ilaçlar ya da aşırı derecede heyecanlanma olabilmektedir. Tedaviye başlamadan önce hastalığı doğuran sebebi bulmak gerekmektedir.

Kürün Uygulanışı:
Bir yemek kaşığı süpürge tohumunu (Aktarlardan temin edebilirsiniz) havanda iyice ezdikten sonra günde iki defa (sabah-akşam) aç karnına birkaç yudum su ile için. Bu kür kurdeşene karşı % 60- % 70 oranında etkilidir.

29 Nisan 2009 Çarşamba

Dr.Maranki Diyabet için Özel Çorba Tarifi

Diyabet hastaları için çorba tarifi
Malzemeler:
Yarım litre su,
2 defne yaprağı ,
4 diş doğranmış sarmısak,
1 tutam tarçın,
1 öğütülmüş karanfil,
1 tutam zerdaçal,
1 baş soğan,
1 kutu barbunya konservesi,
1 adet havuç,
yarım bardak yer fıstığı,
1 tutam çemenotu (tohumu yada filizi),


Fasülyeler kan şeker seviyesini kontrol altında tutmaya yarayan bir lif,soğanda aynı işi gören "kuarsetin" adlı bir bileşik içerir.Çorbayı pişirirken soğanı kabuğuyla kullanırsanız,içerdiği kuersetinin tamamının çorbaya geçmesini sağlarsınız.

Yapılışı:Geniş bir tencereyi ateşe oturtup içine suyu ve soğanı 4 parçaya bölüp kabuğuyla kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra barbunya,havuç,fasülye,yerfıstığı,çemen otu filizlerini ya da tohumlarını,defne yapraklarını,sarımsakları,tarçını,karanfilleri ve zerdaçalı karıştırın.Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp,tencerenin kapağını kapatın.30 dakika kadar pişirin.Kevgirle çıkardığınız soğanın kabuklarını soyup atın.Soğanları bir çatalla ezin ve tekrar tencereye koyduktan sonra defne yapraklarını çıkarıp atın ve afiyetle çorbanızı tüketin

28 Nisan 2009 Salı

İNCİRİN FAYDALARI VE FAYDALI İNCİR KÜRLERİ

Kimi insanların çok sevmesine karşı, kimi insanlar sütten nefret eder. Tüm faydalarına rağmen, bir türlü süt içemezler. Bilindiği gibi, süt, başta kemik ve diş gelişimi olmak üzere, vücut sağlığı açısından pek çok faydaya sahip olan bir besin. Peki süt içemeyenler ne yapmalı ? Bu sorumuzun cevabı, aşağıda yer almaktadır.

SÜT İÇEMİYORSANIZ, İNCİR TÜKETİN
Süt içemeyenler için, diğer bir alternatif öneri, kuru incir, Neden mi ?
* İncir, içerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla, kemik ve dişlerin oluşumu ile sağlıklarını garantiler. incirin içerdiği kalsiyum, diğer besinlerdekine göre daha kolay sindirilir.
* Sindirimi kolaylaştıran incirin, bedeni bakterilere karşı koruyan etkileri de vardır.
* İncir, içerdiği 'benzaldehit' adlı maddeyle, kanserli hücrelerin büyümesini önler, kansere karşı etkili olur.
* Kuru incirden hazırlanan infüzyon, özellikle çocuklarda korkusuzca kullanılabilen etkili bir müshildir. Bunun için 2-3 kuru incir doğranır. Üzerine kaynar su dökülerek 10-15 dakika demlendirilip, günde 2-3 bardak içilir.
* Körpe incir yapraklarının sütü, siğile karşı etkilidir. Bu etkiyi sağlamak için körpe incir yaprağından sızan süt siğile sürülür.
* Körpe incir yapraklarının ezilmesiyle hazırlanan, yara lapası, çıbanların olgunlaştırılması ve baş verip delinmesinde etkili olur.
* Kurutulmuş incir yapraklarıyla hazırlanan dekoksiyon, hemoroit (basur) ve çıbanlara karşı etkilidir. Körpe incir yaprakları, havadar ve güneş görmeyen bir yerde kurutulur.
* Taze ve özellikle kuru incirin yenilmesiyle insan bedeninin hücreleri yenilenir. İncir, içerdiği yüksek oranlardaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir besindir. Örneğin, 100 gr. kuru incir yenilirse bedenin günlük gereksinimlerinden kalsiyumun % 17'si, demir ve magnezyumun % 30'u, fosforun % 20'si, B1 vitamininin % 5'i ve B2 vitamininin %4'ü alınmış olur.
* İncir, içerdiği yüksek orandaki liflerle, bedene giren kolesterolün, kana karışmadan atılmasını sağlar.

27 Nisan 2009 Pazartesi

Uykusuzluk için Bitkisel Çaylar


Uykusuzluk sorunu için


Papatya Çayı :Sizi yatağa huzurlu bir şekilde yatıracak bir çay. Sakinleştirici özelliği sayesinde papatya çayı , kaygılı ve sinirli bir bünyenin en iyi panzehiridir.Hazırlanışı :Bir tatlı kaşığı dolusu papatya çiçeğini, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suda haşlayın. Ancak kaynatmamaya dikkat edin. Çayı 8-10 dakika boyunca, üzerini kapakla kapatarak demledikten sonra, süzün. Günde 1 veya 2 fincan tüketin.

Sarı Kantarron Çayı :Sarı Kantaron- Hazmı kolaylaştırıyor- Mide yanmalarına iyi geliyor- Heyecanı yatıştırıyor- Uykusuzluk durumunda rahatlatıcı etkisi var- Kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı- Sarı Kantaron'dan hazırlanan eriyik yaralarda yanıklarda, harici olarak kullanılabilir.

Nane Çayı :Hafif antiseptik özelliği var- Mide bulantılarına karşı etkili- Koku veriyor- Ferahlatıyor- Çarpıntıya iyi geliyor- Soğuk algınlıklarında öneriliyor- Sinir sisteminde yatıştırıcı etki yaparak uyku problemlerine yardımcı oluyor

Melisa Çayı :Antiseptik özelliği var- Gerginliği alır, uyumaya yardımcı olur- Gazı giderir- Terlemeyi sağlıyor- Mideyi rahatlatır, hazmı düzenlerKişniş- Gaz gideriyor- Hazmı kolaylaştırıyor.

Kuşburnu Çayı :C vitamini içeriyor- Kabızlığın giderilmesine yardımcı oluyor- Güç kazandırıyor- Öksürüğe iyi geliyor- Alerji egzama ve hemoroide karşı yararlıIhlamur- Öksürüğe iyi geliyor- Yatıştırıcı etkisi var- Çarpıntıya iyi geliyor, rahatlatıyor- Uykusuzluk problemine yardımcı oluyor- Mideye iyi geliyor- Balgam söktürücü etkisi var.

Ihlamur Çayı :Ihlamurun içinde uçucu yağ, tanen, şeker, C vitamini, reçine ve enzimler de bulunuyor. Mide şikayeti olanlar, ıhlamuru tek başına kaynatıp içerse hazmı kolaylaştırır. Ihlamurun içine biraz kekik, nane ve rezene katıp kaynatıp içerseniz hem mide yanmalarına, hem de bulantıya iyi gelir. Kan dolaşımını düzenleyen, kramplara iyi gelen, migrene birebir olan ıhlamurdan kabızlıkta da yararlanabilirsiniz.

Oğulotu Çayı : 2-3 çay kaşığı dolusu ince kıyılmış oğulotunu, 1 bardak kaynar suyla haşlayın, 8-10 dakika demledikten sonra süzün. Balla tatlandırarak günde 2-3 fincan içebilirsiniz.

Bunların haricinde Kediotu, şerbetçiotu, lavanta,melisa, papatya ve oğulotunu yatmadan önce yağ olarak yastığınıza damlatabilir hoş kokularından faydalanabilirsiniz.

Not :İlaç kullanan hastalar hekim kontrolünde tüketmelidir.
Güncelleme:07.05.09




26 Nisan 2009 Pazar

Dr.Maranki Kozmik Maydanoz Çorbası


Dr.Maranki Kozmik Maydanoz Çorbası




Malzemeler

- 1 bağ maydanoz
- 6 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Toz beyaz biber
- Kıvamı kadar tuz
- Toz zencefil
- 3 su bardağı su

Hazırlanışı:Zeytinyağının içine ince doğranmış sarımsak atılıp, hafif sotelenir. Daha sonra eklediğimiz un pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan unun içine çok ince doğradığımız maydanoz eklenip karıştırılmaya devam edilir. Üstüne su ve süt ilave edilip kaynamaya başladıktan sonra tuzu ve baharatları ayarlanıp ve servise sunulur.

25 Nisan 2009 Cumartesi

HARDAL YAĞI VE FAYDALARI

Hardal yağı, son dönemlerde, pek çok uzman tarafından önerilen, ağrı kesici bir yağ. Özellikle, bel, boyun ve diz ağrı için oldukça faydalı olan hardal yağının diğer faydaları ;

* Beyne ve akciğere kan hücum etmesi hallerinde faydalıdır.
* İştah açıcı ve hazmı kolaylaştırıcıdır.
* Akciğer zarı iltihabında kullanılır.
* İç organlarda biriken kanı dışarı atar.
* Göğsü yumuşatıcı özelliği vardır.
* Öksürük kesici olarak kullanılır.
KULLANIM ŞEKİLLERİ :
Dahilen ; Su ile karıştırılarak kullanılabilir. 1 damla Hardal Yağı, bir çay bardağı dinlendirilmiş su içine damlatılarak, günde 2-3 kez kullanılır.
Haricen ; banyo şeklinde kullanılabilir. 5 lt ılık su içine 7-10 damla hardal damlatılır ve bu su ile ayaklar banyo yapılır. Ayaklarda kızartı meydana gelince banyoya son verilir.
Ayrıca; hardal banyosu tahris edici olduğundan kanı cilde çekmek ve ağrı kesmek maksadıyla kullanılmaktadır.
ÖNEMLİ UYARI : Direkt olarak cilt ile, uzun süreli olarak, temas ettirildiğinde, deride yaralar meydana gelebileceğinden, kullanım süresi ve dozunun çok iyi ayarlanması gerekir.

24 Nisan 2009 Cuma

AKDENİZ ATEŞİ VE VİTİLİGO İÇİN ÖMER COŞKUNDAN BİTKİSEL KÜRLER

AKDENİZ ATEŞİ HASTALIĞI İÇİN ; Ömer Coşkunun önermiş olduğu kürümüze geçmeden önce, akdeniz ateşi hastalığı konusunda, kısa bir bilgi vermek istiyoruzz. Ailesel akdeniz ateşi olarak bilinen bu hastalık, genetik sebeplere bağlı olarak meydana gelen bir hastalıktır. En önemli belirtisi, yaygn karın ağrılarıdır. Bu hastalığa teşhis koymak oldukça uzun zaman alabilir. Hastanın sedimantasyon ve Fibrinojen değerlerinin ölçülmesi ile tespit edilebilen bir hastalıktır. Akdeniz ateşi için, Ömer Coşkunun önerisi ;
GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 bardak Elma Sirkesi,
* 1 adet kuru incir,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Elma sirkesinin içerisine, ortadan ikiye böldüğünüz, inciri akşamdan atın ve 10 saat bekletin. Sabah aç karnına, bu inciri yiyin. Her akşam, aynı şekilde inciri hazırlayın. 15. günün sonunda, sirkeyi döküp, yeileyin. Kürün uygulama süresi 21 gündür.
VİTİLİGO HASTALIĞI İÇİN : Vücutta, beyaz lekeler şeklinde beliren ala hastalığı, otoimmün sistemi hastalığıdır ve daha çok stresle ilgili bir hastalıktır. Ömer Coşkunun Vitiligo için önermiş olduğu bitkisel lür ;
GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 çay kaşığı tere tohumu,
* Andız Pekmezi,
* 1 bardak su,
* 1 tatlı kaşığı şahtereotu,
* 1 tatlı polen,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Tere tohumunu öğütüp, andız pekmezi ile karıştırıp yiyin. Ayrıca, hergün, şahtere otunu, kaynar suda demlendirip, çay olarak için. Hergün 1 tatlı kaşığı polen yenmesi de oldukça fayda sağlar.

Siyah nokta ve sivilceler için kil maskesi yapımı

Papatya kaynatılarak süzülür. 3 kaşık kil'in içine muhallebi kıvamına gelinceye kadar papatya suyu eklenir.

Elde edilen karışım maske olarak yüze uygulanır. 20 dakika bekletildikten sonra temizlenir .

Bir miktar papatya suyunun içine bir kaç damla susam yağı ya da zeytinyağı damlatın ve maskenin kurumaması için zaman , zaman bu su ile ıslatın.

23 Nisan 2009 Perşembe

Cilt lekeleri için bitkisel çözümler

TML clipboard

Cilt lekelerinin giderilmesinde uyğulanan Doğal tedavi yöntemlerinden gerçekten işe yarayanlar ve kullanımının diğerlerine oranla daha fazla olanlarını birarada toplayıp sizlerle paylaşmak istedim.

Tariflerin etkileri cilt tipine göre farklılıklar göstermektedir.

Cilt sorunlarınız için öncelikle Doktora başvurmanız gerektiğini bir kez daha hatırlatalım.



Elma Sirkesi :



Aynı miktarlarda Su ve Elma sirkesini bir kapda kaynatın



Daha sonra bu karışım ile yüzünüze buhar banyosu yapın.



Ayrıca gene Aynı miktarlarda Su ve Elma sirkesini ile yüzünüzü 3-4 günde bir silerek de cilt lekelerinizden kurtulabilirsiniz.



Anason Tohumu :



Anason tohumları bir kaba konarak üstünü kapatıncaya kadar su eklenir ve kaynatılır. Tohumlar süzülerek atılır ve elde edilen su soğuduktan sonra cilde masaj yapılarak sürülmesi haline cilt lekelerin önlenmesi ve canlılık kazanması sağlanır.

Arpa Unu :



Arpa unu hamur haline getirilerek yüze maske halinde sürülür ve 2 saat süresince bekletilir. Bu işlem sonucunda yüzdeki lekeler yok olur.



Aşk Otu :



Aşk otu kökü kaynatılarak elde edilen sıvı, yüzdeki lekeleri yok eder.



Biberiye :



Biberiye, merhem haline getirilerek vücuda sürülerse cildi güzelleştirir, kırışıklıkları giderir. 2 gram kurutulmuş biberiye yaprağı ve çiçeği bir tas içinde 20 dakika kaynatılarak, vücut yıkandığında güzelleştirir, pürüzsüz hale getirir.



Maske :



Haftada bir gün bir tatlı kaşığı süzme yoğurt ve bir çay kaşığı karbonatı karıştırın. Cildinizde bir saat bekletip ovarak çıkarın.



Bir çorba kaşığı eşit miktarda mısır unu , ıslatılmış kil, el kremi ve suyu karıştırın ve cildinize sürün. 5 dakika ovarak peeling yapın.

Bu, cildinizdeki ölü deriyi çıkarır ve porselen gibi cilde sahip olursunuz



Kudretnarı :



Kabakgiller familyasından, tırmanıcı, ince gövdeli, bir yıllık bir bitkidir. Yaprakları saplı ve el gibi parçalıdır. Meyvesi olgunlaşınca, birbirinden ayrılır. Meyveleri 10-15 cm boyunda şişkin ve iki uçta incelmiş şeklindedir. Üzerinde kabarcıklar vardır. Turuncu - sarı renktedir. Ev ilaçlarında, zeytinyağı ile karıştırılarak kullanılır.



Egzama ve diğer cilt hastalıklarında faydalıdır. Yaraların çabuk kapanmasını sağlar.

22 Nisan 2009 Çarşamba

Muzun yararları nelerdir. Faydaları

Son derece besleyici bir meyve olan muzun içerisinde % 75 oranında su, % 1,3 oranında protein ve % 0,6 oranında da yağ bulunmaktadır Geri kalanı ise çeşitli karbonhidratlardan ve önemli ölçüde potasyumdan oluşmaktadır Birçok hastalığın tedavisinde faydalı olduğu gibi özellikle de, ateş, sindirim bozuklukları, kas krampları ve kas gevşekliği gibi durumlarda tavsiye edilir İçerdiği yüksek orandaki potasyum sayesinde, atıkların vücuttan dışarı atılması işlemini kolaylaştırır

Kan basıncının düşürülmesini sağlar Bunun yanında muz, alerji tedavisinde de kullanılır İçindeki potasyum, sodyum ile birlikte çalışarak hücre ve kas gelişimini sağlar, vücudun su dengesini ayarlar ve kalp atışlarının normale dönmesini sağlar Eğer vücuttaki sodyum-potasyum dengesinde bozulma olacak olursa, sinir sistemi ve kasların faaliyetlerinde düzensizlik meydana gelir Bu sebeple potasyum dengesinin korunması vücut için son derece önemli bir konudur Ayrıca potasyum eksikliği, vücutta ödem oluşmasına ve kan şekerinin düşmesine yol açacağı için, söz konusu dengenin korunması oldukça mühimdir

İçerdiği B6 vitamini sayesinde, protein ve amino asitlerin pek çok kimyasal reaksiyona girmesinde muz aktif bir görev alır Ayrıca beynin normal fonksiyonlarını gerçekleştirmesine yardımcı olur Kırmızı kan hücrelerinin oluşmasını destekler Bunun yanında vücut sıvıları arasındaki kimyasal dengenin sürekliliğini sağlar Enerji üretimine yardımcı olur ve strese karşı dayanıklılık sağlar İçerdiği karbonhidrat, yağ ve proteinin metabolik işlemleri sırasında yardımcı enzim görevi görür Ayrıca bazı anemi (kansızlık) türlerini tedavi eder Hücre ve kas gelişiminde ve vücudun sıvı dengesinin korunmasında aktif rol oynar Kalp hastalıklarında da, tedavi edici etkisi vardır İçerdiği B6 vitaminin eksikliğinde ise yorgunluk, şuur bulanıklığı, sinirlilik, uykusuzluk, kansızlık, böbrek taşları ve cilt dokusunun bozulması gibi hastalıklar ortaya çıkar

Yorgunluğa ve ishale de birebirdir

Kıl kurdu için bitkisel ilaçlar bağırsak parazitleri

Bağırsak solucanları tenyalar,yuvarlak solucanlar ve kıl kurtları olarak üçe ayrılabilir.Tenyalar 7-8 metreye kadar uzayabilir,halk arasında şerit olarak bilinir. İyi pişmemiş etlerle insanlara geçer.

Şerit olan kişilerde karın şişliği, bulantı ve iştahsızlık görülür. Bağırsak,normal çalışmaz ve sinir sistemi bozukluğu baş gösterir.

Bağırsak parazitleri için bitkisel formüller:

Tenyaları düşürmek için :

* 1 çorba kaşığı eğrelti otu 2 su bardağı kaynar suya konularak çay gibi demlendirilir.15 dakika ara ile aç karnına birer su bardağı içilir.

* 1 litre kaynar suya 1 yemek kaşığı kekik konularak 15 dakika demlendirildikten sonra süzülür. Sabahları aç karnına 1 su bardağı.gün boyu toplam 4 bardak tüketilir.

* İnce rendelenmiş 200 gram havuç sabahları aç karnına yenilir.Öğleye kadar bir şey yenmez.Öğle ve akşam yemeklerinden 20 dakika önce 100 er gram daha yenir. 5-6 gün boyunca bu uygulamaya devam edilmelidir.

Yuvarlak solucanları düşürmek için:

Yuvarlak solucanlar 10-20 cm boyunda olup genellikle 3 ile 10 yaş arası çocuklarda görülür.Karın şişlliği,karın ağrısı,zayıflama ve kaşıntı görülür.

Tedavisi için:1 su bardağı kaynar suya 1 tatlı kaşığı papatya konulur.10 dakika demlendirilip süzülür. Yemeklerden 1 saat önce günde 3-4 bardak içilir.

Kıl kurtları için:

Kıl kurtları 3-4 milimetre boyunda olup gözle zor görülen ufak kurtlardır.Geceleri uykusuzluk,sinir bozukluğu,baş dönmesi ve apandist bölgesinde ağrılara sebep olurlar.

Sabahları aç karnına 250 gram çilek yenilip,öğleye kadar başka bir şey yenmezse şifa olur.Bir süre buna devam edilmelidir.

KISA KISA-2



KISA KISA-2


KABIZLIK İÇİN: Mürdüm eriği,incir,maydanoz,kereviz suyu,sinameke,mısır püskülü,
piren,kiraz sapı.

KANSIZLIK İÇİN: Kara üzüm,badem içi,keçi boynuzu,kuşburnu tozu
leblebi yoğurtta katılıyor.

ASTIM İÇİN KÜR: Üzerlik otu tohumu,1lt.suda kaynatıyoruz.
3dk. buharı buruna çekiliyor. 15 gün yapılıyor. 6 ay boyunca alerjik
hastalıklara karşı korunuluyor.

LAHANA KÜRÜ: Şeker hastaları,yüksek tansiyon,kolestrola karşı.Ayrıca
Zayıflamak için.
Bir tencerede kaynar suya beyaz lahana konuluyor. 7dk. kaynatılıyor.
Sabah ve akşamleyin yemekten önce 1 bardak içiliyor. Sabah içtikten sonra
buzdolabına konuluyor.Akşam yemekten 1 saat önce dışarı çıkarılıyor.
Ilık içiliyor.

SAÇIN PARLAMASI İÇİN: Elma sirkesi,papatya 10 dk. kaynatıp saça
sürülüyor. Streçle sar. Ilık suda haftada iki kere yıkanıyor.

KEPEĞE KARŞI: Elma sirkesi,zeytin,nane ve bal. Sivilce var ise limon suyu ekleniyor Streçle sar.Ilık suda haftada iki kere yıkanıyor.

ROMATİZMA VE KİREÇLENME İÇİN: Bal ve sirke karışımı haftada
bir dizlere sürülüyor.

MİGREN İÇİN: Biberiye çayını günde 3 defa, 1 ay boyunca kullanılacak.Ayrıca Aslan pençesi de(testere dişlisi olmıyacak,düz yapraklı olacak)kullanılabilir.

NOT: Bitkilerin raf ömrü 1 seneyi geçmiyecek.

SİNİR GERGİNLİĞİ İÇİN: Karabaş otu.

SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN:Karabaş otunun sapları 5-6 cm boyunda ağıza alıp çiğnenecek.

TÜYLENMEYİ ÖNLEMEK İÇİN: Taze nane 4-5 gr. tüketin.Ayrıca testere dişli Aslan pençesi çayıda çok iyi gelir.Hormonlarıda dengeler.

SEDEF İÇİN:Kurutulmuş siyah üzüm kullanın.

AĞIZ KOKUSU İÇİN: Taze maydanoz çiğneyip yutun.

KAYNAK: Prof.Dr.İbrahim Adnan Saraçoğlu ve Ahmet Maranki'nin TV konuşmaları.

ÖMER COŞKUNDAN BİKİSEL KÜRLER

Ömer Coşknun önerileri ile, böbrek hastalıkları, idrar kaçırma problemelri, diz ve eklem ağrıları, rahim kansei, doğal ronzluk, ses tellri ve ses güzelliği için, şifalı bitkiler ;

ALTINBAŞAK OTU : Böbrek hastalıkları için çok fayda sağlar.
HAVLICAN : Bu bitki ile yapılacak çay idrar kaçırma problemlerinde faydalıdır.
ENGİNAR : Beden, kalbi ve karaciğeri temizler. Bedendeki kötü kokuları giderir.
KIRKKİLİTOTU : Diz ve eklem ağrıları için oldukça faydalıdır.
ÇÖREKOTU VE SAFRAN : Rahim kanseri için oldukça faydalıdır. 1 bardak kaynamış suyun içine, 1 er tatlı kaşığı safran ve çörekotu atılr. 10 dak demlendirildikten sonra içilir.
JOJOBA HAVUÇ VE BUĞDAY YAĞLARI : Bu yağları karıştırarak, yaz aylarında, bronzlaşmak mümkün. Ayrıca, buydaz özü yenilerek tüketilirse, hem bronzlaşmanız kolaylaşır, hem de, sağlığınız fevkalade olur.
ELMA SİRKESİ VE ÇEMENOTU : Bu ikili ile yapılacak çay, ses tellerine iyi gelir ve sesi güzelleştirir.

ŞEVKİ GÜNGÖRÜN BİTKİSEL ÖNERİLERİ

Şevki Güngör, boy uzatmaktan tutun da, reflüye kadar, pek çok hastalık için faydalı, bitkisel önerilerini açıkladı. Şevki Güngörün anlattıklarından, küçük bir derleme yaparak, sizlerinde fayda sağlayabilceği bir yazı hazırladık.

METABOLİZMAYI ÇALIŞTIRMAK İÇİN : 1 bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı zencefil atılarak, kaynatmadan, 10 dk demlendirirlir. İsteğe göre içine 1 tatlı kaşığı bal ilave edilebilir. Metabolizmayı hızlandırdığı gibi, soğuk algınlığına ve yorgunluğa iyi gelir.
BOY UZATMA : Defne suyu ve ve defne yağı boy uzatmak için çok faydalıdır. Saf sahlep veya, defne çayı için.
REFLÜ VE ÜLSER İÇİN : 1 er yemek kaşığı, Rezene, kekik,adaçayı,nane, mersin bitkisi, 1lt kaynar suyu içine atılıp, demlendirilir.
LÖSEMİ HASTALARI İÇİN : Lösemi hastalarında görülen öksürük için, papatya çayı çok faydalıdır. Ayrıca, acıot çayı içilir. Polen yenilir.
TOPUK DİKENİ İÇİN : Kekik, bineriye, karabaşotları 1 lt suya atılarak açyı yapılır ve kullanılır.
TERLEME PROBLEMİ : Adaçayı, terleme için çok faydalıdır. Terlemeyi azaltır. Adaçayı, banyo suyunua katılıp, bu su ile yıkanılır.

21 Nisan 2009 Salı

Temel jimlastik haraketleri jimnastik cimlastik

Temel cimnastik hareketleri ( Jimlastik, cimlastik,)

Hareketli Müzik eşliğinde bu hareketleri yapabilirsiniz
bayanlara jimnastik

jimnastik hareketleri
bayanlara spor resimleri
bayan spor
kadın atletizm
bayan sporu
jimnastik

Hıçkırık nasıl sonlandırılır. Geçer

Göğüs ve karın boşluğunu ayıran solunumda rol alan diafram adlı adelenin düzensiz kasılmasıyla ortaya çıkar peşpeşe ve uzun süre devam eden hıçkırık solunumu aksatır ve kişiyi rahatsız eder.

Soluğunu bir süre tutturmak ya da su içirmek düzelmeyi sağlayabilir. Başarılı olmazsa bir torba yada poşet içindeki hava kısa süre solunarak hıçkırık sonlandırılabilir.

Ankara Tabip Odası İlkyardım Eğitimi Komisyonu İlkyardım Eğitimi Kursu Ders Notlarından Alınmışır.

Bitkisel Saç ürünleri

Doğada rahatlıkla bulacağınız bitkiler sadece cilt bakımında kullanılmıyor. Kozalaktan havuca, papatyadan kırmızı bibere kadar birçok bitkisel ürün saçlarınızın sağlıklı olmasını sağlıyor.

Saçlarınız matlaştı, keper sorununuz var ve kaşınıyor mu? İşte bitkilerle doğal çözümler…

1. Şerbetçiotu kozalağı, devetabanı karışımı: Kepekleri temizler, kan dolaşımını hızlandırır, saç dökülmesini durdurur.
2 kaşık devetabanı yaprakları, 2 kaşık meşe kabuğu, 2 kaşık şerbetçi otu kozalağı, 1 kaşık nane
Bitkilerin üzerine 2 litre kaynar su ekleyin, üzerini kapatıp 2 saat demlendirin. Saçlarınızı bu karışımla yıkayın ve kendi halinde kurumaya bırakın.2. Isırgan otu kökü ve Latin çiçeği meyveleri karışımı: Kan dolaşımını hızlandırır ve kepek oluşumunu önler.
Eşit miktarda ısırgan kökü ve latin çiçeği meyvelerini karıştırın, 0.5 litre alkol ekleyin, 1 ay bekletin. 5 günde bir şişeyi çalkalayarak karıştırın. Haftada 2 defa uygulayın.

3. Isırgan otu: Saç derisi kaşıntısına karşı…
250 ml elma sirkesini kaynama derecesine kadar ısıtın ve içine bir avuç dolusu ince kıyılmış ısırgan otu yaprağı ekleyin. Soğuyana kadar demlendikten sonra süzün. Kafa derisine masaj yaparak durulayın.

4. Devetabanı, papatya ve sarı kantaron:
2 kaşık Devetabanı yaprakları, 1 kaşık Sarı kantaron, 2 kaşık Papatya
Bitkileri karıştın, 1 litre sıcak su ekleyin, demlendirin, soğumaya bırakın. Bir pamuk yardımıyla saç derisine uygulayın. Saçlarınızı yıkamadan kurumaya bırakın, bu karışımı haftada en fazla 2-3 kez kullanabilirsiniz.

ISIRGANDAN MASKE

5. Atkuyruğu ve ısırgan otu kökü karışımı:
1 kaşık Tarla at kuyruğu, 1 kaşık Isırgan kökü
Bitkilerin üzerine 5 kaşık alkol ekleyin, kapatın, karanlık bir yerde 1 hafta muhafaza edin. Sonra süzgeçten geçirin. Saçlarınızı yıkamadan önce pamuk yardımıyla maske olarak uygulayın.Vesile

MENAPOZ DÖNEMİNDE ŞİŞMANLIĞI ÖNLEMENİN 5 ALTIN KURALI

Menapoz döneminde, hormon dengesinin bozulması ile birlikte, kilo alma problemi yaşanabilir. Bu dönemde, tehlikeli boyutlara gelecek derecede şişmanlaa problemi omaması için 5 altın kuralı sizlerle paylaşmak istiyoruz.

1. Ölçüleri sıkı takip : Menopozda, özellikle bel bölgesindeki kalınlaşma tehlike işaretidir. Karındaki yağ hücreleri, metabolik bakımdan, daha faaldirler ve kalçalardaki yağ hücrelerinden daha tehlikelidirler. Bu bölgelerdeki yağ hücreleri, insüline karşı direnç oluştururlar. Bu da, kandaki şekerin, temizlenmesi için çok daha fazla ensülin üretimini zorunlu hale getirir.
2. Stresten kaçının : Stresin, metabolizma üzerindeki etkisi, asla hafife alınmamalı. Özellikle, menopoz döneminde, kadının strese girmesi, kilo almasını hızlandırır. Menopoz döneminde, kadının hayatında, yeni stres kaynaklarının ortaya çıkması, kilolarının da artmasında etkin bir rol oynar. Sakın stresin sizi zayıflatacağını düşünmeyin. Menopozda yaşanan stres, kilo aldırır.
3. Egzersiz : Eğer, olgunluk çağına gelinceye kadar, vücut egzersizi yapmadıysanız, artık geç kaldığınıza kendinizi inandırmayın. Tam aksine, bugünden tezi yok, egzersizlere başlamalısınız. Kaslarınız, insülin alıcılarıyla yüklüdür. Ne kadar çok kas kütleniz olursa, egzersizler sayesinde düzenli bir şekilde, ısı açığa çıkarırsınız ve karbonhidratlarla yağları yakmanız kolaylaşır. Kalbinizi ve kemiklerinizi de korursunuz. Menopoz döneminde, düzenli vücut egzersizi yapmak çok önemlidir.
4. Troid kontrolü şart : Kadınların % 25 i, menopoz dönemine yaklaşırken, tiroid bezleriyle sorun yaşarlar. Tiroid bezlerinin az çalışması, metabolizmanın hızını yavaşlatır. Yorgunluk, kilo almak, el ve ayakların soğuk olması, saçların seyrelmesi ve kabızlık gibi belirtiler, tiroid problemlerinin habercisidir. Tiroid ölçümü yaptırıp, tirod hormonlarınızın ne durumda olduğunu öğrenmenizde büyük yarar var.
5. Hormon dengesine dikkat : Menopoz dönemi başlayan kadınların hepsi, vücutlarındaki östrojen fazlasını yok edebilmek uğruna, bir beslenme programı, vitamin ve mineral takviyesi ve egzersiz programı uygulamalıdır. Şeker ve nişasta ağırlıklı besinlerden uzak durulmalı, posalı besin maddeleri tercih edilmeli. Bu arada fast- food türü yiyecekleri, beslenme listenizden derhal çıkarmanız sizin yararınıza olacatır.

20 Nisan 2009 Pazartesi

BAŞ DÖNMESİ PROBLEMİNE BİTKİSEL ÇÖZÜMLER,

Baş dönmesi, problemini var ise, öncelikli yapmanız gereken, bir hekime başvurarak, sorunun kaynağını anlamanız olmalıdır. Sebebi tespit ettikten sonra, doktorunuza danışarak, bitkisel kürlerden faydalanmanız, mümkün olabilir. Sizler için, hazırlamış olduğumuz bitkisel önerilerimiz, aşağıda verilmiştir.

GEREKLİ MALZEMELER :
* Üzerlik otu,
* Mine çiçeği,
* Hardal tohumu,
* Limon,
* Sirke,
* Bal
KÜRLERİN HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ :
* Üzerlik otu tohumu, kaynatıldıktan sonra süzülür. Elde edilen sıvı, bal ile tatlandırılarak, yemek arasında 1 bardak içilir.
* Kurutulmuş mine çiçekleri, sıcak suda 10 dakika demlendirildikten sonra, süzülür. Elde edilen sıvı, bal ile tatlandırılarak soğutulur. Yemeklerden önce, 1 çay bardağı içilir.
* Başdönmesi problemi ortadan kalkıncaya kadar,i bir yemek kaşığı sirke, ağıza alınarak gargara yapılır. Ayrıca dilimlenen limon 10 da­kika ara ile ağızda tutularak, emilir.

Safran Çayının Faydaları

Safran çayı nedir?
19 çeşit bitkiden elde edilen bitkisel bir zayıflama çayı olan safran çayı, tatlandırıcı ve katkı maddesi içermemektedir.
Safran çayının faydaları nelerdir?

Safran çayı yağ yakıcı özelliği ile zayıflamaya yardımcı olur. Yağ yakıcı özelliği ile bölgesel zayıflamaya yardım eder.

Safran çayı yağ yaktırdığı ve yağları erittiği için kalıcı kilo vermeye yardım eder. Su kaybı ile kilo verdiren ürünlerde verilen kiloların geri alınma olasılığı mevcuttur.

Safran çayı sindirimi kolaylaştırır, mide şişkinliği ve bağırsak gazlarını giderir. Mide şişkinliğini önlemeye yardım eder. Hazımsızlık sorununa karşı faydalıdır.




Safran çayı kullanan var mı? Safran çayı yan etkileri


Safran çayı kullananlar tarafından tavsiye edilen şeylerin başında bağırsakları çok çalıştırması sebebi ile tuvalete çok çıkmak zorunda kalabilirsiniz. Safran zayıflama çayı etkisini 10. ve 15. günden sonra göstermektedir. O yüzden ilk günlerde beklediğiniz etkiyi göremeyebilirsiniz. Zaten en az 2 aylık olarak satılıyor. Sürekli kullanmazsanız hiç sonuç alamayabilirsiniz.

Safran Çayının içinde neler bulunur?

Safran Çayı Malzemeler: FUNDA- BİBERYE- ALTINOTU- ADAÇAYI- MISIR PÜSKÜLÜ - KİRAZÇÖPÜ- SİNAMEKİ- DEFNE YAPRAĞI- ISIRGAN YAPRAĞI - MATE ÇAYI - YEŞİL ÇAY - REZENE - NANE - NARÇİÇEĞİ- BAMYA ÇİÇEĞİ- CİVANPERÇEMİ- KUŞBURNU - PAPATYA- ARDIÇ TOHUMU

Safran çayı nasıl yapılır, Safran çayı nasıl kullanılır?

Günde 3 kere sabah öğle ve akşam bir çay kaşığı safran çayını sıcak suda bekletip içilecek. Tok veya aç farketmez. Çayı içtikten sonra dibinde kalan tozunu da içmeniz önerilmektedir. Safran çayı kullanımı günde 3 defa 4 saat ara ile kullanılması öneriliyor. Detaylı bilgi için ürünün kullanma bölümünü okuyunuz.
Safran çayı zayıflatır mı? Safran çayı nasıl zayıflatır?

Safran çayının özellliği yağların mideden emilmesini azaltmasıdır. Vücutta yağ emilimi azalınca, ortaya çıkan kalori ihtiyacı vücuttaki yağların kullanılması ile karşılanır. Safran çayı böylece zayıflamaya yardım eder.

19 Nisan 2009 Pazar

Kozmik Sebze Çorbası

Ahmet Maranki Kozmik Sebze Çorbası Tarifi:
Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 adet kereviz
- 11 adet kabak
- 1 adet patates
- 4 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yaprak defneyaprağı
- 1 parça bütün zencefil (2 zeytin büyüklüğü)
- 1 adet havuç
- 5 adet taze fasulye
- 1 adet enginar
- 2 yemek kaşığı bezelye
- Biraz brokoli
- Tuz, karabiber

Hazırlanışı:Küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsak zeytinyağında biraz sotelendikten sonra, kare şeklinde doğranmış diğer sebzeler de (zencefil ve defne yaprağı dahil) yağın içine konur. Çok az su eklendikten sonra yarı pişme kıvamına gelen yemeğin tuzu ve baharatı atılıp, servis yapılır

Dr.Maranki Saç Bakımı için Bitkisel Yağlar



Saç Dökülmesini Önleyici Masaj Yağları

Malzemeler:

Susam yağı,
Çam yağı,
Sarımsak yağı,
Isırgan yağı,
Badem yağı,
Zeytinyağı,
Üzüm sirkesi,

Kullanımı:Yatmadan önce yağlarından oluşan karışımı kafanızda noktaları uyararak masaj yapın.Sonra boneyle kapatıp yatabilirsiniz.Saçlarınızı durularken 1 litre üzüm sirkesini koyup durulamanız öneriliyor.Bu yöntemle hem saçınızın hemde bedeninizin rahatladığını farkedeceksiniz.

1 Hafta boyunca hergün,2.Hafta gün aşırı,3.Hafta 3 günde bir uygulanmalı

Ahmet Maranki

Selülitlere Lahana ile Elveda

Ahmet Maranki Takvim gazetesinde yayınlanan yazısında Selülitlere Karşı Lahana Kürünü öneriyor.

Zayıflama ve selülit giderme kürü uygulaması için; lahananın tabii yeşilimsi ana yapraklarından 5 adet (yaklaşık 2 avuç büyüklüğünde) alınarak, 1 litre suda 7 dakika haşlanır. Hazırlanan karışımdan 3 ay (3 hafta tamamlanınca 1 hafta ara verilip, ardından tekrar 3 hafta) aç karnına içilmesi önerilir.


18 Nisan 2009 Cumartesi

Civan Perçemi Çayı ve Faydaları

Civan Perçemi Çayının Faydaları:
- Özellikle kadınlarda görülen ağrılı kramplarda etkilidir.
- Kadınların korkulu rüyası meme kanserine karşı faydalıdır.
- Mide rahatsızlıklarına, soğuk algınlığına iyi gelir.
- Regl dönemlerinde sancı azaltıcı ve sakinleştirici görevi vardır.
- İştah açar ve ateş düşürür.
- Hemoroidal rahatsızlıklarda içilmesi durumunda oldukça yararlıdır.
- Boğmaca, kızamık gibi rahatsızlıklarda içildiğinde faydalıdır.
- Sinirleri kuvvetlendirir.

Kullanımı :10 gram civanperçemini 2 bardak kaynar suyun içine koyup kısık ateşte 5 dakika demleyin.
Sabah ile akşam aç karına bir bardak civanperçemi çayı için.

İbrahim Saraçoğlu saç dökülmesi için formul


Günümüzde hem bayanlarda hem erkeklerde görülen saç dökülmesi, büyük bir estetik problem olarak görülmemelidir. Çünkü bu sorun çeşitli ilaçlarla, çeşitli bitkisel formüllerle çözülmektedir. Prof. Dr. İbrahim Saracoğlu saç dökülmesine karşı bir kür önermektedir. Bugün İbrahim Saracoğlunun Saç dökülmesine karşı etkin çözüm olan kürünü sizinle paylaşacağım.

İşte İbrahim Saracoğlu tarafından saç dökülmesi için kür:

1 tatlı kaşığı lavantayı 750 ml kaynamakta olan suya ekleyiniz. Yaklaşık olarak 5 dakika boyunca (kaynama noktasına gelene kadar) demleyiniz. Demleme tamamlandıktan sonra ılımasını bekleyiniz. Ilıdıktan sonra süzünüz.

Eğer saçlarınız temizse demlediğiniz lavanta suyuyla saçlarınızı yıkayınız ve yarım saat bekleyiniz. Yarım saat bekledikten sonra sade suyla saçınızı durulayınız.

Eğer saçlarınız kirliyse ve çok yağlanmışsa önce yeşil sabunla saçınızı temiz bir şekilde yıkayınız. Sonra bir önceki paragrafta anlattığım işlemi saçlarınıza uygulayınız.

Bu işlemi haftada 1-2 kere yaparsanız saç dökülmenizin durduğunu göreceksiniz.

17 Nisan 2009 Cuma

Anti Aging Beslenme Ürünleri

Ananas:Kanın akışkanlığını arttırarak kalp krizi ve beyin damarlarının tıkanmasını engeller. Mide kanserinden korur. Yaraların iyileşme sürecini hızlandırır.
Balık:İçeriğindeki omega 3 yağ asitleri, kanın akışkanlığını arttırır. Kolestrol düşürücü etkisinden dolayı kalp-damar rahatsızlıklarından korur. İçerindeki D vitamini sayesinde kemikleri güçlendirir.
Balkabağı:Çekirdeklerinin içindeki antioksidan maddeler, prostat kanserini önlemede faydalı olur. İçindeki yüksek A vitamini, göz sağlığının korunması için faydalıdır. Kalp-damar hastalıklarından korunmak için yardımcıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Brokoli:İçeriğindeki lifler bağırsakları çalıştırır. Bağırsak kanserini önleyicidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kalp-damar hastalıklarının ve kanserin önlenmesinde yardımcı olur.
Baklagiller:Kolesterolü düşürür. Kalp-damar hastalıklarından korur. İçerdikleri posa, kan şekerinin ani yükselişini önler, şeker hastaları için çok değerli yiyecek maddeleridir. Kalınbağırsak kanserinin oluşumunda koruyucudurlar. Kan yapımında yardımcılardır.
Karnabahar:İçeriğindeki antioksidan vitaminler kalp-damar hastalıklarından ve kanserden koruyucudur. Kan yapımını destekler. İçindekii potasyum, tansiyonun dengede kalmasına yardım eder
Ceviz:Kolesterol düşürücü etkisi, içeriğindeki omega 3 yağ asitlerinin etkisi sonucudur. Kanın akışkanlığını arttırarak, kolesterolü düşür. Kalp-damar hastalıklarından korur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. İçindeki yağ asitleri, E vitamini ve çinko cildin nemlenmesini sağlar.
Çilek:İçeriğindeki antioksidanlar, varis oluşumunu önlemeye yardımcı olur. 100 gr çilekde sadece 27 kalori vardır. Çok düşük kalorili bir meyve olduğundan kilo alımını engeller, diyet yaparken tercih edilmesi faydalıdır. Kalınbağırsak kanserinden koruyucudur. Mide kanserine sebeb olan maddelerin zararsız hale gelmesi için etkilidir.
Domates:İçeriğindeki likopen isimli antioksidan, prostat kanserinin önlenmesinde yardımcı olur. Meme kanserinden koruyucu etkisi vardır. Kalp-damar hastalıklarını önleyicidir. Yaşlanmayı geciktirir.
Enginar:İçeriğindeki lif nedeniyle kolesterolün düşürülmesine yardım eder. Kalp-damar hastalıklarından koruyucu etkisi vardır. İçindeki lifler, kabızlığı önler, bağırsak kanserinin önlenmesi için etkilidir. Karaciğer hastalıklarından korur. Deri kanserinin önlenmesinde faydalıdır.
Havuç:İçeriğindeki yüksek A vitamini, akciğer, mide, kalınbağırsak ve deri kanserinden korunmakda etkilidir. Gece körlüğünü engeller. Cinsel isteği çoğaltır.
Mercimek:Kandaki kötü kolesterol düzeyini düşürür: Böylece kalp krizi geçirme rizikosunu azaltır; kalp dostu bir besin olduğunu kanıtlar.Yüksek oranda lif içermesi nedeniyle mercimek, şeker hastaları için değerli bir besindir: Çünkü insülin ve kan şekerini düşürür.
Buğdayözü:Kabızlık ve Demir eksikliğinde;( Buğdayın işlenerek una dönüştürülmesi sürecinde özel ayrıştırma işlemleri sonucunda 1 tonundan sadece 1 kilogram elde edilen ve E vitamini bakımından zengin olduğu belirtilen buğdayın özü) hamileler rahatla ve güvenle tüketebilir.
Keten Tohumu:Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir.Yüksek tansiyonu düşürür.Hafızayı güçlendirir.Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağ asitleri içerir.

Defne Yaprağı Faydaları

Defne Yaprağı ve Suyu

- Terletici antiseptik ve midevi etkilere sahiptir.
- Doğum kolaylaştırıcı (Hamilenin son haftası) ağrı kesici
- Grip,nezle ve ateş düşürücüdür.
- Romatizmaya karşı kullanılır.
- Sindirim sistemi hastalıklarından hazımsızlıkta,
- İştahsızlıkta, gastritte, karındaki gaz şikayetinde etkilidir.
- Kadın hastalıklarından adetin düzenlenmesinde etkilidir.
- İdrar söktürücüdür.
- Terleticidir.
Bu etkilerinden yararlanmak için defne yaprakları genelde yaz sonunda toplanır, gölgelik ve havadar yerde kurutulur.
Defne Yağı ve Kullanımı
Defne yağı tıbbi olarak sert bir koku ve sıcaklık verir. Yağ kaslarda gevşeme, vücut ısısında artma, antiseptik ve immun sistem adını verdiğimiz bağışıklık sistemini artırıcı etkisi vardır. Aromaterapide eklem ağrılarında, adet ağrılarında ve idrar retansiyonunda kullanılır. Soğuk algınlığına bağlı eklem ağrılarında, viral enfeksiyonlarda ve vücut direncinin artırılmasında kullanılır.
Kullanım Şekli
Defne yağı masaj, buğu ve lapa tarzında kullanılır. Yağ sıcak suya konularak radyatör peteklerine konularak havadaki mikrobu ve virüsü öldürmekte kullanılır. Eklem ağrılarında masaj tarzında kullanılmaktadır. Deriyi tahriş edici etkisinden dolayı dilüe edilerek kullanılmalıdır. Hamilelik esnasında kullanılmaz.
Defne Çayının Faydaları : İştah açar, kan dolaşımını hızlandırır, size canlılık verir, hazmı kolaylaştırır.
Defne Çayının Hazılanışı : Üç tutam defneyaprağı, bir tutam hatmi çiçeği suda on daki­ka kaynatıldıktan sonra bal ile birlikte iki tutam da tarçın tozu karıştırılarak demleme hazırlanır.
Kullanımı : Yemeklerden sonra 1 bardak içilir.

16 Nisan 2009 Perşembe

YOĞURT VE BAL MASKESİ İLE HAYAL ETTİĞİNİZ CİLDE KAVUŞUN

Cildinizi derinlemesine temizleyerek, pürüzsüz, siyah noktasız ve kırışıksız bir cilde kavuşmanızı sağlayacak doğal maske tarifimiz için ;

GEREKLİ MALZEMELER :
* 2 tatlı kaşığı ince öğütülmüş yulaf ,
* Bir tatlı kaşığı öğütülmüş badem ,
* 1 çorba kaşığı az yağlı yoğurt ,
* 1 tatlı kaşığı az yağlı yoğurt ,
* 1 damla lavanta yağı,
* 1 tatlı kaşığı bal ,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Bütün malzemeleri karıştırın, cildinizi ılık su ile nemlendirdikten sonra, hazırlamış olduğunuz maske karışımını, nemli cildinize uygulayın. 10 dakika bekledikten sonra, bol ılık su ile, cildinizi yıkayın. Cildinizi maskeden arındırdıktan sonra, tonik ve nemlendirici krem uygulayın.

Feridun Kunak Kolesterol Düşürücü Kür

Kolesterol Düşürücü Karışım
1 tutam zeytin yaprağı
1 bardak kaynamış su,

Kullanımı ve Etkileri
Kaynamış olan suya zeytin yapraklarını atın.Zeytin yapraklarının rengi çıktıktan sonra süzün ve ılık olarak için

Romatizma ve Kemik Erimesi İçin Bitkisel Kürler

Opr.Dr. Feridun Kunak Romatizma Eklem Ağrıları ve Kemik Erimesi İçin Bitksel Karışım





Eklem Ağrıları ve Romatizma için;
Malzemeler:

1 bardak su
1 kapak kantaron yağı
1 kapak lavanta yağı
1 bardak yeşil mercimek
1 bardak kıyılmış lahana

Kullanımı ve Etkileri
Karıştırılarak lapa haline gelen karışımı ağrıyan bölgeye konur.Üzeri tülbent veya streç film ile sarılır.Lapa soğuduktan sonra çıkartılıp egzersiz hareketleri yapılır.
Kemik Erimesi için;
Malzemeler
40 adet limon suyu
20 diş dövülmüş sarımsak
1 çay kaşığı zencefil
10 tane toz haline getirilmiş yumurta kabuğu,

Kullanımı ve Etkileri
Malzemeleri kavanoza koyup buzdolabında 1 hafta bekletin.Her sabah kahvaltısında bir çay bardağı veya fincanla içiniz.Aç karnına tüketmeyiniz.

15 Nisan 2009 Çarşamba

BEL KAYMASI İÇİN ŞİFALI BİTKİLER VE BİTKİSEL KÜRLER

Sizlere bitkisel önerilerimizi sunmadan önce, bel kaymasının ne olduğundan bahsedelim. Vücudumuzun çatısını oluşturan, omrilik kemik sisteminin, birbiri üzerine kayıp, omriliği sıkıştırması olarak tanımlanan be kayması, tedavi edilmediği takdirde, idarar tutamama, cinsel fonksiyon kaybı, yürüme sıkıntısı gibi, sorunlara nefeden olabilecek bir hastalıktır.

* Sirke ile haşlanan ceviz yaprağının süzülmesiyle elde edilen sıvı bir gün dinlendirilir. Hazırlanan sıvı bele masaj yapılır. Masajdan sonra kalan posa bele sarılır.
* Deve tabanı suda haşlanır. Süzülerek elde edilen posa süt ile yoğrulur ve merhem kıvamına getirilir. Hazırlanan merhem tedavi süresince yatmadan önce bele sarılır.
* Sirke suyu ile haşlanan ezilmiş soğan lapa haline ge­tirilir. Bele masaj yapıldıktan sonra hazırlanan lapa ısıtılarak bele sarılır.
* Rendelenmiş bayır turbuna buğday unu karıştırılır. Elde edilen karışım hamur kıvamına getirildikten sonra ısıtılarak bele sarılır.

DEKOLTENİZE DOĞAL BAKIM

Göğüsler ve dekolte, her kadın için, önemli bir bölgedir. Özellikle yaz mavsiminin yaklaştığı ve dekoltelerin çoğaldığı bir dönem olduğunu düşünürsek... Dekoltenize bakım yapma zamanı geldi. Sizlere son derece etkili ve doğal bir maske tarifi vermek istiyoruz.
GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 tatlı kaşığı bira mayası,
* 1 tatlı kaşığı kaymak,
* 1 çay kaşığı elma sirkesi,
* 1 çay kaşığı bal
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Bütün malzemler karıştırılır, dekolte üzerine sürülerek, 20 dakika bekletilir. Hasas ciltler için uygun değildir.
* Diğer bir öneri ise; Susam yağını ısıtın. Dekolte bölgenize sürüp bir tülbent veya gazlı bez ile sarın. Münkün olduğu kadar fazla kalsın.

14 Nisan 2009 Salı

El ve ayak çatlakları doğal için kremler

Suna Dumankaya'dan el ve ayak çatlaması için doğal krem tarifi:

Malzemeler:

• 150 gram ceviz yağı
• 25 gram balmumu

Hazırlanışı: Balmumu ve cevizyağını bir kaba koyarak benmari usulü ile eritin. Bu eriyiği cam bir kaba koyarak saklayın.

Bu kremi el ve ayak çatlamaları için kullanabilirsiniz.

Selahattin Dönmez Metabolizma hızlandırıcı çay

Diyetisyen Selahattin Dönmez'in metabolizma hızlandırıcı bitki çayı tarifi:

Malzemeler:

2 tane elma
1 tane limon
1 çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı karanfil
2 ya da 3 litre su


Hazırlanışı: Elmalarla limonu 4 eşit parçaya böldükten sonra kabukları ve çekirdekleri ile beraber bir kaba koyun. İçerisine karabiberi, tarçını, karanfili ilave edip 2 ya da 3 litre suda kaynatın. Ardından karışımı süzün.

Kullanımı: Günde 3 kez öğünlerden sonra sıcak olarak içilmelidir

13 Nisan 2009 Pazartesi

Ayvanın Faydaları

- Haşlandıtan sonra ayvanın suyu anne sütünün iki katına çıkarır.
- Sinir sistemini güçlendirir.

- Kabızlığa iyi gelir,
- Nezle ve gribe karşı etkilidir.
- Kolestrolu düşürerek damar sertliğini önler.
- Bronşit ve solunum sistemine iyi gelir.
- Ayvadaki şeker az olduğu için Şeker hastaları kullanabilir.
- Ayva yaprağının kaynatılıp içildiğinde sakinleştirici özelliği vardır.
- Dudak çatlamaları için ayva çekirdeğini kaynatıp dudağa sürülebilir.

- Ağız kokusu ve ağızdaki yaraları iyileştirir.

Zencefil ve Zencefilin Faydaları

zencefilZencefil, aromalı kokusu ve yemek pişirmede kullanımından dolayı uzun zamandır çok iyi bilinir, ancak zencefil kökü nün mide bulantısına iyi gelmek ve hazma yardımcı olmak gibi birçok sağlık yararları olduğunu biliyor muydunuz?

Zencefil Nedir?
Zencefil bitkisi Güneydoğu Asya’dan gelen bir bitkidir ve şimdi Jamaika ve diğer tropikal alanlarda da ekilmektedir. Latince adı Zingiber Officinale’ dir. Zencefil kökü mutfakla ilgili olarak ve tıbbi amaçlı kullanılır. Uzakdoğu mutfak kültürünün en popüler baharatlarından biridir.

Zencefil doğal bir bitkidir ve kokusu ve keskin lezzeti ile dünya çapında tanınmıştır. Zencefil Çinli bitkibilimciler tarafından 2,500 yıldan fazla süredir yemek lezzetlendirici olarak ve aynı zamanda ilaç olarak kullanılmıştır.Tropik ülkelerde kültürü yapılmaktadır.
Zencefilin Faydaları nelerdir?
Zencefilin mide bulantısı, hazım problemleri, dolaşım ve artrit gibi geniş bir alanda faydaları mevcuttur. Zencefil kökünün faydalarından biri hamilelik veya seyahat esnasında meyanda gelen bulantıya iyi gelmesidir. Zencefil aynı zamanda mide rahatsızlığını sakinleştirme ve safra akışını geliştirme özellikleri ile de tanınır. Mide kramplarını rahatlatması ve dolaşımı da düzeltmesi zencefilin yararları arasındadır. Zencefil trombositleri daha az yapışkanlaştırarak sağlıklı bir kardiyovasküler sistemi destekler bu da sırasıyla dolaşım problemlerini azaltır.

Masaj için kullanılan zencefil yağı anti-enflamatuar özellikleri ile ağrılı artriti hafifletmeye yöneliktir. Zencefil sıklıkla birçok bitkisel dekonjestana dâhil edilmiştir ve solunum rahatsızlıklarının, soğuk algınlıkların ve alerjilerin belirtilerini asgariye indirmeye yönelik olarak yardımcı olabilir.

Zencefilin yararları ve devam etmekte olan araştırmalar ile zencefil kökü hızla çok popüler tedavi edici bitki haline gelmektedir.

Zencefil nasıl kullanılır?

Zencefilin kullanımı : Zencefilin birçok kullanım şekli vardır.Taze zencefil, zencefil tozu, zencefil çayı, zencefil suyu, zencefil tablet gibi değişik kullanım şekilleri vardır.

Göz nezlesi için pratik bitkisel formüller

göz nezlesiÇeşitli mikropların göze bulaşması sonucunda,göz kapaklarının iç kısmında meydana gelen yanma ve şişme göz nezlesine sebeb olur.
Göz nezlesi için pratik bitkisel formüller:
1-Bekletilmiş çayın içinde biriken bazı maddeler antiseptik işlevi gördüğü için bekletilmiş çay ile yapılan pansuman göz nezlesi için iyi gelir.
2-Papatya çayı ile gözlere banyo yapılır.
3-Bir bardak kaynar suya 4 gram kuru gül konularak 10 dakika demlendirilir.Ilıdıktan sonra bu suyla gözlere banyo yapılır.

12 Nisan 2009 Pazar

Karanfil ve Karanfilin Faydaları

karanfil
Mersingiller familyasındandır. Anayurdu Endonezya’daki, adı yerli dilinde baharat anlamına gelen Moluk takımadalarıdır. Ama, günümüzde daha çok Afrika kıtasının doğusundaki Zengibar ile Hint Okyanusundaki diğer adalarda yetiştirilmektedir, iklimi uygun olmadığından ülkemizde yetişmeyen karanfil ağacı, 10-20 m’ye kadar boylanabilen ve kışın yapraklarını dökmeyen duyarlı bir bitkidir. Derimsi dokulu, parlak ve iri yaprakları dallarda karşılıklı çiftler halinde dizilmiş olup üzerlerinde salgı bezi benekleri bulunur.

Çan biçimindeki pembe renkli çiçeklerinin tomurcukları kurutulduğunda kırmızımsı kahverengine döner. Hoş kokulu olan bu tomurcuklara kısaca ‘karanfil’ adı verilir. Kısmen gölgeli, soğuk ve rüzgâra karşı korunmalı yerleri seven karanfil ağacı, suyu iyi akıntılı ve asitli toprakları yeğler. Tohumuyla ya da gövde çelikleriyle çoğaltılır.

Karanfil tomurcuklarında ogenol (ojenol) adı verilen hidrokarbon, şahsilik asit ve karyofıllin içeren bir uçucu yağ (esans) bulunur. Karanfılyağı da denilen bu esans, diş hekimliğinde sıkça yararlanılan antiseptik ve ağrı kesici ilaçların yapımında kullanılır. Karanfil tomurcukları ise, bazı reçel, yemek, turşu ve baharatlı şarapların yapımında çeşni olarak kullanılmaktadır.
Karanfil tomurcuklarının ve karanfilyağının sağlığa yararlı etkileri ve bunlardan yararlanma yöntemleri şöyle özetlenebilir:
1. Karanfil tomurcukları uyarıcıdır. Özellikle sindirim sistemi üzerinde uyarıcı etki yapar.
2. Gaz söktürücüdür.
3. Mide bulantısını bastırır. Kusmaları önler.
Bu etkilerinden yararlanılmak üzere piyasada satılan karanfil tomurcuklarından bir tutam (7-8 tane) alınıp 1 bardak kaynar suya atılır. 10 dakika demlendirilerek hazırlanan infüzyon ılık olarak içilir.
1. Karanfil tomurcukları nefesin kötü kokusunu yok eder. Bunun için tomurcuklar ağızda çiğnenip sert bakiye tükürükle atılır ya da yukarda tarifi verilen infüzyonla gargara yapılır.
2. Karanfil tomurcuğu ağrı kesici ve hafif uyuşturucudur. Bu etkilerinden yararlanılarak diş ağrısını kesmekte kullanılır. Bir adet karanfil tohumu ağıza alınır. Ağrıyan çürük dişin yakınına getirilir ve bir süre orada tutulur ya da gene piyasada satılan karanfilyağı biraz pamuğun üzerine damlatılır ve pamuk ağrıyan dişe bastırılır.
3. Karanfılyağı romatizma ve nevralji ağrılarının hafifletilmesinde yararlı olur. Bunun için karanfilyağı ağrılı yerlere dıştan ovuşturularak uygulanır

Zihin yorgunluğuna karşı karanfil kürü

karanfil

Zihin yorgunluğunu gidermek için karanfil kürü :
Taze demlenmiş bir bardak sıcak çayın içerisine 10-12 adet kuru karanfil ilave edilir. Üç-dört dakika bekledikten sonra yudum yudum içilir. Şeker ilave edilmeden içilmesi en etkili şeklidir.

Çayınızı yudumlarken ağzınıza gelen karanfil tanelerini dişlerinizin arasında hafif ezerek eminiz. İkinci bardak çay içecekseniz, içerisinde kalan karanfilleri kullanınız, yeniden karanfil ilave etmeyiniz.

Karanfilli çay içimini günde iki, haftada dört kereden fazla uygulamayınız. Alışkanlık haline getirmeyiniz. Vücut direncinizin azaldığı, zihin yorgunluğu ve strese bağlı yorgunluk hallerinde uygulayınız.


Dikkat:Karanfil kürünü uygularken;

Trombozit (platelet) düşüklüğü problemi olanların karanfil kürünü uygulamaları doğru değildir . Özellikle bazı ilaçlar, yan tesir olarak trombozit düşüklüğüne yol açabilmektedir. Bu tür ilaçları kullanan kişilerin karanfilden uzak durmaları gerekir.
Kullanacağınız karanfilleri satın alırken raf ömrünün bir yılı aşmamış olmasına dikkat edin. Bir yıldan daha çok süre beklemiş karanfilleri kullanmayın. Kuru karanfili iki parmağınızın arasında ezmeye çalıştığınız zaman, eğer kolayca kırılıp ufalanıyorsa, kullanmayın. Raf ömrünü çoktan doldurmuştur

11 Nisan 2009 Cumartesi

Sinameki Otunun Faydaları

Sinameki
Sinameki nedir ve sinameki otunun faydaları nelerdir?
Sinameki otu güçlü müshil etkisiyle tanınan bir bitkidir. Kullanılan kısmı yaprak ve meyvesidir. Sinameki bitkisi ilaç sektöründe de kullanılmaktadır. FDA nın onayladığı bitkisel ilaçlardan biridir.

Sıcak bölgelerde yetişir. Yüzlerce çeşidi olmasına rağmen genel olarak birkaç çeşidi kullanılır.

Kabızlık sorunu için kullanılan sinamekinin en fazla bilinen türleri C. acutifolia ve C. angustifolia ‘dır.

Yalanci sinameki (Colutea arborescens) ise yaprakları müshil özelliği taşımasına rağmen tohumları zehirlidir.

Sinamekinin yararları : Kabızlık sorununa karşı kullanılan müshil özelliği olan bir bitkidir. Bağırsakları uyarır.

Bağırsağın peristaltik hareketlerini artırıcı etkisi vardır.


Sinameki Nasıl Kullanılılır?

Sinameki kullanımı : 3 gr sinameki yaprağı soğuk suda bir yada iki saat bekletilerek içilir.

Eczanelerde tablet olarak da satılmaktadır.

Kabızlık sorunu yaşayanların kısa süreli kullanımı tavsiye edilen bitkidir. Bir haftadan fazla kullanılması önerilmez.

Sinamekinin içeriğinde bulunan sennozit adlı madde bağırsağı uyarıcı etkisiyle boşaltım sistemini harekete geçirici etkinliktedir. Bu maddenin yüksek miktarda alınması ise sorunlara yol açar.

Sinameki Zararları varmıdır?

Bağırsak tembelliğine yol açabilir.

Kolit ve spastik kabızlık durumunda kullanımı uygun değildir.

İlaçların emilimini olumsuz yönde etkileyebilir.

Sinamekinin fazla şekilde kullanılması potasyumu azaltarak kalp kaslarını olumsuz yönde etkileyebilir.

Sinameki bitkisi düşük yapma riski içerdiğinden hamilelikte sinameki kullanılmamalıdır.

Sinameki zayıflama çaylarının içerisinde de yer alır. Bu yüzden bu tür çay karışımlarını içmeden önce içinde hangi bitkilerin bulunduğunu kontrol ediniz.

Görüldüğü üzere sinameki otu rastgele kullanılıcak bir bitki değil dr tavsiyesi ile kullanılması gereken bir bitkidir.

CİLT İÇİN FAYDALI BİTKİLER

Cilt için Şifalı ve Faydalı Bitkiler
- Anason tohumlarının kaynatılmasıyla elde edilen su, cilt bakımı için yararlıdır.

- Ardıç meyveleri dallarından yapılan merhem, deri üzerine sürülerek ovulursa, cilt hastalıklarına iyi gelir.

- Arpa unu, hamur haline getirilerek yüze maske halinde sürülür. 2 saat bekletilirse, yüzdeki lekeler yok olur.

- Aşk otu kökü kaynatılarak elde edilen sıvı da yüzdeki lekeleri yok eder.
- Biberiye, merhem haline getirilerek vücuda sürülerse; cildi güzelleştirir, kırışıklıkları giderir. 2 gram kurutulmuş biberiye yaprağı ve çiçeği bir tas içinde 20 dakika kaynatılarak yıkandığında; vücut güzelleştirir, pürüzsüz hale getirir.

- Havuç, cilt kırışıklığına karşı etkilidir.

- Çam dikeni, yumuşak dalları ve çam kozalığı ince doğranıp üzerine su dökülür. Yarım saat kaynatılarak elde edilen sıvı banyo yaparken kullanılırsa, cilt hastalıklarına fayda sağlar.

- İncir dallarındaki özsu, siğil ve nasır türü oluşumların tedavisinde etkilidir.

- Salatalık suyu, yatmadan önce ellere ve yüze sürülürse, cildi kırışıklıklardan koruyarak güzelleştirir. 10 dakika sonra tamamen yıkamak gerekir.

Kaynak:Takvim

10 Nisan 2009 Cuma

İshal Tedavisi için Karanfil kürü

karanfil İshali kesmek için 8-9 adet karanfili 2 ye kırıp 1 tatlı kaşığına koyarak öğleden önce ve öğleden sonra biraz su ile yutun.İshalinizi kısa sürede kesecektir.

Dikkat:Karanfil kürünü uygularken;


İshal şikayetlerinde karanfil, çay olarak içilmemelidir. Bir kaç yudum oda sıcaklığındaki su ile alınmalıdır.
Trombozit (platelet) düşüklüğü sorunu olan kişilerin karanfil kürünü uygulamamaları gerekmektedir. Özellikle bazı ilaçlar, yan tesir olarak trombozit düşüklüğüne neden olabilmektedir. Bu türlü ilaçları kullanan hastaların karanfilden uzak durmaları

gerekmektedir.
Kullanacağınız karanfillerin raf ömrünün bir yıldan daha çok olmamasına dikkat edin. Bir yıldan çok beklemiş karanfilleri kullanmayın. Kuru karanfili iki parmağınızın arasında ezmeye çalıştığınızda, eğer kolayca kırılıp ufalanıyor ise, kullanmayın. Raf ömrünü çoktan doldurmuştur.