31 Ekim 2008 Cuma
DR İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN KADINLARDAKİ AKINTILAR VE YUMURTALIK KİSTLERİ İÇİN SOĞAN KÜRÜ
DR İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN HAZIMSIZLIK İÇİN BİTKİSEL KÜR
28 Ekim 2008 Salı
ARTRİT AĞRILARI İÇİN BAL VE TARÇIN KÜRÜ
24 Ekim 2008 Cuma
İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN BOY UZATMA KÜRÜ
23 Ekim 2008 Perşembe
Bitkiler ve Kürler
Haberturk'de Saba Tümer'in konuğu olarak yaptığı açıklamalar
Kanser-Şeker Hastalığı
03 haziran 2008 salı günü canlı yayınlanan programda Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu'yla yapılan söyleşi
YAĞLI CİLTLER İÇİN EVDE YAPILABİLECEK DOĞAL MASKELER
2. TARİF : Bu tarifimizi gereken gereken malzememiz tüylü bir şeftali. Şeftaliyi rondodan geçirip , elde eetiğiniz püreyi, yüz ve boyun bölgesine sürün. 20 dakika sonra , ılık su ile yıkayıp, nemlendirici krem sürün.
3. TARİF : 1 çay kaşığı sade yoğurdu, arpa unu ile karıştırıp krem haline getirin. Maske gibi yüz ve boyun kısmıza sürüp, 20 dakika bekletin ve ılık su ile yıkayın. Nemlendirici krem sürün.
22 Ekim 2008 Çarşamba
Lavman Detoks Sonuçları
Lavman Detoks Sonuçları Prof. Dr. Ahmet Maranki Yenice tv
Detoks-Kozmik Beden Temizliği
Hilaltv- Prof. Dr. Ahmet Maranki Arınma-Detoks bilgilendirme programı
Ahmet Maranki, Cilt Bakım önerileri
Ahmet Maranki, Habertürk kanalında Cilt Bakım önerileri hakkında konuşuyor
Bitkiler Sağlık
04 mayıs 2008 Haber7 kanalında sıradışı programında konuk
21 Ekim 2008 Salı
PAPATYA ÇAYININ FAYDALARI
20 Ekim 2008 Pazartesi
TARÇININ FAYDALARINI BİLİYOR MUSUNUZ ?
*Son yıllarda yapılan çalısmalarda kan şekerini düşürücü etkisi saptanmıştır
*Bal ve limon ile karıştırılarak yenilirse, Soğukalgınlığı, grip ve nezleye iyi gelir.
*Yarım çay kaşığı tarçın ve 1 yemek kaşığı bal karıştırılıp, her sabah kahvaltıdan önce yenilirse, 1 hafta içinde, eklem ağrılarında azalma olur. 1 a içinde ise ağrıların tamamen kaybolur
*Adet öncesi gerginliklere iyi gelir.
17 Ekim 2008 Cuma
DR İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN BİTKİSEL ÖNERİLER 2
DR İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN BİTKİSEL ÖNERİLER 1
16 Ekim 2008 Perşembe
GÜZELLİĞİNİZE GÜZELLİK KATACAK BESİNLER
15 Ekim 2008 Çarşamba
ADASOĞANININ FAYDALARI
14 Ekim 2008 Salı
PARLAK VE IŞILTILI BİR CİLT İÇİN SALATALIK MASKESİ
13 Ekim 2008 Pazartesi
İNCİÇİÇEĞİNİN FAYDALARI
11 Ekim 2008 Cumartesi
GREYFURT VE GREYFURT YAĞININ FAYDALARI
10 Ekim 2008 Cuma
İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN KOLON KANSERİNE FAYDALI PATATES KÜRÜ
bol bol sebze ve meyve tüketmek, alkol ve sigaradan uzak durmak, kırmızı eti aşırı tüketmemek, beyaz ve kara lahanayı bol tüketmektir. Lahana da U vitamini olduğundan, bağırsakları koruma özelliğine sahip. İbrahm saraçoğlu, lahana tüketiminin yanısıra, bir de patates kürü önerdi.
İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN HEMOROİD İÇİN BİTKİSEL ÖNERİLER
İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN KARACİĞER YAĞLANMASI İÇİN BİTKİSEL KÜR ÖNERİSİ
KARACİĞER DETOKSU İÇİN MAYDONOZ KÜRÜ : 2 Yemek kaşığı dolusu, küçük yapraklı maydonoz,1 tane limon ve 1 bardak suyu blendırdan geçirip, elde ettiğiniz yeşil sıvıyı, 15 gün boyunca için. 5 gün araverip, kürü 15 gün daha uygulayın.
* Ayrca karaciğer yağlanması için lavanta kürü de çok faydalıdır.
İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN SAÇ DÖKÜLMESİNE LAVANTA KÜRÜ ÖNERİSİ
Lavanta, suda kaynatılır. Süzüldükten sonra soğumaya bırakılır. Yıkanmılş ve temiz olan saçlar için, son duruluma suyu olarak, hazırlanan, lavanta suyu kullanılır. 30 dak. bekledikten sonra saçlar yıkanır.
İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN SES KISIKLIĞI VE ŞEKER HASTALIĞI İÇİN TARÇIN KÜRÜ
1 bardak suda, ada çayını ve tarçını kaynatın. Gün içinde de adaçayı içmek fayda sağlayacakatır.
9 Ekim 2008 Perşembe
YABAN HAVUCUNUN FAYDALARI
YABAN HAVUCUNUN FAYDALARI ;
* Hemoroid için oldukça faydalıdır.
* Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.
* Uykusuzluk sorununda faydalıdır.
* Romatizmal hastalıklara ve yüksek ateşe faydalıdır.
7 Ekim 2008 Salı
HATMİ ÇİÇEĞİ ÇAYININ YAPILIŞI VE FAYDALARI
6 Ekim 2008 Pazartesi
SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN BİTKİSEL KÜR
4 Ekim 2008 Cumartesi
2008-2009 Kış Sezonu Nasıl Olacak ?
Kışın siyah her zamanki gibi en gözde renk olarak üzerimizde yerini alacak bunun yanı sıra ;
2008 2009 kış modasında süveter elbiseler,uzun ve örme tunikler, mini etekler, blazer ceketler ve palto da yine olmazsa olmaz.
Ayakkabılarda ise yüksek çizmeler, ayakkabı botlar, payetli platformlar aksesuarlarda ise büyük takılar, kalın kemerler ve clutch çantalar dikkat çekiyor. Rugan yine kullanılmaya devam ediyor. Leopar deseni yine göz önünde. Renkler ise kombinlerdende görüldüğü üzere sarı, fuşya pembe, mor, siyah, bej, kahve ve gri tonlarında.
Suna Dumankaya ile Kışa Hazırlık
Aşurelik buğdayı kaynatın ve suyunu 3 parçaya bölün.ilk parçayı limonla tatlandırıp için,ikinci parçayla saçlarınızı yıkayın ve geriye kalan son su ile de vucudunuza tonik uygulayın.
Sağlıklı saçlar ve vücut için bu size yetecektir.
10 DAKİKADA PIRIL PIRIL VE MÜKEMMEL BİR CİLT
Cilt bakımı çok fazla zaman almamalı. Çok vakit alan herşey, insanlara zor ve uygulanamaz gibi gelir. Cilt bakımında da aynı şey geçerlidir. Az zamanda harikalar yaratmak hiç te zor değil. Cildimiz sadece yıllar karşısında değil, yoğun iş temposu ve stresle de yaşlanır ve yıpranır. eğer siz de yorgun ve yığranmış bir cilt istemiyorsanız 10 dakika ayırmanız yeterli olacaktır. Nasıl mı?
GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 kaşık bal,
* 1 Kaşık limon suyu,
* Yeteri kadar süt
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Porselen bir kabın içine, bal ve limonu koyup, karıştırın. Maskenin kıvamını bozmayacak kadar, süt ilave edin. Hazırlamış olduğunuz maskeyi, göz ve dudak çevresi hariç, yüzünüze ve boynunuza sürün. 10 dak. bekledikten sonra, nemli bir sünger yardımıyla, maskeyi cildinizden temizleyin. Cildinizdeki ışıltıya, siz de inanamayacaksınız.
2 Ekim 2008 Perşembe
İŞTAH AÇAN BİTKİSEL KÜRLER
Kimi insanların iştahları az olur. Yemek yemek konusunda, biraz sıkıntı çekerler. Doğa öyle mucize bitkilerle dolu ki, hiç bir bitki boşuna yaratılmamış. Aşağıda bahsedeceğimiz bitkisel öneriler, iştahsızlık sorunu yaşayanların çok işine yarayacak.
GEREKLİ MALZEMELER ;
*Sarmısak,
*Soğan,
*Karabiber,
*Nane,
*Zeytin,
*Havlican,
*Karanfil,
*Sirke
KÜRLERİN HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ :
* Sarmısak, sirke ve tuz ile birlikte dövülerek yemeklere karıştırılır.
* Karabiber, soğan ve değişik türdeki baharatlardar soslar yapılarak yemeklerle birlikte yenir.
* Nane, çay gibi demlenerek içilir.
* Zeytinin, limon ile ezmesi yapılarak yenir.
* Havlican ağızda çiğnenir veya çay gibi demlenerek içilir.
* Karanfil ağızda çiğnenir veya çay gibi demlenerek içilir.