31 Ekim 2008 Cuma

DR İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN KADINLARDAKİ AKINTILAR VE YUMURTALIK KİSTLERİ İÇİN SOĞAN KÜRÜ

Yumurtalıktaki kistler ve vajinal akıntılar,kadınlarda gebe kalmayı önleyen unsurladır. İbrahim Saraçoğlu Kadınlarda, doğurganlığı artırarak akıntıları kesen, yumurtalık kistlerini karşı faydalı, myomlar üzerinde etkili, soğan kürünü anlattı.
* 1 adet orta boy soğanı, dörde bölüp, 3 bardak kaynar suyun içinde 5 dakika kadar haşlayın. Soğanın suyunu süzüp, sabah ve öğlen, aç karnına için. 15 gün boyunca uygulanacak bu kür, erkeklerde de prostat içi iltihaplanmalar için çok faydalı olacaktır.

DR İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN HAZIMSIZLIK İÇİN BİTKİSEL KÜR

31 Ekim 2008 tarihinde yayınlanan, sabahların sultanı programının konuğu, her cuma olduğu gibi, yine İbtrahim saraçoğluydu. İbrahim Saraçoğlunun, hazımsızlık ve mide gazı problemleri için önersi ;
Eğer, şikayetleriniz çok yoğun ise, yarım bardaktan az syun içine, 1 tüm limonun suyunu, eğer, şikayetleriniz daha hafif ise, yarım bardak suyun içine, yarım limon suyunu sıkıp, aç karnına için. Limon midenize dokunursa, günde 1 fincan melisa çayı içebilirsiniz.

28 Ekim 2008 Salı

ARTRİT AĞRILARI İÇİN BAL VE TARÇIN KÜRÜ

Artiritin, kelime anlamı, ağrılı eklem hastalığıdır. Tıbbi anlamda çok çaresi bulunamamış olan bu hastalık için, yapılan araştırmalar sonucu,doğanın iki mucizesi, gerçek anlamda mucizeler yaratıyor. Bu iki mucizeyi merak edenler için, hemen açıklayalım. Bal ve tarçın. Bu kürü uyguşamaya başladığınız ilk andan itibaren, farkı farkedeceksiniz.
TARÇIN KÜRÜNÜ HAZIRLANIŞI VE UYGULAMA ŞEKLİ : 2 yemek kaşığı ılık suyun içine, 1 yemek kaşığı bal ve 1 çay kaşığı toz tarçını ekleyip, karıştırın. Krem haline gelince, ağrılı bölgeye sürün Ayrıca, 1 bardak ılık suyun içine, 2 yemek kaşığı bal ve 1 çay kaşığı toz tarçın ekleyip karıştırın. Sabah ve akşam aç karnına, yemeklerden 30 dakika önce için. 1 haftanın sonunda, ağrılarınız, büyük oranda haifleyecek ve 1 ay sonra ağrısız yürümeye başlayabileceksiniz.

24 Ekim 2008 Cuma

İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN BOY UZATMA KÜRÜ

24 Ekim 2008 tarihinde, seda sayanın programına konuk olan, İbrahim saraçoğlu, Bo uzatma konusunda, kendi hazırlamış olduğu kürü konusunda bilgeiler verdi. Bu bilgilere kısaca bir göz talım, dilerseniz. Boy uzatmak kürü için ;
* Boy uzatmak isteyen kişi, haftada 3 kere, torik, palamut, kefal gibi balıkları, buğulama ve ızgara olarak tüketmeliler.
* www.saraçoğlu.at sitesinden, boy uzatmak için hazırlanmış olan bitkisel çay kürünü alabilirsiniz.
* Boy uzatma kürü 13-21 yaşları arsında uygulanabilecek bir kürdür.
* Bu kürün uygulanma süresi, 6ay ile 2 yıl arasındadır.

23 Ekim 2008 Perşembe

Bitkiler ve Kürler

Bitkiler - Prof. Dr. İbrahim Adnan Sarçoğlu



Haberturk'de Saba Tümer'in konuğu olarak yaptığı açıklamalar

Kanser-Şeker Hastalığı

Kanser - Şeker Hastalığı - Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu



03 haziran 2008 salı günü canlı yayınlanan programda Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu'yla yapılan söyleşi

YAĞLI CİLTLER İÇİN EVDE YAPILABİLECEK DOĞAL MASKELER

Maske tariflerimizi vermeden önce, kullanım şeklini ve bazı püf noktaları hatırlatmak istiyoruz. Öncelikle maske uygulaması yapılmadan, cilt temizlenip, gözenekler açık hale getirilmeli. Ilık su ile cilt yıkandıktan sonra maske uygulanmalı. Yağlı ciltler için uygun olan bu tariflerimizi haftada 2 kez uygulayabilirsiniz. Gelelim tariflerimize ;
1. TARİF : 1 adet yumurta akını iyice çırptıktan sonra içine bir çay kaşığı limon suyu koyun ve bekletmeden yüzünüze ve boynunuza sürün. 20 dakika sonra, ılık su ile yıkayıp,
2. TARİF : Bu tarifimizi gereken gereken malzememiz tüylü bir şeftali. Şeftaliyi rondodan geçirip , elde eetiğiniz püreyi, yüz ve boyun bölgesine sürün. 20 dakika sonra , ılık su ile yıkayıp, nemlendirici krem sürün.
3. TARİF : 1 çay kaşığı sade yoğurdu, arpa unu ile karıştırıp krem haline getirin. Maske gibi yüz ve boyun kısmıza sürüp, 20 dakika bekletin ve ılık su ile yıkayın. Nemlendirici krem sürün.

22 Ekim 2008 Çarşamba

Lavman Detoks Sonuçları

Lavman Detoks Sonuçları


Lavman Detoks Sonuçları Prof. Dr. Ahmet Maranki Yenice tv

Detoks-Kozmik Beden Temizliği

Detoks-Kozmik Beden Temizliği



Hilaltv- Prof. Dr. Ahmet Maranki Arınma-Detoks bilgilendirme programı

Stresle Başa Çıkmanın Yolları

Stresle Başa Çıkmanın Yolları


Ahmet Maranki Stres Önerileri

Mide Ülserinin Doğal Tedavisi



Ahmet Maranki Mide ülseri hakkında tedavi yöntemlerini anlatıyor.

Ahmet Maranki, Cilt Bakım önerileri

Ahmet Maranki, Cilt Bakım önerileri



Ahmet Maranki, Habertürk kanalında Cilt Bakım önerileri hakkında konuşuyor

Bitkiler Sağlık

Bitkiler Sağlık - Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu



04 mayıs 2008 Haber7 kanalında sıradışı programında konuk

21 Ekim 2008 Salı

PAPATYA ÇAYININ FAYDALARI

Kır papatyası, kurutulup saklanırsa, bitki çayı olarak da kullanılır. Papatya özellikle idarar yolu enfeksiyonları ve böbreek hastalıklarına iyi gelirken, papatya çayı daha fazla fayda sağlamak amacıyla, kullanılabilir. Papatya çayının faydalarına bir bakacak olursak ;
PAPATYA ÇAYININ FAYDALARI ;
* Papatya çayının, Spazm çözücü, gaz gidericidir.
* İltihaplanmaları iyileştirici özelliği vardır.
* Mide hastalıklarına, özellikle ülsere karşı koruyucu etkisi vardır.
* Adetsancılarını gidermekte kullanılır.
* Bağırsakları çalıştırır, kabızlığı önler.
* Romatizma ağrılarını hafifletir.
* Gargara suyu halinde kullanıldığında ağız ve boğaz yaralarını giderir.
* Papatya suyu ile sabah akşam göz banyosu yapıldığında, çapaklar engellenir.
* Saça sürülüp güneşe çıkıldığında saçın rengini açar.
PAPATYA ÇAYININ YAPILIŞI : 1 tatlı kaşığı dolusu çiçek, kaynar su dolu orta boy bir demliğe konur, demlenmeye bırakılır (kaynatılmaz) ve 8-10 dakika demlendikten sonra süzülüp içilir.

20 Ekim 2008 Pazartesi

TARÇININ FAYDALARINI BİLİYOR MUSUNUZ ?

İnsanlık tarihinin en eski baharatlarından olan tarçın, Çinliler tarafından kullanılan bir baharattı. Daha sonra Avrupada yaygınlaşmaya başladı. Tarçın, Eski Çin tıbbıbda, ilaç niyetine kullanılan bir baharatmış. M.Ö. 3000 yıllarında bile faydaları ve sağlık açısından etkileri keşfedilmiş olan tarçının, mucizevi bir bitki olduğu günümüzde yeniden keşfedilmiş durumda. Tarçının blinen faydalarına bir göz atacak olursak ;
* Kan şekerini düzenler,
* iştahı dizginler
* kalp üzerine pek çok faydaları vardır.
* Karanfille yenilmesi çok daha fazla etki yapmaktadır.
* Çayın, kahvenin, bazı tatlıların ve mısır gevreklerinin içine atılabilir.
* Zengin kalsiyum, magnesyum, lif ve demir kaynağıdır.
*Son yıllarda yapılan çalısmalarda kan şekerini düşürücü etkisi saptanmıştır
*Günde yarım çay kaşığı alınan tarçın, LDL kolestrolü düşürür.
*Koli bakterilerinin vücuda yayılmasını önler,
*Bal ve limon ile karıştırılarak yenilirse, Soğukalgınlığı, grip ve nezleye iyi gelir.
*Mide rahatsızlıklarına iyi gelir,hazımı kolaylaştırır,kusmayı önleyici bir etkiye sahiptir.
*Yarım çay kaşığı tarçın ve 1 yemek kaşığı bal karıştırılıp, her sabah kahvaltıdan önce yenilirse, 1 hafta içinde, eklem ağrılarında azalma olur. 1 a içinde ise ağrıların tamamen kaybolur
*Yiyeceklere eklendiği zaman,yiyeceklerin bozulmasını ve bakterilerinin büyümesini önleyen doğal bir gıda koruyucusudur.
*Adet öncesi gerginliklere iyi gelir.

17 Ekim 2008 Cuma

DR İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN BİTKİSEL ÖNERİLER 2

Yazımızın ikinci bölümünü teşkileden bu yaıda, İbrahim saraçoğlundan, Yumurtalık kisti, sedef ve egzama hastalıkları için bitkisel önerilerimiz mevcut.
YUMURTALIK KİSTİ İÇİN : Yumurtalık kisti için, İbrahim saraçoğlunun iki ayrı önerisi var. bu kürlerin beraber uygulanması çok faydalıdır.
KURU SOĞAN SUMAK KÜRÜ ; Kürümüz için gerekli malzemeler ;
* 1 adet (yumurta büyüklüğü kadar) kuru soğan ,
* 2- 3 çay kaşığı sumak .
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Tıpkı, soğan salatası yapar gibi, soğanları incecik kıyın ve üzerine sumak serpin. Hazırlamış olduğunuz soğanları yemeklerden 1 saat önce yiyin. Bu şekilde etkisi daha da fazla olacaktır. Günde 2 defa 15 gün uygulanacak.Ayrıca; testere dişli aslanpençesi çayıda yumurtalık kisti için çok faydalıdır.
ASLAN PENÇESİ KÜRÜ ; Aslanpençeri kürümüz için kullşanılacak aslan pençesi testere dişli olan cinsten olmalıdır.
* 2 yemek kaşığı aslan pençesi,
* 1 su bardağı kaynar su,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Kaynamış suyun içine aslanpençesini atıp, 5 dakkaynatın. Soğuttuktan sonra için.
EGZAMA VE SEDEF HASTALIKLARI İÇİN ;
* Egzama ve sedef hastalığından dolayı ciltte oluşan kaşıntışları önlemek için, narenciye,sarımsak ve domates gibi yiyeceklerden uzak durmak gerekir.
* Siyah kuru üzüm çekirdeğiyle birlikte yenir. Fakat yeni ürün olması gerekir. Eski ürün faydalı olmaz.

DR İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN BİTKİSEL ÖNERİLER 1

17 Ekim 2008 tarinde, Kanal D de yayınlanan Sabahlların sultanı programında Seda Sayanın konuğu olan Dr İbrahim Saraçoğlu, Yumurtalık kistleri , böbrek taşları, yüksek tansiyon,dişeti iltihabı, sivilce problemi,meme ve rahim kanseri,egzama ve sedef için bitkisel önerilerde bulundu. Bu kürleri iki ayrı yzıda sizlerle paylaşacağım. bu bölümü okuduktan sonra, İbrahim saraçoğlundan Bitkisel öneriler 2 adlı yazımızı da mutlaka okuyun.
* Meme ve rahim kanseri ile, yumurtalık kistlerini tetikleyen en önemli sebeplerden bir tanesi, doğal olmayan tohumlardır.
* Sivilce problemi olanlar, domates ve narenciyenden uzak durmalılar. Bu tip gıdalar sivilce problemini artırır.
* Narın iç kısmında bulunan, etli kısımlar, yani nar tanelerinin arasındaki perdeler, diş eti iltihapları için çok faydalıdır.
* Ses telleri için, nar suyu çok faydalıdır. Düşük tansiyonu olanlar nar suyu içmemeliler.
* Yüksek tansiyon hastaları, sigara içilen ortamdan uzak durmalıdır. 1.5 ay boyunca dikkat ederlerse yüksek tansiyondan kurtulabilirler. Sigarayı bırakmaları gerekir. sigarayı bırakmak için karabaş otu kürünü daha önce yayınlamıştık.
* Böbrek taşları için, haftada 3 defa, zeytinyağılı prasa yemeği yenilmesi, böbrek taşlarının olulmasını engeller. Kalsiyum açısından zengin olan meyve ve sebzelerin yenilmesi, böbrekteşlarının eritilmesine yardımcı olur. Böbrek taşlarını düşürmek için ise, Avakado yağrağı kürü uygulanır.

16 Ekim 2008 Perşembe

GÜZELLİĞİNİZE GÜZELLİK KATACAK BESİNLER

Cilt güzelliğinden, sağlılklı yaşamaya kadar pek çok konuda beslenme önemli bir faktördür. Pek çok kişi cilt problemlerini, sağlıksız beslenmesine bağlıdır. Ama üzülmeyin, kolaylıkla temin edebileceğiniz, bazı yiyeceklerle, hem gençleşecek, hem de güzelliğinize güzellik katacaksınız.
* Öncelikle beslenme alışkanlığınızı değiştirin ve kalsiyum, magnezyum, demir, B vitaminleri, esansiyel yağ asitleri ve aminoasitler içeren besin gruplarına yönelin.
Yumurta, süt, tahıl ürünleri, balık ve sebzeler gibi besinler, cildin, saçların, tırnakların sağlığı ve estetik görünümü için ideal olan beslenme kaynağı besinlerdir.
* Ayrıca diş sağlığını ve güzelliğini korumak için de, şekersiz beslenmek dışında, bol miktarda florlu (çay, sardalya, ayçiçek yağı, tahıl ürünleri, yumurta, süt), kalsiyumlu, fosforlu ve selenyumlu besinler tüketmekte fayda var. Tatlılara çiğ sebze ve meyve ilave etmek de diş taşlarına karşı bir önlemdir.

15 Ekim 2008 Çarşamba

ADASOĞANININ FAYDALARI

Adasoğanı, zambakgiller ailesinden, yeşil ve beyaz çiçekli, acı ve zehirli bir bitkidir. Soğan kısmı yaparaklarının altında olup, 2 kg kadardır. Çok tehlikeli bir bitki olan adasoğanının 7.5 gr insanı öldürecek kuvvettedir. O yüzden taze şekli kesinlikle kullanılmamalıdır. Soğanın etli olan orta kısmı dilimlenerek kurutulur. Sonra dövülüp toz haline getirilir. Evilaçlarında çok dikkatli kullanılması gerekir.
ADASOĞANININ FAYDALARI ;
* İdrar söktürür.
* Kalp hastalarında vücuda biriken suyu boşaltır.
* Azotemi’yi azaltır.
* Böbrek hastalarının kullanmaması gerekir.
* Uzun süre kullanılacak olursa “Albüminüri” yapar.

14 Ekim 2008 Salı

PARLAK VE IŞILTILI BİR CİLT İÇİN SALATALIK MASKESİ

Mutfağımızdaki pek çok sebze ve meyvenin, aynı zamanda, iyi bir cilt bakım ürünü olabileceğini biliyor muydunuz ? Özellikle salatalık çok iyi bir ciltbakımıdır. Aşağıda salatalıkla yapılabilecek bir maske tarifimizi var.
GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 adet kabuksuz salatalık,
* 3 avuç bakla unu,
* 1 adet yumurta sarısı,
* 2 çorba kaşığı ekşimiş yoğurt,
* Lavanta çiçği suyu,
HAZIRLANIŞI VE KULLANI ŞEKLİ : Salatalıkları, bakla unuyla ezin. Yumurta sarısını ve yoğurdu karıştırıp, karışımı iyice çırpı. Lavantasuyunu ekleyip, krem kvamına gelene kadar karıştırın. Göz ve dudak çevresi hariç, bir traş fırçası yardımıyla,tüm cildinize ve boynunuza uygulayın. 30 dak. sonra ılık su ile temizleyip, nemlendirici krem sürün.
SALATALIK MASKESİNİN FAYDALARI : Berrak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar.

13 Ekim 2008 Pazartesi

İNCİÇİÇEĞİNİN FAYDALARI

İnciçiçeği, çok hoş kokulu, zambalgiller ailesine has bir bitkidir. Kırmızı renkli, küçük meyveleri vardır. Çiçekleri ise, beyaz renkli ve üzüm salkımı şeklindedir.
İNCİÇİÇEĞİNİN FAYDALARI :
* Kalp çarpıntıları ve kalp hastalıklarına faydaları açısından eşssiz bir bitkidir.
* Klap çarpıntısını (taşikardiyi) keser.
* Kalp hastalıklarından kaynaklanan vücut ödemini attrır.
* İyi bir idrar söktürücüdür.
* Müshil olarak kullanılabilri.
* Özellikle kalbi yaşlanan ve kan damarları daralan kişilerde, kalbi güçlendirici etkisi vardır.

11 Ekim 2008 Cumartesi

GREYFURT VE GREYFURT YAĞININ FAYDALARI

Kış mevsiminin harika meyvesi geryfurt, eksi ve buruk bir tada sahip. Ama bu olumsuz özelliklerine karşılık, o kadar çok olumlu özellikleri var ki, olumsuzluları göze görünmüyor. Öncelikle greyfurtun faydalarından biraz bahsedelim. Arkasından da greyfurt yağını anlatalım.
GREYFURTUN FAYDALARI ;
* İyi bir iştah açıcıdır.
* İştah açmasına rağmen, aç karnına yendiği taktirde, yağ yakıcı özelliği vardır ve zayıflamaya yardımcı olur.
* İdrar söktürücü özelliği vardır.
* Kan şekerini düşürür.
GREYFURT YAĞININ FAYDALARI : Greyfurt yağı, iyi bir aromaterapi yağıdır. Aroma terapinin sağlık açısından faydaları ve hastalılarda iyileştirici olduğu, ilmi olarak da kanıtlanmıştır. Aromaterapi sırasında kullanılan greyfurt yağı, kafa karışıklığı, kıskançlık ve hayal kırıklığı gibi olumsuz düşünce durumlarında etkilidir. Greyfurt yağı , bu durumları yok eder ve canlandırıcı özelliği ile kararsızlık, sürüncemede bırakma ve geçmiş için kaygılanma durumlarında fayda sağlar. Manik ve depresif arasında gidip gelen durumlarda yardımcıdır.

10 Ekim 2008 Cuma

İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN KOLON KANSERİNE FAYDALI PATATES KÜRÜ

Kalın bağırsakların kanseri olarak tanımlayabileceğimiz kolon kanseri, erken teşhis edilirse, tedavi şansı yüksek bir kanser türü. Bu kanser türünden korunmanın en kolay şekli,
bol bol sebze ve meyve tüketmek, alkol ve sigaradan uzak durmak, kırmızı eti aşırı tüketmemek, beyaz ve kara lahanayı bol tüketmektir. Lahana da U vitamini olduğundan, bağırsakları koruma özelliğine sahip. İbrahm saraçoğlu, lahana tüketiminin yanısıra, bir de patates kürü önerdi.
Kümüz ; 3 adet patatesi suyun içinde çatlayana kadar, kaynatın. Ve elde eetiğiniz patates suyunu için.

İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN HEMOROİD İÇİN BİTKİSEL ÖNERİLER

Hemoroid, pek çok kişide görülen bir sağlık sorunu. Makatta bulunan, damarlarda oluşan varis olarak tanımlanan bu rahatsızlık için, cerrri olmadan kurtulmak isteyenler, İbrahim Saraçoğlunun önerilerine kulan verin.
1. ÖNERİ :
ÇEMBER BİTKİSİ KÜRÜ ; 1 bardak suyun içine, çember bitkisinin yapraklarını (kesinlikle kökleri değil) koyup kaynatın. Elde eetiğiniz bitki suyunu, 10-15 gün için.
2. ÖNERİ :
DEREOTU KÜRÜ : Yemeklerden 10 dakika önce, günde 3 defa 1 yemek kaşığı dere otu yenilir.

İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN KARACİĞER YAĞLANMASI İÇİN BİTKİSEL KÜR ÖNERİSİ

Karaciğer yağlanmasında, uygulanması gereken belirli tedaviler ve gereklidir. En önemli tedavi yollarından bir tanesi de, karaciğer detoksudur. Bu seferki detoks önerimiz, Dr İbrahim Saraçoğlundan. Hemen kürümüzü anlatalım.

KARACİĞER DETOKSU İÇİN MAYDONOZ KÜRÜ : 2 Yemek kaşığı dolusu, küçük yapraklı maydonoz,1 tane limon ve 1 bardak suyu blendırdan geçirip, elde ettiğiniz yeşil sıvıyı, 15 gün boyunca için. 5 gün araverip, kürü 15 gün daha uygulayın.
* Ayrca karaciğer yağlanması için lavanta kürü de çok faydalıdır.

İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN SAÇ DÖKÜLMESİNE LAVANTA KÜRÜ ÖNERİSİ

Dr İbrahim Saraçoğlu, saç dökülmesi sorunları için çeşitli öerilerde bulundu ve lavanta kürü tarifini verdi. Hayvansal ve bitkisel katı yağlar, saç dökülmesini artırdığı için, bu tip besinlerden uzak durmak faydalıdır. Zeytin yağlı, doğal yeşil sabunlar da saç dökülmesi ve kepeklenmeye karşı oldukça etkilidir. Ayrıca, sonbahar döneminde saç bakımını daha düzenli uygulamak faydalı olacaktır. Bir de lavanta kürü uygulamak çok faydalı olacaktır.
LAVANTA KÜRÜ :
Lavanta, suda kaynatılır. Süzüldükten sonra soğumaya bırakılır. Yıkanmılş ve temiz olan saçlar için, son duruluma suyu olarak, hazırlanan, lavanta suyu kullanılır. 30 dak. bekledikten sonra saçlar yıkanır.

İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN SES KISIKLIĞI VE ŞEKER HASTALIĞI İÇİN TARÇIN KÜRÜ

Tarçın, ses kısıklığına ve şeker hastalığına son derece faydalıdır. Her iki hastalık için de hazırlanış ve kullanış şekilleri aşağıda verilmiştir.
SES KISIKLIĞI İÇİN TARÇIN ;
1 bardak suda, ada çayını ve tarçını kaynatın. Gün içinde de adaçayı içmek fayda sağlayacakatır.
ŞEKER HASTALIĞI İÇİN TARÇIN : Bu kürümüz tip 1 şeker hastaları için. Yani insülin kullanmayan şeker hastalarına. Şeker hastalığının öğrenilmesinden itibaren, bir yıl süreyle, kabuk tarçın tüketilmesi şekeri normal seviyeye döndürüp, hastalığı iyileştirir.
* Ayrıca, insülin kullanan, tip 2 şeker hastaları için, Lahana kürü uygulanmalıdır. Lahananın dış yapraklarından 4-5 adetini, 1/2 Lt suda haşlayın. Sabah akşam aç karnına için.

9 Ekim 2008 Perşembe

YABAN HAVUCUNUN FAYDALARI

Halk arasında, yaban havucu olarak bilinen, ama literatürdeki adı, behmen olan bu bitki, bildiğimiz havuca benzer. Bol miktarda, kalsiyum, potasyum ve magnezyum içeren behmen, sebze gibi pişirilerek, veya salatalarda çiğ olarak tüketilebilir.
YABAN HAVUCUNUN FAYDALARI ;

* Hemoroid için oldukça faydalıdır.
* Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.
* Uykusuzluk sorununda faydalıdır.
* Romatizmal hastalıklara ve yüksek ateşe faydalıdır.

7 Ekim 2008 Salı

HATMİ ÇİÇEĞİ ÇAYININ YAPILIŞI VE FAYDALARI

Kış geldi. Çay zamanı. Soğuk havalarda içimizi ısıtacak bir bardak çaya hayır diyemez, pek çok insan. Peki bu kış bir değişiklik yapop, siyah çay dışında bitki çaylarını denemeye ne dersiniz ? Sizlere hatmi çiçeği çayı tarifi vermek istiyorum.
GEREKLİ MALZEMELER :
* 3 tutam hatmi çiçeği,
* 1 tutam kantaron,
* Yarım tutam nergis çiçeği,
* Yarım tutam portakal babuğu rendesi,
* Süt,
* Şeker,
* Su
HAZIRLANIŞI : Hatmi çiçeğ,kantaron, nergis ve portakal kabuklarını, suyun içinde 10 dakika kaynatın. Elde ettiğiniz karışıma süt ve şeker ilave ederek, yemeklerden sonra birer bardak için.
HATMİ ÇİÇEĞİ ÇAYININ FAYDALARI :
* Vücuttaki yeli dağıtır.
* Göğüsü yumuşatır.
* Hazımsızlık sorununu çözer.
* Anne sütünü çoğaltır.
* Sarılığı engeller.

6 Ekim 2008 Pazartesi

SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN BİTKİSEL KÜR

Arslan peçnçesi olarak bilinen bitki, özellikle kadın hastalıklları için çok etkili bir bitki olarak bilinir. Ama bilinmeyen bir yönü daha var, arslanpençesinin. O da sigarayı bırakmak isteyenler için, faydalanabileceğiniz bitkini kullanım şekline gelince ;
Arslanpençesinin, sigarayı bırakmak için kullanılacak kısmı sapıdır. Kibrit çöpü uzunluğunda kesmiş olduğunuz arslanpençesi saplarını yanınızda taşıyın. Canınız her sigara istediğinde, bitki çöplerinden bir tanesi ağıza alınarak ucundan 2-3 cm kırılarak çiğnenir. Çiğnemeye başladıktan sonra sigaraya olan içme isteği yok olur. Çiğnediğiniz 2-3 cm uzunluğundaki çöpü tükürebilir veya yutabilirsiniz. Her sigara içme isteği geldiğinde aynı şekilde çöpten 2-3 cm çiğnenerek küre devam edilir.

4 Ekim 2008 Cumartesi

2008-2009 Kış Sezonu Nasıl Olacak ?

2008-2009 Kış sezonunda bizi ne gibi yenilikler bekliyor ve gardrobumuzda bulundurmamız gereken kıyafetler ne tür özellikler taşımalı ? İşte cevaplar…

Kışın siyah her zamanki gibi en gözde renk olarak üzerimizde yerini alacak bunun yanı sıra ;

2008 2009 kış modasında süveter elbiseler,uzun ve örme tunikler, mini etekler, blazer ceketler ve palto da yine olmazsa olmaz.

Ayakkabılarda ise yüksek çizmeler, ayakkabı botlar, payetli platformlar aksesuarlarda ise büyük takılar, kalın kemerler ve clutch çantalar dikkat çekiyor. Rugan yine kullanılmaya devam ediyor. Leopar deseni yine göz önünde. Renkler ise kombinlerdende görüldüğü üzere sarı, fuşya pembe, mor, siyah, bej, kahve ve gri tonlarında.

Suna Dumankaya ile Kışa Hazırlık

Güzellik uzmanı sevgili Suna Dumankaya biz kadınlar için yine oldukça pratik bilgiler verdi.Bu güzellik önerileri sizi mutlu edecek.İşte kışa hazırlık bakımı !

Aşurelik buğdayı kaynatın ve suyunu 3 parçaya bölün.ilk parçayı limonla tatlandırıp için,ikinci parçayla saçlarınızı yıkayın ve geriye kalan son su ile de vucudunuza tonik uygulayın.

Sağlıklı saçlar ve vücut için bu size yetecektir.

10 DAKİKADA PIRIL PIRIL VE MÜKEMMEL BİR CİLT

Cilt bakımı çok fazla zaman almamalı. Çok vakit alan herşey, insanlara zor ve uygulanamaz gibi gelir. Cilt bakımında da aynı şey geçerlidir. Az zamanda harikalar yaratmak hiç te zor değil. Cildimiz sadece yıllar karşısında değil, yoğun iş temposu ve stresle de yaşlanır ve yıpranır. eğer siz de yorgun ve yığranmış bir cilt istemiyorsanız 10 dakika ayırmanız yeterli olacaktır. Nasıl mı?

GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 kaşık bal,
* 1 Kaşık limon suyu,
* Yeteri kadar süt
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Porselen bir kabın içine, bal ve limonu koyup, karıştırın. Maskenin kıvamını bozmayacak kadar, süt ilave edin. Hazırlamış olduğunuz maskeyi, göz ve dudak çevresi hariç, yüzünüze ve boynunuza sürün. 10 dak. bekledikten sonra, nemli bir sünger yardımıyla, maskeyi cildinizden temizleyin. Cildinizdeki ışıltıya, siz de inanamayacaksınız.

2 Ekim 2008 Perşembe

İŞTAH AÇAN BİTKİSEL KÜRLER

Kimi insanların iştahları az olur. Yemek yemek konusunda, biraz sıkıntı çekerler. Doğa öyle mucize bitkilerle dolu ki, hiç bir bitki boşuna yaratılmamış. Aşağıda bahsedeceğimiz bitkisel öneriler, iştahsızlık sorunu yaşayanların çok işine yarayacak.
GEREKLİ MALZEMELER ;

*Sarmısak,
*Soğan,
*Karabiber,
*Nane,
*Zeytin,
*Havlican,
*Karanfil,
*Sirke
KÜRLERİN HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ :
* Sarmısak, sirke ve tuz ile birlikte dövülerek yemek­lere karıştırılır.
* Karabiber, soğan ve değişik türdeki baharatlardar soslar yapılarak yemeklerle birlikte yenir.
* Nane, çay gibi demlenerek içilir.
* Zeytinin, limon ile ezmesi yapılarak yenir.
* Havlican ağızda çiğnenir veya çay gibi demlenerek içilir.
* Karanfil ağızda çiğnenir veya çay gibi demlenerek içilir.