31 Ağustos 2008 Pazar

TAYLAN KÜMELİDEN RAMAZAN DİYETİ

11 ayın sultanı, başımızın tacı Ramazan ayı geldi. Oruç tutan insanlar aynı zamnada formunu da koruyabilir. Nasıl mı? Cevap Taylan Kümeliden. Taylan Kümeli bir kaç seçenek sunuyor. Ve 1 ay boyunca uygulanması gerekn bir beslenme programı öneriyor.

1– Yağsız kepekli tost (İki dilim light ekmek ve bir kibrit kutusu peynir)
2– Bir su bardağı ayran veya diyet süt, domates, salatalık, maydanoz. Yatarken bir porsiyon meyve (muz, incir, üzüm ve kavun hariç)
3– Doyana kadar, bir yemek kaşığı sıvı yağla yapılmış sebze yemeği, salata, 200 gr diyet yoğurt ve bir dilim kepekli ekmek
4– Altı yemek kaşığı pilav, makarna, salata, 200 gr diyet yoğurt (haftada bir iki kez bu mönüyü uygulayabilirsiniz.)
* İftar saatinde (öğlen yemeği yerine) Bir su bardağı su ile orucu açın. Bir orta boy pideyi sekiz dilime bölüp, bir dilimini alın. Bir kibrit kutusu peynir, iki dilim hindi pastırma ve bir adet zeytin yenilebilir. Ardından bir kâse çorba, doyma hissi yoksa, bir kâse daha içilebilir. İftarı dışarıda yapıyorsanız, küçük porsiyonlar halinde ikram edilenlerden alınabilir.
* İki saat sonra (akşam yemeği yerine)
1. hafta: Doyana kadar etli ya da etsiz sebze yemeği ve 200 gr yoğurt.
2. hafta: İki gün; doyana kadar sebze yemeği ve 200 gr diyet yoğurt. Üç gün; 100 gr ızgara et, tavuk, köfte ya da ton balığını tercih edin, yanında salata olsun. Bir gün; bir yumurtalı menemen veya ıspanaklı omlet hazırlayabilirsiniz, yanında 100 gr diyet yoğurt. Bir diğer gün; sekiz yemek kaşığı barbunya, yeşil mercimek, nohut, kuru fasulye gibi bir yemeğin yanında salata ve 100 gr diyet yoğurt.
3. hafta: 2. hafta gibi.
4. hafta: 2. hafta gibi.
* İki saat sonra Yarım paket bisküvi veya bir porsiyon meyve ve bir adet diyet bisküvi.
MASUM TATLILAR :
1. Elma tatlısı: Bir orta boy elmanın kabuklarını soyduktan sonra ortadan ikiye bölün ve üzerine tarçın serpip fırınlayın, piştikten sonra üzerine bir tatlı kaşığı ceviz serpip, bir top diyet dondurma koyup afiyetle yiyin.
2. Diyet sütlü güllaç: Diyet sütü ısıtıp, bir börek dilimi kadar güllaç yiyebilirsiniz.
3. Diyet sütlü muhallebi
4. Üç top diyet dondurma
5. Bir kâse diyet sütle yapılmış diyet puding
6. Bir kâse meyve salatası (bir kivi, elma, armut, ananas, bir top diyet dondurma)

29 Ağustos 2008 Cuma

PROF DR AHMET MARANKİNİN DOĞAL ÖNERİLERİ

Pek çok derde, doğal ve kesin çözüm önerilerinde bulunmakta olan Ahmet Maranki, yaptığı araştırmalar sonucunda insan vücudunun nasıl çalıştığını ve hangi sitem bozukluğunun hangi hastalığa sebep olduğunu çözmüş sanırım. Bu bilgiler ışığında da, bir çok hastalığın doğal çözüm yolunu bulmuş ve ne mutlu ki, bunu da bizlerle paylaşıyor. Ahmet Marankinin bu güzel paylaşımlarından bazıları ;
SAÇLARIN DÖKÜLMESİNİ ENGELLEMEK VE SAÇLARI GÜRLEŞTİRMEK İÇİN :

GEREKEN MALZEMLER :
* Sarımsak yağı (Taşköprü sarımsağının yağını kullanırsanız kokmayacaktır.)
* Çam yağı,
* Badem yağı,
* Havuç Yağı,
* Buğday yağı (Saçlarınızın yumuşak olması için )
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Bütün yağları karıştırın. Her akşam yatmadan önce, 5-6 damla kadar karışımı, saç diplerinden geriye doğru 10-12 defa friksiyon yaparak, saç köklerine yedirin. Bu işlemi yaparken saç köklerini kırmamaya dikkat edin. Saçlarınıza bir bone sararak, sabaha kadar bekletin, sabah saçlarınızı yıkayın. Bu kür, 3 hafta uygulanacak. Bu 3 haftalık süre içinde saçlarınızda, bir miktar daha dökülme olabilir. Kür bittikten 3 ay sonra, saçlarınız artık dökülmeyecek, hatta ve hatta dökülenlerin yerine yenileri çıkarak gürleşecektir.
STRES VE DEPRESYONDAN KURTULMAK İÇİN :
* SİNİR VE STRESİ YOK ETMEK İÇİN:
5 gr kedi otunu 1/2 Lt suda 3 taşım kaynatın. Sabah akşam 1 kaşık için.
* DAHA AĞIR DEPRESYONLAR İÇİN : 1 Lt kaynar suya, 5 gr tane kimyon, 5 gr sarıkantorunu atıp 15 dak. demlendirin. Sabah akşam 1 bardak için.
* Hergün 5 adet badem yiyin.
* Sabahları evden çıkmadan yüzünüze badem yağı sürün.
CİLT GÜZELLİĞİ İÇİN :
* Patates, havuç ve salatalığın kabukları cilt için çok faydalıdır. Bu sebzelerin kabuklarını püre haline getirin. Bu pürenin içine çiğ süt ilave edin. (İnekten sağılmış haliyle)Cildinize sürün. 10+-15 dak. sonra cildinizi yıkayın.
* Hijyenik, yani içilebilir gülsuyu ciltte mucizeler yaratır. 7 gün boyunca makyaj yapmadan cildinizi gülsuyu ile temizleyin. Farkı sizde farkedeceksiniz. Bebek cildi gibi pürüzsüz bir cildiniz olacak.
REFLÜ VE ÜLSER İÇİN :
GEREKLİ MALZEMELER :

* Çiğ patates
* Çiğ lahana
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Lahana ve patateslerin, çiğ olarak suyunu sıkın. İlk bir kaç gün, sabahları aç karnına 1 bardak, daha sonraki günlerde ise 1,5-2 bardak için. Bu kür 3 hafta uygulanacak.

KAYNAK : maranki.com,

27 Ağustos 2008 Çarşamba

PROF.DR. AHMET MARANKİDEN MENEPOZ İÇİN CİVANPERÇEMİ

Menepoz, kadınlar için en zor dönemlerden bir tanesidir. Menepoz döneminin başlangıcından ititbaren, ateş basma, terleme, depresif nöbetler, huzursuzluk gibi pek çok şikayet yaşanabilir. Bu durumlar için, mutlaka kadın doğum uzmanı ile görüşüp gereken tedavi ve önerileri almanız sizin açınızdan çok faydalıdır. Tabi yardımcı tedaviler hakkında da doktorunuzun fikrini sormanız sizin yararınıza olacaktır. Eğer, doktorunuz da yardımcı yöntemler onaylıyor ise Prof Dr Ahmet Marankiden Civanperçemi kürünü hemen sizlerle paylaşalım.
* Bu kürümüzü, hem ay hem de banyo şeklinde kullanabilirsiniz. İkisi bir arada çok daha faydalı olacaktır.
ÇAY İÇİN GEREKLİ MALZEMELER :
* 1/2 tatlı kaşığı ince kıyılmıl ivanperçemi,
* 1 bardak kaynamış su
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Civanperçemini suyun içine atın ve 10 dak. demlendirin. Çayımızı süzdükten sonra aç karnına şeker veya tatlandırıcı kullanmadan 2 ile 5 bardak arası için. Günlük 5 bardağı aşmayın.
Süzüldükten sonra tatlandırmadan aç karnına veya öğün aralarında günde 2-5 bardak içilir.
BANYO İÇİN GEREKLİ MALZEMELER :
* 2-3 avuç kuru civanperçemi,
* 1 Lt soğuk su
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Civanperçemini 3 saat soğuk suda bekletin. Sonra, bu karışımı bir taşım kaynatıp süzün. Banyo küvetini 37 dereceyi geçmeyecek şekilde su ile doldurun. Kaynattığımız bitki su karışımını hazırladığınız banyo suyuna ekleyin.Bu su ile 15 dakika banyo alın. Banyodan sonra 15-20 dakika dinlenin. Haftada 2-3 kez bu banyoyu tekrarlayabilirsiniz.
FAYDALARI : Günlük çay içiminizi de aksatmadan 4 haftalık bir kür düzenlediğinizde Civanperçeminin menapoz sıkıntıları üzerindeki olumlu etkisinin fark edileceğini belirten uzmanlar Civanperçemini gebelik sürecinde kullanılmamasını öneriyorlar.

23 Ağustos 2008 Cumartesi

GÖZ HASTALIKLARINA FAYDALI ŞİFALI BİTKİLER

Her organımız bir tarafa, gözümüz bir tarafa. Göz en kıymetli organımız. İnsanlar değer verdikleri kişilere de gözüm diye hitap eder çoğunlukla. Göz için yaralı ve göz hastalıklarında kullanılabilen şifalı bitkiler hakkında bir lkaç öneride bulunmak istiyorum.
Ceviz yapraklarının kaynatılması ile elde edilen sıvının, içine batırılan temiz bir bez parçası, göz üzerine konursa, göz iltihaplanmalarını önler.
Deve tabanı, suda kaynatılarak pansuman yapılırsa deri ve göz kapağı iltihaplarını önler.
Frenk maydonuzu, göz hastalıklarına etkilidir.
Gül yapraklarından yapılan çayla, (göz nezlesi ve kanlanmasında) göz banyosu yapmak çok etkili olur.
Havuç, gözleri kuvvetlendirir.
Kavun, göz nezlesine iyi gelir.
Kaya koruğunun, (taze) yapraklarının ezilmesi ile elde edilen sıvı göz ağrılarını dindirir.
Maydanoz suyu, ile göz banyosu yapıldığında gözkapağı iltihaplarını iyileştirici özelliği vardır.
Mine çiçeği suyu, ile yıkanan gözlerde iltihap yok olur.
Mürver ağacı, kabuklarından yapılan çay, böbrek göz iltihaplarına iyi gelir.
Peygamber çiçeği, göz hastalıklarına iyi gelir.
Rezene, (raziyane) tozu karıştırılan suyla gözler yıkandığında kuvvetlendirir.
Üzerlik otu, gözleri kuvvetlendirir.

21 Ağustos 2008 Perşembe

PROF.DR ZİYA MOCANDAN ZAYIFLAMAK İÇİN ELMA ÇAYI

Zayıflamak isteyenler, aç kalmadan, sıkıntıya girmeden, diyet yapmadan zayıflamak nasıl olurdu sizce ? Bence mükemmel olurdu. Ve bu mükemmel öneri gerçek oldu sanırım. Endrokronoloji ve Metabolizma profesörü, Dr. Ziya Mocan, hastalarını diyet stresine sokmadan zayıflatan bir isim. Mocan'a göre zayıflamanın yolu, az miktarda ve sık yemek yemekten ve bir de elma çayından geçiyor.
PROF.DR. ZİYA MOCAN!IN ELMA ÇAYI TARİFİ :
Bir-iki elmayı kesip haşlayın, içine bir limon ya da portakal atın. Karanfil ve tarçın ekleyin. Bu çaydan çoluk çocuk herkes, günde 3-4 bardak içebilir. İlaç gibidir.
Sizlere, iki ayrı çay tarifi daha vermek istiyorrum
1.TARİF :
HAZIRLANIŞI : Yeşil elmayı kabuklarıyla soyun. Bi cezveye bunları koyun,üzerine su,içine kabuk tarçın ve mutlaka 1-2 adet tarçın ve kaynatın hepsini...Sonra da süzgeçle süzüp taze taze için...
2. TARİF :
GEREKLİ MALZEMELE R:
- 1 adet büyük elma( kabuklarıyla 4 parçaya bölünmüş)
- 1 adet limon (kabuklarıyla 4 parçaya bölünmüş)
- 1 çubuk tarçın- 4 -5 adet çekirdek karabiber
- 3-4 adet karanfil- bir tutam ıhlamur
- 2 yemek kaşığı esmer şeker (veya 1 tatlı kaşığı bal. Çay ılıkken katılmak üzere)
- yaklaşık 2 lt. su
HAZIRLANIŞI : Meyveler ezilinceye kadar pişirin. İyice ezip, süzgeçten geçirdikten sonra,- ister sıcak ister soğuk içebilirsiniz.
ELMA ÇAYI VE ELMA SUYUNUN FAYDALARI : Elma suyu metabolizmayı hızlandırır ve idrar miktarını artırır. Kilo sorunu olan kişilerin ödemi atmasını sağlar.

20 Ağustos 2008 Çarşamba

19 Ağustos 2008 Salı

EVDE DOĞAL TONİK YAPIMI

HASSAS CİLTLER İÇİN TONİK :
GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 çorba kaşığı Biberiye,
* 300 ml gül suyu
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Biberiye ve gül suyuna karıştırarak karanlık bir yerde saklayın. Bununla her akşam cildinizi temizleyin.
LAVANTA TONİĞİ :
GEREKLİ MALZEMELER :
* Lavanta,
* melisa,
* papatya,
* hatmi çiçeği,
* 1/2 fincan saf alkol,
* içme suyu.
HAZIRLANIŞI VE UYGULAMA ŞEKLİ : Kaynamış suyun içine birer tutam lavanta, melisa, papatya ve hatmi çiçeği atılır. 15-20 dakika demlenmesi beklenir. Demlendikten sonra temiz bir kaba süzülür. Karışıma yarım kahve fincanı saf alkol eklenir. Hazırlanan karışım, kapalı bir şişede buzdolabında muhafaza edilir.
TONİK YERİNE GEÇECEK BİR ÖNERİ:
Toniğiniz bittiyse ve acil cildinizi canlandırmaya ihtiyacınız varsa ; 1 greyfurtu kalın halkalar halinde dilimleyip yüzünüze tampon yapın. 5 dakika beklettikten sonra bol suyla durulayın.
PAPATYA TONİĞİ :
GEREKLİ MALZEMELER :
* Bir tutam papatya,
* 500 gr. su.
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Papatya suda pişirilir ve buz kabına boşaltılıp, dondurulur. Her gün cilde kompres yapılır. Sıkıştırıcı özelliği vardır ve sarkmayı önler.
DEREOTU TONİĞİ :
GEREKLİ MALZEMELER :
* Bir demet dere otu,
* 25 gram badem yağı,
* 1 şişe maden suyu.
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Dere otu yıkanıp, mikserde çekilir. Bir kapak badem yağı ve maden suyu ilave edilir. Karışım buz kabına konup, dondurulur. Her gün cilde kompres yapılır. Cildiniz böylece daha sağlıklı, parlak ve canlı olacaktır.

ADET DÖNEMİNDEKİ SİVİLCELER İÇİN DOĞAL MASKE

Bazı kadınların özel günlerinde ( Regl dönemi veya adet dönemi) sivilcelerinin artmasından şikayet ederler. Hormonal seviyenin değişmesiyle birlikte, kimi insanlarda sivilce sorunu yaşanabilir. Bu dönemde cildinizin bakımı daha itinalı yapmanız gerekir. İşte sizlere doğal ve partik bir maske önerisi.
GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 çay kaşığı kuru maya,
* Toz haline getirilmiş 1 adet aspirin,
* 1 çay kaşığı oksijenli suyu karıştırın.
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Bütün malzemeleri karıştırıp, bunu sivilceli bölgeye sürüp 20 dakika bekletin. Ilık su ile cildinizi temizleyin.

18 Ağustos 2008 Pazartesi

ÇINAR AĞACI VE FAYDALARI

Çınar ağacının boyu 30 metreye kadar çıkabilir. Koyu renge sahip olan bu ağaç kalın gövdeli ve uzun ömürlüdür. Hekimlikte kozalakları ve yaprakları kullanılır. Birçok çeşidi vardır.
FAYDALARI :
* Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser.
* Diş ve vücut ağrılarını dindirir.
* Saç kepeklerini giderir.
SAÇTA OLUŞAN KEPEKLENMEYİ ÖNLEMEK İÇİN ÇINAR AĞACINDAN FAYDALANIN : Çınar ağacı yaprağı ve kabuğu, meşe palamudu meyvesi ve yaprağı, akkuş ağacı ve yaprağı, biberiye otu, ısırgan yaprağı kaynatılıp suyu ile saçların diplerine friksiyon yapılır. Saçlar bu karışım ile yıkanır.

16 Ağustos 2008 Cumartesi

ZENCEFİLİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Zencefili ne kadar anlatsak,övsek yeridir. Pek çok derde deva olan zencilin nimetlerinden faydalanmayı sekın ihmal etmeyin diyorruz. Ve lafı fazla uzatmadan zencefilin faydaları sıralamaya başlıyoruz.
* Zencefil kökü yüzeydeki kan damarlarının genişlemesine sebep olur, bu nedenle ilk önce terletir ve ateşi düşürüp rahatlatır.

* Sinüs iltihabı ve balgam atılmasına yardım eder.
* Astımı önler. Nefes darlığı ve astımda bir miktar balın içine toz biber ve zencefil konur, yıkanmamış amerikan bezine sürülüp göğse sarılır.
* İştah açıcıdır, ishali keser, kusmayı önler. Hazımsızlığı, barsak gazlarını, karın ağrısını, karaciğer tıkanıklılığını, karaciğer rahatsızlıklarını , mide üşütmelerini, ağrıyı, sızıyı ve unutkanlığı giderir.
* Bronşite iyi gelir. Soğuk algınlığını, bedeni ve zihni zafiyeti giderir.
* Yatıştırıcıdır.
* Mide için ve kuvvet verici olarak, 10 gr toz zencefil 500 gr süzme bal ile karıştırılıp yenilir.
* Zencefil yağının da hazmı kolaylaştırıcı ve gaz söktürücü etkisi vardır.
* Diş ağrısını geçirir. Zencefil sirkede kaynatılıp bir yudum ağızda tutulur.
* Kaynatılarak içilir veya sürme olarak göze çekilirse gözün görme gücünü arttırır.
* İyi bir afrodizyaktır.
ROMATİZMA AĞRILARI İÇİN ZENCEFİL : Zencefil, havlıcan, şam fıstığı, bal yeteri kadar alınarak macun yapılır ve birer ceviz büyüklüğünde günde üç defa yutulursa bel, bacak ağrıları ve romatizmaya iyi gelir. Fıstıkla beraber yenilirse benzer etkiyi gösterir.
SOĞUK ALGINLIĞI İÇİN : Zencefil suyu özellikle soğuk algınlığına yakalanılacağı hissedilirse sık sık içilmeli. Yada 10 gr zencefil, 5 gr havlıcan, 5 gr karanfil, 10 gr tarçın karıştırılır. 1.5 kg suda bal veya nöbet şekeri ile kaynatılır. Soğuduktan sonra içilir.

15 Ağustos 2008 Cuma

ÇUHA ÇİÇEĞİNİN (ÇUHAÇİÇEĞİNİN) FAYDALARI

Çoğunlukla, Kuzey Yarım Kürede yetişmekte olan Çuha çiçeği, Çuhaçiçeğigillerden; sık çiçek açan bir süs bitkisidir. Kırmız Çiçekleri ise; koyu sarı renkte olup, çuha gibi kıvrıktır. Ülkemizde
Doğu Anadolu’nun dağlık kesimlerindeki nemli orman ve çayırlarda yetişir.
ÇUHA ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI :

* Menopoz semptomlarını azaltıcı etkisi vardır.
* Egzema ve sedef hastalarının ciltlerini sağlıklı bir görünüme kavuşturmaya yardımcı olabilir.
* Çinko (mineral) ile birlikte alındığında ergenlik sivilcelerini iyileştirebilir.
* Yaşlılık etkilerinin geciktirilmesine faydalıdır.
*İdrar ve balgam söktürür.
* Vücuda rahatlık verir.
* Romatizma ve eklem iltihabı ağrılarının azaltılmasında kullanılır.
* Kireçlenme sonucu meydana gelen bel, sırt, diz, omuz ve boyun ağrılarına karşı faydalı olabilir.
* Sinirleri yatıştırır.
* Rahat uyku sağlar.
* Yarımbaş ağrılarını dindirir.
* Çuhaçiçeğinin kökü göğsü yumuşatır.
* Balgam söktürücüdür.
* Güçsüz ve kırılgan tırnakları güçlendirir.
* Terleticidir.
* Bronşit, soğuk algınlığı, üşümeyle ilgili ürperme ve öksürüğe karşı iyileştiricidir.
* İdrar söktürücü, müshil ve gaz söktürücüdür.
* Stresle ilgili gerginliklerde spazm çözücü ve yatıştırıcıdır.
* Bedeni sakinleştirip gevşetir.
* Uykusuzluğa karşı iyi gelir. Ç
* uhaçiçeğinin taze yaprakları çıban tedavisinde etkilidir.
* Yapraklar çıbana sarılır. Sık sık değiştirilerek çıbanların iyileşmesi sağlanır.
* Çuhaçiçeğinin çiçekleri özellikle stresle ilgili gerginliklerde spazm çözücü, yatıştırıcı ve rahatlatıcıdır.
* Sinirsel kökenli baş ağrılarını iyileştirir.
* Yarım baş ağrısına (migren) karşı da etkili olur. Uykusuzluğa karşı devadır.
* Bronşit, astım gibi öksürüklü hastalıklarda göğsü yumuşatır ve balgam söktürür.
* Uyku verir.

14 Ağustos 2008 Perşembe

FRANSIZ DİYETİ İLE FORMDA KALIN

Fransızların kadınları ve erkekleri (en azından büyük bir çoğunluğu), hep formdadır. Peki ama bunu nasıl başarıyorlar sizce? Bol soslu yemekler ve fransız şarabı bu insanlara kilo aldırmıyor mu aceba ? diye düşünürken Fransız diyeti diye bir diyet olduğunu keşfettim. Bakalım Fransızlar formunu nasıl koruyormuş. Anladığım kadarıyla diyet 5 gün uygulanıyor.

1. Gün
Sabah: Yarım greyfurt, 1 yumurta, 2 dilim salam.
Öğlen: Yarım greyfurt, 4 ızgara et, zeytinyağlı ve limonlu salata.
Akşam: 1 porsiyon domates soslu bonfile et, yanında haşlama sebze, bir bardak kırmızı şarap.
2. Gün
Sabah: 1 tost, 1 bardak greyfurt suyu, 1 fincan kahve ya da çay.
Öğlen: Yarım porsiyon ton balığı, yeşil salata, bir muz.
Akşam: 85 gram tavuk, bir tas haşlanmış bezelye, bir top vanilyalı dondurma.
3. Gün
Sabah: 1 haşlanmış yumurta, yarım muz, bir fincan kahve.
Öğlen: 1 kutu meyvalı yoğurt, 2 bisküvi, 1 fincan kahve.
Akşam: 2 haşlanmış sosis, az yağda pişmiş brokoli, yarım top vanilyalı dondurma.
4. Gün
Sabah: 1 elma, 1 bisküvi, 1 dilim yağsız peynir, 1 fincan kahve.
Öğlen: 1 tost, 1 haşlanmış yumurta, 1 bardak greyfurt suyu.
Akşam: 150 gram balık, yanında haşlanmış sebze, 1 bardak beyaz şarap ve tatlı olarak 1 porsiyon karpuz.
5. Gün
Sabah: 1 dilim ekmek üzerine fırınlanmış kaşar peyniri, şekersiz çay veya kahve.
Öğlen: 1 çorba tabağı dolusu yoğurt ve küp doğranmış salatalık.
Akşam: 1 porsiyon ızgara balık, yanında garnitür olarak 1 orta boy patates ve soğan, 1 bardak beyaz şarap.

13 Ağustos 2008 Çarşamba

DİRİ VE DİK GÖĞÜSLER İÇİN ÖNERİLER

İster küçük olsun ister büyük olsun, göğüslerin güzelliği ebatlarından değil, diri ve dik olmasından dolayıdır. Zamanla göğüsler sarkar ve güzellikleri, kaybolmaya yüz tutar. Bunun için daha önceden önlem almak gerekir. İşte sizlere bazı önlemler ve diri göğüsler için öneriler ;
SOĞUK DUŞ ŞOKU ;
* Diri göğüslere sahip olmak için her gün düzenli olarak soğuk suyla duş yapmaya özen gösterin. Sabahları duş aletinin yardımıyla, suyu göğüslerinizin üzerinde dairesel hareketlerle gezdirin.
LİFLİ BESİNLERİN GÜCÜNDEN FAYDALARI ;
* Göğüslerinizin diriliğini koruyabilmesi için aşırı tuz tüketiminden kaçının. Çünkü su tutulmasına neden olan maddeler bağ dokusunu olumsuz yönde etkiliyor. C vitamini içeren besinlerse cildin diri kalmasını sağlayan kolajenlere uyarıcı etki yapıyor.
EGZERSİZİN FAYDALARI ;
* Önereceğimiz üç egzersiz, göğüs bölgenizdeki kasların güçlenmesini sağlayacak.
1. ÖNERİ : Belinizi dik tutarak bağdaş kurun. Avuçlarınızı göğüs hizasında birleştirin. Dirsekleriniz yere paralel olsun. Bu pozisyondayken ellerinizi birbirine 20 saniye süreyle güçlü bir şekilde bastırın. Sonra yavaşça gerilen göğüs kaslarınızı gevşetin. Hareketi 10 kez tekrarlayın.
2. ÖNERİ : Yüzüstü uzanın. Ayaklarınız çapraz olmalı. Kollarınızdan güç alarak aşağı yukarı hareket edin. Egzersizi 10 kez tekrar edin.
3. ÖNERİ : Ayakta, ellerinizi başınızın arkasında ve ensenizde kavuşmuş şekilde durun. Ellerinizi ensenizden hiç ayırmadan dirseklerinizi ağzınızın tam önünde birbirine değdirdikten sonra eski pozisyona dönün. Egzersizi 20 kez yineleyin.
DİK OTURMANIN GÖĞÜSLERE ETKİLERİ ;
*Sırtınızı dik tutmaya özen gösterirseniz, göğüs kafesiniz daha fazla yukarı kalkar, böylece kan dolaşımınız da hızlanır. Bu sayede de bağ dokularınız sıkılığını korumaya devam eder.

11 Ağustos 2008 Pazartesi

SUNA DUMANKAYADAN CİLT LEKELERİ İÇİN SÜPER ÇÖZÜM

Cildinizdeki lekeler sinirlerinizi bozuyor değil mi ? Üstelik yaz mevsiminde de çoğalıyorlar ve daha kötü görünüyorlar. Peki ne yapmak lazım? Suna Dumankayanın önerilerine kulak vermek lazım. Cilt lekelerinden kurtulmak için Suna Dumankayadan 3 ayrı önerimiz mevcut.

*1. ÖNERİ : Yumurta akı ve rendelenmiş limon kabuğu krem kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak yoğrulur. Hazırlanan bu kremden, ban­yodan bir saat önce masaj yapılarak cilde sürülür.
* 2. ÖNERİ : Eşit miktarda elma suyu ile limon suyu karıştırılır. Hazırlanan bu karışıma zeytinyağı ve süt ilâve edilerek kaynatılır. Elde edilen bu karışım soğuduktan sonra cilde masaj yapılarak sürülür.
* 3. ÖNERİ : Rendelenen havuçtan elde edilen su, killi toprak ile karıştırılır. Hazırlanan bu karışım zeytinyağı ile karıştırılarak merhem kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Bu karışımdan tedavi süresince, gün aşırı lekeli cilde sürülür.

9 Ağustos 2008 Cumartesi

KURU ÜZÜM VE FAYDALARI

Üzüm ister kuru olsun, ister taza, çok faydalı bir besin. Özellikle çok iyi bir anti oksidan olması kanser açısından çok önemli. Bu yazımız kuru üzüm üzerine. Tıpkı, tazesi gibi kurusu da çok faydalı.
KURU ÜZÜMÜN FAYDALARI :

*Üzüm ürünlerindeki demir, kalsiyum ve potasyum minerallerinin, kemik gelişimi yanında kansızlığı, halsizliği, zayıflığı ve ishali tedavi edici özelliği bulunmaktadır.
*Kilo almak isteyen de rejim yapmak isteyen de üzüm yemelidir çünkü enerji verir.
*Protein ve karbonhidrat kaynağıdır
*A,B1,B2,B6, C vitaminleri ile fosfat, kalsiyum, demir, fosforik asit, organik asitler, formik asit minerallerini içerir.
*Günlük kalsiyumun 1/5'ini ve demirin ise 1/3'ünü karşılar. Mineraller halsizliği, kansızlığı, ishali ve zayıflığı tedavi eder.
*Karaciğer zaafiyetine, öksürüğe, bronşite de iyi gelir.
*Mideye çok faydalıdır.
*Ayrıca Unutkanlığa da iyi gelir.
*Kuvvetli bir gıdadır.

8 Ağustos 2008 Cuma

MARUL KEMİK ERİMESİ İÇİN BİREBİR

Salatalarımızın değerli malzemesi, lezzetsi sebzesi. Maruldan bahsediyoruz. Marulun bilinen bilinmeyen pek çok faydası mevcut.
* En büyük faydası,....
bol miktarda kalsiyum içerdiğinden dolayı kemik erimesine karşı son derece faydalı. Diğer faydalarına gelince ;
* Sinirleri yatıştırır.
* Uykusuzluğu giderir.
* Sinirsel kalp çarpıntılarını keser.
* Erkeklerde aşırı cinsel istekliliğin azaltılmasında kullanılır.
* Kabızlığı önler, hazmı kolaylaştırır.
* Basur memelerinde faydalıdır.
* Kandaki şeker miktarını düşürür, kanı temizler.
* Nekahat devresinin kolay atlatılmasında yardımcı olur.
* Bol idrar söktürür.
* Romatizma tedavisinde de yararları görülen bitki, karaciğer ve dalaktaki şişkinlikleri indirir.
* Göğsü yumuşatır.
* Böbrek iltihaplarında iyidir.
Ayrıca ; Marul suyu, ergenlik sivilcelerini giderir, yüze tazelik ve güzellik verir. Lapası, kan çıbanı, apse ve yanıklarda kullanılır. Asabi öksürükleri keser. Anne sütünü artırır.

7 Ağustos 2008 Perşembe

SEDEF HASTALIĞI İÇİN KETEN TOHUMU YAĞI

Sedef hastalığı toplumumuzun yaklaşık olarak %2 sinde görülen ve genellikle genetik kökene dayanan bir hastalıktır....
Deride kırmızı üzerine beyaz ve pullu lekeler şeklinde görülen sedef hastalığı tamamen iyileşmeyen, ve hatta dönem dönem tekrarladığından dolayı ömür boyu süren bir cilt hastalığıdır. Sedef için kendisine şifa arayan ve doğal yöntemlerden faydalanmak isteyenler için bizim önerimiz keten tohumu yağı.
* Keten tohumu yağı, sedef hastalığı da dahil bazı deri rahatsızlıklarının tedavisinde yardımcı olarak kullanılır. Yiyeceklere veya içeceklere günde bir çorba kaşığı ekleyin.

6 Ağustos 2008 Çarşamba

ŞEKER (DİYABET) HASTALIĞI İÇİN ŞİFALI BİTKİ KÜRÜ

Şeker hastaları beslenmelerine çok dikkat etmek zorundalar. 2 Çeşit şer hastalığı mevcut. Tip 1 denilen ve insüline bağımlı olmayan, bir çeşiti, Tip 2 denilen ve insüline bağımlı olan şeker hastalığı. Şeker hastası olan kişilerin diyetlerine dikkat ederek, şekerlerini kontrol altında tutmaları gerekir. Şeker hastalşarına önerebileceğimiz iki kür önerimiz var.

* 1 lt. sıcak suya 20g. Mersin yaprağı konup 5-10 dakika demlenir ve gün boyu içilir.
* 250g. servi kozalağı, 250g. pelinotu ve 100g. melisa 2.5lt. alkole konur. Hava almayan bir kapta 45 gün bekletilir ve günde 3 üğün, aç karna, 1 kahve fincanı suya 8-10 damla damlatılarak içilir.

5 Ağustos 2008 Salı

CİLT VE GÜNEŞ LEKELERİNE BİTKİSEL ÇÖZÜM

Özellikle güneş dolayısıyla ciltteki melanin faaliyete geçer ve ve yaklaşık 36 saatte faaliyette kalır. Güneşe çıkmadan yarım saat önce mutlaka uygun faktörlü bir koruyucu krem kullanarak işe başlayabilirsiniz. Ama daha önceden oluşmuş güneş lekeleriniz var ise Buğdaydan faydalanabilirsiniz.
GEREKLİ MALZEMELER :
2 avuç buğday,
2 bardak su,
2 yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı badem yağı,
Gülsuyu
HAZIRLANIŞI : Buğdayı suyun içinde ezerek, (Pişirilmeyecek) diğer malzemeleri de katın ve iyice karıştırın. elde ettiğiniz karışımı, yüzünüze sürün ve kuruyana kadar bekleyin. Ilık su ile yıkadıktan sonra cildinizi gül suyu ile silin.
İki avuç buğday,iki bardak suda ezilir.İki yumurta sarısı ve bir çorba kaşığı badem yağı konulur.Yüze sürülür ve kurumaya başlayınca yıkanır ve gülsuyu sürülür.Bu maske,Kızıl lekelerin ve sivilcilerin giderilmesini sağlar.Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa uygulanır.Bu maske şampuan olarak kullanılabilir,saçların parlamasını sağlar.

4 Ağustos 2008 Pazartesi

PAMUK GİBİ YUMUŞAK VE PÜRÜZSÜZ ELLER İÇİN

El bakımını, çok ucuza mal etmek ve mükemmel sonuç almak mümkün. Limon, tam bir cilt dostu. Bu sebeple, elimizin altında ve mutfaklarımızda rahatlıkla bulabileceğimiz limondan mutlaka faydalanın diyoruz. Çünkü bol miktarda C vitamini içeren limon cildi yumuşatıyor ve besliyor. Ayrıca limon suyu el üzerinde oluşan lekeler için de son derece faydalı.Ölü hücreleri temizlemek için tam bir peeling görevi görüyor.
GEREKLİ MALZEMELER : Limon suyu ve zeytinyağı
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Üç damla zeytinyağıyla bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı hemen ellerinize sürün. Yarım saat bekledikten sonra bir parça pamukla ellerinizi silin, ardından da yıkayın. Çok fazla su ve deterjanla temas ettiğinizde veya elleriniz çok kuruduğunda mutlaka bu el maskesini uygulayın. Çok faydasını göreceksiniz.

3 Ağustos 2008 Pazar

ARPANIN FAYDALARI VE KABIZLIK İÇİN ARPA ÇORBASI

Arpanın faydaları, yeniden keşfedilmeye başlandı desek, sanırım yanlış olmaz. Ender Saraç da bugünkü programında, arpadan bol miktarda bahsetti. Kabızlık sorunu olanlar için, oldukça faydalı olan arpanın, daha bilinen, bilinmeyen pek çok faydası var. Arpa çorbalarda, çay olarak, ekmek olarak kullanılabilen bir bitki. Buğday ailesinden olan arpayı, aslında hepimiz biliyoruz. Ama nedense, nimetlerinde yeteri kadar faydalanamıyoruz. Gelelime arpanın faydalarına ve Ender Saraç’ın arpa çorbası tarifine.
ARPANIN FAYDALARI :

* Bol miktarda Protein, B1, B3, B6 vitaminleri içerdiğinden çok besleyicidir.
*Demir, magnezyum, selenyum, potasyum, fosfor ve manganez içerir. Kansızlığa karşı çok etkilidir.
* Kronik kabızlık çekenlere faydalıdır.
* Bağırsakları yumuşatır ve sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar.
*İdrar söktürücü özelliği ile idrar yollarını ve idrar yollarındaki iltihapları temizler.
* Arpa ekmegi ve arpa çorbası şeker hastaları için çok faydalıdır.
* Dil iltihaplarına karşı da yararlıdır.
* Kalbi kevvetlendirir.
* Düşük tansiyonu olanlara çok faydalodor, tansiyonu yükseltir.
* Kemikleri güçlendirir.
* Böbrek taşlarını ve kumlarını dökmeye yardımcı olur.
* Tuzlu Arpa lapası, kireçlemelere ve eklem ağrılarına çok iyi gelir.
* Romatizmaya faydalıdır.
* Arpa, sirke ile kaynatıldığında, uyuz, egzama gibi kaşıntılı deri hastalıklarına sürülürse faydalı olur.
* Prostat büyümesini önler.
* Baş ve boğaz ağrılarını dindirir.
* Siyatik ağrılarını dindirir.
ENDER SARAÇTAN KABZILIK İÇİN ARPA ÇORBASI : 1 adet orta boy kabak, 1 avuç avuç haşlanmış arpa, oğan,pul biber, limon, tuz, domates suyu, 2-3 çrba kaşığı sıvı yağ. Bütün malzemelerle sebze çorbası yapıp için. Arkasından 30 dak sonra, 1 fincan rezene çeyı için. ( KAYNAK : 3 ağustos 2008 Ender Saraçla Sağlıklı Günler programı Show Tv)

2 Ağustos 2008 Cumartesi

PÜRÜZSÜZ VE SIKI BİR CİLT İÇİN ZEYTİNYAĞI

Saf zeytinyağı her açıdan tam bir mucizedir ve sık sık bunu duyarız. Kalp sağlığımızı korumaktan tutn da cilt güzelliğine kadar pek çok işe yarar. Bu yazımızda sıkı ve pürüzsüz bir cilt için zeytinyağının kullanımını anlatmak istiyoruz.
Eğer; pürüzsüz, sıkı ve harika bir cilde sahip olmak istiyorsanız...
mutlaka ve mutlaka zeytinyağını kullanmaznız gerekir. Zeytünyağı adeta doğal bir anti-aging gibidir.
Eğer cildiniz allerjik ve kuru bir cilt ise; duştan sonra tüm vücudunuzu saf zeytin yağı ile nemlendirebiirsiniz. Tabi bütün ciltler için de uygun bir bakım önerisidir. Hatırlatalım.

1 Ağustos 2008 Cuma

KEMİK ERİMESİNE KARŞI ŞİFALI BİTKİLER

Kemik erimesi olarak biline hastalığın asıl adı, yani latincesi Osteoporoz. Özellikle menepoz dönemlerinde, kadınlarda sıklıkla görülmesine karşın, kemik erimesi sorunu yaşanyan erkeklerin de sayısı gittikçe artmaya başladı. Kemik erimesi için aslında gençlikte yatırım yapmak lazım. Yani, kalsiyum açısından zengin besinleri tüketmeli, egzersiz ve spor yapmalıyız. Çünkü egzersizler kemik yoğunluğunu artırır. Gelelim beslenmeye ;

* Kayısı:Yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum içerir.
* Süt: Kalsiyum, protein, B2-A-E-D vitaminleri, folik asit, fosfor ve demir kaynağıdır. Kalsiyum, D vitamini ve fosfor ile birlikte kemikleri ve dişleri güçlendirmek için çalışır. Bunların eksikliği kemikleri eritir.
* Marul : Sütten bile daha fazla kalsiyum içerdiği söyleniyor. Tüketmekte fayda var.
* Akırkarha :Bir çeşit kasımpatı olan 'akırkarha' bitkisi ağrıyı hafifleten bir etkiye sahiptir.
* Diğer bitkiler : Kabayonca, avize çiçeği, karahindiba ,arpa maydanoz kemikleri güçlendirmeye yarayan bitkiler.
- Ardıç tohumu, eğir kökü, aspir, hardal tohumu ve mısır püskülü kemiklerdeki ağrıları azaltıcı özelliğe sahip bitkiler.
- Ağrının hafiflemesi için bir taze limonun suyunun yarısını 250 ml suyla karıştırıp her yarım saatte bir ağrı dinene kadar için. Limon yerine elma suyunu da tercih edebilirsiniz.